amics meus Vilera i Dret a la Diferència, si en lloc d'engrescar-vos en picabaralles personals dedicassiu/m les nostres forçes al bé comú ja ens aniria a tots plegats molt millor. Creieu-me que la raó está repartida i que en les paraules de l'un i de l'altre s'endevinen bones intencions encara que com ja he dit anteriorment una extranya variació cromosòmica ( confirmant que sí ho som tots vileros ) ens fa desviar l'atenció del problema cap a les cuites personals i aixó acabará com al Pouás: en discussions personals, que si un no es vilero, que sí l'altre té problems amb les dones ( també ho diuen als plenaris a n'aixó ), que si l'alias, ... deixau anar les menudències i anem per feïna que n'hi ha molta per fer. Ja em va bé que tirem d'hemeroteca per tal de recordar els "affaires" municipals, encara que un dels meus vicis sigui el d'empassarm-me diariament la premsa i en el meu cas res em ve ja de nou; el trist es que la gent no pareix llegir ni assabentar-se de res i després voten el que voten ... Per la mateixa premsa m'ha arribat la nova de que els grups de la oposició convoquen un acte públic "informatiu" per divendres vespre damunt la plaça de la vila, jo aniré a veurer-ho i intentaré escoltar el que diuen deixant de banda el com ho diuen, on ho diuen, qui ho diu, qui ho escolta, ..., i tot alló que a la majoria pareix importar-li més que el que realment es diu. Ho fará tot-hom així o hi haurá més "morbo" per l'envoltori que pel contingut ? Jo també esper que canvii el debat, encara que com ja he dit en altres ocasions, el tema de capçalera es lo de manco, sempre acabam amb el mateix tema de fons, ja ho val !!!
endavant i fora por ! <sonbaulo@mallorcaweb.net>
- Tuesday, June 25, 2002 at 17:34:46 (CEST)
Entre poc i massa se mesura una passa.
paquito
- Monday, June 24, 2002 at 13:06:58 (CEST)
L’amo’n/madò vilera: 1. DIUS: “Ja havia passat de vos !!!. Tant diari, tants de plens i tanta història, “Dret a la direfencia”, vols que et digui !!. Et donaré un consell, només perquè et veig “Guerrero” i amb ganes, per res mes, perquè tampoc no t’has fet mereixedor de molta mes cosa. Mira!!: a més de creure el que et diuen i et mostren, a mes de sentir-hi, ESCOLTA i aprendràs; a mes de mirar el diaris, LLEGEIX-LOS home; i envers de contar la “teva” història, aprèn una mica d’ella, sense anar tant enfora - a la guerra civil ja havies arribat-, proveu a la mes recent: que et sembla si fas una volteta pel Registre de la Propietat.” ************************** RESPOSTA: Mira, estic, com a mínim, tan ben informat com hi puguis estar tu. Jo no crec, sinó que tenc confiança en persones que se la guanyen amb fets. Jo no crec el que em diuen i em mostren, mir de formar-me la meva pròpia opinió. La història recent, la conec tan o més que tu, i n’estic, segurament, molt més oiat que tu. Veig que et molesta molt que no pensin igual que tu. ******************************************** 2. DIUS: No es tracta de que duguis la “diferencia” per tot a reu, ni de que ho facis de “dret” o d’assegut, es tracta de que ho facis be, que sàpigues el que et dius. Aquest consell et surt de franc, i a mes et servirà per moltes mes cosetes a la vida o, com be dius: Aplega!! “ ******************************************** RESPOSTA: Gràcies per dir-me què he de fer amb la meva vida, i pel teu savi consell. Només passa una cosa. Jo tenc el meu propi criteri i la meva pròpia opinió, que no és altra que no es guanya res fent no res. Les victòries morals no serveixen de res. ***************************************************** 3. DIUS: “Ahhh! Veig que tens un problema amb les dones. Que et sap greu que s’atreveixi a replicar-te una d’elles, O que!?!?!” ***************************************************** RESPOSTA: Jo, problema amb les dones? No germanet, cap ni un. Només és que pens que dubt que ho sigues, no perquè pensi que les dones no són capaces en tot com els homos (que ho són), sinó perquè crec que tu tens uns problemes amb els ALIAS, i que tu no ho ets. Pentura m’erri, però no ho crec. *********************** PER CERT, QUAN CANVIA EL DEBAT?????
DRET A LA DIFERÈNCIA
- Monday, June 24, 2002 at 08:42:27 (CEST)
http://www.elmundo-eldia.com/2002/06/17/part_forana/1024178401.html
vilate
- Sunday, June 23, 2002 at 23:51:07 (CEST)
... ;Fotos del día Álbum Vídeos Sábado, 22 de junio de 2002 Actualizado a las 22:45 Del Olmo dice que la acusación de Pulpillo es falsa y se querellará El alcalde de Santa Margalida contrata los servicios del abogado Rafael Perera para presentar una querella por injurias ... http://www.elmundo-eldia.com/2002/06/22/part_forana/1024610402.html 21/06/02, 43205 bytes elmundo-eldia.com ... .- Las declaraciones del ganador del concurso de 2001 para explotar las hamacas y sombrillas de las playas de Can Picafort durante 4 años, Baltasar Pulpillo, afirmando que el proceso de adjudicación fue irregular y que, posteriormente, los grupos de la oposición (PSOE y UM) -quienes ya lo denunciaron ... http://www.elmundo-eldia.com/2002/06/17/part_forana/1024178401.html 17/06/02, 45125 bytes elmundo-eldia.com ... actuaciones irregulares por parte del alcalde de Santa Margalida, Antoni del Olmo (PP), en la concesión de la explotación de las playas a Baltasar Pulpillo en 2001. Pero además, el PSOE denuncia que «las supuestas irregularidades siguen este año desde el momento en que no se ha presentado en el Ayuntamiento ... http://www.elmundo-eldia.com/2002/06/19/part_forana/1024351203.html 18/06/02, 43218 bytes elmundo-eldia.com ... de Na Burguesa - Los terrenos eran del político de UM [Sigue] El conseller y sus intereses inmobiliarios Del Olmo dice que la acusación de Pulpillo es falsa y se querellará El alcalde de Santa Margalida contrata los servicios del abogado Rafael Perera para presentar una querella por injurias y ... http://www.elmundo-eldia.com/2002/06/22/part_forana.html 22/06/02, 41910 bytes
Vilera
- Sunday, June 23, 2002 at 23:44:12 (CEST)
Va per tu "endavant i fora por". O en vols mes de fantasmades ?. Que et sembla el nomenament de l'advocat del PP. Almenys així sabem qui pagarà la factura, no?? Santa Margalida El alcalde y dos ediles del PP se querellan contra el adjudicatario de las playas Del Olmo no aclara quién se encargó realmente de la explotación en 2001 LUIS PLANAS El alcalde de Santa Margalida, Antoni del Olmo (PP), y dos concejales de su partido, Joan Ferragut y Antoni Valiente, han presentado a través del abogado Rafel Parera una querella criminal por difamación contra el adjudicatario de las playas de Can Picafort en 2001, Baltasar Pulpillo. Éste acusó públicamente la pasada semana al alcalde de haberle utilizado como hombre de paja en la adjudicación para compartirla después con el empresario Bartomeu Gelabert. Pulpillo aseguró, además, que ambos sobornaron con un millón de pesetas a los concejales integrantes de la Comisión de Gobierno para que votasen a favor de su oferta. Tras negar las acusaciones y reiterar que ni él ni sus regidores «hemos tenido ningún tipo de contacto con Pulpillo», Del Olmo no aclaró ayer quién explotó realmente las playas de Can Picafort durante el año 2001. «A pesar de algunos indicios, a efectos legales, Pulpillo fue quien realizó la explotación», dijo ayer. Estos indicios no fueron suficientes, según explicó el propio alcalde, para que el Ajuntament comprobara quién se estaba encargando realmente el año pasado de la explotación. «Mientras el Ajuntament cobre lo establecido y no haya quejas por el servicio, me da igual quién lo haga realmente», dijo. Así, restó importancia a las reiteradas denuncias de la oposición, a los pagos al Ajuntament por la concesión realizados por Bartomeu Gelabert o a la publicación el 20 de julio de 2001 por parte de Ultima Hora de que los cobradores de las playas liquidaban en la sede de una empresa participada al 50% por su esposa.
Vilera
- Sunday, June 23, 2002 at 23:40:48 (CEST)
Ja havia passat de vos !!!. Tant diari, tants de plens i tanta història, “Dret a la direfencia”, vols que et digui !!. Et donaré un consell, només perquè et veig “Guerrero” i amb ganes, per res mes, perquè tampoc no t’has fet mereixedor de molta mes cosa. Mira!!: a més de creure el que et diuen i et mostren, a mes de sentir-hi, ESCOLTA i aprendràs; a mes de mirar el diaris, LLEGEIX-LOS home; i envers de contar la “teva” història, aprèn una mica d’ella, sense anar tant enfora - a la guerra civil ja havies arribat-, proveu a la mes recent: que et sembla si fas una volteta pel Registre de la Propietat. No es tracta de que duguis la “diferencia” per tot a reu, ni de que ho facis de “dret” o d’assegut, es tracta de que ho facis be, que sàpigues el que et dius. Aquest consell et surt de franc, i a mes et servirà per moltes mes cosetes a la vida o, com be dius: Aplega!! Ahhh! Veig que tens un problema amb les dones. Que et sap greu que s’atreveixi a replicar-te una d’elles, O que!?!?!
Una Vilera
- Sunday, June 23, 2002 at 23:19:05 (CEST)
Ja hi tornam a esser amb el de sempre, i que em fa de ràbia veure que hi ha gent interessada en els problemes i que en lloc d'asseurer-se a arreglar-los acaban discutint uns amb els altres quant em sembla que en el fons penssen el mateix. Es possible que en aquest poble nostre mirem d'arreglar-ho sense haver d'acabar discutint qui va patir més a la guerra o si un té més dret que l'altre a donar lliçons de democràcia ?. “Endavant i fora por”, tens raó en part. Però una cosa, jo no discutesc per discutir, sinó perquè pens que el que diu en/na vilera és el més fàcil: dir que tot ekls polítics són iguals, dir que s’ha deixar que els que comandin ho facen tot sols perquè pensa que fan oi, i altres coses per a l’estil. I no. Això no és voluntat d’”asseurer-se a arreglar-los” (als problemes). I no discutíem (almanco jo) “sobre el sexe dels àngels”, sinó de gestió municipal. De tenir confiança o no en els polítics (n’hi ha que la se mereixen i n’hi ha que fan oi), de creure que hi ha gent, polítics i que no ho són, que tenen ganes de fer feina pel poble i que en fan, amb resultats evidents o no. Si no creim ni en això, més val que apleguem, que deixem anar el foro, la política, i que els de sempre facen lo que vulguen. Aix í, fora cap casta de dubte, tot serem iguals.
Dret a la diferència
- Sunday, June 23, 2002 at 19:53:49 (CEST)
Ja hi tornam a esser amb el de sempre, i que em fa de ràbia veure que hi ha gent interessada en els problemes i que en lloc d'asseurer-se a arreglar-los acaban discutint uns amb els altres quant em sembla que en el fons penssen el mateix. Es possible que en aquest poble nostre mirem d'arreglar-ho sense haver d'acabar discutint qui va patir més a la guerra o si un té més dret que l'altre a donar lliçons de democràcia ?. Crec sincerament que amb els esforços que es dediquen a discutir sobre el sexe dels àngels i la força de molts que encara hi creïm en la voluntat del poble i no tant en la dels qui manen es pot aconsseguir molt més que amb picabaralles estèrils. I per acabar i ja que aquest "espai de debat" en principi tractava de la regeneració de les platges i estava previst que "Aquest debat romandrà obert fins el 15 de juny" em permet "copiar i aferrar" la meva opinió del passat 18 de maig perquè es vegi si en tenia llavors i ara de raó. Mirau que voleu que vos digui, aixó, -si ni hi posam remei entre tots nosaltres-, acabará com les sessions plenàries al Pouás: que començen per debatre un tema de l’ordre del dia i acaben diguent-se el nom del porc l’un a l’altre per qualsevol altre tema ( encara que sigui veres ) i llavors el que menys s’ha debatut i aclarit es el que s’anava a fer i realment necessita el poble. Idó aquí anam pel mateix camí: un entra al debat per opinar i veure que n’opinen els altres del tema de capçalera i es troba a gent discutint sobre si una colònia, que si com més lluny l’uns dels altres millor, que si no tornaré a dir res més, que si aquell altre es un lladre, ..., tal com si fos una sessió plenària, i llavors la gent que abans anavem a veure que en deien d’alló que realment ens interessava acabarem per “passar” d’ells i tota la seva colla. Si algún dia s’obri un debat sobre el gran tema: La Vila / Can Picafort, ja vos diré la meva ( sucosa i constructiva ) sobre el rovelló de l’ou dels problemes que ens afecten, si algún altre dia al debat sobre la regeneració de les platges s’en parla de la regeneració de les platges, -i no d’altres “coses”-, ja vos diré la meva ( no gaire científica peró crec que amb sentit comú ) sobre les pardalades que s’han fet amb un tema tant important per tots. I sobre tot si algún dia a algú se li acud d’aglutinar a la gent ( que a lo vist n’hi hi ha i molta, molta més del que penssam ) que creu amb uns projectes i unes idees ( siguin les que siguin ) peró está canssada de que les persones que s’han apropiat de les sigles en que un creu siguin uns pocavergonyes, llavors digau-me alguna cosa que ja mirarem de provar-ho de foter-los defora ( i no es un farol, es un desig compartit per molts ). Mentre tant haurem d’esperar i desesperar. I ja veis que jo som el primer que m’he allunyat del tema de capçalera ( encara que de “regenerar” si que n’he volgut parlar un poc ) peró que voleu que vos digui, em fa massa ràbia veure que som molts els qui penssam igual i entre tots no feïm res. En qualsevol cas amb fòrums com aquest, anam avançant, tan sols una micona més de serietat i rigor, que algún dia será bon dia i ja els hi vindrá la seva, ..., agur
endavant i fora por ! <sonbaulo@mallorcaweb.net>
- Saturday, June 22, 2002 at 13:01:30 (CEST)
Madò o l’amo’n Vilera: quan jo demanava el dret a la diferència és perquè sé que hi mals o bons polítics, honrats o no, de la mateixa manera que hi ha persones de cada casta. Dir el que deies tu –pressuposar que els polítics són corruptes per naturalesa- és ben igual que dir que els negres i els sud-americans són delinqüents en potència, que els alemanys racistes, els comerciants un lladres, els funcionaris uns vagos, els picapedrers uns estafadors. I no, no és així, tothom té dret a la diferència. Jo no som simpatitzant de cap dels partits que campen per l’Ajuntament, però sí que veig gent –a l’oposició, per ser més exactes- que han fet una feinada pel poble, que només s’han guanyat mals de caps, truis ni nyirviades. I fora de l’Ajuntament hi ha altres partits que miren de fer feina (política) pel poble, que tenen el benefici de la Vila, d’acord amb la seva ideologia, com a fita i il·lusió. Tota aqueixa gent té el premit que els dones tu i la gent com tu: que tots són iguals i sospitosos per sistema. El millor incentiu per a una gent que fa feina desinteressada i que, t’ho puc assegurar, mira de fer això que demanes. Perquè tu demanes: 1. “Els que van als plens ( i que putes i fan per allà??), els de l’oposició i els que s’esfocen en dir que no ho son, seria ben hora que comencessin a posar les coses a damunt la taula, i, a mes a mes de defensar-se a ells mateixos, comencin a defensar el poble que els va DO-nar aquesta confiança (DO):” Què fas? No llegeixes els diaris? No llegeixes les revistes? Per què no vas als plens? (Ja sé que no t’agraden, però allà podràs veure una defensa dels interessos del poble, defensa perquè hi ha gent que fa altres coses). Per què no vas als actes informatius? No sé a quin món vius. S’han posat autèntics CARAMULLS d’escàndols a damunt la taula, han estat denunciats, destapats... El premi: dir que tots són iguals. Enhorabona, que això és coratge per als que fan feina! 2. Demanes: “Que passa per l’Ajuntament, que és això que tothom sap i jo no (només soc jo, que no ho sé ??), quins son aquests plets que teniu amb el batle (al marge dels que surten pels diaris, n’hi ha mes??), penseu que no ens importa a la gent de lavila ??. Et dic el mateix que abans. Crec que no hi ha cap poble de Mallorca on els seus habitants tenguen tantes de possibilitats d’informació (per qualque cosa sortim cada dia als diaris) ni tant de trui. Jo, em tot cas, el que em deman és perquè el poble no reacciona, o no acaba de reaccionar. Pentura convendria que hi pensases un poc.... 3. I, en darrer lloc, i si es vera que la cosa va tant malament: ¿que sereu capaços d’arreglar-ho, vosaltres, com??. Jo no som jo qui t’ho ha de dir, però per mi que l’alternativa i les diferents maneres de gestió varen ser proposades als programes electorals. Però tothom coincideix en una cosa, s’ha de reduir la despesa inútil, reduir l’endeutament, posar fi al creixement urbanístic, garantir un ús correcte dels recursos, com l’aigua, frenar la producció de residus, fomentar el reciclatge, impedir la destrucció paisatgística, invertir i fer feina a escarada en serveis socials, en cultura i educació, assegurar la normalització lingüística, fer de la nostra llengua un element de cohesió socials del nostre país, treballar per la integració dels emigrants, fomentar la convivència del poble, l’esperit crític. Què tot això són llocs comuns, que això ja ho sabia tothom? Pentura... però si ho sap tothom és perquè són mancances molt evidents i que per aquí ha fallat la gestió... 4. Per acabar, el millor. Dius, fent referència a la Guerra Civil, que “De les diferencies d’antic no calen lliçons, t’assegur que n’hi ha que ho patiren de molt mes prop, però no et faré historia, per a mi es viva, encara. El patiment no s’esborra amb aquest patètic teatre de “sentir democràtic” que voleu representar. A hores d’ara, el que és de lamentar és que de predicadors hi hagué de totes bandes altre cop, i, com si fossin tot iguals, surten pels m(I)tins, arrepleguen i callen fins que, ben previsiblement, puntuals a l’hora de plat de vots calents, apareixen de bell nou pels diaris assegurant m(O)tins.” Si per tu això és encara una història viva, el que dius és un insult per a aquella gent que, des de l’esquerra i la democràcia, va defensar unes positures d’acord amb les regles que imposa el sistema parlamentari. Un insult als milers de mallorquins que varen ser represaliats, als prop de mil (o més) que varen morir, un insult per a tots aquells que a la nostra família hem tingut “rotjos”, que com a mínim han rebut clotellades i begut oli de ricino. Els esquerrans, si a això li dius predicar, predicaven en bé del poble perquè creien en la democràcia. 5. Dius que “La realitat es igualment patètica a les explicacions que rebem d’aquesta. Per què no la mos expliques un poc tu, i així sabrem com s’ha de fer? 6. Dius que “Lo fotut és que per molt que escoltéssiu al poble, i sapiguéssiu canviar-ho, n’estic segura: NO HO FARIEU. Son masses odis per retreurer-vos uns als altres, tants que ho patiran les generacions que al darrera us han d’espitjar. Mentre quedi un sol “polític” dels que ara manen, encara que només sia un per ensenyar-ne als del darrera, lavila, no te cura. Teniu massa poder per poder parlar amb vosaltres. Dubt que vos interessi escoltar a algú mes que no siau voltros mateixos i els vostres interessos. Envers d’escoltar, idò, PREDICAU!!. Tot solets, ja. Adeu!!”. Idò jo dic que sí, que hi ha gent que ho faria, que ho ha intentat i que ho intenta. I no vengues amb la cançoneta dels odis i males relacions. Si per defensar els interessos del poble hi ha d’haver conflicte (d’acord amb les regles del sistema parlamentari democràtic), n’hi ha d’haver. El que no es pot consentir és que els altres facen la seva mentres nosaltres estam en bàbia. I qui crea els odis, t’ho assegur, no és qui defensa els interessos del poble, sinó els qui els trepitja i usa en interès propi, que se’n lucra i els aprofita en benefici dels seus. Són aquests qui creen el conflicte, no qui els denuncia i intenta guanyar-los a les urnes i canviar-les coses. No pareix que el record de la Guerra Civil el tengues tan viu. O no la varen causar aquells que no varen acceptar la victòria de l’esquerra a les eleccions (els feixistes i la majoria de les dretes, dels militars i de l’església)? O l’alçament no el feren uns “senyors” que no dubtaren a esclafar un govern democràtic, a assassinar, a represaliar. I, per acabar, demanes als polítics que escoltin (l’ase va dir al porc orellut) al poble (a tu?) i acabes amollant que“PREDICAU” (olé, torero/a). Ara com ara, l’únic/a que predica ets tu, amollant sermons. Continua, fas el millor per a la Vila. Per acabar d’enfonsar-la, vull dir.
Dret a la diferència
- Saturday, June 22, 2002 at 10:16:35 (CEST)
Be! Podria haver sigut un començament, tant en Cifre com en Monjo, almenys s’havien dignat a tornar per aquí, encara que fos per defensar-se ( a ells, clar!!); és, pel moment, l’únic que els hagues pogut fer diferents dels demés. No tots son iguals, ho admet!!, m’he equivocada!! Ara, els que son prop de “la realitat” de l’Ajuntament, els que van als plens ( i que putes i fan per allà??), els de l’oposició i els que s’esfocen en dir que no ho son, seria ben hora que comencessin a posar les coses a damunt la taula, i, a mes a mes de defensar-se a ells mateixos, comencin a defensar el poble que els va DO-nar aquesta confiança (DO): que passa per l’Ajuntament, que és això que tothom sap i jo no (només soc jo, que no ho sé ??), quins son aquests plets que teniu amb el batle (al marge dels que surten pels diaris, n’hi ha mes??), penseu que no ens importa a la gent de lavila ??. I, en darrer lloc, i si es vera que la cosa va tant malament: ¿que sereu capaços d’arreglar-ho, vosaltres, com??. De les diferencies d’antic no calen lliçons, t’assegur que n’hi ha que ho patiren de molt mes prop, però no et faré historia, per a mi es viva, encara. El patiment no s’esborra amb aquest patètic teatre de “sentir democràtic” que voleu representar. A hores d’ara, el que és de lamentar és que de predicadors hi hagué de totes bandes altre cop, i, com si fossin tot iguals, surten pels m(I)tins, arrepleguen i callen fins que, ben previsiblement, puntuals a l’hora de plat de vots calents, apareixen de bell nou pels diaris assegurant m(O)tins: És que tenen plets als feixistes –o en volen posar!!?!!, feieu acta de fe, perque de veureu, no ho veureu- en resum, i ben sabut com és: Curtines de fum, res mes!!. Prest tindreu nova contenda Senyors. O ens despavileu o, quant de bell ja tinguem els dos pams de terra pel damunt, qui sap si, a lo millor, algú de rebrot, predicarà que ens taparen els feixistes de bell nou, llavors, oblidant qui havia fet la terra cavant es clot. La realitat es igualment patètica a les explicacions que rebem d’aquesta. Lo fotut és que per molt que escoltéssiu al poble, i sapiguéssiu canviar-ho, n’estic segura: NO HO FARIEU. Son masses odis per retreurer-vos uns als altres, tants que ho patiran les generacions que al darrera us han d’espitjar. Mentre quedi un sol “polític” dels que ara manen, encara que només sia un per ensenyar-ne als del darrera, lavila, no te cura. Teniu massa poder per poder parlar amb vosaltres. Dubt que vos interessi escoltar a algú mes que no siau voltros mateixos i els vostres interessos. Envers d’escoltar, idò, PREDICAU!!. Tot solets, ja. Adeu!!
Vilera
- Saturday, June 22, 2002 at 00:56:45 (CEST)
"TOTS SON GUALS", així heu deien en temps de la segona República, ja fa estona idó de tal expressió, i heu deien els predicadors i propagandistes dretans i feixistes, al que ja en aquell temps parlaven del pensament únic, aixó tampo es d'ara. I les diferencies entre uns i els altres son ben clares, els feixistes s'aixecaren contre el Govern legíti, els altres defansare el Govern que havien elegit democràticament, els feixistes s'instal.laren amb totes les prebendes d'un esta feixiste, els altres s'ananaran al exili, a la pressó... i davall dos pams de terra. NO, NO, ja no eren tots iguals. I ara tampoc heu som. malgrat aquest pensament únci el mos vulguin imposar, NO, NO TAMPOC SOM IGUALS TOTS, perquè la política s'ha de fer amb memòria històrica i amb un presupost ideòlogic, i això a Santa Margalida ens fa força diferents, uns dels altres, per molt que es vulgui simplificar i repetir per alguns.
miquel cifre
- Friday, June 21, 2002 at 15:19:22 (CEST)
A la persona que diu que és una “vilera” “A "dret a la diferència": jo ja m'hi he posat al meu lloc, o no hi veus?? aquesta és precisament la diferència, respecte a tú, qui t'embetuma??” Ningú. No som de l’oposició, ni defens la corrupció (t u en fas una oloreta grossa, si tothom és igual, tots roben per igual, tu també,.....) “No n'hi ha cap que no tingui cosa desonrrosa a amagar respecte de la seva gestió política. No cal ser cap inmaculat, tenir ulls serveix, a alguns només, supos, com et tapen els ulls a tu??. “ A mi em convencen pòlítics que fan feina a cada p`le i cada dia mirant de tiranr envant un projecte i controlar una gestió. Això costa molt, sobretot amb gentola que tu que posa a tothom disn el mateix sac. No t’estranyi que t’hi fiquin a tu, madò o l’amo inmaculada purísima concepciól, madò o l’amo’n Perfecte. Dir els que dius sense tenir un coneixement míbnim del que es diu als plens, als registres d’entrada, als diaris, com a mínim és tenir molt mala fe. “A molta gent ens podràn "insultar" d'inmaculats o beneitures com les que acabes de dir, el que no podeu fer, ni politics ni col·laboradors, i t'assenyal de bell nou, es fer que no hi vegem, que no hi sentim, que no hi som. Ja saps quin es ara el teu lloc i dò : col·laborador !!!.” Col·laborador? S’ase va dir anes porc orellut! Si tot hom és igual, que comandin sempre els mateixos i que s’umplin les butxaques. O, si no, comanda tu, purisimeta, tan santa així com ets. L’única persona que diu beneitures ( i berulades) ets tu. Tu, que des del mateix moment que parles de política, fas política, i si t’hem de fer cas, ets tan poc de fiar com els polítics que dejectes. Adéu, l’amo’n/madona PERFECTA.
dret a la diferència
- Friday, June 21, 2002 at 02:35:53 (CEST)
a "dret a la diferència": jo ja m'hi he posat al meu lloc, o no hi veus?? aquesta és precisament la diferència, respecte a tú, qui t'embetuma??. No n'hi ha cap que no tingui cosa desonrrosa a amagar respecte de la seva gestió política. No cal ser cap inmaculat, tenir ulls serveix, a alguns només, supos, com et tapen els ulls a tu??. A molta gent ens podràn "insultar" d'inmaculats o beneitures com les que acabes de dir, el que no podeu fer, ni politics ni col·laboradors, i t'assenyal de bell nou, es fer que no hi vegem, que no hi sentim, que no hi som. Ja saps quin es ara el teu lloci dò : col·laborador !!!.
Vilera
- Thursday, June 20, 2002 at 23:12:44 (CEST)
Vilera, perdona'm que t'ho digui, però no toques Mallorca. Hi ha polítics d'un vent i de l'altre, gent honrada i que no ho és, i gent -com tu, segons sembla- que se pensen estar part damunt de tot, i ser net(e) i immaculats (des). I, dels polítics, et dic una cosa: els coneixeràs pels seus fets, i el temps els posarà a tots en el seu lloc. Com a tu mateixa.
Dret a la diferència
- Thursday, June 20, 2002 at 20:52:10 (CEST)
Tens raó!! jo el que pens es queal nostre poble NINGU politic o rel·lacionat amb ells mereix la presunció d'inocència. Son tots uns misserables!! d'allò mes baix!!
Vilera
- Tuesday, June 18, 2002 at 22:38:54 (CEST)
Tens raó!! jo el que pens es queal nostre poble NINGU politic o rel·lacionat amb ells mereix la presunció d'inocència. Son tots uns misserables!! d'allò mes baix!!
Vilera
- Tuesday, June 18, 2002 at 22:38:54 (CEST)
Si heu llegit el diari veureu el que ja sabien que feien!!!! I aquest pulpillo perque no va mirar de treure els doblers de la seva conta falsa??? despres ja direm coses!!!! i tanmateix ara tothom s'estira es cabells i va dos dies emprenyat i tanmateix tornaran guanyar les eleccions. Es que es vileros sou uns putes masoquistes. Només teniu el que vos mereixeu!!!!!!!! Tota mallorca sap el que passa a l'ajuntament del vostre poble.... Meam si voltros sereu es mes beneits de tots!!!!
i ara tanta por??????
- Saturday, June 15, 2002 at 12:48:03 (CEST)
si llegiu avui el diari, acabarem d'entendre perquè han fet la platja tan grossa: com més tumbones més milions, ja ho val ...
endavant i fora por! <sonbaulo@mallorcaweb.net>
- Saturday, June 15, 2002 at 10:22:46 (CEST)
per una banda l'amic M.Cifre té raó en el fet de que des de la oposició ens correspon la fiscalització de la getió municipal i en conseqüència la denúncia de que considerem no ajustat a dret ( nosaltres mateixos des del grup municipal d'Um també en tenim uns quants de pleits interposats amb diferent sort ), i per l'altre banda també es cert que al final circula el "TOTS SON IGUALS". En qualsevol cas la solució no es aplegar, escarrufa el pensar el que podrien arribar a fer ( mirau el que ja arriben a fer ara ) sense una oposició que ,-poc o molt-, els intenti fiscalitzar i denunciar. Si no fora per la oposició encara seria més gros encara que a vegades paresqui impossible fer-ne de més grosses. El que cal no es retirar-se, el que realment es necessita es gent que diariament, des de la oposició, des del carrer, des de la premsa, des d'aquesta pàgina, des de casa seva i en darrer i democràtic moment des de les urnes els digui BASTA, mentre la oposició haurem de fer el que poguem o sapiguem i el poble ens haurá de dir cada quatre anys a ells i a nosaltres si ho volen o no així. Gràcies.
Unió Mallorquina Santa Margalida, Can Picafort i Son Serra de Marina <um@mallorca.vilaweb.com>
- Saturday, June 15, 2002 at 10:02:57 (CEST)
Si que ho és aquest el debat, Cifre. Encara que no ho vulgueu ES AQUEST!!. Veig que tu has recollit la “responsabilitat” de parlar amb nom de l’oposició, així que et respon a tu, però no només a tu, perquè tots sou iguals. Fer es pallasso –o com li vulguis dir, MES D’UN sap que feu, si que tens raó-, és el que tornau a fer ara aquí : quant dius que “mes d’un sap”, deus voler dir que els teniu comptats ?, perquè, el que és el poble, de tot aquest trequemeneque de plets NO EN SAP RES. La pregunta es : PERQUE NO EN SAP RES EL POBLE ???. Respecte de l’excusa de que “explicar-ho aquí seria llarg”, be!! idò perquè no heu tornat a fer el “butlletí informatiu” aquell que només es per les eleccions, o que ??. Finalment, et volia dir que, encara que poc a poc, LA DENUNCIA no es fa cada quatre anys: VOS HAUREU D’ACOSTUMAR A LA DENUNCIA DIARIA, vos agradi o no!!. I, almanco, teniu la vergonya de no replicar amb excuses quant vos demanem comptes : O SOU CAPAÇOS D’EXPLICAR-HO TOT –encara que sia llarg- o vos heu de plantejar de partir cap a casa. No ho dic en broma: masses vegades consentiu que us posin a tots al mateix sac i, amb raó o sense, circuli el “TOTS SON IGUALS”.
Vilera
- Friday, June 14, 2002 at 10:45:05 (CEST)
si be, el debat es un altre, vull donar la meva opinió al missatge firmat per VILERA Gràcies a que fèiem el "pallasso", més d'un se en tem del que passa al nostre ajuntament, en aquets moments el meu Grup Municipal te interpotsats quatre pleits als Jutjats per distints temes del nostre Ajuntament , explicar aquí els mateixos seria llarg, però els puc explicar fil per randa. La tasque de l'oposició es controlar i fiscalitzar la gestió del equip de govern, i penso que he fèiem, malgrat això la vertadera denùncia es produeix cada quatre anys, i aquesta passa perquè es planti cara d'una manera decidida. El retirar-nos no seria un fet de valentia, més be un fet de comoditat, que tambè es important i més que l'altre.
miquel cifre <miquelcifre@economistas.org>
- Monday, June 10, 2002 at 08:51:49 (CEST)
Matas, lladre per a als hotelers! Ens destrossau les platges i despres robau la mar !
pandero
- Sunday, June 09, 2002 at 20:00:23 (CEST)
esta be vivim des turima
toniestelric <toniestelrich@terra.es>
- Sunday, June 09, 2002 at 00:55:44 (CEST)
s'oposició es queixa, denuncia fa renou, però res mes. Si de bon de veres així ho pensen, no ens faran creure que no hi ha manera legal de posar fi a tot plegat. Imagineu que jo mateix em dediques a "hipotecar" el fur dels vostre fill... només us queixaríeu, només "denunciarieu"o, penseu que faríeu qualque cosa mes ??. Penseu que algú pot entrar cada dia a casa d'un a robar i no podem acudir al jutge a denunciar-ho?? envers de als diaris. Quantes necessitats URGENTS no tenim al nostre poble ?? però les necessitats les teniu vos i jo, i demà en tendran mes els nostres fills, no aquesta tropa. Si no hi ha manera possible d'acudir a la justícia ni amb cas d’aquestos abusos, de que ens robin cara alta, en darrer terme, pens que, l'oposició hauríeu de fer un pensament seriós de si penseu fer mes es pallasso o, amb un gest de valentia, vos retireu tots plegats a les pròximes eleccions i que es presentin tot solets, això si: sense deixar de fer campanya per explicar clarament el perquè ho feu, lo de retirar-vos: qui entre a votar que quedi clar: ES QUI DONA SUPORT A AQUESTA BANDA DE LLADRES!!.
Vilera <justicianoesaixò@penal.civil.ja>
- Saturday, June 08, 2002 at 22:13:23 (CEST)
DIARIO DE MALLORCA, 08/06/2002 "El césped artificial en los campos de fútbol costará 985.141 euros La oposición denuncia la ''deuda encubierta'' que supondrá la operación con los clubes P. C. / M. F. Santa Margalida. El Ayuntamiento suscribirá un convenio con los clubes locales de fútbol, Margaritense y Platges Can Picafort,Êpara financiar la instalación de césped artificial en los dos campos del municipio, cuyo coste total será de 985.141 euros (164 millones de pesetas), distribuidos en 481.541 euros en Can Picafort y 503.600 euros en Santa Margalida. Los convenios recibieron duras críticas de la oposición en el último pleno, al considerar que provocarán un endeudamiento “inasumible” para las arcas municipales. Jaume Ribot, concejal de UM, solicitó que Intervención certificase que “esta operación no supone un endeudamiento encubierto. Nosotros creemos que lo es”. Joan Monjo, edil de la misma formación, especificó que “estos convenios esconden un intento de evitar publicidad a la hora de contratar las obras y también de encubrir un endeudamiento inasumible que provocará un incremento de los impuestos” Ante el planteamiento del equipo de gobierno, UM propuso que se votase una enmienda donde se estableciera un compromiso municipal para tratar “con la misma equidad a cualquier asociación del pueblo que pida un convenio en las mismas condiciones”. El equipo de gobierno (PP-Can Picafort Unit) la rechazó matizando que se comprometía “a estudiar todas las propuestas en este sentido”, según el alcalde, Antoni del Olmo. Quince millones de deuda El portavoz del PSOE, Miquel Cifre, calificó el convenio como una “irresponsabilidad política. Se trata de 1,2 millones de euros, entre la inversión y los intereses, que se gestionarán al margen de los presupuestos. Esta partida se encontraba en el borrador de las cuentas municipales y se eliminó del documento final porque los técnicos advirtieron que era una carga financiera que no se podía soportar”. Cifre denunció que “la deuda municipal desde 1999 asciende a 15.025.000 euros. Esto da miedo, porque demuestra que el Ayuntamiento no gestiona, y que lo que hace es hipotecar el futuro del municipio llevándolo a la bancarrota; y si no, tiempo al tiempo”. la crítica Cifre lamenta que se decidan las inversiones en ''juergas nocturnas´´. El portavoz socialista, Miquel Cifre, denunció en el pleno que “el equipo de gobierno decidió estas inversiones tan grandes en una juerga nocturna”. Esto, su juicio, denota “la incapacidad y vaguería del alcalde y su equipo; la política es algo más serio”. Cifre critica que “no se ha pedido ninguna subvención a otros organismos, precisamente para escapar del control municipal y poder adjudicar las obras a dedo”. .."
en foraster... gràcia al foraster de s'Ajuntament, supòs??
- Saturday, June 08, 2002 at 21:53:52 (CEST)
Cerc el meu fill, ha desaparegut. es un gra d'arena si algu el troba que avisi: litoral de banyalbufar s/n.
mamà arena
- Saturday, June 08, 2002 at 15:23:01 (CEST)
s'ha duit a terme com es fan totes les coses .. malament i tart. En primer lloc, l'arena es de molt mala qualitat, mes ben dit, no es arena, es grava. En segon lloc, al maig, quan diguem que els turistes ja son aquí, ja tindria que estar tot fet, i en tercer lloc, vaja panyora ens han deixat damunt l'arena, un tub de 1 km i mig .. casi res
tai
- Saturday, June 08, 2002 at 11:38:24 (CEST)
HOLA, SOC UN GRA D'ARENA QUE VIVIA TRANQUILAMENT AL LITORAL DE BANYALBUFAR. DESPRÉS VENGUEREN ELS DE TRACSA I ME VAN PETAR ES CUL DEL MEU LLOC. NO ES JUST. NO VULL VIURE A CAN PICAFORT!!!!! TANMATEIX ME N'ANIRÉ AL PRÒXIM TEMPORAL. CABRONS!!!!
gra d'arena <me@maltracten.molt>
- Friday, June 07, 2002 at 19:43:31 (CEST)
Si la mar s'endú l'arena és perquè Déu ho vol així. Per tant, demanaria un respecte ferm cap a la nostra divinitat, recordau Noè, trobau que Can Picafort s'ha de convertir en una Atlàntida. Preguem a Déu perquè no hi hagi càstig. I teniu en compte que els ecologistes són enviats de Déu, per tant, si vos cagau amb ells, vos cagau amb tots. Adéu siau.
Es pastor-suno
- Thursday, June 06, 2002 at 19:02:53 (CEST)
Si la mar s'endú l'arena és perquè Déu ho vol així. Per tant, demanaria un respecte ferm cap a la nostra divinitat, recordau Noè, trobau que Can Picafort s'ha de convertir en una Atlàntida. Preguem a Déu perquè no hi hagi càstig. I teniu en compte que els ecologistes són enviats de Déu, per tant, si vos cagau amb ells, vos cagau amb tots. Adéu siau.
Es pastor-suno
- Thursday, June 06, 2002 at 18:57:54 (CEST)
Que estic satisfet aunque hi hagi coses que no me agraden total ment satisfet.
Biel <poeta_biel@hotmail.com>
- Monday, June 03, 2002 at 17:16:09 (CEST)
redéu, aquesta panda de mafiosos d'aquest ajuntament ha convertit una regeneració en el far west! no tenen esma ni enteniment, i han donat un espectacle esperpèntic, molt a l'estil antic, és a dir, a cop d'estaca Demencial tot plegat, per què? perquè el batle estengui més hamaques i més ombrel·les. S'imposa una regeneració política a aquest poble i un poc més de valentia, que ja és hora. Poble viler, arma't d'arguments i de força i ajunta't per tombar aquesta colla de primitius
capistrany
- Monday, June 03, 2002 at 13:39:15 (CEST)
Perdoanu que vós ho digui, però la pregunta està mal plantejada. A Can Picafort no han regenerat platges: les han fetes noves.
En Mates fal platges
- Monday, June 03, 2002 at 12:25:37 (CEST)
Que pasará? pués que volverán a por más. Ellos saben que teneis mucha arena en este lugar, los de la draga tienen tantos estúdios como les hagan falta para ello, los que no se enteran, ni hacen estúdio alguno, y aún siguen igual -criticando lo que haga falta claro- son los del "pacte", los verdes esos, ustedes mismos, etc, etc. Que quieres que pase "Vinci", o crees que dejaran playas como Can Picafort sin arena??. Para tus próximas predicciones, coge un mapa de resultados electorales y acertaras, seguro que si!!!.
leonardo
- Saturday, June 01, 2002 at 22:24:01 (CEST)
VERGONZOSA DESTRUCCION DE LOS ARENALES DE BANYALBUFAR, QUE PASARA CUANDO SE REPITAN LAS TORMENTAS POR CULPA DEL EFECTO INVERNADERO?
DAVINCI
- Saturday, June 01, 2002 at 16:53:00 (CEST)
Som es de sa reunió de la vila.org i ja n'hi ha que peguen an es guiski i a sa cassalla. lavila forever!
noltros <lavila.org>
- Friday, May 31, 2002 at 23:25:43 (CEST)
Jo lo q trob es q es d ses platges se podrien ficar es tubos q hi ha a ses platges pes cul,au.no me maretgeu mes.a veure si apreniu a fer ses coses,perq per sa vostra pardaleria molta gent ha perdut euros
pep butzeta.
- Friday, May 31, 2002 at 17:26:48 (CEST)
que bonbin a tots els canpicaforters i que no me molestin mes
antoni del olmo
- Friday, May 31, 2002 at 17:23:00 (CEST)
Ens hem vist amb el deure d'eliminar dos dels missatges de l'anomenat "antoni del olmo". Com vos deiem al principi del debat, no consentim les referències personals. Esperam no haver de suprimir cap altre missatge i vos donam les gràcies per la vostra comprensió.
lavila.org
webmaster@lavila.org>
- Wednesday, Maig 30, 2002 at 17:45:08 (CET)
ho trob be perque aixi podre fer mes forats al terra de la platja
popi <jo mos vorem>
- Friday, May 31, 2002 at 17:18:59 (CEST)
ha estat una merderada per part del govern i em sembla malamemnt aixi el ajuntament es fara mes ric encara
pipo <no en tenim>
- Friday, May 31, 2002 at 17:17:22 (CEST)
Felix has quedat com un rei a la PART FORANA. Els can picaforters deven dir que ets "Zu hidolo".. Enhorabona saps quedar be.
felix@clubdefans.com
- Friday, May 31, 2002 at 11:51:23 (CEST)
TROB QUE AIXO NO ES JUST I PER AIXO HE VOTAT QUE NO!!!!!!!!!!!!! A SANTA MARGALIDA NO FAN RES I A CAN PICAFORT HO FAN TOT I MÉS, ENCARA QUE AQUI NO HAGI PLATGE AIXO SEGUEIX SENT INJUST.TOT HO FAN A CAN PICAFORT I AQUI RES. HAU I DOI!!!!!!!!!!!!!!!
VILERO + QUE VILERO
- Thursday, May 30, 2002 at 19:16:46 (CEST)
Es "Pinto" aquest, que pinta ?? i que cobra per pintar-la d'aquesta manera ?? sabeu que pens ?? idò que el sustitut del "boletin" de l'Ajuntament, des que va fogir en Roig, és ara aquest de "part forana", que ens costa això als vileros i picafortes i serrins ?? incapaços d'escriure, o millor d'informar al poble ho encomanen a un que, a més a més de no saber-ne res de res, que putes hi pinta: UN DIARI DE VENUTS!!!, QUE COBREU PER AIXÔ ???
no hem de pagar això !!
- Wednesday, May 29, 2002 at 17:05:45 (CEST)
Es
no hem de pagar això !!
- Wednesday, May 29, 2002 at 17:05:10 (CEST)
Eh!!! heu vist el "Periodico independiente" PART FORANA? Explica la gran satisfacció i entussiasme dels picaforters per les mesures duites a terme pel consistori "arrodonint" la regeneració a base de camionades i paleres. Que deis els Picaforters d'aquest foro? És vera que n'estau tan contents?... idó no es nota...!!=-)
Darth
- Wednesday, May 29, 2002 at 13:23:08 (CEST)
Lo d"el ultimo pirata del meditarreneo" li ha agradat molt, m'ha dit!!. Queda mes be que no pas lladre!!
toneta
- Saturday, May 25, 2002 at 19:30:27 (CEST)
Ara que no els basta lavila, mireu a on van a robar, a Banyalbufar. Amb la cara destapada a mes a mes. Però en mates només és un beneficiari del negocio, aquest només cobrarà amb negre, o amb vots que l'hi han promès, o no cobrarà i tot perquè a "n’es gitano" no li valen partits ni coverbos de cap casta que no siguin dobles. El Quefe es nostro batle, fa dur l'arena al ministret i posa tantes tumbones com li dona la gana i posa el preu que vol. Es ministret fa el que li manen, i va a robar anera, el de costas fa el que li manen i surt a robar un parell d’ecotaxes cada dia tot cristo, per poder pagar el que han manat no basta robar a lavila. Son uns mestres i eixamplen la manera de fer. Ja sabíem que es nostro batle era llest, però no sabíem que tingues tant poder. Paga les influencies, o els eliminarà desprès??
territoris ocupats, la mar de lladres!!
- Saturday, May 25, 2002 at 19:28:25 (CEST)
si
up
- Friday, May 24, 2002 at 15:36:16 (CEST)
Que no heu llegit el diari????? Ara si que en farà de doblers aquest gitano (tothom sap qui es) be, o sa dona!!! El mes espectacular de tots es que de ca nostra es veuen els mateixos espais buits (sense sombrilles ni hamaques) que quan hi havia la meitat, be un terc de platja. Perque serà
Pere Joan Garcies
- Friday, May 24, 2002 at 11:48:21 (CEST)
Avui fa un mes, 30 dies, que l'Estat Espanyol, amb l'autorització del "nostro" Jaume Mates, i la connivència de l'IMEDEA, (amb seu a Esporles) està espoliant el poble de Banyalbufar. Espoliar, robar, menysprear tot un poble, (per petit que sia) arrasar una zona de gran valor ecològic, això és el "bon" exemple que, salvaguardat per la distància que separa la costa del "barco" xuclador i per duptosos informes, dóna l'Estat als seus administrats. 5.000 m3 d'arena cada viatge, dos viatges cada dia,30 dies seguits, són 300.000 m3 d'arena. També és la persistència en el delicte, però, és clar, els polítics difícilment van a la presó i la "gent del poble", com sempre, ho aguanta tot. Ha Banyalbufar ens han fet agenollar, el "barco" ens fa befa cada dia, i qui ens hauria de defensar, ens trepitja i humilia.
En Paco <fralpi@telefonica.net>
- Thursday, May 23, 2002 at 09:50:41 (CEST)
mira, el q podria dir es q tot es com ho mires, si mires per la part estètica,medioambiental, pels interessos ...,etc. la cosa no s'ha fet d la millor manera, però si mires d la zona d'on parlam ... doncs mira ... parlam de Ca'n Picafort, es a dir, el barri xinés d la vila aixi q ... a prendre pel cul als d ca'n picafort, q son uns ... bé, m'estim més no entrar en detalls ... adeu //*//
algú <viscaterralliure@lavila.com>
- Thursday, May 23, 2002 at 00:31:43 (CEST)
què han fet?sa platja ha crecut més de 50 metres,pareix sa platja d'Alcúdia davant es Ciudad Blanca!!!!!!! Així fa ses coses en Matas, i després sa gent encara el vota
pomada
- Thursday, May 23, 2002 at 00:10:31 (CEST)
A “jo me’nrecord”: de ben segur que si en tindràs més d’una que retreure a Monjo (amb els anys que du per l’Ajuntament, no li deus fer gaires ombres), a tu no et retraurem cap ni una per per això no hauràs dit qui ets??, però no m’equivoco si m’atreveix a dir que em sembles polític, del PP i tocat d’ala, no per les que hagi fet en Monjo: per les que no t’han deixat fer a tu!!. Efectivament, la platja no es deu perdre només per les corrents marines, però, i ara que moveu fitxa vosaltres que punyetes esteu fent, llevat de metres i metres per posar-hi les tumbones??. En Monjo ha explicat les iniciatives que han dut a terme amb uns anys, aquelles mateixes que no heu fet cas de cap casta, i ara que és la vostra responsabilitat ja veus com vos ho feu: amb el negoci particular i res mes !!. Em sorprèn que apareixí qualque Pp’ro per aquí, atrevit a dir res, vull dir; perquè llegint si que hi sou, i fins i tot en Mates n’ha passat. Als de Banyalbufar els expolieu el fons marí, a Santa Margalida tot plegat, i a la mar ja ho podeu provar i tornar a provar, tanmateix s’en ho tornarà: de la mar hem d’aprendre, no sou vosaltres els que ens heu d’ofegar. Ànim!! Banyalbufarins!! Lluitem plegats!!! A nen Mates ja l’han tret fora de Madrid, ara es d’aquí que s’en ha d’anar!!!. Fèieu córrer aquest debat a tothom que sapigueu perquè hi prengui part, que s’aportin idees per aturar els expolis a Mallorca que ara, a vosaltres i a nosaltres en toca denunciar, facem-ho a saber, cridem ben fort NO, convoquem un funeral al molusc extingit, a on sua cerqueu un capellà, convideu als de “Costa Nord” a la presidència, als diaris a parlar, “Los Romanticos” a tocar, i en Mates, en Mates si te barra, que hi vengui a plorar!!. Ens ho hem de fer nosaltres, els mallorquins, i no basta això, només aqui no fem renou abastament. Ara, els diaris ja han callat. Uns pocs valents s’encadenaren i ara els diaris ja han callat, tornem-hi ara TOTS PLEGATS!! CONVIDEU TOTHOM!!, que només falti qui els ha de tornar a votar.
i tant que ens hem de recordar!!!
- Wednesday, May 22, 2002 at 23:19:13 (CEST)
pots fer un poc de propagande Pedro (que si no ens ajudem entre nosaltres... fotut!!), quina es l'adreça de la plana que presentes a concurs ??
Vilero!!
- Wednesday, May 22, 2002 at 22:35:25 (CEST)
Una cosa (de moltes que podrien dir a en Joan Monjo): no crec que ni ell ni el seu grup municipal (abans d'esser-hi ell incluït)s'hagi caracteritzat per protegir el sistema dunar de Can Picafort. No hem d'oblidar que la platja no es perd únicament degut a les corrents marines
Jo me'nrecord
- Wednesday, May 22, 2002 at 22:03:51 (CEST)
Em preocupa la gran polèmica que aquests dies passats hi ha hagut a tota Mallorca i molt en particular a Can Picafort respecte a la problemàtica de la regeneració de platges. Em preocupa perquè crec que l'objectiu de tota persona que viu a Mallorca respecte a aquest tema és el mateix: Platges amb molta d'arena i de major qualitat. Per què si és l'objectiu clar i únic per a tots s'ha arribat a aquests extrems de crispació? Crec que el Ministeri de Medi Ambient hauria de solucionar el tema de la manca d'arena molt abans i no provocar la confrontació entre el sector ecologista i el sector que viu més directament de les platges. És normal que els propietaris i/o arrendataris de bars i locals comercials vegin amb gran preocupació la manca d'arena a la platja, i també és lògic que una gran part de la societat estigui preocupada per l'extracció indiscriminada d'arena amb conseqüent risc mediambiental evident i no suficientment avaluat. UM ja realitzà gestions a través de l'Ajuntament l'any 1995 amb Demarcació de Costes, depenent en aquells moments del PSOE, i, després del canvi de govern, quan vérem que el tema sofria una certa paralització, l'any 1997 instà, a través de la Mancomunitat Nord de Mallorca, al Ministeri de Medi Ambient perquè estudiàs i posàs en marxa un pla integral per tal d'estabilitzar la platja de Can Picafort i la resta de la badia d'Alcúdia. El Ministeri hauria d'haver estat capaç d'oferir solucions definitives i no posar entrebancs. La política de salto de mata no sol funcionar en temes medi ambientals. La regeneració artificial de la platja de Can Picafort no és una solució definitiva. El Ministeri de Medi Ambient hauria d'estudiar la problemàtica de la badia i donar una solució definitiva a la mateixa sense generar nous problemes mediambientals. Ni tan sols seria correcte afirmar que els temporals ciclònics de l'onze de novembre de 2001 són la causa de la inestabilitat de la platja de Can Picafort. Recordem que amb aquesta ja és la tercera vegada que la platja de Can Picafort es regenera artificialment des de la mar. No crec en els estudis d'impacte mediambiental realitzats des d'un despatx de Madrid, baldament sigui del Ministeri de Medi Ambient, per a justificar un determinat tipus d'actuacions. Basta amb analitzar l'estudi que es realitzà dins aquest sentit quan l'any 1980 es projectà el Port Esportiu de Can Picafort. Aquest estudi reflectia que l'estat del fons marí feia pensar que la dinàmica del litoral era molt reduïda, sense moviments apreciables d'àrids. L'estudi de les obres del Port Esportiu que havien de variar l'estat natural inicial apuntava que ."la platja serà molt més estable que l'actual. Sense la defensa del dic, els temporals del sea i swell (mar de fons) que incideixen damunt ella són molt majors per lo que, en l'actualitat (any 1980) l'atac és major i la sedimentació menor". Vaja quina afirmació! Ha passat exactament a l'inrevés d'allò que apuntava l'estudi de la incidència que el Port Esportiu de Can Picafort originaria sobre la dinàmica del litoral. Aquests tipus d'equivocacions històriques són les que fan que a Can Picafort tenguem i seguirem tenint en el futur un gravíssim problema d'inestabilitat de l'arena de la platja. No seria millor evitar la confrontació política i asseure's a donar solucions racionals, estables i mediambientalment correctes?
Joan Monjo - Portaveu del Grup Municipal Unió Mallorquina
- Wednesday, May 22, 2002 at 19:18:36 (CEST)
L'extracció d'arena de Banyalbufar em sembla una barbaritat que no sol.lucionarà la manca d'arena de C'an Piacfort
Antoni Sastre <antoni.sastre@uib.es>
- Wednesday, May 22, 2002 at 12:57:43 (CEST)
Per en Pedro: Moltes gràcies per visitar la nostra pàgina , però no ens presentam al concurs ja que fa dos anys ens hi presentàrem i guanyarem l'allotjament de la pàgina. Gràcies també a MallorcaWeb!!! ah! i sort al concurs.
webmaster <webmaster@lavila.org>
- Wednesday, May 22, 2002 at 12:54:22 (CEST)
Jo soc un webmaster que també participa al concurs de mallorcaweb i sincerament, et done l'enhorabona perque segur que guanyaràs. Mencanta la teva pagina
pedro
- Wednesday, May 22, 2002 at 11:59:42 (CEST)
sembla que aquesta gent de dretes tots tenen les mateixes males idees. Idò una vegada netejades les butxaques del altres, les caixa fort de l'ajuntament hi haver augmentat les seves bosses. Ara en Matas el de "Meioambiente"i incondicionals es dediquen a estreure sediments prehistorics del fons mari de Banyalbufar i els han espargits a la platja de Santa Margalida com a penyora de l'anyorança de la nostra fina anera picafortera; així com en del Olmo quan va fer himne de la vila Sor Thomasseta i els va treure als da Valldemossa el sentiment i identitat que no només es del vileros. Que ho sapin aquests del PP si es que son prou intel·ligents per entendrer-ho, que amb la seva ignorancia, indecència , i incompatència han i volen destroça la Cultura i el Mediambient d'aquesta terra, Terra que pot-ser ells ha renegat però encar hi molt de BÉ disposts a plantar-vos cara. No olvideu que sou els darrers pirates i espoliadors del mediterrani. Regenerar les plages d'aquesta manera no dur cap benefici per la zona turistica, sols pels que hi tenen l'explotació del sol i l'arena. Ja basta de fotre els ciutdants caraalta.
El molusc extingit
- Wednesday, May 22, 2002 at 11:14:54 (CEST)
Com sa majoria de sa gent de Banyalbufar, teniu tot el meu suport i solidaritat. Prou de fer animalades!
Antoni Mora <antonimora@sdassessors.com>
- Wednesday, May 22, 2002 at 08:52:41 (CEST)
No em sembla bé que desvesteixin un Sant per a vestir-ne un altre
Marga
- Wednesday, May 22, 2002 at 08:40:37 (CEST)
Com sempre, qui te mes vots guanya, i com el senyor Mates li importa ben poc el que passi a Banyalbufar , ell seguira fent el que calgui, per no perdre els seus vots i com tanmateix alla a Banyalbufar comanden els altres, que es fotin, son ben pocs i si no poden anar a pescar o no poden anar a sa platja , que reventin. ah !!! "El Barco " continua la expropiació de l'arena cada dia , dues vegades i vorem el que passarà. Per favor feim una crida d'urgencia . O aturam això o no sabem el que pot passar. S.O.S
colectiu banyalbufarins empipats <banyalbufar@hotmail.com>
- Tuesday, May 21, 2002 at 23:57:36 (CEST)
Ara ja només mos falta en Luis Aguilé cantant "quien no ha visto una chica bonita en Santa Margarita en Santa Margarita......" Lo que tenim és lo que "sa majoria" va votar!! Merda i merda. Aquests beruls no saben que han de fer per guanyar tres vegades més que s'altre any!!! El señor Mates és s'homo més curt que conec. Només sap dir "miri i escolti". Si voleu podem convocar una inauguració oficial de la nova platja, amb els kefes i els seus sèquits. Que duguin sa tovallola més bruta que tenguin, els podem convidar a una paelleta damunt sa vorera de mar, ai que en farieu de planta. Sobretot ses dones que tot d'una que senten un poc de mala olor ja no poden més!! Enguany haurem de fer es safreig ben net!!!!! Au idò!!!! Senyor Mates no passi pena. Jo duré es PALO amb xifon. Vagi alerta no fos cosa li pegas per devers es clotell!!!!!
pere joan seïm <perejoanseim@mixmail.com>
- Tuesday, May 21, 2002 at 18:39:30 (CEST)
No estic d'acord amb la forma de regeneració, que estan duent a terme a Ca'n Picafort.La platja de davant Ca'n Picafort, com ja sa comentat anteriorment a quest debat, no pot ser tan ample, ja que no disposa d'uns elements claus per la seva conservació, com son les dunes i el bosc lìtoral. En conseqüència, el lìtoral queda perfectament definit com a la successió de quatre comunitats disposades de manera paral.lela a la línia de costa: la prada de posidònia, platja, el sistema de dunes i el bosc lìtoral que formen un tot, de tal manera que no se'n pot concebre la gestió, l'estudi i la protecció més que com a conjunt. El desconeixement d'aquesta realitat és causa permanent des de fa anys, de la deterioració i pèrdua d'aquestes comunitats, materia primera de l'ecologia i economia del nostre lìtoral. Així, l'arquetip de platja mediterrània seria la conseqüència d'estrats alternatius d'arena-fulles de posidònia mortes-arena, amb una estructura mes ferma i consolidada que una simple platja d'arena. Crec que posar en funcionament un pla de neteja i gestió integral del lìtoral, com fan a Menorca, seria una acció acurada i responsable per part dels governats de Mallorca
Xisco Morey
- Sunday, May 19, 2002 at 21:40:15 (CEST)
Uep, com va? Trob que a aqueix debat tan encès li vendria bé una banda sonora. I si és una cançoneta dels seixanta, més que més. I si és “Can Picafort” de “Los Romanticos” de Muro (1971), la cosa hi diu que ni fet a posta, sobretot per la lletra tan ye-ye i del temps dels picadors que li posaren. Però que permet pensa què era i què és Can Picafort. “Va-la-te’cid’a”! Unos lindos ojos negros Me han robado a mi el corazón Y estos mismos ojos negros Los he visto en Can Picafort Ojos negros, soñadores, Que cautivan con solo mirar Enamoran, enloquecen Pero no saben nada de amar Can Picafort, Can Picafort Tu playa es larga y bonita Can Picafort, Can Picafort Coreada de alegres risas Can Picafort, Can Picafort Vinos, arena y pàsiones Can Picafort, Can Picafort Tu sabes mucho de amores. Unos lindos ojos negros Me han robado a mi el corazón Y estos mismos ojos negros Los he visto en Can Picafort Can Picafort, Can Picafort Can Picafort, Can Picafort Can Picafort, Can Picafort Can Picafort, Can Picafort Can Picafort, Can Picafort Can Picafort, Can Picafort Can Picafort, Can Picafort Playa de multicolores Can Picafort, Can Picafort Tus pinos huelen a flores Can Picafort, Can Picafort Tu playa es larga y bonita Can Picafort, Can Picafort Bañada de suave brisa Can Picafort, Can Picafort Playa de multicolores Can Picafort, Can Picafort Tus pinos huelen a flores Can Picafort, Can Picafort Tu playa es larga y bonita Can Picafort, Can Picafort Bañada de suave brisa...
Toni Mas <tonimas@lavila.org>
- Sunday, May 19, 2002 at 14:19:50 (CEST)
BANYALBUFAR ESTÀ SENT VIOLADA DES DE FA SETMANES.Els que prenen decisións en aquest país tenen clar quin són els seus valors i a qui protegeixen. Es una vergonya. Primer són els valors del benefici inmediat: Els hotelers i el negoci d'avui. Els valors del respete a la natura, a la història, a la tracidió d'un lloc com la Pera de s'Ase: les pesqueres de calamar i de raors d'en Mateito, el fons de la mar i el seu ecosistema format durant milions d'anys. Això no compta. Si no forçam a actuar als nostres representant en la filosofia de l'arxiduc Lluis Salvador; "Donar la volta a un camí abans de talar un pí". Mallorca està morint. Es un lloc per fer grans negocis alguns anys a costa de perdre per a les generacions futures un possible paradís.
PEP <PEP@BIBILONI.COM>
- Saturday, May 18, 2002 at 11:25:51 (CEST)
Els que prenen decisións en aquest país tenen clar quin són els seus valors i a qui protegeixen. Es una vergonya. Primer són els valors del benefici inmediat: Els hotelers i el negoci d'avui. Els valors del respete a la natura, a la història, a la tracidió d'un lloc com la Pera de s'Ase: les pesqueres de calamar i de raors d'en Mateito, el fons de la mar i el seu ecosistema format durant milions d'anys. Això no compta. Si no forçam a actuar als nostres representant en la filosofia de l'arxiduc Lluis Salvador; "Donar la volta a un camí abans de talar un pí". Mallorca està morint. Es un lloc per fer grans negocis alguns anys a costa de perdre per a les generacions futures un possible paradís. BANYALBUFAR ESTÀ SENT VIOLADA DES DE FA SETMANES.
pep <pep@bibiloni.com>
- Saturday, May 18, 2002 at 11:21:07 (CEST)
Els que prenen decisións en aquest país tenen clar quin són els seus valors i a qui protegeixen. Es una vergonya. Primer són els valors del benefici inmediat: Els hotelers i el negoci d'avui. Els valors del respete a la natura, a la història, a la tracidió d'un lloc com la Pera de s'Ase: les pesqueres de calamar i de raors d'en Mateito, el fons de la mar i el seu ecosistema format durant milions d'anys. Això no compta. Si no forçam a actuar als nostres representant en la filosofia de l'arxiduc Lluis Salvador; "Donar la volta a un camí abans de no talar un pí". Mallorca està morint. Es un lloc per fer grans negocis alguns alguns anys a costa de perdre per a les generacions futures un possible paradís.
pep <pep@bibiloni.com>
- Saturday, May 18, 2002 at 11:02:06 (CEST)
Mirau que voleu que vos digui, aixó, -si ni hi posam remei entre tots nosaltres-, acabará com les sessions plenàries al Pouás: que començen per debatre un tema de l’ordre del dia i acaben diguent-se el nom del porc l’un a l’altre per qualsevol altre tema ( encara que sigui veres ) i llavors el que menys s’ha debatut i aclarit es el que s’anava a fer i realment necessita el poble. Idó aquí anam pel mateix camí: un entra al debat per opinar i veure que n’opinen els altres del tema de capçalera i es troba a gent discutint sobre si una colònia, que si com més lluny l’uns dels altres millor, que si no tornaré a dir res més, que si aquell altre es un lladre, ..., tal com si fos una sessió plenària, i llavors la gent que abans anavem a veure que en deien d’alló que realment ens interessava acabarem per “passar” d’ells i tota la seva colla. Si algún dia s’obri un debat sobre el gran tema: La Vila / Can Picafort, ja vos diré la meva ( sucosa i constructiva ) sobre el rovelló de l’ou dels problemes que ens afecten, si algún altre dia al debat sobre la regeneració de les platges s’en parla de la regeneració de les platges, -i no d’altres “coses”-, ja vos diré la meva ( no gaire científica peró crec que amb sentit comú ) sobre les pardalades que s’han fet amb un tema tant important per tots. I sobre tot si algún dia a algú se li acud d’aglutinar a la gent ( que a lo vist n’hi hi ha i molta, molta més del que penssam ) que creu amb uns projectes i unes idees ( siguin les que siguin ) peró está canssada de que les persones que s’han apropiat de les sigles en que un creu siguin uns pocavergonyes, llavors digau-me alguna cosa que ja mirarem de provar-ho de foter-los defora ( i no es un farol, es un desig compartit per molts ). Mentre tant haurem d’esperar i desesperar. I ja veis que jo som el primer que m’he allunyat del tema de capçalera ( encara que de “regenerar” si que n’he volgut parlar un poc ) peró que voleu que vos digui, em fa massa ràbia veure que som molts els qui penssam igual i entre tots no feïm res. En qualsevol cas amb fòrums com aquest, anam avançant, tan sols una micona més de serietat i rigor, que algún dia será bon dia i ja els hi vindrá la seva, ..., agur
endavant i fora por ! <sonbaulo@mallorcaweb.net>
- Saturday, May 18, 2002 at 09:57:35 (CEST)
In The can Picafort crec que tampoc t'has de posar així, jo només he recriminat al vilero i a tu la vostra manera d'emprar aquest espai de debat. I tú "toneta" meam si calles un poquet que ningú t'ha cridat, jo només he fet un apunt que trob avinent i si tens res a dir: BATUADELL comença per demanar a qualcú un poc més espavilat que tú que t'ensenyi com funciona això d'enviar les opinions que per dir una cosa has de menester més d'una pantalla.
Pere Joan Garcies
- Saturday, May 18, 2002 at 02:21:34 (CEST)
Garcies, pens que ets tu el que s'intromet, el debat que tenien anava ben lligat amb el tema. Si no t'agrada no ho llegeixis, i si es millor que no diguis res, calla, que es el que faig jo. Flac favor t'ha fet "IN THE CAN PICAFORT" al final. Personalment m'ha ofés el que aquest o aquesta pensi que els de La Vila no puguem dir el que pensem de la platja del nostre poble ni dels nostres politics, gent així no estaria be ni a Can Picafort ni enlloc del mon. Es tot.
toneta
- Friday, May 17, 2002 at 22:54:05 (CEST)
Garcies, pens que ets tu el que s'intromet, el debat que tenien anava ben lligat amb el tema. Si no t'agrada no ho llegeixis, i si es millor q
toneta
- Friday, May 17, 2002 at 22:49:15 (CEST)
Garcies, pens que ets tu el que s'intromet, el debat que tenien anava ben lligat amb el tema. Si no t'agrada no ho llegeixis, i si es millor q
toneta
- Friday, May 17, 2002 at 22:49:14 (CEST)
Garcies, pens que ets tu el que s'intromet, el debat que tenien anava ben lligat amb el tema. Si no t'agrada no ho llegeixis, i si es millor q
toneta
- Friday, May 17, 2002 at 22:49:13 (CEST)
Garcies, pens que ets tu el que s'intromet, el debat que tenien anava ben lligat amb el tema. Si no t'agrada no ho llegeixis, i si es millor q
toneta
- Friday, May 17, 2002 at 22:49:13 (CEST)
Au idò, I(N) THE C(AN) P(ICAFORT) mira per a on campes, o a lo millor podries començar a pensar de partir cap allà d'on vens, de la resta cada qual ja ha entés bé per on anaves. Adios PPSITO, siempre te quedará un plato de caracoles!!
Vilero
- Friday, May 17, 2002 at 22:43:54 (CEST)
Joan Pere Garcies: te don la raó i deman disculpes si he fet llarg a la meva passada intervenció, però a mi ningú me diu que el meu poble és colònia de ningú (la NOSTRA colònia) deia aquell, ni que som res més que forasters arreplegats. Reconec que he estat votant del PP, però no sé a qui votaré en tornar. Però no votaré als progres vileros, perquè si son com el tal vilero, que diu que Can Picafort és la seva colònia, i com aquell racista del barco de rejilla, els de Can Picafort anam ben arreglats, perquè mos tancaran, com a mínim, dins un camp de concentració fins que posin en marxa el barco de rejilla. Però la culpa es meva, per fer cas a les provocacions del tal vilero, de les seves desqualificacions i dels seus insults. Si vaig intervenir al debat es perquè parlava del meu poble i perquè un amic meu vilero, que en tenc qualcun, me va dir que hi se podia debatre amb gent interessant. Lo que me fa més ràbia es que molt de progresisme i molta cosa, però diven que el meu poble es una colònia i ningú diu res, mos diuen forasters arreplagats i tothom calladet. Ara que jo tenc la culpa per anar a escriure a una plana de vileros, cosa que no tornar´é més. Per acabar, dirvos que maldament jo sigui de centro-detra, jo crec si Can Picafort es un poble, te dret a ser-ho i tenir un ajuntament. Voltros només parlau d'autodeterminació quant vos interessa. Per acabar, torn demanar perdó a qui hagi ofés i tranquils que no tornaré a entrar més en la vostra plana, aunque el tema sigui del meu poble. VISCA CAN PICAFORT LLIURE!!!!
I(N) THE C(AN) P(ICAFORT) <EXPLICACIONS I ADÉU PER A SEMPRE@ME PIRO PUNTO.COM>
- Friday, May 17, 2002 at 21:12:22 (CEST)
IN THE CAN PICAFORT i un tal VILERO feis el favor de que si voleu discutir de temes que volgueu ho feis amb els vostres e-mails corresponents i no amagats darrera mots o pseudonims de covards. A més que putes ens interessa a l'altra gent les vostres idees tanmateix l'un NO convencerà l'altre així és que basta de molestar i d'interferir amb les opinions dels altres
Joan Pere Garcies <joanperegarcies@hotmail.com>
- Friday, May 17, 2002 at 20:18:14 (CEST)
in the can picafort. hem pareix que tu no tens gens de cerevellet, ni serradis sino PP. aixo es el que tens a dins el cap. t'an memjat es coco. i si vols que et digui la veritat com a vilero estariem mes be fora can picafort que es l'inici dels problemes de tot en minicipi y que sou una guarde de forestes replagats y uns poca vergonya
que soy d'intolerants es canpicafortes <foraforesters@barcoderejilla.i a la mar.>
- Friday, May 17, 2002 at 20:02:27 (CEST)
El que hem de tenir ben present que qui farà el negosi es en del Olmo. Si l'any passat i foteren 1000 hamaques de demés que faran enguany si hi ha el doble (o més) de metres d'arena. I despres és el batle que ens convé a tots????? Ala!! Si voleu Tornau-ho a votar d'aqui un any i aviat tindrem un passeig fins a Menorca!!! O no!!!
VISCAELGOB.COM <GOB@viscaelgob.com>
- Friday, May 17, 2002 at 16:40:19 (CEST)
Vist els vostres escrits que se van allunyant del tema, crec que seria convenient un nou forum de debat especial i privat, per vileros i IN THE C(AN) P(ICAFORT). Sou tots ben divertits, un "saludo"
una forastera
- Friday, May 17, 2002 at 14:10:59 (CEST)
A la fi, vilero, com la majoria de vileros, mostrau que pensau de Can Picafort: que som vostros, que mos comandareu sempre, com el temps d'en Jaume Verga. Idò no, ara sou vosaltres el llogaret. Viviu com fa cinquanta anys. Ja és l'hora que Can Picafort sigui definitivament lliure. Així decidíriem els nostros destins, i els vileros acabaríeu de veure que el mal el duis voltros. Els polítics que han fet tant de mal són vileros, visquin a la Vila o Can Picafort. Vós els tornarem amb gust. I falsa himilitat, dius? T'has mirat en un mirall? No ets res més que un vilero prepotent. Visca Can picafort lliure! Adiós vileros, allí os quedais
I(n) T(he) C(AN) P(ICAFORT) <vilerosquanmésllunymillor@barreraasaount.com>
- Friday, May 17, 2002 at 08:36:11 (CEST)
Volia dir una cosa a n'en Miquel Cifre (ell si mareix anar en majuscula) estic d'acord q no ho han fet d la millor manera, la veritat es q t'apoll amb tot el q dius però q li hem d fer? on no n'hi, no en cerquis, se q tots volem lluitar pels nostres ideals i els nostres principis, però no ens hem d buidar el cap ja q tots sabem q la màfia dins el nostre ajuntament està desde q un insurrecte el presideix, però tu trankil, abans q ell torni governar, franco (tampoc en majuscula) haurà resucitat!, ja te dic, tu tranquil q a partir d les pròximes eleccions, caviarà la vila! una aferrada.
jomateixa <jomateixa@vilera.com>
- Friday, May 17, 2002 at 00:13:31 (CEST)
Doncs mira, q vols q et digui, estic d'acord pq després dl temporal van kedar fetes pols i si vivim del turisme ... , però m d se realistes, tant si ens va bé, com no, el senyor del olmo i els seus deixembles ... fan els q els passa pels mismissims collons, se q del olmo va en majuscula però algu com ell no mareix anar en mujuscula. Visca PSM!!*!!
jomateixa <jomateixa@vilera.com>
- Friday, May 17, 2002 at 00:06:44 (CEST)
Tant de bó puguessim!! Estic d'acord "una forastera"
Vilero
- Thursday, May 16, 2002 at 23:23:40 (CEST)
Poc a poc, ja t’ho havia dit, poc a poc si que et veurem el cul a tu I(N) THE C(AN) P(ICAFORT). Anem a pams, idò. Que és el que intentes dir que no acab d’entendre del tot: Que no et cau be lo de “vilero”; que vols deixar clar que no se que de Can Picafort i que tu no ho ets, vilero?; que em veus el pel, i que jo defens el PSM?, que tu si que en saps de política (i tant que es veu!!) i que els demés son beneits?, o és que no tens ni punyetera idea d’escoltar (ni de llegir, tampoc, també ja t’ho havia dit!!), reflexionar, aprendre i treure el millor del que els demés –es diguin “vileros” o no- puguin aportar a un debat, a la llarga innocu, com aquest?. El que a mi em sembla, vaja, n’estic segur, es que de llest en tens poca cosa, i no et faré el favor de comparar-te amb il·lustres del nostre poble, ni amb d’altres que, per la teva comparança sembla posis al mateix nivell i, per tant, al de l’admiració i que seguint el teu fil de “l’ànsia de poder i els dobles”, amb clares paraules, aquí, l’anomenem un lladre. Mes aviat, ara que ja ho hem entès, el qualificatiu a la teva darrera intervenció i, per extensió a totes les demés, és el de la FALSA HUMILTAT que si que llueixen personatges mes avinents d’aquest poble, sovint seguint els dictats d’un caparrot de la NOSTRA Colònia de Can Picafort. Mira!: que no estiguis d’acord amb mi no em molesta, mes aviat, em satisfà; que em vegin el pel, tampoc em molesta lo mes mínim, tot i que t’adverteixo que no fa falta: soc persona compromesa amb els meus ideals, la meva terra, la meva gent i el meu poble: Lavila, amb les dues Colònies, la de Son Serra que més m’agrada i la de la piltrafa que n’han fet una tropa –entre els quals estàs a punt de que t’hi intueixo qualsevulla segueixi aquest debat- Can Picafort. Però allà a on em molestes, es allà a on et descobreixes el guia del poble : “hem entès”, “tots els que llegim”, “mos”-supos que no volies dir això, però ho has dit-, “saben qui voten”, o per ventura pensaves que tothom pensava com tu ??. Em semblaria molt be que donessis el teu punt de vista a prop del tema del debat, però que ho argumentessis de qualque manera mes que fent-me el contrari del que no sembla ho puguis fer amb altra recurs que amb l’insult de parlar amb nom de TOTS... d’amagar-ho darrera els demés. Quant tu em responies amb el “CUL” et dirigies a mi, quant jo ho he fet m’he dirigit a tu, sigues respectuós i deixa fer els demés, no els comprometis : ets tu que has decidit a on vols fer el ridícul!! Com bé deies: “No confongues el cul amb les témpores”, nina!! (et faig dona per no llevar-te avantatja). Llevet l’arena dels ulls: Tu no ets tots, campicaforter ??, ni això et reconec!! Empegeida hauries d’estar!!
Vilero (genèric)
- Thursday, May 16, 2002 at 23:21:41 (CEST)
Quien de todos los que opinan en este foro, tiene datos e informes de si se hace bien o mal, esto es opiniones ignorantes como la que doy yo. pero es de necios y ....., el creer que a pesar de no tener ni p.... idea tienes la razon . es una polemica absurda ya que esto solo es una pelea politica.
zimbelon
- Thursday, May 16, 2002 at 14:03:47 (CEST)
Enhorabona per aquest forum de debat. Estic completament d'acord amb els que diuen que la platja i el sol és allò que més interessa al turistes. El que no tenc molt clar és quina és la millor manera d'arreglar tot el mal que li hem fet a la natura, amb els nostres passejos a vorera de mar, els nostres hotels, souvenirs i els nostres blocs d'apartaments construïts damunt l'arena. ¿Com podem ara eliminar totes aquestes construccions que impedeixen que les platges mantenguin el seu equilibri? Evidentment, és impossible, a no ser que volguem enfonsar la nostra fantàstica economia. ¿Què passarà quan pugi el nivell de la mar? ¿Seguirem tirant grava "0" per conservar les nostres platges? Tant de bo, poguèssim tornar cent anys enrera!!!!!.
una forastera
- Thursday, May 16, 2002 at 13:52:26 (CEST)
Els turistes venen pel sol i per la platja. Però crec que venen per una platja natural i per un sol natural. La platja tal com ha quedada no té res a veure amb una platja natural., s'hi assembla tant com el sol s'assembla al sol artificial o rajos UVA.
job
- Thursday, May 16, 2002 at 12:44:53 (CEST)
Mira, vilero: enhorabona per ser tan intel·ligent, tan sabut i tan lletrut , per donar-me a mi i a tots els que llegim les teves "ponències" il·lustrades aqueixa lliçó de sabers polítics i claredat expositiva. Moltes gràcies també per decidir si hem entès o no les teves meravelloses exposicions. Però jo, que ho som d'ingenu i puret, només et volia dir que dins aqueix món on els doblers i l'ànsia de poder són la fita i la finalitat de la majoria de partits i polítics, encara hi ha coses que no són comparables, i fets que són conseqüència de la demagògia dels altres partits. I quan comença la demagògia és difícil resistir-se a emprar-la. A on són, avui i ara, les denúncies, (i vull dir públiques, reiterades i notòries)del PSM del teu poble sobre la regeneració? Es limiten a dir, i això també els SOE (als quals hem de reconèixer que sóns els únics que l'han denunciada), i els d'UM, que ells també haguessin regenerat les platges abans de l'estiu, però que ho haguessen fet d'una altra manera, etc, etc,. El seu paper, per això, és igualet als de Convergència: l'amo és qui comanda, però nosaltres ho haguéssim fet millor o més bé. Política de partits, doblers o només ganes de poder i de politiquejar. Però això no els fa igual en altres aspectes. Això és el que veim nosaltres, els pobrets mortals, a part d'altres coses que tu, oh honorable successor de la saviesa d'en Joan Mascaró i Fornés i d'en Joan Verga et penses que ni t'hem entès ni sabem cabilar. Oh, perdó, gran savi! No estic capacitat per competir amb vós, docte dels doctes i gran vilero; jo només som un humil picaforter. Em retir empegüeït d'aqueix debat: es coneix
I(N) THE C(AN) P(ICAFORT) <Adiós_con_el_corassón@me_vuelvo_a_Can_Picafort>
- Thursday, May 16, 2002 at 08:50:49 (CEST)
IN THE C(AN) P(ICAFORT), ja havies respost una vegada sense llegir be, i ho has tornat a fer. Si no pots correr, ves tira tira, i veuras com no importa peguis per la paret. Pots decidir de creure el que vulguis, ara be, l'inocència no et fa inocent. Ni tampoc criticar tots el demès (repetesc, sense saber el que llegeixes), no et fa un bon PP'ro. Nina!, necessites arguments mes solids per respondre: comences donant rao, no desmentint desprès i, finalment, rabios!!. I volies parlar d'arena o no ?
Vilero
- Wednesday, May 15, 2002 at 23:33:38 (CEST)
no, no i no de cap de ses maneres hi puc estar d'acord primer de tot m'he va venir en Felix , llavors en de l'Olmo i llavors un homonet de ciutat molt engominat que me prometeren que es meu escoll deixeria d'essero i que umplirien d'arena fins alla ido no ,fotut i banyut , m'han escampat arena del començament de la platja ,entrant per Muro , fins a mitjan lloc , qui es que te bars i hamaques per aqueix indret?. Aixó fa empegueir senyors , teniu mes barre que un verro de 300 quilos.
Barret
- Wednesday, May 15, 2002 at 23:08:01 (CEST)
És indignant!!! ho estan privatitzant tot, la muntanya, la mar, les dunes, l'arena, el fons marí, tot és comerciable a Mallorca!? Més platja = més hamaques. Quin negossiarro!!! Can Picafort creix, donç creix la platja també, això se diu "creixement sostenible" no?. El fi (econòmic) justifica els mitjans, per brutals que siguin, així és com pensen aquells que escridassaven als ecologistes i aquells que ho contemplaven com una anècdota graciosa. Pa per avui i fam per demà!! Aixó dic!!!.
Darth beeeeee
- Wednesday, May 15, 2002 at 18:58:03 (CEST)
mirau, el que pens es que arena n'han de posar, peró no a qualsevol preu. Perquè no ho feren amb tots els estudis pertinents ? perquè han esperat a darrera hora ? jo vos ho diré. ho han fet així perquè encara queden com els salvadors i si algú protesta es que no vol el bé del poble. Jo també en vull d'arena, peró arena fina, estudiant d'on la treïm i com la posam. Es molt fàcil carregar contra els verds encadenats però ja veurem que passa amb el primer temporal per no parlar del mal fet devers Banyalbufar. Aixó es una vergonya, com ho es que el pseudobatle de Can Picafort hagi ordenat tirar arena d'un solar municipal a la platja perquè els dels tubos ja havien partit i hi ha comerciants que no tenen els metres que tenen els altres ( o pot ser no hi caben totes les hamaques ) i au vinga camionades a voler i ja veurem co m queda. Si els temporals els fes devers l'Ajuntament i s'en dugués una sèrie d'elements tot aniria millor. Per cert, enhorabona per la iniciativa del debat !!!
ho he vist
- Wednesday, May 15, 2002 at 18:41:53 (CEST)
Mira, vilero: jo escric a aqueix espai de debat per parlar de regeneració de platges; és vera que aqueixa regeneració s'ha duit a terme bàsicament per mor d'una estratègia política i electoralista (qui ho dubta?), però això no és el motiu perquè mos il·lustris amb les teves particulars anàlisis de la política mallorquina, catalana i espanyols. Però vaja, per acabar, et dic que CIU no és el PP; que els qui voten CIU, ara que hi ha el PP a punt de ser la tercera força del Parlament de Catalunya, saben qui voten i qui no voten. Per què no et fiques amb una estona amb els espanyolarros del PSOE i IU? Per què no dius que el PSM i ERC, nacionalistes als quals no afectarà la Llei de partits, són el PSOE de Mallorca? Et veuen venir d'una hora enfora! I per cert, parlem d'arena, de la regeneració d'en Fèlix, de la tuberia que hi ha a la platja, de si hauran de tornar a tapar amb arena de solars la grava que diuen que és platj.
IN THE C(AN) P(ICAFORT)
- Wednesday, May 15, 2002 at 08:51:33 (CEST)
Val!! “IN THE C(AN) P(ICAFORT)”, i si ho contes al quefe del PSOE, per ventura t’ho explica i tot!!, el mateix dia ho deixaven ben clar uns i altres als diaris: uns donat evidencies, els altres denunciant-ho. Avui ho dissimulen amb un “te quiero, pero no lo se-, desgraciadament amb l’escabrosa llei de partits..., ara ho veurem ??, de moment ja els han consolat: el menistre de Kusticia ho ha aclarit, pel que fa a CIU “no nos cargaremos los partidos nacionalistas ni a los que no quieran al Rei, estos tienen ideologia”... tot un descobriment!! be!! era per lo de l’arena, veritat ??... em pens que he sentit cosa de que a l’arena tiraven persones als lleons, fa temps, a on era ??... que pot tornar això ?? PD. Que punyetes dius d’un tal Fernandez Díaz d’UM??
Vilero
- Tuesday, May 14, 2002 at 23:51:54 (CEST)
Dos "amb temps" de S'Ajuntaven-ment, en parlaven de ben aprop l’aigua... un, es mes llest, l'hi demanà a l'altre: Tu!, i això de l'arena, que va a tant es metro ??... / Beneit-: si, si, a tant es meeeeeetro va!! (avorrit respongué)... / llest-: i perquè n'hi posen mes que no n'hi havia, idooooo??..../ Beneit-: jajajajaja, que ho ets de purrrrrr!!, i ara que no veus que hi caben hamaques així, hooooooooooomo!!. /llest- ahhhh!! hi ha política !! eh ?? mmmmmmmmmmmm si se en donen compte. Beneit-: No provessis de dir res, ehhh!!
Vilero
- Tuesday, May 14, 2002 at 23:39:26 (CEST)
No confongues el cul amb les témpores: CIU no és el PP. Una altra cosa és que sigui de centrre-dreta. Però hi ha moltes trenques del PP a CIU; de fet, a Catalunya també hi ha el PP -amb un tal Fernandez Díaz de president-.
IN THE C(AN) P(ICAFORT)
- Tuesday, May 14, 2002 at 23:34:57 (CEST)
Però, a veure si parlem del gruix de l’arena, o anem un poc mes endins de l’assumpte?. Aquesta és una qüestió política i no és d’altra cosa que aquesta. Una Qüestió política dirigida per qui dirigeix sempre: els dobles. En primer lloc, i perquè no quedin dubtes, de política n’hi ha, i de polítics que ho son i d’altres que es lleven les puces del damunt, per res no fer-hi. Anem a veure, perquè quedi clar que Si que ho es política: Aquestos dies, amb el temporal que tot just acaba de passar, al llevant peninsular i a Catalunya estan amb el mateix problema de l’arena a les platges.... els d’en SaPlana aquell–el que mena l’apisonadora del PP, allà-, d’immediat donaven la nova al C9, fent-se reso de les “ORDRES” que havia donat en Matas per “regenerar”, i “d’IMMEDIAT” !!!... la nova, amb imatges –no en mancaria d’altre-, el Ministre s’havia desplaçat i campava per tot arreu que hi hagués arena... maneta, maneta, maneta... TALMENT CA’N PICAFORT!! –recordeu qualque cosa??-, es a dir, A LAVILA. El mateix dia, poques hores després, però hores després, –aquests agafen el temps que han de menester - sense que vulgui dir que perdin el temps -, els catalans, que no tenen un pel de beneits – i per això el PP es diu CIU- donaven la noticia –sense imatges, i no devia ser per escatimar- : “ El ministre a donat ordres de, immediatament blablabla..... la resposta ha sigut immediata: “Ho arreglarem nosaltres... perquè ho farem be i sense gastar tant”... em sembla que ANEM DE POLITICA,... Qüestió de sensibilitats ??. I ara toca als dels dobles –encara em record, eh!- idò aquests son els que, també, avui venien la setmana d’estança a Ca’n Picafort a 50 Euros... i a on putes els deuen fer dormir??, i que voleu que demanin per menjar, o per beure, quin souvenir s’han de dur cap a casa els mesquinets??, i lo mes fotut de tot, QUE POT QUEDAR AL PAIS PER PICARLIS MES L’ARENA I FER-LOS-HO MES FINETA ??? .... a qui hem de fer miques, als que paguen o als que cobren els 50... : jo pens que als culpables: ELS POLITICS !!, aquests son qui donen el joc als dobles a Mallorca.... endevineu quins??... us ho dic a la propera que hi torni??
Vilero
- Tuesday, May 14, 2002 at 23:21:12 (CEST)
No me pareix gens bé com s'ha duit a terme la regeneració de les platges. Una altra vegada podem veure com els que comanden fiquen sa pota fins a tall d'ous. Està clar que haviem de fer qualca cosa per solucionar el problema, però aquesta sol.lució és més mal que ses putes pastilles del metge que per arreglar una cosa n'espenyen un centenar. Aquí se veu l'eficàcia i rapidesa dels polítics. I què pensam de tot això? Aquesta gent (que per mi són tots merda) fa lo que vol amb lo que no és seu, i això no està bé. Perquè la natura és molt sàvia i tots els nostres actes repercuteixen damunt ella.QUÈ NO ESTUDIAVEU SA CADENA ALIMENTARIA VOLTROS O QUÈ? O NOMÉS VOS HEU QUEDAT AMB ELS RECULLS DEL NACIONAL CATOLICISME DELS LLIBRES QUE FEIEU SERVIR A L'ESCOLA. Si se romp la cadena tot se'n va a norris!!! Sou ESCÒRIA, segurament qualca dia pagareu per tot lo que heu fet. SENYOR MATIGUES NO FOTIGUES MÉS!!!!!!!!!
pere joan seïm <perejoanseim@mixmail.com>
- Tuesday, May 14, 2002 at 23:05:54 (CEST)
Rectific: el més PUNK-NOFUTURE de tots és en Fèlix; el mètode de regeneració del Ministro és una virgueria medi ambiental comparat amb el d'en Fèlix. Ara que ja sabem què dirà, que en vistes que els sistemes dunars de Can Picafort pràcticament han desparegut més val que els darrers indicis de la seva existència (l'arena d'un pinar situat a un trast municipal!) tornin al seu lloc natural, l'aigua de la platja. Així ja no hi haurà cap prova del delicte i de que a un temops a Can Picafort hi havia pinar i arena que no provenia de la regeneració artifcial.
NO FUTURE/ANARCHY IN THE C(AN) P(ICAFORT)
- Tuesday, May 14, 2002 at 21:31:08 (CEST)
jo estic d'acord que s'havien de regenerar amb arena. lo que no trob be es que es regeneri amb grava, copinyes, cualque peix mort i cualque cosa més i aparent ment sense cap estudi mediambiental quina puta vergoña
lofot
- Tuesday, May 14, 2002 at 21:09:39 (CEST)
No .. no em sembla be com han duit a terme la regeneració... com sempre i com es fa tot tart i malament, i d'arena no en te res... mes ben dit es grava "0" per deixari la pell al damunt, això sense contar les destroses que de haver fet al fons marí
Tomeeeeeu
- Tuesday, May 14, 2002 at 18:29:36 (CEST)
Les platges no es poden utilitzar per la confrontació política, son de tots. el problema no es nou i ve de molt enrere. S'han de exigir solucions definitives que siguin respetuoses amb el medi ambient, els resultats fin ara son clars a la vista estan, ens han canviat de manera brutal la nostra platge de sempre.
miquel cifre <miquelcifre@economistas.org>
- Tuesday, May 14, 2002 at 08:25:20 (CEST)
La pregunta està bé, perquè la gent sàpiga que hi ha gent de Can Picafort i del municipi de Santa Margalida no pensa igual com els que es dedicaren a cridar i a dejectar els ecologistes del GOB. Tanmateix, el que opinem aquí no servirà per res o servirà per poca cosa, però gràcies per donar-mos aqueixa oportunitat. Bé, no estic d’acord amb el sistema adoptat per a la regeneració de les platges, perquè: 1) Aqueixa generació s’ha fet de cop i resposta i a l’amagada, sense que abans els biòlegs, geòlegs i geògrafs de la Universitat poguessen informar ni dictaminar res. I això passa quan un dels màxims especialistes en els estudis sobre la regeneració de platges i els efectes de les regeneracions agressives, en Jaume Servera, estava duent a terme un estudi sobre la badia d’Alcúdia. 2) Els efectes d’aqueix tipus de regeneracions són més que coneguts: destrucció del subsòl marí i de les pedreres d’alga o posidònia –que són les que de fet, aiden a crear i fixen l’arena. I això succeeix tant a les àrees des d’on s’extreu l’arena –pobres banyalbufarins, amb una platja feta llim- com a les àrees on l’arena es deposita –Can Picafort, amb una platja feta de llims i estrats i de copinyes-. I, com és sabut, una arena que no es fixa naturalment corr el risc que qualsevol temporal la s’enduga amb un tres i no res; no importa siguen com els de l’any passat, com recorda en Guillem Mayol, basta i prou veure que ha passat amb la platja regenerada aqueixs darrers dies . I els corrents la se’n duen cap a les poques pedreres de posidònia que encara queden, la tapen i l’aufeguen, de manera que es perd paulatinament la posidònia i amb ella, les possibilitats de regeneració natural. 3) No s’ha deixat que l’alga de la vorera de la mar fes la funció que fa, aguantar l’arena de la vorera i aidar a la regeneració de la platja. Al nostre municipi interessa més que les platges siguen netes al maig que no que es recuperin per elles mateixes. 4) Només s’hauria de recórrer a la regeneració quan s’ha esperat tot el possible –fins a maig, com a mínim-. D’aqueixa manera s’hauria d’extreure molt manco arena i els efectes sobre les zones d’extracció i de depòsit seria molt menor. 5) Com deia sa Bosqueta, s’aprofita per fer una regeneració que no és tal, sinó convertir la platja de Can Picafort en una platja del Carib o de Miami. Si la platja de Can Picafort és curta, és perquè destrossaren el sistema dunar urbanitzant i fent passeigs marítims. I per molt que hagués quedat sencera, no seria com una platja del Carib. Seria el que és, un arenal mallorquí. Però a Can Picafort, pel que sembla, no pot ésser mallorquina ni la platja. 6) Dur a terme una regeneració com la que s’és feta és pa per avui i fam per demà. Pens que fer aqueix tipus d’intervenció, promoure-la, fer-l’hi costat o consentir-la només ho pot fer gent –i perdonau-me l’expressió- que se’n toca els collons del futur de Can Picafort i de tot el terme de Santa Margalida. Ja ho veis, són més punks que els sex pistols (NO FUTURE!)
NO FUTURE <Matas is a punk rocker@total'arenapernosaltres.com>
- Monday, May 13, 2002 at 20:24:56 (CEST)
Com sempre, es fan ses coses a l'apressurada, sense pensar. CLAR ESTAR QUE S'HAVIA DE REGENAR SA PLATJA: però hi ha maneres i SES MANERES DE SEMPRE DE L'EQUIP DE GOVERN, ja sabem que es maig és aquí, i que venen es turístes, però, tot lo que li prenem a mare naturalesa, no passeu pena que ella ho tornarà a agafar, és llei de vida. No es podien fer uns estudis, per tal de que la regeneració, no sigui tan brutal, amb arena fina, no de troços de moluscs, i no aprofitar, per engrandir sa platja, que això no és Miami, mai hem tengut tanta platja...i realment aquest tema és molt extens, però amb una bona informació, de biólegs i demés gent experta en aquest tema, segur que no ficaríem sa gamba d'aquesta manera. Informació i no a tocs de talonari i d'ajudetes del senyor Amic Ministre, Matestes, que sempre es resolen així els problemes d'aquest municipi, i a la llarga, no s'han solucionat, si no que, s'han enblanquinat, i com sap tothom, sa calç cau, i cada any s'ha de tornar, rascar i tornar-hi donar una passada i si no es dona, allò cau i es fa mal bé.
bosqueta
- Monday, May 13, 2002 at 15:48:43 (CEST)
El que primera i principalment s'ha de distigir clarament el que estam debatent. Estam discutint les maneres i no la finalitat ni els beneficis de l'arena i la seva regeneració. Les coses no es poden fer com diuen els forasters "a la ligera", la regeneració de platges és un tema delicat que pot dur complicacions de cara al futur. Els ports esportius modifiquen els corrents marins i per tant la circulació de l'aigua. Si ens fixam amb altres pobles (com per exemple Alcudia) tenen un port a la vorera, a un raconet cosa que no modifica els corrents, tenen la primera linia bastant més enrera que no can picafort que quasi la té surant, a més Alcudia reb un suministrament extra d'arena que és la de can picafort. A més si heu vist aquest temporal dels darrers dies ja se'n ha enduit un parell de pams d'arena que amb el temps es dipositaran enmig de la badia i que matarán les algues que fan de mur de retenció a l'arena i aliment per als peixos. Si es fa una bona regeneració es poden sembrar algues o posar un blocs prefabricats d'hormigó que, a la vegada que serveixen de retenció per l'arena com ho fan les algues, també serveixen de refugi per a la fauna marina. Aquest es un tema massa llarg adeu. ja hi tornarem
Guillem Mayol
- Sunday, May 12, 2002 at 18:03:36 (CEST)
Vos donam la benvinguda al nou espai de debat de lavila.org. Amb aquesta nova secció posam una eina més a la vostra disposició perque pogueu expressar la vostra opinió d'una manera anònima i sense censures, sempre i quant mantengueu un to respectuós i civilitzat. És per això que ens reservam el dret d'eliminar els missatges fora d'aquest context. Moltes gràcies per la vostra participació.
webmaster@lavila.org>
- Sunday, Maig 13, 2002 at 13:04:12 (CET)
tornar
Veure les opinions del debat anterior