a na vilera, tots els teus penssaments están caracteritzats per dues passions: sa teva admiració a n'en Jaume Verga (sogre d'en Del Olmo) i sa teva admiració pels militars
es brigada
- Saturday, March 01, 2003 at 12:50:21 (CET)
Ara ja comença a fartar-me tot, ( bé, ja hi estava de fa molta estona). Si un llegeix la premsa ,-una costum molt recomanable per cert-, ha de dir que ja está bé d’haver de passar aquesta vergonya per cupa dels governants que tenim al poble ( realment els hem votat ?, no mo puc acabar de creure! ) que si un llepa no sé qué, que si l’altre es un lladre, que si el de més enllá es gira la camia, que si els mateixos s’en van de farra cada vespre, que si ara no hi son idó votarem, que si demanda per aquí, que si querella per allá, ..., i sempre el poble de Santa Margalida al bell mig, empastissat del que se tiren a la cara els uns i els altres, sabeu quina imatge en tenen de nosaltres pels altres pobles gràcies a n’aquesta “genteta” ? I ara per acabar-ho d’arreglar les lluites electorals: els qui ara governen fent les llistes i els vots com sempre ( amb favors, falses promeses i la màquina municipal a tope ); els seus socis ( i per tant còmplices ) de govern barallats entre ells i a mem que diu l’amo de la closca; els qui han comprat amb doblers de tots a preu d’or ruïnes inedificables, servint-se de giracamies i desmuntant als altres; els súbdits de la virreina amb nou i assustat candidat, ni envant ni enrera; els utòpics ( i per cert aquests son els meus ) sense voler reconeixer que així com van ara tampoc en farán cap, ..., i “eramos pocos y parió la abuela” ara resulta que tenim nou partit al poble, per si no en teniem prou amb la vergonya que ens fan passar els que fins ara hi havia, van i volen presentar-se aquella guarda de ... ( bé, val més que no ho digui que me pujará la tensió ) , jo no sé com s’ho han fet per convençer a algú del poble !, ..., escoltau si al final es presenten els d’ASI al municipi ja podem aplegar i demanar asil a l’illa de Perejil ( i que no em vengui ningú parlant de democràcia, pluralitat, llibertat, ..., si es volen presentar son lliures de fer-ho, aquí encara no hem de passar per la perverssitat d’altres llocs on clausuren partits polítics, peró el que no pot esser no pot esser i aixó ja es massa )
endavant i fora por ! <sonbaulo@mallorcaweb.net>
- Saturday, March 01, 2003 at 11:38:44 (CET)
PREGUNTESSSSSSS ¿PERQUE ES PSOE NO VOL PACTAR EN SO PSM? ¿PERQUE ES QUE ES PSOE HA FET ANQUES ANRERA? ¿EN CANET HEGUES FET TOT LO QUE HA FET SI NIO HEGUES SEBUT QUE EN CIFRE EL POSAVA DES PRIMERS DES PSOE? ¿COM ES QUE ENTRE ES PRIMERS DES PSOE NO NI CAP DE CA’N PICAFORT? ¿SI ES VOTS DES PSOE I ES PSM PLEGATS HEGUESSIN ESTAT 6 O 7 CONCEJALS I PER SEPARAT S’ESPOSEN A SER 4 DES PSOE I 1 DES PSM COM ES QUE ES PSOE NO VOL PACTAR? ¿PERQUE SE DEXA PASAR SA MILLOR OPORTUNIDAT PERQUE S’ESQUERRA GUANYI SES ELECCIONS? ¿PERQUE ES QUE HA TANT D’INTERÉS QUE SE PRESENTI ESQUERRA REPUBLICANA A LA VILA? ¿SE PRESENTARA EN BARRET? ¿QUIN LLOC TENDRA EN MONJO A SA LLISTA DE UM? ¿SI GONYAS EN CIFRE I UM I HEGUESSIN DE PACTAR QUI SARIA ES BATLE, EN VICENS O EN CIFRE? ¿SI EN DEL OLMO GUANYA I ES SEUS TAMBE GUANYEN A PALMA SERA MOLT DE TEMPS BATLE? ¿ES VERA QUE TE PROBLEMES PER FER SA LLISTA COM VULDRIA? ¿O SERA ES BATLE EN FELIX? ¿QUE NO DIVEN QUE EN FELIX SE TORNA A PRESENTAR? ¿QUE TROBA DE TOT AIXO EN GABRIEL MARIA? I MOLTES MES PREGUNTES EN TORNAR.........................
ENTREVISTADOR
- Friday, February 28, 2003 at 20:55:25 (CET)
EN CANET ELS TE BEN POSSATS I ES CAGAT DEN OLMO HA PASSAT ELS PLENS CADA DOS MESOS (COM UN CAGAT) I DESPRES HA FET SA PUTADA A NEN CANET. PERQUE ES UN COVART SI HAGUES TINGUT LES COSES CLARES NO HAGUES FET AIXO
CANET FOREVER
- Friday, February 28, 2003 at 10:21:12 (CET)
El alcalde destituye de sus cargos al edil Joan Canet y se queda en minoría Del Olmo considera un ''incompetente'' al concejal de CPU, que se pasará al grupo mixto Se colmó el vaso. El alcalde Antoni del Olmo (PP) destituye hoy a Joan Canet, de Can Picafort Unit (CPU), como delegado de alcaldía en Son Serra de Marina y concejal de Policía y Sanidad. Canet no renunciará a su acta de edil y se pasa al grupo mixto, dejando en minoría a los seis concejales del equipo de gobierno ÐPP y CPUÐ frente a los otros seis de la oposición ÐPSOE y UMÐ y el propio Canet. Los motivos que alega Del Olmo para cesar al concejal disidente son su “dejadez de funciones como responsable de varias áreas municipales, su falta de asistencia a las comisiones de gobierno desde el pasado octubre, sus continuas rupturas de la disciplina de voto en los plenos, sus declaraciones a la prensa de que no se siente identificado con CPU, mis socios de gobierno, y además esta semana le han expulsado del partido”. El alcalde asegura que Canet “ha demostrado ser incapaz de gestionar cualquier iniciativa o pensar algo razonable ni dos segundos por cuenta propia, y nunca se ha atrevido a ir solo a ninguna Conselleria. Siempre que tenía algún problema con sus áreas acudía a otros concejales para que se los resolvieran”. Del Olmo está indignado con el concejal, al que considera un “impresentable tránsfuga en mayúsculas”, y explica que “a pesar de pedirle que reconsiderara su actitud, en los dos últimos meses no ha tenido la valentía de responder a mis llamadas ni de darme ninguna explicación de lo que hacía”. En este sentido, el alcalde destaca “el abismo” entre “los modos” de Canet y el concejal del PP, Miquel Roig, “que al estar en desacuerdo en algunas cuestiones decidió dimitir y actuó con dignidad, siendo aún hoy un pilar fundamental del partido en el municipio”. El primer edil también nombrará hoy a Gustavo Aguiló su nuevo delegado en Son Serra: “Es alguien de mi entera confianza que demostrará, incluso a tan solo dos meses del final de la legislatura, mayor capacidad de trabajo que los tres años y medio de Canet”. HO TROBAU NORMAL????
HO TROBAU NORMAL <ESCLARQUENO@HOTROBAMNORMAL.COM>
- Friday, February 28, 2003 at 10:18:06 (CET)
esitc amb tú "mal te pegui caguera". A n'aquest poble, la gent no hi veu dos pams enfora. Fan oi!
pasterol
- Friday, February 28, 2003 at 09:17:26 (CET)
ESTAN TOTS SONATS. PIXERIS TU SI Q PIXES FORA DE TEST. MIRAU PER FAVOR EL DIARI D'AVUI.... QUINA BARRA QUIN TROS D'ASE I DESPRES VENDRAN ELECCIONS I QUATRE NENITOS DE PAPA SENSE IDEES PRÒPIES EL TORNARAN A VOTAR I SA GENT TORNARA A INTERPRETAR EL SEU PAPER DE CAGADA I 4 ANYS MES DE LA MATEIXA HISTORIA. RES FEIS EL QUE VOLEU. PERÒ JA HO VEUREU. JA VOREM SI LA GENT DE SANTA MARGALIDA SUPERA EL COEFICIENT INTEL.LECTUAL MINIM.
MAL TE PEGUI CAGUERA
- Friday, February 28, 2003 at 09:07:01 (CET)
Sr. Rector, encara no heu dit res de la campaÑa. Els numeros DOS son clau a aquestes eleccions: qui hi possareu a aquest`puesto al PP ??
Pixeris
- Thursday, February 27, 2003 at 22:32:54 (CET)
Tamos esquiando, Por si quieren aprobar los presupuestos ??. Cuando regresemos, estamos dispuestos a hacer las paces, pero no nos impongan ilegalizar lavila, ni cerrar el debate, vale?. Besitos, muchoss.
Con cariño: PSOE i Cia.
- Thursday, February 27, 2003 at 22:15:54 (CET)
Escolta bé PPPPPPPPP ahir al pleno hi havia 4 dels pp, 1 de CPU (en Fèlix), 2 de PSOE (Iglesias i Maria Monjo) i els de UM no es varen presentar. Va ser ben polèmic perquè n'Iglesias no es va tallar ni un pel per dir-li les coses al batle. I pppppppppp no t'has de creure tampoc tot el que et diuen els teus del ppppppppppppp
Xetxero
- Thursday, February 27, 2003 at 10:26:48 (CET)
crec que vas equivocat ppppppppppp, ja que jo entenc com a oposició a aquells que han donat l´espatlla als que dominen, ( i si li es giren la camisa és per qualque cosa). Així The Magician no s´ha equivocat.
Dimoni
- Wednesday, February 26, 2003 at 20:20:32 (CET)
2 des PSOE, 1 de UM i 1 que permi ja no es de CPU fan es 4
rrrrrrrrrrrrrr
- Wednesday, February 26, 2003 at 20:20:21 (CET)
No em crec tot el que diuen els diaris. Els diaris ho possen que n'hi ha de CPU. He estat jo que m'he equivocat. I punto!!!
The Magician
- Wednesday, February 26, 2003 at 20:17:53 (CET)
Perdona Magician, però no són 4 concejals de s'oposició que falten si no que són 2 de CPU i 2 de PSOE. No t'has creure tot lo que diuen es diaris.
pppppppppp
- Wednesday, February 26, 2003 at 18:18:54 (CET)
Avui 26 de febrer s'està duent a terme una marxa-protesta virtual en contra de la guerra a Iraq adreçant e-mails de rebuig a en Bush a la Casablanca. Si hi voleu participar i veure en directe l'estat de la marxa-protesta virtual anau a http://www.moveon.org/onlinehq/index_04.html (per veure l'estat en directe) o a www.moveon.org per participar-hi.
Antoni Ferrer Capó
- Wednesday, February 26, 2003 at 15:21:39 (CET)
Lo de les crides pot estar bé. I aleshores .... The Magician diu: Avui n'hi ha un de pleno. Si senyors, és extraordinari i sobretot polèmic degut a que el senyor batle l'ha convocat sabent que no hi podràn assistir quatre regidors de l'oposició
The Magician
- Wednesday, February 26, 2003 at 13:22:18 (CET)
Aquest debat comença a aborrir tant com els episodis repetits de barrio sesamo,mentres un fa copiar i pegar parrafades senseres que tomen d´esquena, sa vilera i en Toni Ferrer es dediquen a lligar , com si fos un xat del messenger, és ben hora d´arraglar-ho: ja s´ha demostrat prou la incompetància del nostre ajuntament i de la gent que hi mana, només voldria donar la meva opinió de com hauria d´esser el nostre ajuntament, amb plena transparència de moviments, no sé si vos recordau de les crides que feien a la vila a cada cap de cantó per informar dels aconteixaments importants, començaven amb una repicada de tambor i el famós "SE FA SEBRE!!!" aixó li heu de possar una entonació adecuada. bé a lo que anavem jo feria fer una crida abans de cada plenari de l´ajuntament així la gent podria sebre en tot moment el que es cou a la vila, i el sen demà una altra crida per saber-na el resultat. que seria de guapo això, ara que crec que a segons qui tanta transparència li faria mal no als ulls sino a les butxaques.esper que vos agi agradat la idea i anims a continuar el debat. VISCA LA VILA!!!!
dimoni
- Tuesday, February 25, 2003 at 16:07:43 (CET)
Estic d'acord en que els Ajuntaments han de donar la feina a la gent i empreses del poble, però no volgueu confondre això amb uns serveis bàsics per a la ciutadania. Aquests serveis essèncials des del meu punt de veure les coses han de ser públics. No volgueu manipular les meves paraules: jo parl de serveis bàsics, no parl de que un Ajuntament ho hagui de fer tot. Les empreses i els negocis del nostre municipi tenen (i han de tenir) a l'Ajuntament com un client més, però això de crear empreses només per tenir a l'Ajuntament com a únic client... vos sona de res? No mescleu ous amb caracols. Sobre si en tenc o no en tenc idea ho deix a l'opinió de molts altres. El que no faré mai és crear una empresa per aprofitar-me del poble, l'ètica també hi pot ser als negocis i per desgràcia n'hi ha que no la practiquen. És veritat que hi ha partits que el que volen es contractar com més gent millor a l'Ajuntament perquè això du vots, i d'això en dona mostres el batle actual (sense comptar l'espectacular pujada de sous dels que conformen l'equip de govern de fa un parell d'anys). Jo només dic que si hi ha un servei bàsic millor si és públic, i hi ha d'haver la gent necessària per donar aquest servei, ni més ni manco. I tota cosa fora dels seveis bàsics s'ha de donar la feina als negocis del municipi.
Antoni Ferrer Capó
- Sunday, February 23, 2003 at 16:56:34 (CET)
Estic d'acord en que els Ajuntaments han de donar la feina a la gent i empreses del poble, però no volgueu confondre això amb uns serveis bàsics per a la ciutadania. Aquests serveis essèncials des del meu punt de veure les coses han de ser públics. No volgueu manipular les meves paraules: jo parl de serveis bàsics, no parl de que un Ajuntament ho hagui de fer tot. Les empreses i els negocis del nostre municipi tenen (i han de tenir) a l'Ajuntament com un client més, però això de crear empreses només per tenir a l'Ajuntament com a únic client... vos sona de res? No mescleu ous amb caracols. Sobre si en tenc o no en tenc idea ho deix a l'opinió de molts altres. El que no faré mai és crear una empresa per aprofitar-me del poble, l'ètica també hi pot ser als negocis i per desgràcia n'hi ha que no la practiquen. És veritat que hi ha partits que el que volen es contractar com més gent millor a l'Ajuntament perquè això du vots, i d'això en dona mostres el batle actual (sense comptar l'espectacular pujada de sous dels que conformen l'equip de govern de fa un parell d'anys). Jo només dic que si hi ha un servei bàsic millor si és públic, i hi ha d'haver la gent necessària per donar aquest servei, ni més ni manco. I tota cosa fora dels seveis bàsics s'ha de donar la feina als negocis del municipi.
Antoni Ferrer Capó
- Sunday, February 23, 2003 at 16:56:32 (CET)
vilera: no necessito que m'atogues cap tipus de "pedegrí" ni cap "bula papal", denotes la prepotència de qui no pres bona nota d'una posició i que m'atribueix comportaments o adhesions que mai he tingut ni he recolçat. Vols crear la ceremònia de la confusió. Aquesta mena de prepotència es relaciona mols sovint amb el prejudici, es com aquella famosa i a la vegada desgraciada recomació masclista "hay que pegar a la esposa porqué algo habrá hecho". Per desgràcia aquesta actitud abunda, i amb fa l'afecte de que aquesta confusió es intencionada. Voler aclarir conceptes i postures dels altres no es fa simplificant,voler aclarir no es el mateix que simplifcar.Els assasin en noms i llinatges els veus venir, hi ha d'altres que volen estar en el anonimat que son tan pereilloses o més que els primers. Acabada l'esclavitud no hi ha home que no sigui públic, i que no tingui una responsabilitat política, no tin nostàlgia del ramat ni tampoc la practico, com a ciutadà tinc und deures i uns drets, i intento cumplir i defensar al menys com tu heu pugis fer. Saludos cordials.
Miquel Cifre
- Sunday, February 23, 2003 at 00:38:19 (CET)
Els Ajuntaments el que volen es contractar com mes gent millor, emplear gent del poble, no donar-ho a les empreses privades. Que pensau que hi guanyen, donant-ho a empreses privades, a l'inrreves, perden vots. Així és com ho fa el PSOE, i llavros es queixen de que donam massa feina a la gent del poble. Hi ha que donar feina a la gent del poble. Com mes sevrvei publis millor. Qui dona mes servei public que nosaltres?. Lo que deis de les aigos es injust.
Ho teniu clar !!!
- Saturday, February 22, 2003 at 23:08:38 (CET)
Som a s'Arachu, tenim reunió, aquesta nit!!. No estem d'acord amb lo de la gestió de l'aigua, no en tens ni idea, Antoni Ferrer.
Ho teniu clar !!!
- Saturday, February 22, 2003 at 23:03:20 (CET)
A Vilera (nick): som a s'Ideal i hi seré fins devers les onze, si vols el cafè i les herbes dolces vine. ------------------------------------------------------ Als de Selva només dir-vos que aquests problemes solen apareixen quan els governants de l'Ajuntament privatitzen la gestió del subministrament d'aigua, cosa que és una barbaritat tenint en compte que és un servei tant o més important que l'enllumenat públic, el cementiri o l'asfaltat de carrers... si podeu triar polítics que vulguin fer marxa enrera amb aquesta privatització o, com a mínim controlar-la més, triau-los. La llei permet que l'Ajuntament faci una auditoria a l'empresa privada que té aquest servei (no una auditoria a l'empresa sinó una auditoria a la gestió d'aquest servei). Ben segur que els vostres governants ho saben, demanau-ho. També és important com s'ha concedit aquesta explotació d'aquest servei, el plec de condicions. Mirau si hi figuren possibles sancions per mala gestió del servei. Si l'empresa privada que té l'explotació del servei no aten les vostres queixes amb l'agilitat i la forma pertinent, ja ho sabeu: feis-vos valer. L'excusa que posen molts governants per privatitzar la gestió d'un servei (fundacions als hospitals, per exemple Hospital de Manacor; servei en alta d'aigües municipals, per exemple vosaltres els de Selva...) és que estarà millor gestionat i es donarà un servei de més qualitat als ciutadans. Com podeu comprovar, això no és sempre així... i el meu darrer argument: una empresa privada que gestiona un servei públic el vol perquè hi guanya doblers, si hi perdés no el voldria... per tant part del que pagau al rebut de l'aigua és pel servei, i una altra part és ganància d'algú. En altres paraules, el mateix servei (bo o dolent) gestionat per l'Ajuntament seria més barat per vosaltres, o si hi haguessin de fer inversions que no el fessin rentable l'Ajuntament ho faria pel bé del poble (l'empresa està per veure).
Antoni Ferrer Capó
- Saturday, February 22, 2003 at 22:24:25 (CET)
Que os vamos a decir a los de Selva, que no sepais ya, y aún os tiene que venir lo peor, chantajes, estafas, toda clase de abusos y todo ello permitido por quiénes están en el Ayuntamiento, los cuáles cuando adjudicaron el suministro de agua a esta empresa privada, sabían de primera mano lo que pasaba en Can Picafort, lo mismo que pasará en Muro
can picafort
- Saturday, February 22, 2003 at 19:47:08 (CET)
A Vilera (nick): el cafè el pag jo i si estic a gust també pagaré les herbes dolces. Sobre si després del cafè amb tu seré o no el mateix... què vols que te digui? Si m'ha de servir per saber més coses i evolucionar de homo-sapiens sapiens a homo-dei o homo-iluminatus pagaré també una segona ronda d'herbes dolces. I no me donis la raó perquè si, que amb aquest motiu s'han justificat moltes coses a aques municipi (i més enllà d'ell, vegi's com a exemple en Bush, en Blair i n'Aznar que atacaran Irak perquè si, un d'extrema-dreta americana, un socialista britànic i un de la dreta espanyolista).
Antoni Ferrer Capó
- Saturday, February 22, 2003 at 11:57:49 (CET)
EN CELESTINO ALOMAR NO N'HA PASSAT PER AQUI!!!
MINISTERIO DE MEDIO AMBIENTE
- Saturday, February 22, 2003 at 00:08:00 (CET)
Islas Baleares no tienes costas jajajajajajajajajajajajajaja me Matesssssss!!!
MINISTERIO DE MEDIO AMBIENTE
- Saturday, February 22, 2003 at 00:02:09 (CET)
jajajajajajajaja http://www.mma.es/costas/htm/actua/obras/obras.htm "Islas Baleares, información no disponible"... tota Espanya hi és!!!
MINISTERIO DE MEDIO AMBIENTE
- Saturday, February 22, 2003 at 00:00:29 (CET)
proveu a entrar al WWW.mma.es (Ministerio de Medio Ambiente) i cercau "Son Real". Ni mes ni menys que 13991 entrades !!!! wwwwwwwowwwwwww pero reboten al "caso prestige" queeeeeeeeeee!!! serà una premonició???? MIreu Mireu!!!!!Cadena buscada: Son%Real Número de resultados: 13991, si hi afeigiu Son%Real% Mallorca: IGUALLLLLLLL, Prestige; Ambito de búsqueda MAYÚSCULA/minúsculas palabra completa por titulo por palabra clave Resultados: Prensa: mosplay4039.htm mosplay4039.htm Prensa: mosplay4039-01.htm mosplay4039-01.htm Prensa: mosplay4038.htm mosplay4038.htm Sin Categoria: enl_soc_estatales.htm Enlaces Sociedades Estatales
MINISTERIO DE MEDIO AMBIENTE
- Friday, February 21, 2003 at 23:54:26 (CET)
http://www.mma.es/playas/html/f/mall/mall0067.htm Fa tanta promoció el teu Matas (lo de matar per Irak el PP, no serà per reflotar el MATAs o no Matas??), és tan bona, que no l'han actualitzada des de que no hi havia altre hospital que Son Dureta, Molt Be!! Molt be!!
MINISTERIO DE MEDIO AMBIENTE
- Friday, February 21, 2003 at 23:40:37 (CET)
http://www.mma.es/playas/html/f/mall/mall0067.htm Així s'ha preocupat el ministre Matas de Can Picafort, t'agrada, Del Olmo?? PLAYA: C´AN PICAFORT SANTA MARGARITA MALLORCA BALEARES DATOS GENERALES Características Generales Longitud: 1300 m. Anchura Media: 30 m. Grado de ocupación: ALTO Grado de urbanización: URBANA Realizada actuación del Ministario Tipo de playa Composición: ARENA Color de la arena: BLANCO Grano de la arena: MEDIO Condiciones de baño: OLEAJE MODERADO EQUIPAMIENTO Transporte Autobús Línea del Autobús: PALMA Equipamiento Hostelero Alojamiento Camping Kioscos de temporada Restaurantes Seguridad Señalización de Peligro Servicios Duchas Vestuarios Teléfonos Paseo Marítimo Limpieza de playas Papeleras Sombrillas Hamacas Alquileres Náuticos Puerto deportivo próximo: C´AN PICAFORT -------------------------------------------------------------------------------- Observaciones EL AUTOBUS HACE EL RECORRIDO PALMA - CAN PICAFORT -------------------------------------------------------------------------------- Hospital mas cercano SON DURETA CL. ANDREA DORIA Nº 55 (PALMA) Teléfono: 971-175500 Distancia: 56,5 Km. --------------------------------------------------------------------------------
MINISTERIO DE MEDIO AMBIENTE <promocionando nuestra playa preferida... >
- Friday, February 21, 2003 at 23:36:02 (CET)
http://www.mma.es/playas/html/f/mall/mall0067.htm Així s'ha preocupat el ministre Matas de Can Picafort, t'agrada, Del Olmo??
Picaforters contents!! <auido@hohempagatperbo??>
- Friday, February 21, 2003 at 23:33:24 (CET)
Los vecionos de Selva tenemos problemas con los recibos de agua, sin tener servicio nos han cobrado ya los recibos. Dicen que nos devolveran el importe. Ustedes que tanto tiempo han padecido los abusos de este señor de Santa Margarita, que les dirian a los vecinos de Selva. Yo conozco bien estas promesas, tengo una casa en Can Picafort y me lo veia venir. Si se animan a contestar, muchas gracias por sus respuestas.
Selva
- Friday, February 21, 2003 at 23:13:14 (CET)
Als “polítics que passeu per aquí” i als “polítics que vos ho donen imprès” (que sou tots, encara que ben pocs tingueu idees per defensar i vos atreviguessiu a deixar-ho dit –he dit idees, dobles ja ho sabem): Hi ha moltes maneres de fer política i, d’un temps cap aquí, a La Vila, es fa molta mes política al carrer que no pas a l’Ajuntament.... a l’Ajuntament només feieu política de dobles, res mes.... cultura ??, associacionisme??.... Els vots que ara cercareu, !!!desesperats!!! no son per fer política, son per fer butxaca. Tenc unes ganes loques de veure els vostres programes electorals per aquests pròxims quatre anys... per a on la mos heu pensada pegar, sense un punyetero duro per gastar ??. Aquest cop si que, sigui qui sigui el Batle, no li quedarà mes remei : per pagar, ens haurà de fer sa butxa. Sabeu que vos dic !!: AQUESTA VEGADA, NINGÚ VOL SER BATLE!!!.
Vilera
- Friday, February 21, 2003 at 22:51:39 (CET)
A "Antoni Ferrer": Saps?? cada cop que t'he de contestar (no és que en tingui l'obligació, però??), intent el joc d'endevinar quina serà la teva reacció.... m'has deixada eixuta!! tot i que et discutiria aquests arguments, no podem avorrir el debat així, .... tens raó!!!. Només et tocaré una altre capítol... important, per la meva economia, ..... i per la teva transcendència!! : Qui paga el cafè ?? (després d’un cafetó amb mi, mai mes seràs ja el mateix....). Be!! tot i que ja no em cap el text al quadret, aprofit per agrair-te l’aclariment de que és la teva opinió... i el to, ben humorat, que per això has empleat.
Vilera
- Friday, February 21, 2003 at 22:12:52 (CET)
A "miquel cifre": en veritat pens que no mataries a ningú, tampoc pens que fos capaç de fer-ho en Busch, n'Aznar ni en Zapatero... per dignidad, però, deixau les seves files, perque és en nom seu que és mata i pel recolzament que els hi doneu i els vots que per ells recapteu voltros també mateu. Assasins no son només els que tenen la pistola a la mà, ho son també i, seguint el teu raonament, SOBRETOT, els que li donen. Aqui no necessitem "politics", volem politics; no volem gent que diu el contrari del pensa, VOLEM DIGNITAT. PER DIGNITAT NO US PRESENTEU A LES ELECCIONS AMB SIGLES D'ASSASINS.
Vilera
- Friday, February 21, 2003 at 21:51:40 (CET)
Estoy contigo , zorro
12345
- Friday, February 21, 2003 at 18:57:02 (CET)
Estoy contigo , zorro
12345
- Friday, February 21, 2003 at 18:56:49 (CET)
Un batle tres vegades reprobat, en qué sigui amb l'ajuda de varis artistes i un trànsfuga, ho té un poc cruu.
febrer
- Friday, February 21, 2003 at 18:28:30 (CET)
Ah, aclarir per si algú ho dubta que la meva passada intervenció només és això: una intervenció meva, desvinculada del PSM. En Toni Reus és prou intel·ligent com per no fer una intervenció com la que he fet jo, i com per no pensar igual.
Antoni Ferrer Capó
- Friday, February 21, 2003 at 15:28:15 (CET)
La voluntat de domini sol ser per dos motius: l'econòmic (poder) o la trascendència (monopoli de la imatge o les idees). I per mor d'algún (o tots dos) d'aquests motius es maten persones, però també es volen "matar" partits, explicacions que s'han demanat no es donen, possibilitats de fer poble desapareixen... Els dos motius són totalment rebutjables i inaceptables. Per fer poble s'ha de fer poble, i no fer creure que només es farà poble si ets dels meus (ja m'enteneu). El problema de voler ser transparent, Miquel Cifre, és que o ho ets o no ho ets (i no seleccionant les preguntes o intervencions). Podries explicar perquè no hi ha pacte PSOE-PSM ? O el poble no n'ha de saber res d'això? Li molesta al PSOE que hi hagi un partit que es diu PSM? I la gent que vota PSM també molesta? És important per al PSOE que el PSM no entri mai a l'Ajuntament? No hi ha res més guapo que els sants i els pecadors sempre siguin els mateixos, sobretot si ets el sant. Blanc i negre, sense colors que puguin tacar la puresa del blanc immaculat. Blanc i Negre, rondalles, perquè el món és en color. I clar si en del Olmo torna a comandar, ja teniu un culpable, i si no comanda ja hi ha un salvador immaculat al que s'ha de tenir una adhessió inquebrantable. El PSM no era a l'Ajuntament la passada legislatura i va acabar comandant el PP (en té la culpa també?). De promeses electorals com mai pactaré amb CPU s'enrecordà algú. Fa tres legislatures el pacte era UM-PP-CPU amb batlia repartida entre UM i PP (s'enrecorda algú). UM-PP-CPU, després UM-PSOE-CPU, després PP-CPU, ara també PP-CPU...o hauria de dir UM-PSOE+1 de CPU ai, Déu meu quina poca memòria. El PP ha crescut electoralment al mateix temps que el PSOE ha crescut electoralment, au idò blanc i negre, i rondalles. I així tothom es creurà que hi ha una guerra, o com al futbol que o has de ser d'un equip o de l'altre, blanc i negre.
Antoni Ferrer Capó
- Friday, February 21, 2003 at 15:19:56 (CET)
Amiga Vilera (nick): per estalviar-te feina la meva passada intervenció dura (en el sentit superficial) 17 línies, 5 paraules i un punt. Si dura tant, i em sap greu, és perquè no ho sé dir més curt (un dels molts defectes que tenc, però no em converteix en capellà o predicador). Una abraçada!
Antoni Ferrer Capó
- Friday, February 21, 2003 at 14:34:52 (CET)
Amiga Vilera (nick): rectificar es de savis si, però un només rectifica quan s'adona que no té (o tenia) raó, i no quan li demanen sense arguments. Aquí van els meus: el contingut mai pot ser l'unic que importa igual que la finalitat no justifica els medis. La consciència és una autopercepció dinàmica personal mentrés que la responsabilitat és una percepció externa (ho solen avaluar els demés), i quan no ho és es una percepció d'interessos i conseqüències. La consciència és el director d'orquesta i la responsabilitat és un músic més. Per cert que si parl d'això és perquè a tu t'agrada més analitzar les intencions dels meus missatges que no els missatges en si (el contingut), et quedes en la forma o pre-jutges intencions. Si això passat que he dit no t'ha agradat, ara pensa si m'agrada a mi que treguis de contexte (el contexte el posa l'autor) opinions meves. Sobre si jo mescl món il·lusori amb realitat només puc dir-te quer si, ho faig, perquè el món de la percepció, els valors, les metes, els arguments, la dialèctica... és un món il·lusori en el sentit d'inmaterial, és vida mental. I la vida mental i la consciència són bases per al canvi, el progrés i l'evolució. L'esperit d'evolució humana hi és perquè s'exigeix a la realitat del moment coses que no hi són però volem que hi siguin (món il·lusori). Sobre si predic o dic sermons, un pic més et quedes en la forma, perquè el que és ben cert és que jo em limit a opinar (això si, en base al que pens, no al que pensa un altre), i no intent fer canviar a ningú. Detect que tu si que em vols fer canviar, i res més fàcil si em dones arguments que em convencin. Una abraçada a tu també, i que consti que dins el meu món il·lusori hi ha l'esperança de poder-te convidar a un cafè qualque dia.
Antoni Ferrer Capó
- Friday, February 21, 2003 at 14:31:21 (CET)
Estic contra la guerra i la violència, les societats més riques sempre ha cercat dominar el més dèbils amb l'excusa de convertir-los amb una societat "més avançada" quant el que cerquen es la riquesa amb la seva dominació. I això ha`passat des de l'imperi romà fins ara. Més bé o més malament així me manifestat com aciutadaà i polític. Parlar de matar? els que em coneixen, saben que no mataria a cap persona, Saddam incluit, per molt forta que fos la meva ràbia.
miquel cifre
- Friday, February 21, 2003 at 12:12:53 (CET)
Las ventajas de pertenecer a la OTAN y a la Unión Europea Tritón El atentado contra el corazón financiero, económico, militar y político del imperio yanqui puede suponer un punto de inflexión que defina, de facto, una radicalización de este (des)orden internacional basado en una hegemonía cada vez mayor de los EEUU. Mal comienza esta nueva administración republicana que se estrenó con nuevos e intensos bombardeos contra Irak, el recrudecimiento del bloqueo contra Cuba, el boicot del Protocolo de Kyoto, la ruptura del tratado ABM de misiles antibalísticos para proponer un escudo antimisiles innecesario, irracional y dilapidatorio de recursos, apoyando a los israelíes en su particular genocidio del pueblo palestino... Toda una joya que mientras "abandera la lucha por la democracia" se permite el lujo de asesinar a millones de niñ@s en Irak, y de sostener numerosos regímenes totalitarios por todo el mundo. De aquellos polvos vienen estos lodos. También, porqué no decirlo, lo sucedido abre nuevas posibilidades para reactivar una economía en recesión y desde luego, conformar un nuevo paradigma de seguridad y defensa de ámbito mundial. Efectivamente ésta es una hipótesis macabra –aunque no por ello novedosa–, pero puestos a desvelar incógnitas, nos asaltan muchas incertidumbres. Tanto Bush como Cheney (Vicepresidente del Gobierno) son dueños de un inmenso lobby petrolífero que sacará ingentes beneficios de la subida del barril de petróleo; el complejo militar-industrial se frota las manos con la declaración de guerra (misiles, radares, barcos, fragatas, bombas, aviones, fusiles..); la habilitación de la parte del Pentágono destruida (que gasta 280.000 millones de dólares más 320.000 millones más que recibirá para el desarrollo del escudo antimisiles) y el aumento del estado policial y de control social supondrá un enorme esfuerzo presupuestario; los bancos y empresas de construcción que se lleven los contratos de reconstrucción de Manhattan empiezan a vislumbrar cual será el precio de sus acciones; en Europa el euro comenzará con buen pie su andadura al aumentar su cotización respecto al dólar. Por no hablar de nuevas leyes antiterroristas, espacios policiales de seguridad y defensa comunes, superestructuras policiales y militares... Como siempre, unos ponen la sangre y otros engordan sus cuentas; y aunque es necesario decir que este atentado es absolutamente injustificable, molesta sentir que los que han muerto en Nueva York tengan nombres, apellidos y cobertura informativa, y que l@s niñ@s que cada día mueren en Palestina sean escoria. Asistimos, de momento como espectadores, al estado de alerta y excepción de los llamados países "bribones", "granujas" o "irresponsables" (Rogue States), que según Bush y el coro único de las "democracias" de todo el mundo, son los únicos responsables de la masacre ocurrida el martes 11 de septiembre en Nueva York, y también culpables, como no, de que el mundo no resplandezca a imagen y semejanza de un capitalismo único, grande y libre. Pero en este circo, las funciones van y vienen, y quienes hoy se estremecen por el espectáculo mediático, o por el sufrimiento de las víctimas, mañana pueden ser los protagonistas de la historia. Hoy más que nunca, la pertenencia a las diferentes estructuras de carácter antidemocrático a las que el estado español pertenece (Unión Europea, UEO,.... y muy especialmente la OTAN) nos sitúa en el centro del huracán. Podemos coparticipar en un macabro deseo de venganza y extrema violencia si, como parece ser – en firme el apoyo sin condiciones del Partido Popular y del PSOE–, se reconoce la necesidad de entrar en una ofensiva de carácter internacional como obliga el artículo 5 de la Alianza Atlántica: "Las partes convienen en que un ataque contra una o varias de ellas, ocurrido en Europa o en América del Norte, será considerado como un ataque dirigido contra todas, y en consecuencia, convienen en que si tal ataque se produce, cada una de ellas, en el ejercicio del derecho de legítima defensa, individual o colectiva,..., asistirá a la Parte o Partes atacadas tomando individualmente, y de acuerdo con las otras, las medidas que juzgue necesarias, comprendido el empleo de las fuerzas armadas, para restablecer la seguridad... . Estas medidas acabarán cuando el Consejo de Seguridad haya tomado las necesarias para restablecer y mantener la paz y la seguridad internacionales". La vergonzosa sumisión de las democracias de mercado poniéndose a entera disposición del deseo de venganza del gobierno de EEUU ha sentado las bases para que hoy se haya destinado una partida extraordinaria de 40.000 millones de dólares y una próxima declaración de guerra a sospechosos, simpatizantes y "enemigos de la civilización", en general. Y aunque sabemos que EEUU nunca ha necesitado de artículos ni leyes para hacer y deshacer lo que se le venga en gana, el apoyo incondicional de la mayoría de países del mundo le otorga "carta blanca". Vietnam, Camboya, Laos, Indonesia, Timor Oriental, América Central, América Latina, Irak, Palestina, Yugoslavia…son algunos de los ejemplos de la hipocresía del modelo civilizado que Bush defiende cuando afirma "su compromiso con la paz y la justicia". También, el modelo del resto de países cómplices. Todos los medios de adoctrinamiento de masas están lanzando la consigna de los aparatos de Estado en pos de una intervención militar conjunta contra el "terrorismo internacional". Parece imprescindiblemente que quienes no creemos que los problemas se solucionan suspendiendo cautelarmente los derechos humanos y armando guerras, tengamos, cuanto menos, un posicionamiento claro contra la violencia. Mientras se decide cuales van a ser los objetivos de la ira, el definido como "enemigo común" responde a unas características (raciales, nacionales, religiosas, geográficas...) similares: la generalización es la manifestación de ese deseo tantas veces reprimido de acabar con aquello que molesta, que no interesa o que interesa en demasía. Es la demostración empírica de un racismo profundamente arraigado. Es el momento de materializar la violencia a gran escala y de expresarla en su máxima potencia. ABC News afirmó: "la respuesta deberá ser masiva si se quiere que tenga efectividad". Es en la homogeneidad forzosa donde se busca la legitimidad (que no la legalidad) de obrar sin límites, una especie de tabula rasa, sostenida por una opinión más o menos uniforme, que, si en el mejor de los casos no ve con buenos ojos este tipo de acciones injustas, irracionales y genocidas, al menos, es fácil que mire hacia otro lado. Esta por ver si la demostración de fuerza se detiene en la apología o si, por el contrario, abre la veda y desata su expresión más irracional. La venganza es mala consejera. El terror engendra terror. La misma obsesión militarista que se afana en justificar la existencia de enemigos y por ende, la necesidad de despilfarrar ingentes recursos en sostener esta absurda e irracional carrera de armamentos socialmente injustificables, está demostrando al mundo lo que es capaz de hacer. Ésto, unido al déficit de políticas verdaderamente democráticas, al nulo desarrollo de prevención de conflictos y de políticas solidarias y justas, a la sistemática vulneración de los derechos humanos, a la esquilmación y genocidio de pueblos, naturaleza y formas de vida, al fanatismo, odio y violencia que durante años han simbolizado como nadie los gobiernos norteamericanos han hecho posible que esto ocurriera. Lo ocurrido es la consecuencia de lo que preconiza este modelo de sociedad impuesto desde arriba como fórmula de convivencia, y por eso, la respuesta en este caso violenta de quienes no se dejan someter, ha devuelto violencia a la violencia. Hoy más que nunca, caemos en la cuenta de lo peligroso que es pertenecer al club de estos poetas muertos que no entienden de otra cosa que de destrucción: el club del G-8, de la UEO, de la OMC, el BM, el FMI, de la OTAN.... Sin embargo debemos analizar en profundidad que va a significar este atentado en el futuro de las movilizaciones de las organizaciones político-sociales que tanto parece preocupar a los violentos. Es más que viable que se busquen conexiones entre los movimientos contestatarios y el vago y abstracto concepto de "terrorismo", que cada gobierno interpretará a su antojo para erradicar aquello que les moleste. Las nuevas medidas que ya están siendo operativas por la crisis desatada. La reunión de la INTERPOL en Madrid hoy mismo para anunciar la creación de la "Fuerza de Choque 11 de septiembre" está posibilitando el intercambio de información sin que haya ningún control (Red de enlaces policiales y judiciales). La criminalización de numerosas organizaciones es ya un hecho manifiestamente público y aunque compartimos la opinión de que debemos extender la conflictividad social y entender la represión no cómo parálisis, sino como un elemento más en nuestro avance hacia la democracia directa, consideramos que el escenario conlleva algunos cambios. No imaginamos a l@s comañer@s del Centro de Acción Internacional de Nueva York celebrando la marcha a la Casa Blanca prevista para el 29 y 30 de septiembre, pero tampoco alcanzamos a imaginar qué puede pasar en Nápoles cuando se reúna la OTAN dos días antes para tomar de forma oficial la decisión de construir el sistema antimisiles. Si en Génova mataron a un compañero y no se cortaron en masacrar a cientos de personas, ¿qué puede pasar a partir de ahora?. Es necesario que hablemos de defensa, de gastos militares, policiales, de ejércitos, de violencia, de economía, de derechos humanos, de ecología, de alternativas.... Es necesario que este nuevo escenario belicista tenga una respuesta desde el movimiento antimilitarista, compartiendo las propuestas y análisis con las luchas de los movimientos antiglobalización en los que algunos grupos antimilitaristas estamos insertos. Los efectos colaterales de este nuevo escenario pueden suponer una nueva escalada militarista. Hoy más que nunca tenemos el reto de desarrollar un pensamiento crítico, pues el principal enemigo a batir es la ignorancia y la complicidad de los millones de personas que tenemos el deber de parar esta barbarie. Hoy, más que nunca, EJÉRCITOS, OTAN, UEO, OMC, FMI, BM..... NO. Globalicemos la resistencia y las alternativas. 14 sep 2001 -------------------------------------------------------------------------------- Tritón Apdo. 13. 28901. Getafe. Madrid. Emilio: triton@nodo50.org
Pau
- Thursday, February 20, 2003 at 23:17:31 (CET)
Senyors de la guerra de La vila, a on teniu el cul posat, al PP i al PSOE, encara. O calleu perque ja heu dimitit ??. A uns vos hi esperavem, i als altres no vos verem per Ciutat. No soc en Sadam, però em matarieu, veritat ??
Vilera
- Thursday, February 20, 2003 at 22:47:53 (CET)
Tens raó, "Orellut".
Vilera
- Thursday, February 20, 2003 at 22:21:49 (CET)
sa vilera diu a en Tusí: "ja hi tornes, a predicar!!!" I jo dic a sa vilera "s'ase va dir an es por orellut"
Orellut
- Thursday, February 20, 2003 at 22:15:53 (CET)
A Antoni Ferrer (sense nik). Benvolgut Antoni, rectificar és de savis i, en veritat ho esperava de tu. “el contingut també importa” NO, el contingut és l’ÚNIC QUE AQUI IMPORTA. La consciència esdevé per la responsabilitat, no al revés, Toni... fes-t’ho mirar. Lo de la il·lusió; si que ho valor, i la innocència, ben cert que si però, no deixis d’avisar quant barreges el teu mon il·lusori amb la realitat. Deies que acabaves només començar.... i ja hi tornes, a predicar!!! : onze línies hi has posat !!!. Una abraçada Toni!!!.
Vilera
- Thursday, February 20, 2003 at 22:09:00 (CET)
A Vilera (nick): em ratific en tot el que he expressat. Dir-te que jo no consider de més o manco valor personal que una persona firmi una opinió amb el seu nom (el contingut també importa) i que no consider de més valor que així jo ho faci (cadascú amb la seva consciència). Sobre el dit i la mà només et puc respondre que "feina, feina i feina". I per acabar dir-te que em sap greu que una defensa dels anònims i un atac al que està passant i provoca aquests anonimats (que era el que jo deia) ho interpretis com un atac als anonimats i una defensa del sistema. Sobre el sermons només dir-te que un sermó sol ser una opinió que no agrada, perquè si agrada ja el qualifiquen d'una altra manera. I sobre si firmar amb el meu nom és un "menysvalor", només dir-te que no faig comptes anar a fer plaça a veure si la meva firma es cotitza molt cara o barata. I si, potser sigui un teòric, fals no ho som, cec un poc que per això duc ulleres, il·lusionat sempre. No hi pot haver una praxis correcta i duradera sense una teoria i una reflexió. Un projecte no s'improvisa, i menys si és de democratització de la vida quotidiana, regeneració política i normalització identitària i justícia social. No és anar a votar d'aquí uns mesos, és això i molt més, un camí llarg. I cec i teòric en el sentit covent qui no ho vegi. Després que... 4 anys de bregues o un projecte amb continuitat... electoralisme mig any abans de les següents eleccions o regeneració política i netedat i transparència...
Antoni Ferrer Capó
- Thursday, February 20, 2003 at 12:57:40 (CET)
A Antoni Ferrer. Benvolgut Antoni, tot i haver-me il·lusionada tant com tu amb això que diem democràcia –per res no voldria haver-me hagut de privar de poder-ho fer-, permetem que sia valenta i, d’entrada, et qualifiqui de teòric, falç, cec, o simplement, d’il·lusionat. Estic segura, que aquestes qualificacions, me les permets des de la teva “quietud”, amb ànims poc enfurismats i des de “l’ambició” –sana- de posar-te al lloc dels demés per entendreu. I permetem que ho faci des de l’anonimat, perquè aquest poble –COM TOTS- es fet amb persones anònimes i no, com voleu sempre suposar els polítics, els abanderats partidistes –en Cifre defensa també aquesta postura teva, i els demés per no fer no fan ni això-. Perquè m’entenguis definitivament, respecte dels anònims, et dic que la teva opinió l’has de fer valer pel seu valor, no perquè tu la firmis. El fet que firmis les teves opinions davant el poble, envers fer-les valer per si mateixes, és amb la pretensió de posar-hi el valor afegit del teu nom: EL QUI!! (també, és ben vera, hi ha casos en que la firma es un menysvalor, ... i be!!), o sia: exactament el contrari del que pretenies explicar a la teva reflexió. Les il·lusions son una cosa i la realitat es una altra, i com be dius ara no estem per sermons : és hora de lluita. No se ben be a compte de que ve el teu sermó, ni que et du a fer pau amb gent del PP o del PSOE o demés “gent de la guerra”; vull pensar, i així em faig a la idea, que has tingut una setmaneta de claustre i volies filosofar. Tu no ets gaires pel poble i et cuines el que és pel que fa l’Ajuntament i pels diaris... no ho se??), jo et dic que hi ha molta gent picant esquerda de sol a sol que fa mes poble que tu i jo plegats. No ens vinguis amb mes monsergues de foresterum del PP ni del PSOE, ni de cap casta que, si com dius em de conviure amb ells, NO HO VOLEM !!! i aquí ho tens: son ells qui haurien de tenir sermonejadors com tu per fer-se a conviure amb nosaltres. Som un poble, una gent, unes maneres de fer de pensar de parlar ... no, no hem de renunciar a nosaltres: ENS PODEM ANAR FENT I TRASMUDAR, PERO NO ENS PODEN FER TRASMUDAR ELS ALTRES. Creu-me que a mi si que em sap greu haver-te de dir les coses així, però, i perque t’apreciem, tot i no pensar EXACTAMENT com tu, hem après que si et donen el dit, agafes la mà: escriu anònimament, i fes valer les teves idees i sentiments si en tens, però no ens expliquis els dels demés: cadascun és cadasqual i per això te el seu cul... no em toquis el meu!!. I si, amic, la democràcia és això.... la menys dolenta de les maneres de governar.... la més legítima per matar, la més bona per parlar.... i si, hi estic ben d’acord “no ho estenguem les crítiques als seus votants”... vaja!! Que en tornar mira si parles dels polítics ... que, Que no m’emprenyis a mi, ni em carreguis de responsabilitats... que jo només vaig a votar, val??. Ah!! No tenc cap casta de temor ni por que no sia als líders de les organitzacions polítiques forasteres que volen el que no és seu que, de manera organitzada –ho dius be!!- s’aprofiten de quatre vileros i vileres sense personalitat i els fan del PP o del PSOE ... i ara ja tenen personalitat i autoritat (els caliu un defensor, i amb tu sembla que ja el tenen ??). A on han après aquesta gent a abandonar els seus i a combatrels al poc temps : la teva recepta ens du a lluitar contra nosaltres... a on és l’esperit d’aquest poble, que el tenim tant amagat?? No som nosaltres que ens allunyem, és que la democràcia ens ha matat.... perquè ningú no qüestiona la democràcia??? No defalleixis !!! un dia ho entendràs, pequeño saltamontes!!. A els de la web : Hi ha manera de que faceu aquesta finestreta d’escriure un poc mes grossa ???, per favor!!... o és un complot perquè ningú no escrigui mes enllà del quadret...... o acabi no sabent ben be per a on va!!
Vilera
- Wednesday, February 19, 2003 at 23:42:44 (CET)
TENGO LA PLENA CERTEZA QUE ACTUALMENTE EL TERMINO MUNICIPAL DE SANTA MARGALIDA NO HAY PLENA LIBERTAD DE EXPRESION PARA OPINAR LO QUE UNO PIENSA.
EL ZORRO
- Wednesday, February 19, 2003 at 18:01:00 (CET)
Potser el que ara digui no agradarà però crec que val la pena esmentar-ho. Pens que la ciutadania del nostre municipi no es mereix caure en una espiral de ràbia i polarització excloent entorn de determinats (hauria de dir tots) partits polítics. Estic convençut que en aquests moments s'està deteriorant la convivència degut a aquest emmanament ("apego") excessiu cap a líders i organitzacions polítiques. No deixem de banda que un dels errors que estam cometent dia rera dia ja fa molt de temps és pensar que el nostre municipi és un mirall dels que ens governen, quan la realitat a molts d'altres municipis és que els primers en donar exemple i fer poble són els propis ciutadans. Estam irracionalment convençuts i identificam poble amb ajuntament, i això està provocant aquesta mala convivència i que encara s'extremitzin més les postures de les persones. Això és molt més seriós que un partit de futbol on hi ha dos bandols i cada un pretén guanyar i anul·lar l'altre, recordem que al municipi hi vivim tots i que de res servirà atacar o mal-veure a un o l'altre en base a quin partit voti o defensi. Això només provocarà un emmalaltiment progressiu del municipi. No és molt popular dir això, i més en aquests moments, però... si no començam a estendre ponts d'enteniment entre els ciutadans malament anirà. No pot ser que hi hagi persones del PP que són vileres, persones del PSOE que són vileres, persones de UM que són vileres, persones del PSM que són vileres... Vileros ho som tots, i si no som capaços de parlar fora tensió als bars, a aquest debat i al carrer sobre quin municipi volem l'únic que passarà és que els polítics faran el que voldran, tots tendran el seu exercit de defensors amb els ulls embenats i l'ajuntament no canviarà mai: sempre es farà una política en contra dels que no són dels teus i blindant els que si ho són. Això esqueixa la convivència , mata les il·lusions, individualitza les persones i embruta la política. No confonguem una dotzena de persones que s'aprofiten del poder i la política amb la ciutadania, o amb els votants. Això està provocant un desencís progressiu de la gent vàlida que podria fer política en bé del poble, està generant temors i gent que s'amaga en l'anonimat per opinar (recordem que estam en democràcio i ningú hauria de tenir por) i finalment que sempre hi hagi els mateixos en política i no hi hagi una regeneració dels partits. Estic segur que si parlassim més i sense tensió, molts de votants del PP no el votarien més (ara ho fan perquè es demanen que passarà si comanden "els altres"), es ben hora de que els ciutadans de a peu es deixin de veure com a enemics només pel fet que votin partits distints. Parlem clar dels governants i el seu entorn d'interessos, però no estenguem injustament aquestes crítiques als seus votants.
Antoni Ferrer Capó
- Wednesday, February 19, 2003 at 14:58:18 (CET)
A aquest poble, el problema és que, ja hi ha molta gent que es passa dla ratlla. Una vergonya, i grossa.
Beot
- Tuesday, February 18, 2003 at 22:51:33 (CET)
No tenim perque agiuantar aquest dos al PP i a gent molt bona perque aguem de aguantar aquets dos
visca el PP
- Tuesday, February 18, 2003 at 22:48:54 (CET)
Les referències personals amagant la cara són una autèntica covardia, ningú té dret a referir-se a la vida privada dels altres. Que faci tothom a la seva vida privada és cosa seva. Vos deman que esborreu el missatge anterior.
envit
- Tuesday, February 18, 2003 at 22:02:59 (CET)
-----missatge esborrat-------------

Es una verdadera verguenza lo que esta sucediendo con el dinero de los ciudadanos de santa margalida, me refiero al sueldo de los empleados del ayuntamiento. No hay nadie del personal que respete los horarios de trabajo, hay una gran mayoria de personal que cobra unos sobresueldos sin saber a cuento de que se lo dan, a no ser que alguien este prevaricando por saberlo. Esto se debe a una enfermedad de los politicos de toda estirpe que se han sentado en el trono. No obstante hay gente profesional y trabajadora que no se merecen cobrar como en algunos casos unas nóminas que si no se remedian tendran que pedir limosna.Por dios si es que existe, que recapaciten los políticos y pongan de una vez por todas una recalificación de puestos de trabajo, que el personal tenga una nómina digna para alimentar a la familia, que se eliminen toda esta basura de pluses por trabajos que no se realizan, que para lo unico que sirven es para que todos los trabajadores se enfaden creando un caos y un gran malestar social y laboral. Espero que esta pequeña reflexion no caiga en saco roto, pues es en beneficio de un municipio que se merece lo mejor.
EL ZORRO
- Tuesday, February 18, 2003 at 19:28:49 (CET)
consens? això es el pensament únic!!!!!... au
pirenaica
- Tuesday, February 18, 2003 at 19:23:11 (CET)
Repitooooo!!! quin debat més avorrit.
ppppppp
- Tuesday, February 18, 2003 at 18:44:35 (CET)
EL PSOE RECHAZA EL CONSENSO DE 1990 El presidente ha informado de que mantuvo ayer una reunión con el secretario general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, para conocer su criterio ante la crisis de Irak y ofrecerle "el mismo consenso que hubo en 1990 entre el Gobierno y la oposición, con el mismo modelo de relación, y se lo pedí tres veces". "Por desgracia, ese consenso y ese modelo han sido rechazados", ha subrayado, "lo cual, viniendo de una situación de 1990, me parece poco coherente y responsable". En este sentido, se ha preguntado por qué este consenso "no vale ahora", y ha lamentado que la actitud de los socialistas obedezca a su "oportunismo", su "aislacionismo rancio" y su "ansia de poder", más allá de sus responsabilidades y su sentido de Estado.
http://www.pp.es/asuntos_interes/aznar_resum.convenc.asp
- Monday, February 17, 2003 at 22:33:57 (CET)
10-2-2003 El PP unifica su imagen en Internet para usarlo junto a los móviles como «armas electorales» MADRID. EUROPA PRESS. El Partido Popular lleva semanas trabajando para unificar su imagen en Internet, de forma que todas sus organizaciones autonómicas y provinciales tengan el mismo dominio y mensajes centrales que la web del PP nacional. Asimismo, se estudian las posibilidades que ofrece el teléfono móvil para convertirse, junto a Internet, en «armas electorales» para los comicios de mayo. De hecho, el Comité de Estrategia del Partido Popular comunicará cada día a sus candidatos, a través de un mensaje enviado a sus teléfonos móviles, cuál es la 'idea-fuerza' que deben transmitir en cada mitin de la campaña electoral previa a los comicios autonómicos y municipales de mayo, informaron fuentes 'populares'. De esta forma, cada candidato del PP expondrá ante los asistentes a los actos políticos sus propuestas y ejes de programa electoral, además de un anuncio o argumento común, diseñado a diario desde la dirección nacional, para todos los aspirantes a gobiernos autonómicos o locales. El móvil podría utilizarse, además, para favorecer la comunicación interna durante la citada campaña, así como para convocar y congregar a cargos y militantes de la organización cuando resulte oportuno. En cuanto a Internet, la unificación de dominios permitirá que desde la sede central de la formación, ubicada en la madrileña calle Génova, se puedan introducir mensajes electorales de «interés común» para todo el país.
NOTICIAS EN INTERNET
- Monday, February 17, 2003 at 22:15:54 (CET)
El Govern construirá dos nuevas plantas fotovoltaicas en Llubí y Santa Margalida Las instalaciones de energía solar venderán su producción a la red eléctrica general LUIS PLANAS El consejo de administración del Institut Balear de Sanejament (Ibasan), organismo dependiente de la Conselleria de Medi Ambient del Govern, ha aprobado la construcción de dos plantas fotovoltaicas en los municipios de Llubí y Santa Margalida. Estas instalaciones de energía solar se unirán así a las que actualmente están en funcionamiento en Artà, Menorca y Eivissa y a la que se inauguró el pasado 29 de enero en sa Ràpita (Campos), siendo la de mayor envergadura en Balears. Las dos plantas de Llubí y Santa Margalida serán bien diferentes por los dos modelos que baraja el Ibasan para la instalación fotovoltaica en función de su suministro a la red eléctrica general. Mientras que la de Llubí contará con una potencia de 85'6 kilovatios, muy similar a la implantada en sa Ràpita, la de Santa Margalida dispondrá tan sólo de 5 kilovatios. El gerente del Ibasan, Joan M. Horrach, explica esta diferencia señalando que «las instalaciones solares pequeñas, de cinco o menos kilovatios, reciben una subvención importante para la venta de su energía a la red eléctrica general, de forma que las plantas como la que haremos en Santa Margalida resultan muy económicas». El precio de venta de la energía de estas pequeñas plantas es de 0'4 euros por kilovatio, mientras que las de más capacidad tienen un precio estipulado de 0'2 euros. El Ibasan tiene previsto que estas dos nuevas plantas fotovoltaicas de Llubí y Santa Margalida se instalen en el recinto de las estaciones depuradoras de ambos municipios y que están gestionadas por el propio Ibasan. El presupuesto inicial para el proyecto de la estación fotovoltaica de Llubí es de 1 millón de euros mientras que el de la de Santa Margalida oscilará entre los 40 y los 50 mil euros.
"ULTIMA HORA"
- Monday, February 17, 2003 at 22:12:19 (CET)
La OTAN (PSOE, ens ho va vendre) )acaba d'aprovar per unaminitat el que tenien entre mans. Això és un VIST I PLAU a la guerra. L'Aznar (encarregat de vendrens el PP) el veurem de bell nou el dimarts. La seva intervenció és per donar el parte metereologic, dira: que tal dia no hi ha lluna i es bon dia per entrar a matar. Ambdos son aliats al nou ordre mundial -res de nou a La Vila: es tracta d'agafar el que et vingui en gana i axió no ho has de pagar- Aquestos dos, aqui a Espanya, son els representants dels lladres i assasins. A La Vila, com no podria ser d'altra manera, tenen també els seus representants, en sabeu el seu nom ???. No aneu per les berdisses, no us confongueu amb els seus dobles missatges, lo de lladres no els ho llevaran ja mai a La Vila, si no volen lo de ASSASINS que és retirin abans el proper canvi de lluna, o el seguent...
NO SOU INOCENTS, HI SOU PERQUE US CONVE
- Sunday, February 16, 2003 at 23:52:30 (CET)
------------missatge esborrat-------------

en cifre es es millooooorrrrr!!!!!!!! votaaaaaaaaa!!!!!!!!! en cifre qaue ell o fera tot!!!!!!!!!!
aguito
- Saturday, February 15, 2003 at 21:25:45 (CET)
vamos a ganar,n´estic ben segur.En cifre no serveix,el de UM pareix el Barça i ja no t´he dic res del sr.Reus del Psm.Esper que en toni del olmo expulsi de la vila en METXO I EN COPITO.
vota pp
- Saturday, February 15, 2003 at 15:54:58 (CET)
JA ES BEN HORA DE CANVIA EL DEBAT.
jjjjjjjj
- Saturday, February 15, 2003 at 13:08:58 (CET)
Sabeu quina és sa web des meu clan (Peperos i Picaforters) @.com ...... que per es que no entenguin es llengüatge vol dir ARROBAR PUNTO COM
es gitano de la vila
- Saturday, February 15, 2003 at 00:50:03 (CET)
"FUTURA BATLESSA", IDÒ QUE HI TE QUE VEURE L'ACTUAL BATLESA, AMB TECPLAYA ???
BATUM
- Friday, February 14, 2003 at 23:40:18 (CET)
Aquest missatge, va per BATUM.Jo et puc respondre, i dir-te, qui es TECPLAYA, per que aquets és en GELABERT, de Can Picafort, el mateix, que té la planta de residus a la carretera, de Santa Margalida a Can Picafort, anant cap a Son Bauló. Doncs ja ho veis, vileros i vileres, que vos pensaveu que era pur aquest. No si de pur no en té res, i els seus fills estàn com volen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
LA FUTURA BATLESA
- Friday, February 14, 2003 at 16:37:49 (CET)
Aquest debat s'ha tornat ben avorrit.
pppppppp
- Friday, February 14, 2003 at 14:04:07 (CET)
Va x QUI AVISA NO ÉS TRAIDOR. No se qui ets, verdaderament no te coneg, pero sincerament te trob BEN PUR. ADEU!!!!!!
SENSE NOM.
- Friday, February 14, 2003 at 10:22:56 (CET)
Va x QUI AVISA NO ÉS TRAIDOR. No se qui ets, verdaderament no te coneg, pero sincerament te trob BEN PUR. ADEU!!!!!!
SENSE NOM.
- Friday, February 14, 2003 at 10:22:53 (CET)
Mes val pajaro en mano que mil volando. Recorda: Després del Maig tots volen.
Beot
- Thursday, February 13, 2003 at 22:52:36 (CET)
Qui és el transfuga "de favor" que ha de passar d'UM al PP ???
Beot
- Thursday, February 13, 2003 at 22:49:09 (CET)
UM bloquea una reprobación a Matas en el Parlament por el REB UM bloqueó ayer en la junta de portavoces del Pacto de Progreso el intento de llevar al pleno del Parlament una proposición no de ley para reprobar al ministro de Medio Ambiente, Jaume Matas, por su actuación con el Régimen Especial Balear y los descuentos aéreos. La iniciativa partió de EU-Els Verds, que pretendía una reprobación de la Cámara a Matas “por su posición favorable a la financiación con cargo a los recursos propios de nuestra comunidad del incremento de los descuentos al transporte aéreo de los residentes”. Además, EU-Els Verds instaba a que el Parlament reclamase del Gobierno del Estado “la declaración de obligación de servicio público y el incremento de los descuentos por el tránsito por el transporte de viajeros entre las islas y de las islas con a la península así como un adecuado desarrollo del REB”. A juicio de la coalición rojiverde, la actuación de Matas, en su doble condición de ministro de Medio Ambiente y presidente del partido “implica una gravísima perversión del régimen especial de Balears, un perjuicio objetivo para los ciudadanos de las islas y una coartada y apoyo político para que el Gobierno central continúe incumpliendo las determinaciones del REB”. Todos los partidos del Pacto de Progreso apoyaron en la reunión la propuesta, salvo UM que la tildó de “totum revolutum”. Además cuestionar la conveniencia de la declaración de servicio público, al partido presidido por Maria Antònia Munar le “resulta difícil ligar todo esto con la reprobación de un ministro de Medio Ambiente, que, entre otras cosas, no tiene competencias sobre el tema”. UM insta a que la descalificación política al presidente del PP balear “se conduzca hacia otras iniciativas fuera del Parlament”.
El nom dels lladres, els seus col·laboradors, i els que denúncien perque no els han fet part!!! <PSOE@PP.lladres>
- Thursday, February 13, 2003 at 22:34:47 (CET)
El problema de la financiación en Balears Balears vuelve a plantearse sus problemas de financiación, un asunto que colea desde hace años y que tiene una causa muy clara de difícil modificación: la leyenda de la renta per cápita en el Archipiélago. Si nos atenemos a los datos que proporcionan las estadísticas, y los políticos responsables del Gobierno lo hacen, nuestras Islas gozan de un nivel de vida envidiable. No porque el común de la ciudadanía disponga de rentas superiores a las de otras regiones, sino porque las características de la economía balear propician la concentración de grandes capitales en pocas manos, lo que, lógicamente, tergiversa las estadísticas. Pero en base a esos datos, los Gobiernos han ido modelando su relación financiera con las distintas autonomías de forma que las que arrastran fama de pobres -Extremadura y Andalucía, sobre todo- se han llevado siempre grandes recursos del Estado, mientras que las ricas -como la nuestra- han de contentarse con las migas. ¿El resultado? Las autoridades autonómicas se ven atadas de pies y manos a la hora de financiar los proyectos necesarios para la comunidad y la única salida que encuentran es aumentar la presión fiscal para que ese común de la ciudadanía que no goza de grandes rentas tenga que apechugar con el gasto general de toda una comunidad pobre en recursos. Será difícil combatir ese modelo. Se basa, dicen, en la solidaridad regional. Y eso es bueno si resultan beneficiados los habitantes más pobres de cada región y se fomentan planes para salir de esa pobreza, pero no a ciegas, sino con datos fiables en la mano. En Balears no somos todos ricos, ni mucho menos. Y hoy, con la avalancha de inmigrantes y el consecuente aumento de la población, las circunstancias también han cambiado.
Perqè no passa això a Canàries o a Navarra... <PSOE@PP.lladres>
- Thursday, February 13, 2003 at 22:31:20 (CET)
Els hotelers fam molt be assegurant-se un embaixador del gremi a l'Ajuntament com ho és en Caragol. I en Caragol, que és l'amo del PP, sen fot del que faci el "seu" batle, com tal de que ell pugui fer el que li passa per alla. Ben mirat, si als hotelers no els va massa be -que son la seva competència-, a en caragol li va un poc millor. Qui es TECPLAYA ??
batum
- Thursday, February 13, 2003 at 13:02:45 (CET)
jjd
ldiodk <ara ho veus>
- Thursday, February 13, 2003 at 10:51:14 (CET)
.
.
- Wednesday, February 12, 2003 at 23:31:28 (CET)
Enhorabona, amic Rafel Oliver... amb el teu saber fer i dignitat, estem d'enhorabona tots... no defalleixis amb el teu entusiasme, jo també pens que no ho podries fer d'altre manera que no fos BE, amb l'ecotaxa. Que tenguis sort, talacò!!
Vilera
- Wednesday, February 12, 2003 at 22:28:28 (CET)
Esto es una mierda. A mi que me importa vuestro historial. Escríbele una carta o envíaselo por fax.
lameculos
- Wednesday, February 12, 2003 at 19:01:31 (CET)
Amic Toni, -sí ja en fa molts d’anys que ens coneixem i que compartim amistat i il.lusións-, enhorabona. Ho sabia, des d’el primer moment vaig saber que si algú a la vila em podia descobrir la identitat era vosté, qui si no ? Gràcies per recordar-me la meva aventura a Muro ( he de confessar que alguns aspectes de la meva vida els coneix millor vosté que jo ). Encara record quan ens coneixerem ... ja ha plogut .... ( sis cents vuitanta anys, com passa el temps ) Certament vaig esser batle reial en aquells temps peró no aspir a tornar-hi ( Dèu ens alliberi ), investigui vosté dins els seus antics papers ( que també n’hi han de meus ) que a ben segur que en trobaria la raó de les meves paraules ... I a vos Vilera, .... que dir que no es pugui llegir entre les línees, l’amic Toni té el pot ple de mel i en sap molta cosa d’en Gassó, tan sols ha de posar els papers en ordre .... i pel que fa a aguantar el que em toca, ja son molts d’anys de fer-ho ..., tal vegada em posi a cridar ...com deia el contemporani ( aviat un clàssic entre nosaltres ): cridem qui som i que tothom ho escolti. I en acabat, que cadascú es vesteixi com bonament li plagui, i via fora!, que tot està per fer i tot és possible.
Narcís Gassó <narcisgasso@hotmail.com>
- Wednesday, February 12, 2003 at 18:47:50 (CET)
Los hoteleros denuncian que turistas se replantean volver por los precios de la playa La playa de can Picafort cuenta con un gran número se servicios para los turistas. Foto: Guillem Bosch. El ''elevado alquiler'' de las hamacas ''agrava el alojamiento entre un 25% y un 50 % más'' mateu ferrer. Can Picafort. La asociación hotelera Ðque agrupa unos 40 establecimientos en el municipioÐÊdenuncia como “queja habitual de los turistas” que visitan Can Picafort “los altos precios de alquiler de hamacas y sombrillas en la playa” y ha convocado a sus miembros para exigir una solución al Ayuntamiento y a la Demarcación de Costas. Este colectivo asegura que “en cuestionarios rellenados por turistas algunos han llegado a decir que se replantearían el volver a Can Picafort debido al alto costo añadido a sus vacaciones que les supone el ir a la playa”, sobre todo en el caso de las familias. Protestas de los TTOO Los hoteleros aseguran además que esta cuestión es objeto de “quejas generales de los tour operadores con respecto a Mallorca y una de las causas apuntadas como motivo del descenso de reservas”. Los propietarios de establecimientos turísticos recuerdan que “los precios subieron muchísimo en 2002 con respecto a 2001”. En concreto, Costas y el Ayuntamiento autorizaron la temporada pasada un incremento de más del 45% sobre el alquiler de hamacas y sombrillas. Así, Tecplaya SL, concesionaria del litoral, pasó de cobrar 2,4 euros a 3,5 euros por elemento. Desde entonces muchos hoteleros de Can Picafort han expresado su preocupación a la asociación. “Según la temporada y la categoría del hotel”, este aumento de precios “puede llegar a suponer entre un 25% y un 50% más sobre lo que les cuesta el alojamiento”, asegura la directiva de la asociación. Cabe recordar que la concesionaria todavía no ha satisfecho al Ayuntamiento el canon de explotación de la pasada temporada Ð844.766 eurosÐ, y además ha dejado 264.000 euros de este importe sin avalar. UM, en la oposición municipal, acusa al alcalde Antoni del Olmo (PP) de “malversación de fondos públicos”. Tecplaya SL solicitó la subida del alquiler de hamacas y sombrillas para el pasado verano. Una vez concedida quiso rectificar, aunque el consistorio desestimó la nueva rebaja. La concesionaria ha interpuesto un contencioso contra el Ayuntamiento alegando pérdidas por el retraso en el inicio de la explotación de la playa en 2002 debido a la regeneración artificial. LA CRÍTICA El PSOE se alegra de que “no toda la culpa sea de la ecotasa”. Miquel Cifre, portavoz del PSOE, en la oposición, lamenta que “en junio de 2002, cuando denunciamos que este incremento perjudicaría a los turistas y vecinos, no tuvimos apoyo ni del equipo de gobierno ni de la asociación hotelera. Ahora se confirma que teníamos razón”. Además, denuncia que “el alcalde permitió que subiera el alquiler de las hamacas pero el consistorio aún no ha ingresado ni un euro por la explotación”. Cifre tacha de “hipócrita” al PP: “Culpan a la ecotasa del descenso de turistas y luego autorizan el encarecimiento de la playa”.
No convindria, Srs. del PSOE que aclarissiu qui és "TECPLAYA" <No deieu que sa dona des batle era sa madona ??>
- Tuesday, February 11, 2003 at 23:49:36 (CET)
pfffssssst a central.....maría, calle maría treinta y uno...... pfsssssstsssss quideal.... nunca debisteis llegar tan lejos, no tenemos presupuesto para tanta gasolina.
PATRULLA LLAMANDO A CENTRAL, PATRULLA LLAMANDO A CENTRAL......... <AQUI IDEAL, AQUI IDEAL, DIGAME!!!>
- Tuesday, February 11, 2003 at 23:21:13 (CET)
El propietario de Na Borges dice que vendió suelo urbano y que se le pagó lo que pedía Afirma que desde un primer momento exigió al Govern 1,9 millones de euros porque tenía otra oferta ELENA BALLESTERO El antiguo propietario de los apartamentos de Na Borges que compró y derribó el Govern balear en Son Serra de Marina con fondos de la ecotasa, habló ayer por primera vez para confirmar que a lo largo de las negociaciones nunca varió el precio de la operación de compra, que finalmente se cerró en 1.964.320 euros y que nunca nadie le ofreció una comisión por variar esa cifra. «Puedo jurar y perjurar que nadie me ha pedido nada así. No juego a esto; ni siquiera me lo han propuesto», dijo. El alcalde de Santa Margalida, Antoni del Olmo, ha denunciado en reiteradas ocasiones que el propietario de los apartamentos, Joan Mulet, pidió a los responsables de Turisme en su presencia 190 millones de pesetas por el solar y no los 325 que finalmente le pagaron, por lo que podría haberse cometido alguna «irregularidad» para hinchar el precio. Así se lo notificó al grupo parlamentario del PP que desde entonces ha investigado y denunciado un «desajuste entre la tasación y el valor real de la finca». El propietario de los terrenos, que no había querido hablar hasta ayer, dice ahora que «la insinuación que algunas personas han hecho de que pedí 190 millones de pesetas es una mentira enorme, además yo hablé en euros, tenía otra oferta por 325 millones de pesetas e hice el cálculo de que 2 millones de euros son 333 millones de pesetas, por lo que desde el principio hablé de 1'9 millones de euros». «Cuando me llamaron del Govern para saber si el solar era mío y cuánto pedía, dije que sí y que tenía otra oferta por 1'9 millones de euros (325 millones de pesetas) y que ese es el importe por el que vendería, aparte los gastos de notario y la plusvalía», dijo Joan Mulet. Esos gastos de notario y plusvalía son los que hicieron subir el precio final de la compra hasta 1.964.320 euros. Respecto a la tasación del solar en cuestión, afirmó: «Yo no quiero entrar en historias política. Se ha dicho de todo, hasta que vendimos dos calles públicas. Lo cierto es que yo vendí un solar absolutamente urbano, que es cierto que tiene una línea afectada por dominio público, que no pública, porque nunca me la expropiaron».
EL MENTIDER I EL QUE HI VOLIA POSAR LA MA... <EL MATEIX QUE AMB LA FINCA DE DARRERA EL CUARTER DE LA GUARDIA CIVIL... PSOE, QUE NO US ENTEREU !!!>
- Tuesday, February 11, 2003 at 23:09:14 (CET)
Totalment d'acord, "Antoni Ferrer"... tot i que no parlava del castellà tant sols, sinó dels autors... mes bé. Del que abans et demanava (?), ara et faig un prec (!!), tu que no defalleixes a la recerca, fes-ho, ho trobaràs mes a prop !!. A “Narcís Gassó”, en broma: no ens facis aquesta putada!!! I, en serio: m’han agradat aquestos aclariments. No és important el que discutim, però em sembla importantissim el que en queda : L’ESPERIT !!!!!. L’esperit que uneix gent sense coneixes, i discutint encara, combreguen, combreguem, amb il·lusió i entusiasme, per assegurar-nos que, com havíem acabat pensant, no som sols a combatre. M’agrada que no estiguis d’acord amb tot... em preocuparia si m’adones d’estar-hi jo també sempre amb tu. Aguanta el que et toca i sigues valent..... quant mes no puguis CRIDA!!, T’AJUDAREM!!. A “L’Antoni Mas”... no ets just!!, amic. Com pots deixar la cosa amb aquesta ditada de mel..... que mes saps d’en Gassó ??. A “The Magician”, punyetes, tu.... si que ho és avui un dia d’aclariments, i el teu m’ha encantat, i tant!!. En broma també... t’he de demanar un favor!!!: En tornar a veure el professor Rifkin, mira d’esbrinar si hi ha manera d’eliminar qualque responsabilitat –local- que dona salut a l’organisme... o, almenys, si fos possible canviar el “local” un poc mes enfora del forat fecal del global que, pels polítics locals, sembla sia el lloc que al global organisme ens tinguin assignat!!. Si el barat fos possible, ja podem pensar a qui passem la merda... abans assegura de no haver lloc pitjor a on anar??. Toni Ferrer i Magician, Resumint: no perdria mes temps amb menjacocos de professors sense aprofitar l’ocasió per aprendren qualque cosa. Segur que deuen ser molt importants aquestos Senyors, i els hi he parat molt esment.... i en tenc una lliçó del que m’heu explicat –fa mal dir-ho- : Les teories dels “Dubos” i “Rifkin” es neguen a si mateixes: Sereu uns tios sanissims, sempre que no us oblideu de que a algú heu de concagar.... sinò rebentar !!
Vilera
- Tuesday, February 11, 2003 at 22:59:34 (CET)
I també agraïr a en Toni Mas la seva explicació sobre qui era en Narcís Gassó. Toni, tens una memòria enciclopèdica.
Antoni Ferrer Capó
- Tuesday, February 11, 2003 at 21:39:29 (CET)
Què puc dir? Em trec el capell davant The Magician. I davant la iniciativa de presentar a aquest debat les afirmacions de tot un gurú com en Rifkin, que es queixa de que "les relacions humanes es converteixen en relacions comercials i la vida es concebeix com un negoci.". Un pensament molt similar al d'en H. Marcuse (amb 50 anys de diferència, es clar).
Antoni Ferrer Capó
- Tuesday, February 11, 2003 at 21:36:11 (CET)
The Magician diu: "pensar globalment i actuar localment" una gran cita que veig que també agrada molt a n'en Toni Ferrer. Crec que el seu autor original fou - i corregim si m'equivoc- el científic francés René Dubos. --- Bé doncs, segons jo tenc entes. En René Dubos la nombrà referint-se a la conciència del funcionament de la Terra com un organisme viu indivisible. Per explicar-ho un poc citar-he al professor Jeremy Rifkin: "Si tots els éssers humans, l'espècie en el seu conjunt, i les demés criatures de la Terra estàn entrellaçades amb la geoquímica del planeta en una coreografia rica i complexa que fa possible la vida mateixa, alehores tots i cada un de nosaltres som depenents i responsables de la salud del conjunt de l'organisme. Sabre portar aquesta responsabilitat significa viure les nostres vides individuals, en els nostres barris i comunitats, d'una forma que promogui el benestar general de la biosfera en la que vivim". En resum, hem de pensar globalment i actuar localment.
The Magician
- Tuesday, February 11, 2003 at 21:03:36 (CET)
En Narcís Gassó diu que “en primer lloc el “nick” no es tal, senzillament es un nom real i reial”. Li don la raó: un nom real ho és, i reial, també perquè en Narcís Gassó era batle de la vila... però l’any 1323. De fet, va ser el primer batle “reial” conegut de la vila (abans només en coneixem del comte d’Empúries) Ja té raó quan diu que “ja fa anys i panys que vaig deixar correr la política”: 680 anys. Sempre és d’agrair que ens visiti l’espectre dels nostres polítics més antics. Bromes a part, li vull dir que el felicit per haver adoptat un “nick” de la història de Santa Margalida, però també li vull dir que té una pega (i grossa, segons se miri). En Gassó se va mudar a Muro, i allà va tornar ser batle.
Toni Mas
- Tuesday, February 11, 2003 at 20:58:31 (CET)
A tots aquells que per aquí passau i sobre tot a la estimada “vilera” que ha tingut a bé de contestar-me: en primer lloc el “nick” no es tal, senzillament es un nom real i reial i ja em va bé l’enamorament en aquest temps de renúncies i a n’aquest lloca massa acostumant als insults. Jo també pens que el que cal es assenyalar als qui venen el poble encara que tothom ja els conegui. Sí, ja sé que els canvis desitjats difícilment els veuré ... peró em fan tant il.lusió .... que vols. I per altra banda dir que cap favor m’han pogut prometre senzillament perquè no els hi donaré la oportunita, ja fa anys i panys que vaig deixar correr la política i no estic ferit de “aquesta puta comandera” ( estrany, peró així es ), el que no puc acceptar es que estigui “enfora de la lluita necessària” si més no diguem que equidistant de molts d’altres que fan retxes din l’aigüa. I , pèr acabar, dir que no vull “esser així de romàntic” precisament reclamava als qui sí ho son que deixin els idealismes utòpics pels llibres de filosofia i analitzin la situació de la vila, sino i repetesc em sap greu, haurem de dir allá pel mes de juny alló que va dir el contemporani ( tenies raó, reina ) : Així s’escriu la història. Saber-ho no pot sobtar ni decebre ningú ...
Narcís Gassó <narcisgasso@hotmail.com>
- Tuesday, February 11, 2003 at 19:38:36 (CET)
A "Vilera": et vull explicar el perquè d'algunes cites que he escrit d'autors de fora de l'àmbit lingüístic propi i també perquè els he escrites en castellà. Per començar, vull expressar-te que jo procur diferenciar llengua i cultura d'humanisme cultural. Amb això vull dir que quan em pareix bé per expressar una idea o reforçar-la o emfasitzar-la puc anar a autors de qualsevol llengua i cultura que ja han expressat aqueixa idea (i segur que molt millor que jo literariament i semàntica), i això no ho trob cap despreci cap als autors d'expressió en llengua catalana, senzillament no cerc la cita i després hi faig avenir el meu pensament, sinó que pens i aquest fet em fa recordar que tal o tal autor ja ho havia dit, i en don mostres. Procur llegir tots aquells autor que m'agraden o pens que m'interessaran, per raons literàries, històriques... No pens ni he pensat mai que la defensa de la llegua catalana passi per una endogàmia asfixiant, per un només interessar-se pels autors que han escrit en català; perque això els convertiria en militants d'una llengua i jo crec que el que ha de ser un autor és una persona que exterioritza els seus pensaments amb naturalitat (i d'aquí que molt millor en la seva llengua). No crec en autors militants a una cultura, sinó en autors que enriqueixen i fan ús d'una cultura per bé de tots. No polititzem (en el sentit de militància barroera) als autors i grans pensadors d'arreu del món! Per una altra banda si he escrit cites en castellà és o perque l'original hi era escrit (i sempre molt millor l'original) o bé perque era una traducció de l'original el que jo he llegit (i sempre millor la primera traducció que no una traducció d'una traducció). M'agradaria que hi hagués més traduccions en català d'obres d'altres idiomes que no conec o no conec abastament, mentrestant... comprem en català, però no volguem catalanitzar el que no ho és. Una cosa es traduïr (i jo deman més traduccions bones i ben fetes) i una altra cosa és despreciar una idea original perquè l'autor no s'expressava en la nostra llengua. Seria aplicable a aquest tema de discussió la dita: pensa globalment, actua localment (que ja havia mencionat dies abans). En cultura aquesta dita també és aplicable!
Antoni Ferrer Capó
- Tuesday, February 11, 2003 at 16:54:57 (CET)
Als clau de mallorca, però fills meus i d'on me sortiu ara? I que me voleu vendre en els temps que corren? Us recoman la lectura d'un llibre no sé si bo, però educatiu sí que vos ho serà, bé millor dit dos: Mal de llengües, d'un tal Tuson i Sociolingüística per a joves, no record l'autor, no puc presumir de tenir tanta memòria com segons qui i sóc masa pererosa per a cercar-ho a la llibreria. I escoltau reis, la mala educació me la donaren aquells que s'esforçaren en que els meus llibres de text fossin en una llengua forastera i la meitat del professorat tres quarts del mateix. Com si a Mallorca no n'hi hagués abastament de professor qualificat esperant a les llistes de s'atur. Absolutament d'acord amb n'envit, has donat una lliçó d'integritat i coherència. Ja sabia jo que a la vila hi romania gent amb el cap ben moblat, per sa vilera ho dic.
una enamorada de la vila
- Tuesday, February 11, 2003 at 00:06:54 (CET)
Juan March Ordinas MATÍAS VALLÉS Este verano, uno de los papanatas más caracterizados de la ciudad se levantaba obsequioso de su asiento para cedérselo a Juan March Delgado, entre reverencias bufonescas. El ceremonial debía traducirse como “yo también hubiera sido un digno esbirro de tu abuelo”. Todos tenemos un precio, pero hay personas permanentemente en rebajas. Las últimas revelaciones sobre la biografía de Juan March Ordinas no son tan esclarecedoras sobre su comportamiento como sobre su fenomenal grado de conocimiento de las vilezas de su entorno. No respondía al estereotipo de los mallorquines, pero los conoció y los manejó como nadie. Con su insolencia brutal, Juan March cortocircuita la distancia que separa a una sociedad de una tribu. Arrodilló a la aristocracia Ðpor cierto, alguien debería avisarles de que ya pueden levantarseÐ, y ningún descubrimiento escandaloso deslustrará su imagen. Al contrario, los episodios de soborno y de muerte engrandecen su figura, como ocurre con Kennedy. Hegel ya se inventó un archivo especial, para encajar a Napoleón y demás seres que se consideran al margen de leyes y designios providenciales. Por otra parte, los orígenes de la mayoría de fortunas son borrascosos. Los americanos acuñaron hace un siglo la explícita expresión robber barons, para referirse a los patriarcas bucaneros de familias tan linajudas como los Rockefeller, Vanderbilt o Morgan. Más significativa resulta la escisión de la Mallorca de la pasada centuria entre el Joan Mascaró que enseñó inglés a los ingleses Ðy que asombró a los Beatles con sus traducciones del sánscritoÐ, y el Juan March que enseñó comercio a los ingleses Ðy que asombró a ChurchillÐ. Por desgracia, la salida a la luz de los papeles que narraran la evolución intelectual del primero no despertarían tanto morbo, y ningún petimetre va a cederle el asiento a sus herederos. Al restaurar la verdad sobre sus orígenes Ðsin impostadas e impostoras auras de santidadÐ, el banquero se ha hecho más March que nunca. No me diga que no le ha recorrido un escalofrío, por la sola contemplación de su nombre en el titular. Hasta hace poco, en esta isla no se podía ni mentarlo.
Clau de Mallorca < >
- Monday, February 10, 2003 at 23:29:46 (CET)
A “Antoni Ferrer”: Ho veus Toni, si no haguessis començat amb foraster aquelles parrafades d’Unamuno.... no s’haurien adonat que hi érem!! Homo!!!. Fes un petit esforç per citar gent mes propera, si pots, ja en teníem abastament amb els forasters de per aquí,.... o no et vengui de nou si s’acosten mosques colloneres d’aquestes. Als de “Clau de Mallorca”, meam si vos ajudem a estalviar tant esforç: Aquests postulats que defenseu els podríeu enviar directament als del PSOE i PP de LaVila ???. Basta digueu si!!! Us farem, ben aviat, a mans de tot el necessari per contactar amb tot aquest foresterum d’aquí... no us faran contrari de cap casta!!! (per si voleu pactar ??!!...). eeei!! Tu!! “—“ han dit amb castellano i amb mallorquin, no et facis el foraster!!. A” En Verga”: En March no hagués dit mai que havia agafat el dobles ell... si de cas hagués pactat amb el PSOE (i els hi hagués regalat una casa del pueblo per tapar-los-hi la boca.... et sona??... o una casa de La Vila,... o deixar-los fer que fossin batles i per mi l’urbanisme ??..., ....). Les mosques van loques per : la mel, i la merda !! i la cosa es trempa, encara, mes o menys i amb la mateixa merda (saps per on va la cosa??), si, si.... tens raó: la intel·ligència... degenera... es vera!!. “Nouse”, amb lo de que mirar fer feina cansa els funcionaris de l’Ajuntament anam ben arreglats. Ara que hi ha els del compressor d’ONO fent sèquies al Pouas, les assistentes socials hauran de cobrar doble ???!!!. “envit” no acab de veure massa clar lo del castellà i el mallorquí a La Vila. Be!! d’anades i vingudes de mallorquí, català, valencià... ja ens ho hem aclarit nosaltres, i ens sobra.... jajajajajajajaja t’imagines quin bullit no es poden fer aquestos aclarint si castellano és sevillano, argentino, uruguayo, cubano, delolmano, monjano o cifrano ... ben sencill, mira com s’entenen : Vots!! Psp sps ps ps ps!!!! Votos!! Botos!!, Stimme!!!. Ben cert que si “ Enamorada de La Vila”, .....que en tens de raó... com demanaves, m’he fet mirar qui tenc de veïnat, i saps que??? a la dreta que diu que és del PP, el de l’esquerra parla del PSOE, al corral, PEL CUL, em dona UM (me pareix que ha dit UM o, almenys, fan um um um um um, en s’estiu, quant dormen amb ses finestres obertes) .... i tenc es cos de sa orella que em fa mal d’escoltar pel corral, tot lo sant dia, queixar-se tots plegats d’un que viu davant..... del CPU li diuen... tu que penses !??! Això de ser un CPU ..... que pugui ser un insult ??. Amb qui estem contentissims tots, TOTS, és amb els forasters de mes amunt... tu saps l’estalvi que han dut al carrer ??: ningú posa música... ells la posen per a tots, i salaaaaaa, ehhhh!!!. Ningú ja no es discuteix amb l’home... ni amb els infants.... hem avançat, ja no es fan aquests experiments: es foraster li dona una pallissa al mati i una a la vesprada... i al·lots escampats (Be!! es moro des canto no hi està d’acord, diu que això no es fa al carrer). Els avantatges son mollllllllts!!. Estic segura que em cansaria de recomanar-t’en..... lo del cassette, filla meva, que tel roben? : cap problema, en tenen una pila per triar... i son generosissssims. Per a fer-te una idea d’on arriben les avantatges, pensa que els veïns, fins i tot, hem deixat de pintar les persianes... (sapssssss quin gastooooooooorum, que era això!!!), fan oloreta de pixum, això és vera, però no han agafat mes corc!!!. No ho se, amiga, no soc capaç de fer-te arribar tant sentiment d’orgull acumulat, però, però..... n’estic ben segura, t’enamoraries de La Vila. “Narcís Gassó”.... el primer cop que vaig llegir aquest “nik” em vaig enamorar... és romàntic!!, i no ho dic de broma!!. Del que dius del patiment i la vergonya, ens hauríem de posar d’acord amb una idea: LA VERGONYA NO ÉS DEL POBLE, i ben enfora de veure possibles pactes amb els pocavergonyes, el que hem de fer és ASSENYALAR i deixar clar qui ven el poble, qui pacta pel darrera, qui està a les ordres de dobles, de forasters i del de Ca’n Picafort. Aquests canvis que desitges no els veuràs, no siguis així de romàntic... obre els ulls i mira: Els caps de llista ja s’han proclamat, sense saber encara, si amb tanta poca vergonya de fer i deixar fer, ompliran els que els fan falta al darrera.... per ventura, miserables il·lusionats???.... quin favor t’han pogut prometre???. No accep Miquel Martí i Pol per clàssic.... m’agrada la teva cita, però a altre lloc... et veig enfora de la lluita necessària... com mes vell, com mes clàssic.... mes aviat “un hivern plàcid”..... T’espera un llarg hivern de renuncies pactades amb tu mateix, per fer més netament tangible la clara solitud que et gronxola com una música molt suau, nostàlgica i amiga....
Vilera
- Monday, February 10, 2003 at 23:23:08 (CET)
A aquest lugareño de adopción que prefiere el anonimato. Millor així que si et trob pel carrer et fotria una pallissa. Que s'ha vist mai el que dius. Per cert que no saps qui era en Ramon Llull o n'Ausies March?? A gent com tu que no respecta la cultura ni les arrels dels altres els haurien de sanar!! I si aquest reis que deies no acabaren sa feina, una guarda de forasterutxos com tu en tenen per molts d'anys!!!! Ves a dir-lis el mateix als vascs a veure si et posen en òrbita o et deixen com el columbia. I per cert Mallorca no ha de menester ni hijos d'adopsion ni osties varies. Mallorca necessita gent que la estimi i la respecti. A Mallorca el que sobren son: els forasters, els alemanys i sa cugula!!!!!!!!
FILL DE LA TERRA
- Monday, February 10, 2003 at 20:24:49 (CET)
PER CLAU DE MALLORCA: TROS D'ASE ES QUI NO TÉ ENSENYAMENTS ETS TU QUE COSA QUE ET SONA ESCRIUS. HAS VIST LA QUANTITAT DE FALTES D'ORTOGRAFIA QUE FAS? INUTIL! SI ESCRIUS AIXI COM ET SONA A TU HI HA DUES COSETES QUE NO TENS EN COMPTE: 1.- NO TOTHOM HO PRONUNCIA IGUAL, AIXÍ A BINISSALEM HO ESCRIURIEN AMB E OBERTA, ELS DE SOLLER TOT AMB U (COTXU) I UN ALTRA COSA. BAMBOL. 2.- T'IMAGINES TU MATEIX APRENENT ANGLES O ALEMANY??? COM T'ARREGLARIES?? HO ESCRIURIES AIXI COM SONA???? AY AM SILI ( SILI ES TONTO NO ET PENSIS QUE ES SILIPOLLAS, HO HAS SENTIT???) LA DARRERA COSA SI HO ESCRIUS AIXI COM SONA...... ME VOLS DIR COM ESCRIURIES PET???? AIXI COM SONA!!!!!! ALA VÉS!!!!! I PEGAT UN ESCLAT!!!
PANY DE MALETA AMB PIU
- Monday, February 10, 2003 at 19:46:44 (CET)
Una pregunta para los de Clau de Mallorca, yo no se hablar en mallorquin, si os voto y mandais, ¿me hareis aprenderlo o es igual? ¿podré seguir sin entenderlo? Si es así os votaré. ¡Qué mejor que la bella lengua cervantina, impulsora de la cultura y transmisora de valores! Si todos los españoles hablasen solo en español no habría problemas, si todo el mundo hablase en español no habría guerras. ¿Por què Isabel La Católica, Felipe II y tantos reyes que hemos tenido no terminaron el trabajo? ¡Con lo facíl que era hacer con los queno hablan español lo mismo que con los indigenas americanos! Contestadme Clau de Mallorca. ¿Sera obligatorio aprender mallorquin o solo el castellano? Atentamente, un lugareño de adopción que prefiere el anonimato.
--
- Monday, February 10, 2003 at 18:09:41 (CET)
Per cert, esper que els de Clau de Mallorca no em contesteu, perquè si ho feis vol dir que enteneu el que escric. I això seria dificil si el mallorquí i el català fossin llengües distintes ( a no ser que també hagueu nascut sabent portuguès, francès, italià...). I és que n'hi ha que es creuen "supermans", au venga estudiau un poc i sabreu de que parlau.
Antoni Ferrer Capó
- Monday, February 10, 2003 at 17:55:05 (CET)
Una vegada més els mateixos cans, però amb distints collars, o també un intent de polaritzar el debat cap a un cantó de discussió sobre la llengua, que tothom te ja ben clar. El castellà és el castellà i es parla a més llocs que a Castilla-La Mancha i que a Castilla-Leon (en temps d'en Franco Castilla-La Vieja i Castilla-La Nueva), i el català és una altra llengua que es parla a més llocs que a Catalunya, el demés és voler embullar i perdre el temps. El català és patrimoni nostre i també els mallorquins construim la llengua, és tan nostre com d'una persona de Girona, de València o d'Eivissa. Cuidem d'allò que és nostre, i parlem la llengua que ÉS NOSTRA. L'etiqueta "català!, a mi m'és igual, però que es parli. A aquests defensors del bilingüisme el vull dir que jo som bilingüe (sé i puc parlar català i castellà), però el problema és que n'hi ha que no ho són bilingüés i només saben i parlen el castellà. Sempre igual, hi ha sectes de moltes classes i ignorants de moltes castes ! Però, per ara els únics bilingüés que hi ha a Mallorca som els que parlam i sabem el català, que no és "guapo" això!
Antoni Ferrer Capó
- Monday, February 10, 2003 at 17:48:37 (CET)
Joan March Ordines. Aqueix sí que seria un bon batle! Ho sabríem aviat, quants de doblers deu l'Ajuntament!
En Verga
- Monday, February 10, 2003 at 17:43:03 (CET)
Joan March Ordines. Aqueix sí que seria un bon batle! Ho sabríem aviat, quants de doblers deu l'Ajuntament!
En Verga
- Monday, February 10, 2003 at 17:41:50 (CET)
Als qui pensan com nen vit i pañ de maleta, vos deim una cosa ben clara i sabem que no es cupa vostra si no de un enseñament que vos an imposat, pero no heu de ser tan ignorants i vos heu de llibera. BASTA DE IGNORANCI.
Clau de Mallorca
- Monday, February 10, 2003 at 16:06:04 (CET)
CLAU DE MALLORCA!!! que vos voti qui vulgui pero fareu menos vots que es partit den Rovat
Pany de maleta
- Sunday, February 09, 2003 at 19:49:20 (CET)
trob que hi ha un merit que no s'ha reconegut durant molts anys.haurien der donar un premi pel treball que fan els funcionaris de l'auntament, i donar-los mes temps en les seves pauses.que vos pensau que mirar fer feina no cansa.
nouse
- Sunday, February 09, 2003 at 19:39:26 (CET)
Aquí a la Vila sabem quina es la nostra llengua, que és la mateixa que a Catalunya i a València, que a Menorca i Eivissa, que la parlam a la nostra pròpia manera, però que té un registre culte, que és el mateix que empraven els nostres avantpassats i que feim servir a l'església. Això ho sabem de sempre. I si has llegit res d'aqueix fòrum deus haver vist que la majoria l'escrivim amb les nostres paraules vileres. No mos vengueu amb cançonetes, que la Vila és el poble d'en Manscaró Fornés, que sabia de llengua mil vegades que qualswevol de vosaltres i ell ho tennia ben clar ferm. I una altra cosa, castellà per què? O el castellà és mallorquí? No li hem dit sempre foraster? Com és que els nostros majors no el saben ni parlar? Mirau que deia el llinguista margalidà en Joan Mascaró Fornés (no heu ni llegit la nostra plana!) "Si pensau escriure literatura, sigui novel·la o poesia o altra literatura, en llengua diferent de la terra allà on viviu anau completament desorientat (...) La nostra tradició, la nostra ànima, la nostra cultura via del poble, no és castellana, ni andalusa, ni gallega, ni murciana: és mallorquina. Jo sent un gran amor per Castella i la llengua castellana, estim i admir el seu gran valor, Castella podrà ésser més o més poc que Mallorca, però una cosa és evident: no és ni pot ésser mai la mateixa cosa. Hi ha moltes mares en el món, cada persona té la seva, totes són dignes del nostre respecte; de la nostra simpatia i del nostre amor en Déu; però hem tingut una mare única. Voler dir que entre elles i nosaltres no hi ha una relació també única és enganyar-nos, és anar contra la veritat. Ara bé, si un de nosaltres se'n va a viure a terres castellanes, o un com jo a terres angleses, vivint sempre en un ambient castellà o francès o anglès, o el que sigui, aleshores pot arribar a empeltar una branca d'una altra cultura a la nostra, i el nostre arbre pot donar dues fruites, com un ametler pot donar ametles i albercocs. Joseph G. Conrad era de Polònia i fins al 21 anys no sabia anglès. Vengué a Anglaterra, va ésser capità de nau anglesa, va adoptar la llengua anglesa i va arribar a ésser un dels primers novel·listes en llengua anglesa moderns. Però si ell, vivint a Polònia, hagués escrit en anglès, hauria estat una cosa absurda. És la cosa absurda i monstruosa d'unes escoles a terres que parlen la llengua d'en Ramon Llull i del rei en Jaume, on s'ensenya el francès i l'anglès, i d'altres coses poc o molt -més poc que molt!- però n'ensenya una paraula de llengua i literatura pròpies [l'escrit és del 1948]." (això ho podeu llegir a aqueixa mateixa web). En Mascaró tenia ben clar quina llengua i quina cultura s'han imposat a Mallorca. No tocau Mallorca, germanets
envit
- Sunday, February 09, 2003 at 18:22:16 (CET)
Castella y Mallorqui pes nostros fiis. Comunicam a nes poble de la vila que mos presenterem a ses eleccions locals de aquest poble, per defensar es vostros interesos contra aquests catalans i catalanistas nacionalistas que mos volen imposar una cultura que no es sa nostra. Pes castella y es mallorqui, vota CLAU DE MALLORCA.
Clau De Mallorca
- Sunday, February 09, 2003 at 17:00:00 (CET)
.
desconegut
- Sunday, February 09, 2003 at 12:31:45 (CET)
Segueixo pensant que si els del PP són al capdavant és perque malauradament el poble l'ha votat, per tant demaneu-vos qui teniu de veïnat o feliciteu als del PP per una campanya electoral tan bona. De vegades la publicitat pot tenir una força de pes que pot arribar a semblar-nos inverosímil. Sino pensau en les vegades que la gent va a comprar un producte només perquè l'ha vist anunciat per televisió, i de 10 vegades 9 el producte és d'una missèrrima qualitat... però la propaganda era tan bona!!!!!!!! Un aclariment, si qualque vegada parl de partits polítics o d'aquells que els lideren, només vull que sabin que parl estrictament del seu partit i de la seva ideologia, mai no acusaré als liders com a persones particulars. Primerament perquè no els conec tant com per això, i després perquè no s´-oc qui per jutjar a ningú. Sempre he cregut que la conducta de les persones depèn de les circunstàncies en les que es troba. I ja per acabar, dirigint-me a aquell que tot li surt rodó amb tot el respecte i l'educació que em caracteritza, demanar-li que és per ell això que tan despectivament anomena nacionalista. Permeti'm que li expliqui un poc el meu mode de veure les coses. Fa no massa anys, anavem a comprar a la botiga de sempre i deixàvem la casa oberta i amb les claus al pany, el cotxe aparcat a fora amb les claus posades i la finestra oberta. Dormíem la migdiada una horeta cada dia i no sentíem més que l'anar i venir dels ocells. Els vespres d'estiu sortíem a la fresca fins a les tantes i ningú no passava pena de res. A ningú no li passa va ni pel cap agafar unes claus que no eren seves o anar a una altra casa si sabies que era l'hora de la migdiada o d'estar a la fresca. Si venia algú que no era conegut pel barri, tothom ja tenia esment de preocupar-se de qui era i qui no era malgrat palpés per casa del veïnat i no per casa nostra. I és que a nosaltres sempre ens anat bé així, perquè no podeu fer allò de " allí donde fueres haz lo que vieres". No sereu vosaltres els radicalistes extrems. Nota de darrera hora: avui m'han robat el cossiol que tenia a l'entrada i la setmana passada em van fotre el cassette del cotxe. El coswsiol ja era més mort que viu i el cassete no valia un real foradat, emperò saps la impotència que t'entra de saber que poden fer el que volen i que els ampara la mateixa llei que a mi. I ara sent molt això que diré, emperò segur que no eren mallorquins, ataqueu-me com volgueu, però aquesta és la realitat. Ânims vilera, que notam la teva presència de cada vegada amb més força, no amollis petita. Un bon matí a tots
Una enamorada de la vila
- Saturday, February 08, 2003 at 11:18:25 (CET)
... i que voleu que vos digui, aixó ( aquest debat ) ha tornat a degenerar, qué hi ferem !!! Així i tot no puc deixar de dir la meva pel que fa a les properes eleccions municipals a Santa Margalida. ... la situació jo diria que es crítica i com a tal son necessàries actuacions o solucions d’emergència perquè sino tornarán a governar els mateixos ( Dèu ens guardi de qualsevol mal i d’aquest encara més ) i quatre anys més amb aquesta colla podrien suposar la fi del poble com a tal i una reconversió en una mena de Sicilia+Marbella+Chicago: constructors edificant grans finques ben enmig dels carrers i les plaçes, els hotels amb disset o divuit plantes més de les permeses a més de convertir en terrasses pròpies els carrers veïnats, les platges explotades pel primer que hi posi les hamaques i sense pagar ( avalar ja seria un miracle ) res a ningú, obertura d’establiments turístics sense cap tipus de llicència i sense encomanar-se a ningú, formenterencs ( vius i morts ) votant set o vuit vegades als mateixos ( als de sempre ), excursions organitzades de l’Ajuntament en plé a veure les “senyoretes que fumen” , compres milionàries amb doblers de tots de metres inexistents, insults generalitzats, ..., la llei del més barrut en definitiva. ... si aquest panorama ( a qualsevol altra banda de ficció peró aquí més prop de la realitat que de la imaginació d’un autor de novela negre ), no val l’esforç d’ajuntar-se els qui encara tenen dos dits de coneixement i un de vergonya es que ja está tot perdut. Si pel contrari, val la pena intentar-ho, tal vegada fora bó deixar-se de prejuicis inútils i tots a una allá pel mes de maig votar el mateix, ..., segur que si es deixen de banda les falses consideracions i els ideals del romanticisme ( a la Vila no es aixó el que s’ha de menester ), es poden considerar tots els oferiments, totes les possibilitats, perquè no? hem de comdenar al poble al patiment i la vergonya de sempre només per poder dir “nosaltres som fidels a una causa impossible” ? ... junts es possible, per separat esteim donant altre cop el mànec de la pella als qui només volen acostar l’oli als seus interessos, ..., junts, els uns podrán descarregar-se de la feixuga càrrega dels vells elefants ( sino no hi ha excusa per fer-ho, em sap greu ) i junts els altres podrán demostrar la seva força ( sino no ho podrán fer mai, em sap greu també) ... ho penssin les seves senyories, encara hi som a temps, ..., llavors será massa tard i qui sap si el poble ens demanará algún dia comptes per haver permés l’expoli continuat dels de sempre. .. i posats a citar els clàssics ( Miquel Martí i Pol, no cal anar molt més enfora ) acumulant en cadascú la força de tots plegats i projectant-la enfora. Serem allò que vulguem ser
Narcís Gassó
- Friday, February 07, 2003 at 17:46:58 (CET)
Ja sé que em faig pesat, però a la adreça http://www.mendiluce.org/web/mailto/emailform.html que és la del cadidat per Los Verdes a la batlia de Madrid hi podreu trobar una carta en contra de la guerra a Iraq que basta signar amb el nom i l'e-mail i és adreçada al President espanyol Jose Maria Aznar. Facem pinya en contra de la guerra!
Antoni Ferrer Capó
- Friday, February 07, 2003 at 15:00:15 (CET)
Així mateix vull recordar-vos que DISSABTE DIA 15, A LES 18'00 A LA PLAÇA D'ESPANYA A CIUTAT hi ha convocada una manifestació en contra de la guerra a Iraq. Aquest dia és celebraran manifestacions a tot el món. Només des de la participació activa i implicada de la ciutadania es podrà aturar un desastre com les intencions inmorals de determinats governants de bescanviar sang per petroli. La manifestació està convocada per la Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social.
Antoni Ferrer Capó
- Friday, February 07, 2003 at 14:50:07 (CET)
Aquí pos a disposició vostra per si vos interessa la web de la plataforma d'Estats Units d'Amèrica en contra de la guerra a Iraq, hi trobareu informació diversa, propostes d'actuació, aixó com la cançó Pledge of Resistance, i la seva lletra traduïda al català i a altres idiomes. La web és http://www.notinourname.net/ i també vos pas la web de nunca mais (atenció: és una web que no té res a veure amb la Plataforma Nunca Mais) on podreu trobar informacions diverses, recomenacions per als voluntaris, documents, propostes d'acció, adreces i telèfons... La web és http://www.nuncamais.org/
Antoni Ferrer Capó
- Friday, February 07, 2003 at 14:41:07 (CET)
Me preocupa que hi hagi gent que per tal de defensar una opció política hagi d'insultar a candidats del PSM perquè trob que pot ser una forma de neo-feixisme i d'aconseguir el poder pel poder. Totes les opcions polítiques són legitimes, no totes (i és el meu parer) miren pel poble i els ciutadans del nostre municipi, i potser algunes només miren pel poder, la comandera. Ánim Toni Reus, que el que realment importa i marca la trajectoria d'una persona en política són les solucions que vol aportar i els problemes que evita a un municipi. Està bé pensar que perquè no comandi un donar força a un altre, però és millor pensar en que vol fer cada partit pel poble i si els seus candidats duen una trajectòria clara en tot moment. El que necessita La Vila, Can Picafort i Son Serra són claretat en les idees i coherència en el que es manifesta. Un bipartidisme només ajuda a que si un dia no comanda un, comandarà l'altra. I així no anam! En política no hi ha cel ni infern, igual que en la ciutadania tampoc hi és. En política cal diversitat per representar el màxim d'aspiracions, il·lusions i metes ciutadanes. Votar esquerra al nostre muncipi és votar PSM, votar identitat i desenvolupament sostenible és votar PSM, votar il·lusió i renovació i regeneració política és votar PSM, votar intel·ligència és Toni Reus ( i lo demés són estratègies de darrera hora, bipartidisme que dona tranquilitat als dos grans partits, i que hi siguin els de sempre). Això pens jo. Ja està bé d'enganar a la gent, i de demanar-li que voti en negatiu ("vota tal perquè qual no hi sigui") perquè això provoca crisis que s'estenen a la ciutadania i deterioren la convivència. Demanem que la gent voti en positiu: votar a tal perquè proposa x.
Antoni Ferrer Capó
- Friday, February 07, 2003 at 14:21:19 (CET)
Me preocupa que hi hagi gent que per tal de defensar una opció política hagi d'insultar a candidats del PSM perquè trob que pot ser una forma de neo-feixisme i d'aconseguir el poder pel poder. Totes les opcions polítiques són legitimes, no totes (i és el meu parer) miren pel poble i els ciutadans del nostre municipi, i potser algunes només miren pel poder, la comandera. Ánim Toni Reus, que el que realment importa i marca la trajectoria d'una persona en política són les solucions que vol aportar i els problemes que evita a un municipi. Està bé pensar que perquè no comandi un donar força a un altre, però és millor pensar en que vol fer cada partit pel poble i si els seus candidats duen una trajectòria clara en tot moment. El que necessita La Vila, Can Picafort i Son Serra són claretat en les idees i coherència en el que es manifesta. Un bipartidisme només ajuda a que si un dia no comanda un, comandarà l'altra. I així no anam! En política no hi ha cel ni infern, igual que en la ciutadania tampoc hi és. En política cal diversitat per representar el màxim d'aspiracions, il·lusions i metes ciutadanes. Votar esquerra al nostre muncipi és votar PSM, votar identitat i desenvolupament sostenible és votar PSM, votar il·lusió i renovació i regeneració política és votar PSM, votar intel·ligència és Toni Reus ( i lo demés són estratègies de darrera hora, bipartidisme que dona tranquilitat als dos grans partits, i que hi siguin els de sempre). Això pens jo. Ja està bé d'enganar a la gent, i de demanar-li que voti en negatiu ("vota tal perquè qual no hi sigui") perquè això provoca crisis que s'estenen a la ciutadania i deterioren la convivència. Demanem que la gent voti en positiu: votar a tal perquè proposa x.
Antoni Ferrer Capó
- Friday, February 07, 2003 at 14:20:55 (CET)
Vos demanam, una vegada més que siau civilitzats amb les vostres opinions. Està bé discutir però no insultar-se. A partir d'ara no acceptarem cap tipus d'insult personal.
Associació lavila.org <webmaster@lavila.org>
- Friday, February 07, 2003 at 09:31:18 (CET)
.
Que PPasssssssssa!!! <http://www.nodo50.org/observatorio/ Observatorio de los Conflictos>
- Thursday, February 06, 2003 at 23:49:34 (CET)
La experiencia Toyota http://www.nodo50.org/observatorio/ Observatorio de los Conflictos (06-02-03)
Que PPasssssssssa!!! <Aquesta és per a tu "THE MAGICIAN"t'agradarà "dhart">
- Thursday, February 06, 2003 at 23:39:31 (CET)
http://www.nodo50.org/observatorio/
Que PPasssssssssa!!! <Aquesta t'agradarà "dhart">
- Thursday, February 06, 2003 at 23:38:22 (CET)
- Censura en la España de José María Aznar http://asambleasociales.org Asamblea Permanente de Ciencias Sociales (24-01-03)
Que PPasssssssssa!!!
- Thursday, February 06, 2003 at 23:34:34 (CET)
El President de "Nuevas Generaciones" i el Batlle de Santa Margalida mantenen una exasperada discussió. La qüestió és: VIST QUE ES NECESSITEN BEN AVIAT, qui pagarà la reconciliació (amb pessetes o amb €, tant s'ho val!!). El P.P. o l'Ajuntament de Santa Margalida ???. (Nota : No interessa el perquè han discutit).
Crónicas de un PPueblo...
- Thursday, February 06, 2003 at 23:18:04 (CET)
Candidat del PSM
desconegut
- Thursday, February 06, 2003 at 22:56:37 (CET)
“c.c.a.” ......... i....................... no..........si........ be.............. si be!!!. Perooooooò sino, si, no eh!!! NO!!! No i NO!!!. Homo!!, si, si, si era per tornar en Cifre, si!!. Aquest debat ha tornat no res, sense ell. Au !! calmet, ehh!!, si, si,..... siiiiiiiii!! Clarrrrrr homo!! Si, si!!!, Au !! ja mos vorem, si, si....... homo siiiiiiiii!!!, ja ho saps!! SiSI!!!.
poruc <porcu@sensellum.nit>
- Thursday, February 06, 2003 at 22:47:40 (CET)
c.c.a conéixes en Reus tu, per dir que es un cabrón. Pot ser que t'hagi deixat com un tonto amargat qualque vegada i per això l'insultes. Tens proves que demostrin que es un cabrón. Així com escrius es una bona prova de sa teva intel·ligència, o es que et vols fer es graciós. Perquè si és així trob que insultar no es cap gràcia. Pero si lo que dius t'ho creus o estàs convençut d'això, llavors es cabró ets tu.
WE
- Thursday, February 06, 2003 at 20:29:45 (CET)
c.c.a ( que vol dir el teu seudonim CABRON.CAPULLO.ANORMAL que no sap ni escriure be)
666
- Thursday, February 06, 2003 at 20:10:05 (CET)
Manifest el meu rebuig amb les teves manifestacions contra Toni Reus.
miquel cifre
- Thursday, February 06, 2003 at 19:37:31 (CET)
Per de prompte, s'únic c.. (abró), cap de fava, por oreut, berul, rebol, bambol, estorbat, curt de gambals merdo pudenta de por i de ca, buina de vaca, pardal amb anses, poca cosa i noningú ets tu. No se si en Cifre es el millñor de4 tots, però estic segur que no aprova lo que tu fas, si no ets un PPero amagat. Saps que te dic, pixa de porc??Visca en Toni Reus i visca la Vila.
mallorquí
- Thursday, February 06, 2003 at 19:19:49 (CET)
ESCOLTA C.C.A SI TROBES QUE EN CIFRE ES EL MILLOR CANDIDAT PERQUE ETS TAN INCULT I NO ESCRIUS MILLOR, PERQUE JO QUE ESCRIC MES BE QUE TU SE QUE EN REUS ES EL MILLOR PERQUE NO ES TAN HIPOCRITA COM EN CIFRE O EN DEL OLMO
SA BATLESA
- Thursday, February 06, 2003 at 19:15:59 (CET)
en cifreeeee es milor els altres no tenen nom !!! son tots uns cabrons sobretot en reus i es batle botaaaauuuu en en cifreeeee no veeuuu que els altres o fan aposta pk els boteuuu enreus es un c..
c.c.a
- Thursday, February 06, 2003 at 19:00:49 (CET)
Se guerra es inevitable, avui es pel petroli, dema sera per una altre excusa, som humans es berallarmos heu duim dins noltros. Avui es Irak, ahir va ser Afganistan, dema ves a sabre havon sira, sempra hi ha una excusa per se guerra, avui en dia s`ha posat de moda lluitar contra el terrorisme amb aquesta excusa es va masacra un pais que de per si ja estava ben arruinat, pero les vam salvar a força de bombes i masacrarlos, hara pes be internacional hem d`atacar Irak, matar i mutila gent INOCENT, deixar fora pares a mils de nins INOCENTS, destruir ciutats a on una gent que no coneixem de res viu alla, qui ens manda anar alla a salvarlos a base de bombes, perque una cosa es ben clara en Sadam Hussein estira ben amagat es que petiran siran se gent de carrer, pero clar tots son uns terroristes que les hem de llevar des mig per poder dormir tranquils. Darrera aquesta guerra hi ha interesos, com totes ses altres guerres que hi ha hagut al llarg de l`historia, pero lo que si que es vera es que, mentres els interesos economics, politics, socials o els que siguin... seguesquin tenguent mes valor que una sola vida, seguira havent-hi guerres. Els humans sempre ens hem barallat uns amb els altres, sempre hem volgut imposar la nostra voluntat als demes, aixo es el que falla mentre no apranguem a viure i deixa fer els demes en pau hi haura guerres i gent INOCENT seguira morint per la voluntat d´uns pocs que creven que son els portadors del be absolut i que per protegit els seus drets han de matar auns altres. (ELS DRETS D´UNS ACABA HAVON COMENÇAN ELS DRETS D`UNS ALTRES).
Endor
- Thursday, February 06, 2003 at 16:34:22 (CET)
Bones! Ja veig que el tema "GUERRA" ha omplit el contingut de moltes opinions. Gràcies per aclarir-me molts de dubtes que tenia sobre aquesta possible guerra. Veig que tots els que hem entrat al debat pensam el mateix amb unes petites diferències. No m'enrollaré, no és el meu estil, però segueixo pensant que els partits polítics ens haurien de donar la seva opinió donant la cara. Per favor, tots junts...NO A LA GUERRA! NO volem petroli a canvi de sang, ni per doblers que s'enbutxacaria el govern amb aquest assumpte. Estam destrossant la terra! per favor PP no jugueu a n'aquest joc que a la llarga és tan absurd.
olivera <olivera@yuju.com>
- Thursday, February 06, 2003 at 11:53:50 (CET)
Pot ser has fet llarg "Vilera", has embestit a SHEM quan l'únic "pecat" que ha comés és escriure en castellà (de vegades la inèrcia, l'ambient que t'enrevolta...,has de girar la llengua tantes vegades cada dia!...). Però té raó quan diu que la situació del 91, en quant a la actitud del govern d'Espanya, no és comparable a la d'ara. Tot i que el rerafons per part dels yankis sí que és el mateix. Però en aquell cas únicament es va donar suport a una ressolució de l'ONU que, objectivament, pareixia justificada per la invasió de Kuwait. I es va fer amb l'opinió majoritaria dels ciutadans a favor. Lo del govern actual és talment "Bienvenido Mr. Marshall" , la política exterior del govern espanyol és anticuada, com ho és el pentinat de la ministra. Anem cap enrera, aviat tornarem a veure TVE en blanc i negre. Això el el millor dels casos, si sortim ben parats d'aquesta estúpida guerra.
Darthb
- Thursday, February 06, 2003 at 11:24:27 (CET)
Perquè és del PSOE, que no ho veus?
mallorquí
- Thursday, February 06, 2003 at 08:29:49 (CET)
"schem", perquè escrius en castellà, a voltes ??
beot
- Wednesday, February 05, 2003 at 23:57:34 (CET)
vilera: com diu Raimon "qui ja ho sap tot que no vinga a escoltar-me, sempre he cantat per qui ha volgut aprendre, perquè jo encara aprenc de qui m'escolta, de qui em fa callar o no m'escolta... la tristesa d'un temps malalt d'hipocresia forçada que volem ben diferent......... qui ja ho sap tot.......
shem
- Wednesday, February 05, 2003 at 23:52:23 (CET)
Anem a pams, que aquí hi ha molt de brou per remenar. Lo del Rector i sa campana veig que s’ha arreglat, aclarit millor dit, per ara. És d’agrair que s’hagi presentat a explicar el que penses que calia, es un detall que a mi m’ha agradat, aquest vol mantenir la parròquia no fa com els polítics que ja fa temps es posaren la manta al cap... i mira que ho vaig llegir malament a lo de la reclamació de “la campana”, havia entès la campaÑa, si amb “ñ” (tants forasters per aquí !!!). Així he aclarit dues coses d’un cop. Moltes gràcies pel doble aclariment Sr. Rector... per lo d’amic.... s’han de fer molts mèrits mes ( i saber qui son i, sobretot, conservar-los, que no és gratuït). “Olivera”, pens que tens molta raó amb tot plegat. Respecte del tema de la guerra, que segur que no diran res els “partidos”, no veig manera que la vergonya pugui arribar tant avall. Hem e tenir una cosa clara a La Vila : He vist un resum del debat d’avui al Congrés dels Diputats i de com un acusaven els altres de bescanviar sang per petroli, uns al 1991 i els altres ara, Uns eren el PSOE i els altres el PP. A sang freda defensen interessos que justifiquen anar a matar gent. Un que roba és un lladre i d’això en tenim cosecha pròpia... d’un que mata ASSASI, i d’aquestos partidos en tenim representants per aquí ??. Ja veig que tu “SHEM” per fer política no et queda ni vergonya!! Ves-ten allà a on es lliuren aquests grans debats, negocis, guerres i partits... allà a on ben segur és la teva terra i fes la guerra als teus contrincants, i no ens emprenyis a nosaltres que ara cansats de la feina ens queda un instant per fumar un cigarret... mateu-vos entre vosaltres i deixau la gent viure en pau!!!. A aquest que l’hi surt “redondo”, mira!!!. A veure si mentiendes... que no ho podeu solventar per cavostra això de vuestros intereses. Aquest cop estic ben d’acord amb vos “The Magician”, sembla que hagueu escrit la meitat de les intervencions d’avui horabaixa als diputats. Ja que he topat amb l’església d’entrada, i hi acabaré: “77777777”, tu d’on ets??, picaforter??; que hi has posat qualque cosa per la nova nau industrial de les hòsties ??, o que prediques, que paguem la gent de La Vila ??. Que saps quants hotelers han vingut a oferir-se per pagar la factura de La Vila... mira de predicar pel teu redol, d’allà on heu de purificar els vostres pecats ja vos n’avindreu!!!. A La Vila no ens pensem res, fins ara, però convé que comencem a pensar un poc, no sigui que arribem a considerar, I PAGAR, reflexions com la teva. Per la Pau.....Sr. Ferrer, de bon de veres no heu trobat cap “cita” mes propera a La Vila.... ??? Amb lo d’aquell “Unamuno” em pensava ja ho hauríeu deixat per acabat... encara que no em sembla del tot bona l’excusa de la companya “una enamorada de la vila”... amiga, si n’Unamuno hagués passat per La vila qualque cop, encara que fos en aquell temps no ho hagués escrit això... pens que és un poc exagerat atribuir a algú la categoria de Geni només per haver sabut esquivar La Vila... en néixer tots ho som UN_amunos.
Vilera
- Wednesday, February 05, 2003 at 22:07:59 (CET)
Estic totalment en contra de la guerra i la violència, però això no el tema del debat de la vila.org, i crec que per molt que opinem uns i els altres a el sr bigotes i en Bush l'hi arribin les nostres paraules. Aprofit per canviar de tema i dic que sa gent de Can Picafort te tan de dret com sa de la vila de tenir una esglèsia nova (ja q aquest tampoc es el tema del debat, però es que es vileros vos pensau que sou millor que es picaforters i això no és així, som tots iguals i per sort o desgraci depenem tots del mateix consistori).
77777
- Wednesday, February 05, 2003 at 19:02:32 (CET)
LOS SOCIALISTAS NO PROMOVIERON NADA EN EL 91, LA GUERRA DEL GOLFO DE ESTE AÑO 1991 EJECUTÓ UNA RESOLUCIÓN DEL CONSEJO DE SEGURIDAD DE LA ONU. NO TIENE NADA QUE VER LOS RAZONAMIENTOS DE UNA CON LA OTRA. AUNQUE PARA MÍ NUNCA HAY UNA JUSTIFICACIÓN PARA LA GUERRA.
SHEM
- Wednesday, February 05, 2003 at 17:47:10 (CET)
NO A LA GUERRA, NO A LA VIOLÈNCIA DELS PODEROSOS. ----------------------------------- "Sacrificamos el presente por el futuro, y no importan los medios que empleemos mientras nuestro propósito declarado sea alcanzar un resultado que, según decimos, será beneficioso para el hombre. Lo que esto supone, por lo tanto, es que por medios malos obtendremos buenos fines; y los medios malos los justificáis con ideas. En las diversas crisis que antes se produjeron, el problema fue la explotación de cosas o del hombre; ahora la explotación es de ideas, que es mucho más perniciosa, mucho más peligrosa, porque la explotación de las ideas es sumamente devastadora, destructiva. Ahora hemos aprendido el poder de la propaganda, y ésa es una de las mayores calamidades que puedan ocurrir: utilizar las ideas como medio para trasformar el hombre. Eso es lo que hoy está sucediendo en el mundo. El hombre no importa; los sistemas, las ideas son lo importante. El hombre ya no importa. Podemos destruir millones de hombres mientras obtengamos un resultado, y el resultado queda justificado por las ideas. Tenemos una magnifica estructura de ideas para justificar el mal; y eso, sin duda alguna, no tiene precedentes. El mal es el mal, y no puede traer el bien. La guerra no es un medio para la paz. La guerra podrá producir beneficios secundarios, como aeroplanos más eficaces, pero no traerá la paz al hombre." KRISHNAMURTI (1958).
ANTONI FERRER CAPÓ
- Wednesday, February 05, 2003 at 17:10:20 (CET)
De aquellos polvos estos lodos!!. Els socialistes promogueren el tema al 91 i els del PP en treuen profit ara, així de claret es l'assumpte, ens agradi o no!!!. El que haurien de demostrar ara es que EE.UU. no tenia cap interés amb lo de las torees gemelas dixoses, així podriem creure qualque cosa.... però si jo, estant arruinat, em tall un dit per cobrar l'assegurança, posar un negoci encara que sia d'armes, que??. Com els anaven els assumptes als EE.UU. abans de l'11 de setembre... els de la TV1 no diuen res, oi??.
PP i PSOE, hi sou plegats a això!!!
- Wednesday, February 05, 2003 at 16:46:41 (CET)
De aquellos polvos estos lodos!!. Els socialistes promogueren el tema al 91 i els del PP en treuen profit ara, així de claret es l'assumpte, ens agradi o no!!!. El que haurien de demostrar ara es que EE.UU. no tenia cap interés amb lo de las torees gemelas dixoses, així podriem creure qualque cosa.... però si jo, estant arruinat, em tall un dit per cobrar l'assegurança, posar un negoci encara que sia d'armes, que??. Com els anaven els assumptes als EE.UU. abans de l'11 de setembre... els de la TV1 no diuen res, oi??.
PP i PSOE, hi sou plegats a això!!!
- Wednesday, February 05, 2003 at 16:46:39 (CET)
QUE BUSCH I AZNAR CERQUIN EL CHAPAPOTE DE GALICIA, I DEIXIN EN PAU L'IRAK
moscu
- Wednesday, February 05, 2003 at 16:30:10 (CET)
els socialistes estam contra la guerra, no hi a cap justificaciò. hi ha que declarar la guerra a la fam i l'injusticia
pirenaica
- Wednesday, February 05, 2003 at 16:27:04 (CET)
Contestant al "redondo" diré que als polítics de dretes tans sols els interessen les questions econòmiques i pareix que per ells la humanitat tan sols és una xifra estadística. Si hi ha d'haver consequències, tan sols les mesuren a nivell econòmic i a curt termini. No, no t'equivoquis, les seves mires no son tan amples com ens volen fer creure. No és que en Bush sigui tan inteligent, el que passa es que n'Aznar ha estat prou "tontet" per pensar que això de l'Irak te res a veure amb ell. Tant en un cas com l'altre és tan sols una questió d'ambició personal i han demostrat que el que pensi la mayoria de la gent els importa un colló.
Darthb
- Wednesday, February 05, 2003 at 09:30:26 (CET)
Sí, aquest Govern fou triat democràticament. Vist lo vist, una gran errada. Segur que no els hi surt tant bé les pròximes el·leccions. --- The Magician diu:--- Tú que dius que el Govern defensa els interessos de la societat i que acuta amb la responsabilitat de tots els espanyols. Doncs per què hi ha devers un 80% de la societat que esta rotundament en contra de la guerra contra Irak. Més que una democràcia sembla una dictadura. I a més, còm pots dir que el poble no te res a dir; el poble és l'afectat principal, el qui ho te tot a dir. És el poble el qui va a la guerra i no el president del Govern i els seus ministres. ----NO A LA GUERRRA---- Els nostres joves no tenen el perquè morir per defensar els interessos comercials dels Estats Units.
The Magician
- Wednesday, February 05, 2003 at 09:14:27 (CET)
Si aquest mon segueix depenguent del petroli és per mor de les petroleres, i si no ves a cercar qui es que se fa amb les patents de avanços en energies alternatives com la solar (principalment sa BP) per tenir-les arraconades dins un calaix. Els doblers no ho moven tot, però casi. Per exemple, recordau quan hi va haver tot el trull dels gasos CFC que s'empraven als sprites que eren contaminants? Aquest tema no va sorgir fins que va caducar la patent que tenia una empresa damunt aquets, caducada la patent ja no hi havia benefici.
siguen avanzando - pero els de sempre
- Wednesday, February 05, 2003 at 00:49:49 (CET)
NUNCA MAIS-MAI MÉS Ballada solidària amb el Poble Gallec Al Pati de la Misericòrdia (Ciutat) Plaça de l’Hospital, 4 Dissabte, 8 de febrer de 2003 A partir de les 19:00 hores Preu de l’entrada: 3 euros Hi participa: Al-Mayurqa Esclafit i Castanyetes Herbes Dolces Xaloc Música Colla de Xeremiers i de Gaiters Organitzat per: Centre de Difusió Cultura Popular DEFESTA Amb la col·laboració de: La Misericòrdia, Centre Cultural Departament de Cultura del Consell de Mallorca
NUNCA MAIS-MAI MÉS
- Tuesday, February 04, 2003 at 23:02:05 (CET)
que no i a ningu?
perdut
- Tuesday, February 04, 2003 at 22:47:52 (CET)
La gente ya decidimos. Creo que tu no eres demócrata.
seguiremos avanzando
- Tuesday, February 04, 2003 at 22:11:19 (CET)
Mira, tu: per què han de ser els "gobernantes" qui decidesquen i no la gent, EL POBLE?
ENVIT
- Tuesday, February 04, 2003 at 22:04:12 (CET)
sea cual sea la decisión, los nacionalistas siempre estais en contra, que os pasa?? Así acabareis defendiendo cada cual por su lado y de uno en uno sus diferencias. No teneis espíritu de colectividad, de defender los intereses de la sociedad. No es raro que no llegueis mas allá de vuestro pedacito de tierra. Grandes partidos tienen grandes ideas, grandes personas al frente, inteligentes aun que no lo creas, y por eso toman grandes decisiones. Lo e la guerra no es una cuestion en la que los gobernantes de un pueblecito como Santa Margalida tenga nada que decidir, ni que pensar, tan siquiera. Hay que actuar con la responsabilidad de todos los ciudadanos y ciudadanas de España.
sigue saliendonos redondo
- Tuesday, February 04, 2003 at 21:53:49 (CET)
hay que guardar muy celosamente los intereses de La Nación algo que no quereis entender los nacionalistas. Si vosotros soy nacionalistas de un pedazo, porque no podeis entender que existan nacionalistas con miras mas amplias y lo sean de todo el territorio español?. Estos son nuestros intereses, y no te olvides que son defendidos de manera democrática, o es que no te gusta la democracia?
sigue saliendonos redondo
- Tuesday, February 04, 2003 at 21:47:16 (CET)
En aquest que li surt tot redó. ------ Si el que has escrit no és una broma irònica. Si realment penses així.----- The Magician et diu: -- No ens venguis en coverbos i excuses de que si tenim cotxe o no. Hi ha molts cotxes que no n'empren ni una gota de benzina. En Bush pot ser que sigui molt intel·ligent -al manco per lo que a ell li convé- però tú es veu que no ho ets gairé si penses que tant ell com n'Aznarin miren pels teus interessos.
The Magician
- Tuesday, February 04, 2003 at 21:38:24 (CET)
A l'atenció de la Vila.org. The Magician diu: A veure si arreglau això de que quan pitjes el botó "esborrar" es torna enviar el missatge que hi ha escrit a la finestra. Es a dir, l'efecte contrari que el desitjat. Gràcies.
The Magician
- Tuesday, February 04, 2003 at 21:29:30 (CET)
Ah! I m'he deixat la gran quantitat de morts humanes que supondria la guerra, sobretot de civils. I que a més, supondria un augment del terrorisme internacional. Doncs la pregunta és: Si Estats Units vol acabar amb el terrorisme ¿per què el fomenta inventant-se guerres i es converteix ell mateix també en terrorista? La resposta: EL PETROLI és l'unic que interessa als Estats Units.---------------------NO A LA GUERRA---------------
The Magician
- Tuesday, February 04, 2003 at 21:27:15 (CET)
Ah! I m'he deixat la gran quantitat de morts humanes que supondria la guerra, sobretot de civils. I que a més, supondria un augment del terrorisme internacional. Doncs la pregunta és: Si Estats Units vol acabar amb el terrorisme ¿per què el fomenta inventant-se guerres i es converteix ell mateix també en terrorista? La resposta: EL PETROLI és l'unic que interessa als Estats Units.---------------------NO A LA GUERRA---------------
The Magician
- Tuesday, February 04, 2003 at 21:21:15 (CET)
Al PSOE le parece correcta la posición que está adoptando España ante el tema iraki en lineas generales. Que puedan atracar los barcos en Baleares o no es cuention de campaña electoral. Se trata de defender nuestros intereses y el de nuestras empresas, y si lo dice alguien tan inteligente como Busch será por algo, otra cosa es que tengamos que salir a apoyar a Aznar. Estamos en la OTAN porque así lo decidimos en referendum, que cuestionan ustedes ahora. No quieres gasolina para salir de paseo, pués atiende a las consecuencias. Lo de los Goya es un asco de los comunistas que intenten quitarnos votos aprovechando tonterias de esas.
Nos está saliendo todo redondo <y no tenemos que darles explicaciones a los nacionalistas@ni aún pactando>
- Tuesday, February 04, 2003 at 21:16:12 (CET)
The Magician diu:-------- olivera tens tota la raó. Lo del PP és patètic. ----- No crec que els PP vileros ens diguin el que pensen sobre la crisi d'Irak. ---- però jo, com a simpatitzant del PSM, et dirè el que pens. ---------- L'únic motiu pel qual en Bush vol precipitar una guerra contra Irak és l'apropiament de les seves reserves de petroli. Irak, amb els seus 112.000 milions de barrils de reseves confirmades -l'11% de les reserves mundials i les segones després d'Arabia Saudita- i els seus 220.000 milions de reserves probables, és un gran negoci que Estats Units i el seu looby petrolifer no poden deixar escapar. Aquesta és la vertadera raó de la guerra contra Irak. Per tot això, ecara que la guerra costi, de 100.000 a 200.000 milions de dólars, encara que produeixi -al manco per un temps- un augment notable del preu del barril, encara que influeixi negativament sobre les ja tan maltractades borses i, sobretot, encara que empenyi la deflacció i ens llanci a una declarada recessió, pels qui manden actualment en Estats Units la guerra és necessaria, ja que per ells i les seves empreses és una qüestió de supervivència i de poder. Tot això explica que el sector petrolifer nord-americà i els seus polítics vulguin una guerra "llampec" de la que, segons ells, només s'en derivaràn beneficis per a tothom. --- Aleshores jo dic, "NO VOS DEIXEU ENGANYAR" ni per en Bush ni pels feixistes del PP.
The Magician
- Tuesday, February 04, 2003 at 21:14:23 (CET)
Uep! Que trobau sobre la posició del PP sobre una possible guerra contra IRAK? potser em surti del debat que estam tractant, però pens que tenen una manera d'actuar molt patètica. Opina el mateix el PP vilero? A més no sé si heu sentit que volen fer dimitir a Na Marisa Paredes per lo dels GOYA? Vos pareix normal això que està passant? o és que som jo, que a mí tot ja em fa oi!!! Ja basta de demagògia pepera! Que deu opinar el PP vilero sobre aquest tema? i els altres partits que en pensau? A mí m'agradaria molt saber quina és l'opinió general dels partits polítics margalidans sobre això que està passant , és que no ho puc sufrir, me fa molta llàstima com està actuant la gent de dretes amb aquest tema. La primera cadena de televisió ja fa oi!!
olivera <olivera@yuju.com>
- Tuesday, February 04, 2003 at 19:36:11 (CET)
Allò que m'extranya és que, a segons quines llistes, encara hi hagui algú que es vulgui presentar...
Darthb
- Tuesday, February 04, 2003 at 15:46:06 (CET)
Com va? Veig que la cosa ha quedat un poc apagada, no ho trobau???? Què sabeu com queden les llistes??? (ja sé que encara és un poc prest, però ja n'hi ha que ho tenen clar!!!!) M'han dit que els del PP estan un poc trists perquè hi ha joves que han dit que no volien formar part d'aquesta llista, qui posaran???? I els de Can Picafort Unit???? supòs que en Canet no el deven voler, i manco de primer!!!! I els del PSOE també m'ha arribat a les orelles que na Marimón se'n va!!!!!! Què en sabeu de tot això?????? Algú em podria donar una explicació?????????
Xetxero
- Tuesday, February 04, 2003 at 10:14:23 (CET)
tu si que no tens nom, ademés no hauries de xerrar , perquè ets un pot (no es així que firmes?). En Toni Reus també té nom. Molt bon nom i molt bona anomenada, per ser exavtes.
PSM FOREVER
- Monday, February 03, 2003 at 21:07:18 (CET)
en cifreeeee es millor de tots !!!!!!!!!! tots els altres no tenen nom !!!!
potr
- Monday, February 03, 2003 at 20:53:22 (CET)
la campana és a la rectoria degut a les obres d'endamiatge fruit de la restauració de l´Església. La campana tornarà a sonar acabada la restauració de la mateixa. VOS RECORD QUE EL PROPER DIA 14 DE FEBRER. A LES 21.OOH AL RESTAURANT S´ALQUERIA HI HAURÀ EL SOPAR SUBHASTA A BENEFICI DE LES OBRES PARROQUIALS. ELS TICKETS ELS PODEU ADQUIRIR A MOBLES PAYERAS, AJUNTAMENT, SA NOSTRA, ESTANC DE LA PLAÇA DE LA VILA. I de la campana no passeu ansia que la tornareu sentir ben prest. El seu lloc segurament serà dins el campanar
Guillem Feliu i Ramis el vostre amic i rector de la VILA.
- Monday, February 03, 2003 at 18:26:31 (CET)
Veo que hay pocos que den su opinión y, sin embargo, son muchos los que entran a diario, o lo mas cada dos o tres dias, para ver lo que pasa. Si esto pasa aún con un "nik" es que bien acojonados les tienen a Ustedes Vileros y Vileras. Y aún así veo algunos reclamando que den la cara y digan "qui ets??", curioso, yo me pregunto... si son esos politicos??. A Ustedes les persiguen, verdad??
Palma
- Monday, February 03, 2003 at 18:03:20 (CET)
La resposta és per en BEOT!!!!! Diven que ha entrat en Pastor altres diven la ventada, i la campana he demanada a on para Sr. Rector? I la campana ha contestat, la molt pobra esmortaida: - Ja no tenc gens d'alegria, a devers la rectoria el rector m'ha col·locat. He perdut es repicar i es sonar de tot lo dia. En Miquel lloret venia i me feia escainetjar, sa corda bé brumia estirada ve i va. En Jordiet i s'escolà també hi posaven sa mà i encara més resplendia, dins es poble de la Vila era un gust vorem sonar. En sentir es meu cantar tothom bé ja ho sabia sa gent compareixia per oir missa a l'altar. I m'hauré de conformar!!! en jeure a sa rectoria, i passar tot lo sant dia es batall sense tocar. Fins que sa meva casa, que tan gran ferida té s'arregli de lo més bé jo no daré altra passa. A Don Guillem heu de dir perquè ho tengui a sa memori quan l'església vos obri que pensi a convidar-m'hi. I l'hi heu de deixar dit que me posi reforçada, li fotré tal repicada s'escolà caurà rendit.
I LA CAMPANA SR. RECTOR
- Monday, February 03, 2003 at 10:24:56 (CET)
ara s'ho mira, el voleu veure ?
dades
- Sunday, February 02, 2003 at 22:36:44 (CET)
bebp, bep, bep,... deixau pas!!! bep, bep!!
Bebpsoe
- Sunday, February 02, 2003 at 22:21:00 (CET)
No estoy de acuerdo con lo que dicen del "barbas". Matew és un chico poco ambicioso que no venderia su alma por un dineral, o es que pensais es toton y se vendio a esa edad.
y .
- Sunday, February 02, 2003 at 22:11:58 (CET)
encara existeix, en Cifre, vols dir ???
Brusch
- Sunday, February 02, 2003 at 22:09:10 (CET)
en cifre es millor de tots
bebp
- Sunday, February 02, 2003 at 22:07:35 (CET)
Que és això de "LA CAMPANA SR. RRECTOR"???. Que ha desaparegut la campana de l'esglessia, és això ???
beot
- Sunday, February 02, 2003 at 21:57:12 (CET)
no a la guerra no! diguem no ben fort.
nierere
- Sunday, February 02, 2003 at 21:49:03 (CET)
zi zi aremo una iglezia y ze va a llamá nueztra virgen descalza del rozio y del coztipado etenno.
foraster
- Sunday, February 02, 2003 at 21:37:21 (CET)
zi zi y ze va a llamá nueztra virgen descalza del rozio y del coztipado etenno.
foraster
- Sunday, February 02, 2003 at 21:36:07 (CET)
I què heu vist el diari avui, l'Última Hora!!!!!! Tudei, Today quin dia!!!!! Els de Can Picafort ja no saben que han de fer i se'ls ha ocorregut fer una església, idò que vos pensau!!! perquè el bon Déu els perdoni tots els pecats, PATOS maltractats, HOTELS il·legals, CAIXES FORTS buidades, CARAGOLS buits sense closca, pestilles i peixet, arena, millor dit grava i copinyes..................., i per rematar tots els pecats polítics i socials tenim el capellà i capellanets que l'enrevolten, que ja no els basten "els cinc dels cinc mil" (la darrera campanya catòlica de recollida de bitllets de 5000 pessetes, pel primer projecte fa anys de l'església de Can Picafort, que actualment s'han esfumat i els capellanets no saben o millor dit no diuen on han anat a parar); sinó que ara que tenen nou solar volen tornar a replegar euros per construir la nova catedral. Sembla a ser que els feligresos, segons diuen, són diàriament 400 a l'estiu, i es sap que a l'hivern tan sols volen dir misses els diumenges i sinó que ho demanin a les monges de Can Picafort, que a vegades venen a missa a la Vila. Si l'església l'han de pagar els hotelers endavant sants i santes, però si l'ha de pagar "la quente" de Can Picafort, i fixau-vos que dic Can Picafort i no Santa Margalida (que a la Vila ja en tenim un bon quefer amb la nostra), no crec que arribin a les mil de les cinc mil. Més valdria que penssassin aquests capellenets en fer un cementiri que aviat tendran la independència.
La Vila
- Sunday, February 02, 2003 at 21:29:27 (CET)
el barvudo cuenta lo que pasa o lo fomenta, me parece que sta mas interesado en que CPU gane que nadie
respuestasss
- Saturday, February 01, 2003 at 23:20:00 (CET)
n'hi ha que les grada comandar feines però no hiposen res de part seva. interessos i interessos, això hi ha i res més i per això hi ha els que hi ha
un que ho sap
- Saturday, February 01, 2003 at 23:16:35 (CET)
el de les barbes vol pujar a sa seva feina, en del olmo vol pujar a sa política, i aquí tothom vol pujar............................................. i es poble, i pensa algú?
sa vida
- Saturday, February 01, 2003 at 23:13:57 (CET)
el de les barbes vol pujar a sa seva feina, en del olmo vol pujar a sa política, i aquí tothom vol pujar............................................. i es poble, i pensa algú?
sa vida
- Saturday, February 01, 2003 at 23:13:22 (CET)
Si han de sortir padassos bruts, que surtin tots. Si la Conselleria de Turisme va badar o qualcú, el qui sigui, se va embutxacar doblers, està bé que surti a rotlo. Tots moros o tots cristians.
envit
- Saturday, February 01, 2003 at 15:15:19 (CET)
Veig que aquest dies heu sortit un poc de botador del tema d'eleccions amb la independència de Santa Margalida i Can Picafort, que crec que aquest miracle ja hauria d'haver succeït. Per cert, ningú encara ha contestat les pregutes de "I LES CAMPANES SR RECTOR". No trobau que a la Vila ja és ben hora que una dona es posi al davant? Què governi el nostre poble a veure si durà tota aqueixa guarda a lloc, i les posarà les coses clares? (Evidentment ha de ser una dona d'esquerres!!!!!!!!) Què en pensau de tot això? (Esper que la nevada faci miracles!!!!!)
Xetxero
- Saturday, February 01, 2003 at 11:28:43 (CET)
Qué li pasa al "barbes", ui perdó! vull dir al senyor Ferrer que derrerament no treu maça escandols escabrosos dels qui les fan? Quina consigna ha rebuda dels amos per ara portar una campanya furibunda contra el Pacte de Progrés que el que fa és invertir al municipi?
Del Chopo
- Saturday, February 01, 2003 at 11:16:42 (CET)
Ja és ben ver, això és una premonició, fins i tot San Pere ens es favorable. Aqueixa nevada ho diu tot. Ja ho diven els pagesos que sa neu mata tots els microbis, ja és ben hora que amb aqueixa nevada mati tots els microbis que hi a n'es pouas i entri sava nova a l'ajuntament. Ja ho sabeu PPeros PSOEs, Picaforters units (o desunits) i UMeros, i tots els altres que es vulguin presentar: Enguany es realitzarà el miracle!!! el miracle es realitzarà, no hem de menester ni la intervenció d'en Josemari ni sa lletania que ens voleu vendre.
Any de neus any de bens
- Saturday, February 01, 2003 at 03:39:00 (CET)
Seguiré soñando para votar a la derecha como mi compañero de vuelos CARRERO BLANCO.
Angelitos negros
- Saturday, February 01, 2003 at 03:26:35 (CET)
Basta de paraules buides , de promeses , d'independencies i d'altres coverbos , aqui l'unic que fa falta es que els 13 regidors que surtin elegits el 25 de maig deixin de fer empegueir el nostra municipi i fer feina perque Santa Margalida , Can Picafort o Son Serra siguin sinonim d'escandol i que parlin de noltros com un poble , si un poble unit cap al progres i cap a la normalitat en Pau , si en Pau malgrat que ara sigui una paraula que dins el panorama mundial estigui acompanyada d'armes i bombes, BASTA!!!!! LA VILA TOTA DEDE ES VELAR FINS S'ECOLL D'EN BARRET I NA BORGES TOTA PLEGADA DIGUEM BASTA A D'OLMOS , CIFRES CARAGOLS , MONJOS , BARRETS , FELIX I DEMES COVERBOS .......
nunca mais
- Saturday, February 01, 2003 at 02:44:49 (CET)
Als de l'OCB, un acte com el d'avui no s'avisa d'una hora per s'altra, que no tots gaudim de poder ser a la vila i amb una mica més de temps haguéssim pogut assistir una grapada més de vileros enyoradissos. Una abraçada i desig que vos ho hagiu passat d'allò més bé, me mor de ràbia de no ser-hi, ja ho sabeu, en tornar amb una mica més de temps per favor
Una enamorada de la vila
- Friday, January 31, 2003 at 22:51:55 (CET)
Admir les sàvies paraules del senyor Antoni Ferrer, admir la seva tolerància i tan de bo jo també pogués pensar i sentir com vós. Unamuno era un geni i jo no ho sóc, perdonau-me per ser covard. Per sentir odi cap aquell que no m'aguanta la mirada, odi contra aquell que em falta al respecte dins casa nostra. Perdonau-me per ser dèbil, per odiar a aquell que viola la meva cultura, que prostitueix la meva llengua. Perdonau-me per no ser com hauria de ser. Però sóc dèbil i ja ho he dit i sé que amb això no justific això que sent, emperò tampoc en tenc intenció. Sent el vostre crit en defensa de la tolerància, és just i coherent, emperò perquè m'emocion només de sentir quatre paraules de pagesos vells en un mallorquí ben autèntic. Perquè esclat a plorar només de sentir la impotència quan fins i tot a mi em costa expressar-me en la llengua que m'ensenyaren quan em donaven de mamar.
Una enamorada de la vila
- Friday, January 31, 2003 at 22:46:16 (CET)
AMB UN DEBAT TAN ENCÈS ÉS SEGUR QUE NO TENIU FRED: RECORDAU, D'AQUÍ A MITJA HORA (A LES 21 H) PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE FELIP MUNAR I MUNAR, PROFESSOR DE CULTURA POPULAR DE LA UIB "MANUAL DEL BON GLOSADOR" A LA CASA DE CULTURA. HI HAURÀ GLOSES, XIMBOMBA, VINET, COCA I CALEFACCIÓ. VOS HI ESPERAJM A TOTS. VENBIU A FER POBLE!
DELEGACIÓ DE SANTA MARGALIDA DE L'OCB
- Friday, January 31, 2003 at 20:20:49 (CET)
de més verdes n'han madurades, Dathb
envit
- Friday, January 31, 2003 at 20:19:03 (CET)
Deixet anar envit. Ja ho diu en Toni Ferrer que ho diu n'Unamuno que ho diuen els "sensatos": "Lo que no puede ser es imposible". Gran perogrullada!! aplicau-ho al tema de la separació dels municipis.
Darthb
- Friday, January 31, 2003 at 19:18:56 (CET)
Jo crec en una Santa Masrgalida més justa, solidària, crítica, progressista, mallorquina i lliure. Les utopies d'avui son les possibles realitats de demà; només se tracta de fer feina, de no amollar i de fer sentir la nostra veu. No som noltros tots sols, la majoria de gent jove pensa igual; se tracta que el futur el facin ells i tothom que estima la vila
envit
- Friday, January 31, 2003 at 19:12:15 (CET)
No vos ho agafeu malament, però crec que això que estau xerrant és més utòpic...que no sé què. Vos pensau que amb els interessos que tenen els polítics en que els nuclis continuin units, a qualqú se li passarà pel cap sèriament aquest tema?
olivera
- Friday, January 31, 2003 at 19:05:08 (CET)
A n'en Dimoni i a n'Envit: sou uns "catxondos"
olivera
- Friday, January 31, 2003 at 19:01:25 (CET)
Dimoni: jo no som de can Picafort, jo som vilero carta acabada, tant com hu puguis ser tu. Pens que és normal que a Can Picafort tenguin més serv eis perquè ells són 5000 i noltroas 3000. Lo que hem dse fer es separar-mos i així a la vila tendrem lo que mos toqui. Som un poble que sempre hem tengut Ajuntament i que sempre mos hem comandats a noltros mateixcos, no hem de consentir que mos govcerni qualqwue dia qualcú que no vulgui sabre res de noltrosa. M'estim més batle en Fèlix que un de Muro, de sa Pobla o froaster, o aleman, però aixòp no es cap consolñ. HEM DE SER LLIURES!
envit
- Friday, January 31, 2003 at 18:54:33 (CET)
ara mos entenem envit, jo truc!!!.
dimoni
- Friday, January 31, 2003 at 18:50:31 (CET)
yo votaré a del Olmo.
FRANCO
- Friday, January 31, 2003 at 18:48:16 (CET)
Lo que he dit abans no lleva que estigui bàsicament d'acord amb tu, dimoni. Però jo no posaria tanques ni parets, només demanaria que el nucli de Can Picafort demanàs per jutnar-se amb Muro, que els aniria més bé a la majoria que estar mb noltros, però Son Real, son Taulari, son Bauló i Son Serra haurien de ser de Santa Margalida, sempre ha estat nostro i noltros l'estimam; la gent de can Picafort nopmés estima Can Picafort
envit
- Friday, January 31, 2003 at 18:47:54 (CET)
AI "ENVIT" que i vas d´equivocat, i que a ca´n Picafort no ni teniu de camp de gespa? i que no teniu un pavelló el doble de gros que el de la vila?, i que no teniu un munt de pistes de terra batuda per jugar a tenis? i que no vos fan tots els passetjos nous devers ca vostra? i que quan es fon una farola a ca vostra només està un dia a les fosques els vostres carrers?, fa uns anys que ca´n Picafort només rep dolços això no vol dir rés per tú? mira-ho bé i reflexiona
dimoni
- Friday, January 31, 2003 at 18:43:29 (CET)
i si donàssim la independència a ca´n picafort que no creis que hi guanyariem, ara vos ho explicaré, que hi guanyen els polítics a la vila?, res no i guanyen res comparat amb ca´n Picafort i dò els i donam de rotonda a rotonda i que es berellin entre ells i llevors els vileros podran comandar a la vila i segur que guanyaran els que volen el bé pel nostre poble, ja qúé seran els únics que es presentaran.
dimoni
- Friday, January 31, 2003 at 18:38:47 (CET)
En Fèlix és molt més margalidà que molts dels polítics que se presenten bravejant d'esser vileros i defensar la Vila; ell creu en la unitat del muinicipi més que molta de gent de vila, que jo mateix, per començar. Jo no el votaré si se presenta, però em mereix un respecte, perquè estic segur que sui fos batle defensaria tot el municipi. El problema no és fer un PAC a Can Picafort, el problerma es que fa molts d'anys que a la Vila podriem tenir un pac, però enlloc del PAC hem fet camps de futbols, gespa, tudadisses a festes i tiberis. El pac que ara hi ha a Muro havia de ser a la vila, però férem un camp de futbol; fins i tot teníem el solar
envit
- Friday, January 31, 2003 at 18:36:15 (CET)
AQUI EL CPU, ES EL QUE SEMPRE DECANTA LA BALANÇA, I SEMPRE CAP AL SEU COSTAT. ESTÀ CLAR, QUIN SERÀ EL FUTUR BATLE, EN FELIX ESTELRICH,ALIAS "CARAGOL"; AIXÓ SI, PERÒ QUE HI VIU AL NOSTRE POBLE? QUE HI HABITA? Q NO ES VERA QUE ESTÀ EMPEGUEIT DE VIURE-HI, I PER AIXÒ VA VENDRE LA CASA? AQUEST "SENYOR", HA ESTAT FINS ARA EL BATLE DEL NOSTRE POBLE, PQ SEMPRE HA FET EL Q HA VOLGUT,. I SINO, QUE HA PASAT AMB EL PAC, A ON L'INSTAL.LARAN? AI, MARGALIDANS QUINA ENS ESPERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
LA FUTURA BATLESA
- Friday, January 31, 2003 at 18:16:41 (CET)
I PERDONAU LES ERRADES; AMB AQUEIX FRED TENC ELS DITS CONGELATS
OCB
- Friday, January 31, 2003 at 18:13:38 (CET)
AVUI, A LES 21 H. PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE FELIP MUNAR I MUNAR, PROFESSOR DE CULTURA POPULAR DE LA UIB "MANUAL DEL BON GLOSADOR" A LA CASA DE CULTURA. HI HAURÀ GLOSES, XIMBOMBA, VINET, COCA I CALEFACCIÓ. VOS HI ESPERAJM A TOTS. VENBIU A FER POBLE!
DELEGACIÓ DE SANTA MARGALIDA DE L'OCB
- Friday, January 31, 2003 at 18:12:02 (CET)
Uep!, m'equivocat de debat...
Un que passaba per aquí
- Friday, January 31, 2003 at 18:02:32 (CET)
Perdò, aquí van les cites: "La unificación de los opuestos que caracteriza el estilo comercial y político es una de las muchas formas en las que el discurso y la comunicación se inmunizan contra la expresión de protesta y negación. ¿Cómo puede tal protesta y negación encontrar la palabra correcta cuando los organismos del orden establecido admiten y anuncian que la paz es en realidad el borde de la guerra, que los últimos cañones llevan consigo la justificación de su precio, y que los refugios contra bombas pueden ser muy acogedores?" H. Marcuse (1954). --- "Y vuelven los sensatos, los que no están a dejarse engañar, y nos machacan los oidos con el sonsonete de que no sirve entregarse a la locura y dar coces contra el aguijón, pues lo que no puede ser es imposible. Lo viril, dicen, es resignarse a la suerte, y pues no somos inmortales, no queramos serlo; sojuzguémonos a la razón sin acongojarnos por lo irremediable, entenebreciendo y entristeciendo la vida. Esa obsesión, añaden, es una enfermedad. Enfermedad, locura, razón... ¡el estribillo de siempre! Pues bien: ¡no!" Miguel de Unamuno (1913)
ANTONI FERRER CAPÓ
- Friday, January 31, 2003 at 15:43:24 (CET)
Ja sé que em faig pesat però vull deixar constància del que digueren ja fa temps dos pensadors, en Miguel de Unamuno al qual no es pot acusar de nacionalista, i en Herber Marcuse, un il·lustre inspirador del freudomarxisme: > H. Marcuse (1954). --- > Miguel de Unamuno (1913)
ANTONI FERRER CAPÓ
- Friday, January 31, 2003 at 15:41:52 (CET)
Amb el tema de la polèmica de Can picafort, amb el tema de la polèmica dels nou-vinguts... amb aquests temes només expressar que crec fermament en el valor de la persona, en l'esquerra freudomarxista (si algú no sap que és abans de imaginar-s'ho que s'informi primer), en la dignitat per damunt de colors o procedències, en l'esforç col·lectiu integrador d'un poble-nació, en la justícia social i l'anàlisi profund dels problemes (per no posar parxes), i amb tots aquells valors que dignifiquen la humanitat i que haurien de ser un repte per a tots. Si no s'integren els nouvinguts és perquè els volem integrar amb esforç individual un munt de persones, però mai hi hagut un esforç col·lectiu. La culpa és nostra, el demés conseqüències naturals del nostre comportament com a poble-nació. La pregunta és: per què parlam de que els nouvinguts no s'integren? no hauriem de parlar de que nosaltres com a poble no integram els nouvinguts? Deixem el victimisme i treballem per una societat millor.
ANTONI FERRER CAPÓ
- Friday, January 31, 2003 at 15:20:32 (CET)
A tots aquells que pensen que estar en una agrupació política amb tal o tal càrrec, o sense càrrec i tot, i ho confonen amb comandar o comandar a l'ombra: me pareix a mi que confoneu la política local amb l'exercit, igual que els dinars d'arroç brut amb els vots, igual que la democràcia assembleària amb la dictadura del càrrec. Un càrrec a una agrupació política és una responsabilitat, una col·laboració amb un partit és una il·lusió pel canvi, una ciutadà és un vot i un representant del poble és només això: un representant (i no un capità general com creuen algus polítics i ciutandans, entre els quals mai m'he comptat). Jo ja en tenc prou de comandar la meva vida intentant evitar les interferències de determinats governants que estan hipotecant el futur del nostre poble, la resta és sumar i afegir, una persona una opinió, la democràcia el consens, i l'ajuntament la representació de la ciutadania! I res més, és fàcil però alguns ho compliquen fins a límits insondables i insultants. I permeteu-me i perdonau-me que ho digui més clar: si jo tengues comandera no m'hagués donat de baixa del psm com a militant, si jo tengues comandera no hagués dimitit de secretari gral de l'agrupació fa dos anys, si jo tengues comandera no m'hauria fet mai del psm (m'hauria fet del pp o hagués fet una agrupació a la meva mida, per exemple erc), i estar al davant d'una agrupació vol dir haver de fer més feina que els demés (i de franc), i sempre que hi ha democràcia es prenen decisions que no agraden a tots, això es diu pluralitat. No som a cap exercit! I amb una cosa estic totalment d'acord: en Toni Reus és molt més intel·ligent que jo, i hi guanya el poble. No he destacat mai per voler cadireta ni gorra de capità; feina, feina i feina això és el que he fet. L'experiència és guanya amb els anys, en canvi la mala llet d'alguns veig que durà ja molts d'anys.
ANTONI FERRER CAPÓ
- Friday, January 31, 2003 at 15:08:47 (CET)
Si si els del PP han de reclutar gent perque la gent per sí sola no hi vol anar. els han de presionar i si no que els ho demanin a tots aquells que son de les NNGG nuevas kenerasiones que no saben pensar per si mateixos i s'han fet del colectiu perque els seus papaitos ho son i per dos sopars. I si no que els hi demanin quan firmaren..... sé cert que no s'en recorden perque devien anar gats.
===
- Friday, January 31, 2003 at 13:23:35 (CET)
Dimoni, vas malament, independència clar que estic a favor, però això d'una paret seca de no sé quants de pams, no em de crear guettos,(noltros no som cap règim, això uns altres, com els de govern central, o bé els del tribunal constitucional) si nó deixar les coses clares, mai hi ha hagut una unió, i per tos els interessos monetaris que hi ha allà, la vila té tants mal de caps.
BOSQUETA
- Friday, January 31, 2003 at 13:22:15 (CET)
Dimoni, vas malament, independència clar que estic a favor, però això d'una paret seca de no sé quants de pams, no em de crear guettos,(noltros no som cap règim, això uns altres, com els de govern central, o bé els del tribunal constitucional) si nó deixar les coses clares, mai hi ha hagut una unió, i per tos els interessos monetaris que hi ha allà, la vila té tants mal de caps.
BOSQUETA
- Friday, January 31, 2003 at 13:20:51 (CET)
Ja estic cansat que aquest debat hagi quedat monopolitzat per el psm. Ja és hora de parlar dels altres, no ho trobau? Que m'en deis d'UM? Diuen les males llengues que en Toni Font se presenta de segon de la llista o no de primer. Al Psoe també hi ha canvis...na Cati Marimón no es presenta. Sabeu res d'això? I, no sé qui és que em va dir que tota la penya del Barça se presentarà amb el PP. Resulta que fan sopars a la penya per reclutar gent per el PP. ...
nevat
- Friday, January 31, 2003 at 12:49:45 (CET)
Si dimoni meu!!! Així ho podriem fer però només de rotonda a rotonda. Sense passar-se. I si en volen més que entrin dins la mar. Com als paissos baixos
Llucifer
- Friday, January 31, 2003 at 12:38:53 (CET)
magicien que ets per l´UIB?.
dimoni
- Friday, January 31, 2003 at 11:07:51 (CET)
Que a la Vila fa neu,AAHH, ja ho veig a venir, això és una premolició: en del Olmo abandonarà l´ajuntament i el PSM entrarà tres regidors heu veig tan clar com la mar de la costa da morte. I és que en durem de mala sort, hi ara un tema serio la independència de ca´n picafort la meva opinió serie: posar una paret seca de tres metres voltant voltant ca´n Picafort i que es quedassen allò, Batualmon si ho faria així jo hau construiu tot el que volgueu dins ca vostra. anims vileros més val tots sols que mal acompanyats.
dimoni
- Friday, January 31, 2003 at 11:05:27 (CET)
Que a la Vila fa neu,AAHH, ja ho veig a venir, això és una premolició: heu veig tan clar com la mar de la costa da morte. I és que en durem de mala sort, hi ara un tema serio la independència de ca´n picafort la meva opinió serie: posar una paret seca de tres metres voltant voltant ca´n Picafort i que es quedassen allò, Batualmon si ho faria així jo hau construiu tot el que volgueu dins ca vostra. anims vileros més val tots sols que mal acompanyats.
dimoni
- Friday, January 31, 2003 at 11:04:55 (CET)
Que a la Vila fa neu,AAHH, ja ho veig a venir, això és una premolició: heu veig tan clar com la mar de la costa da morte. I és que en durem de mala sort, hi ara un tema serio la independència de ca´n picafort la meva opinió serie: posar una paret seca de tres metres voltant voltant ca´n Picafort i que es quedassen allò, Batualmon si ho faria així jo hau construiu tot el que volgueu dins ca vostra. anims vileros més val tots sols que mal acompanyats.
dimoni
- Friday, January 31, 2003 at 11:04:10 (CET)
Una altre cosa-------- The Magician diu: -----a "xiuxiu" (nick): El PSM no vol entrar a l'Ajuntament per "mandar". Pot ser que per tú sí que aquesta sigui la idea de fer poble: "mandar al pueblo llano que me haga rico". En canvi el PSM no té aquestes pretensions. El PSM vol millorar el poble i el benestar de tots els seus ciutadans. No com els qui ara ens governen que només entenen de favoritismes i doblers dins sa seva butxaca.
The Magician
- Friday, January 31, 2003 at 10:49:41 (CET)
Pel que fa a la política.-------- The Magician diu: -----a "xiuxiu" (nick): Si no saps el que dius val més que no "cotorratgís" tant. Mira! A n'el meu veure, el PSM de la Vila té una estructura organitzativa totalment horitzontal i sense cap tipus de jerarquia burocratitzant; tots els seus integrants i col·laboradors aporten els seus coneixements, opinions i idees de manera lliure, i tothom és escoltat i considerat. Ni a n'es primer ni a n'es darrer de sa llista ningú els ordena el que han de fer. El PSM no és cap dictadura interna. Aquí tots ajunten els seus esforços. I per supossat! que si un dona un consell a un altre, i l'altre a un tercer, i el tercer al quart ....fins a "n". Tot el PSM fa pinya per millorar la Vila!!.
The Magician
- Friday, January 31, 2003 at 10:37:43 (CET)
Ses taulades blanques? Idò que encara no has sortit a foravila! I es sementers que hi estàn ben blancs! Al manco quan jo he arrancat de bon dematí. Sa nostra anada cap a Ciutat ha estat preciosa: Em partit cap Ariany i tot era ben blanc i una bona neveta que feia. ......... Llàstima que devers Sineu ja no n'hi havia. I ara a Ciutat, res de res. Veurem després en tornar.
The Magician
- Friday, January 31, 2003 at 10:22:04 (CET)
Bon dia a tots, la proposta de sa vilera a fer es requadret, una mica més gros m'agrada molt, quan ets per enmitj i segons els sentiments que et duien a escriure o bé les hores, ja ni saps com començaves la teva intervenció. Bé anam per punts, vilera estic d'acord amb tú, en que a fora de l'ajuntament es necessita gent com tú, és una veu d'oposició del poble, com molts d'es que hem escrit aquí, encara que vosté és la més transparent, i anomena les coses per el seu nom, i a part es nota que amb informació de primera mà, que no es pensin que som tots uns bens, això sí vilera no vendria gens malament ajudes com la teva per donar força al PSM, a lluitar i fer veure a la vila que per es camí que va el caciquisme del PP, la vila no hi pot seguir anant. Encara no entenc com hi pot haver gent tan hipòcrita de voler el seu bé i passar totalment del veinat. es necessari que llevem es cabastrell a tota aquesta guarda de mules que segueixen perquè hi ha es pastanago a davant, o lo millor, llevar d'enmitj es punyetero que passetja es pastanagó, o una altre cosa millor (pastanagó sona una mica malament), però té una comparança C'an Picafort???, estic amb n'envit en què arribarem a ésser es llogaret seu, no tenen sentiment de poble-municipi, com qualsevol vilero, esper no sigui una utopia, sinó una realitat un poc llunyana. Bé vos deix que de sa finestreta hi ha un paisatge digne d'admirar una estoneta, més tard a lo millor més desperta, seguesc...
bosqueta
- Friday, January 31, 2003 at 09:13:52 (CET)
Pels que ens visitau de fora del poble us comunicam que avui, 31 de gener, ens hem despert amb les teulades blanques de NEU!! no passa cada dia això!!!
Rodríguez Picó
- Friday, January 31, 2003 at 08:58:38 (CET)
A “Una enamorada de la vila”: lo de la ditada de mel em va be a aquestes hores, abans d’anar al llit amb un bon constipat de gargamella... moltes gràcies!!!. El meu envit era per fer llista amb tu, però llista de queixes i solucions a aquestes; llista de necessitats que te el nostre poble, envers les baldes extravagàncies dels nostres “governants” davant el poble. Segur que també hi ha coses bones al nostre poble, i per aprofitar i fer créixer, i que seria ben bo també reconèixer. El que no podem fer és quedar plegats de mans a veure que ens ofereixen... no podem quedar plegats de mans esperant que s’empoqueixin quant pensen que de rés sabem, que no ens interessa. Ben segur que tots, TOTS els que son a l’ajuntament ho voldrien que quant algú es “rebel·la” mostrant-se disconforme amb les maneres d’uns i altres, ben segur que el voldrien seure a una cadira de l’Ajuntament, ben segur que segurs estan de que aviat l’hi posarien la manta al cap. El canvi ha de venir pels joves, per la veritat i pel coneixement, ha de venir per llevar-se la por de voler saber el que passa, per dir-li lladre a qui ho és, i dubtar de qui s’hi acosta : aquestes maneres han de ser apartades de La Vila, i amb aquesta tasca m’hi veig compromesa. Jo no et conec, però em sent connectar amb la teva inquietud, amb la teva enveja envers altres pobles propers o havent-me sorprès, com a qui no massa temps fa hagués anomenat “racista”. Jo no et conec, però et sent ben prop. A aquest poble, ni encara coneixent-te, no hauríem parlat del que ho fem ara: primer ens haguessim analitzat mes enllà de la fesomia : A aquest poble et crien covard i sotmès a aquesta tropa lladres amb l’inutilitat. Ells no representen La Vila; ells si que son quatre inutils que llogant una cadira a l’Ajuntament, o llogant la família per aconseguir-la, ens crien de menuts a la por. Son tots els que ho saben, i uns pels altres, per por també, es deixen fer. Estic una per altre d’anar a veure el diccionari ... m’inquieta “lladre” ara que ja ho he dit : Aquell que agafa lo d’un altre, diu ??. Qui son ells per agafar la meva paraula, el meu cor i sentiments.... si no son lladres, o és que la cadira els dona dret a mes de parlar a fer-me callar ??. I encara no els és rés això; encara no parlem del que volen, que a mi també em fot : dobles i la meva suor !!!! Ten per ben segur que aquestos debats els toca els dallonsos de bon de veres..., només els gronsola l’esperança de que ningú no ho sabrà, que aquí només hi ha quatre arreplegats.... i si quatre fóssim, donem-nos coratge... ells voldrien que només fóssim dos!!. Em costa tornar arrera, no record el que he escrit, posats a fer millores: Podeu fer aquest quadret per escriure un poc mes gros ??
Vilera
- Thursday, January 30, 2003 at 23:41:15 (CET)
A "XiuXiu", tu no coneixes en Toni Reus, això és evident.. a veure si m'explic!! : Tu no conoses a Toni Reus, está claro, xiuxiu: És intel·ligent i ja és molta diferència, tant amb la quadriculada cegera dels que ara manden com amb que tu et penses que manden... saber escoltar no és un defecte, xiuxiu, és una virtut que, com pocs te en Toni. Quina raó tens per dir això ??. La veu de su amo aqui, a La Vila ho son el PP den caragol i en cifre d’UM.
Vilera
- Thursday, January 30, 2003 at 22:31:34 (CET)
perdonau si el meus missatges no són tot lo llegibles que voldria, però el correu no m'anava massa bé. Una besada i feliç gelada vesprada
Una enamorada de la vila
- Thursday, January 30, 2003 at 22:15:17 (CET)
reina, tu t'hauries de presentar a les eleccions! I no és broma. També donar el meu suport als que han sabut fer bona publicitat de la vila per arreu de mallorca, com ho han fet els del Colomer, al·lots segui endavant que tot el qui posa el vostre nom en va ho fa per enveja. I respecte a la separació de ca'n picafort, son serra i sta margalida, vull dirigir-me al senyor Antoni Ferrer que fa temps que moriren les meves esperances de que la gent de ca'n picafort s'integrés. Diga'm dèbil. I amb això no vull caure en l'errada de les generalitzacions, però treball a ca'n picafort i em torn racista per moments, sí senyor i els meus clients que són colombians, negres, moros, forasters, etc... no els parlis de integració, parla amb ells de supervivència. Jo no vull tenir raó de res, a vegades he regalat la raó al més vell impostor, és una realitat, un dia a dia.
Una enamorada de la vila
- Thursday, January 30, 2003 at 22:11:40 (CET)

Una enamorada de la vila
- Thursday, January 30, 2003 at 22:10:46 (CET)
Molt ha plogut d'ençà de la darrera vegada que vaig comparéixer, emperò intentaré escriure amb coherència si la son no em venç i no és que les opinions no siguin per mantenir-me ben desper-ta... Primer de tot voldriar donar una ditada de mel a sa vilera per la seva transparència i pels seus arguments sòlids i coherents, aptituds que s'enyoren en els temps que corren.
Una enamorada de la vila
- Thursday, January 30, 2003 at 22:09:10 (CET)
Molt ha plogut d'ençà de la darrera vegada que vaig comparéixer, emperò intentaré escriure amb coherència si la son no em venç i no és que les opinions no siguin per mantenir-me ben desper-ta... Primer de tot voldriar donar una ditada de mel a sa vilera per la seva transparència i pels seus arguments sòlids i coherents, aptituds que s'enyoren en els temps que corren.
Una enamorada de la vila
- Thursday, January 30, 2003 at 22:08:35 (CET)
Vatuadello, aveamos i em sale bien eso del mensake, que no sé si en sacaré la pessnya: Escutxa, amigo pequenyo sibildo (xiuxiu) ¿qué es, que tienes tanto de miedo que nos pensemos quin eres que escribes en forastero? Porque, escutxa, se ve de una hora lekos que tu escribes en mallorquín espessas vesses como poco; y luego, te yerras y escribes “i” en lugar de “y”, y firmas “xiuxiu” en lugar de “chiuchiu”, o de pequeño silbido, que es lo que et tocaria hasser. Y es que la grassia que todo hombre vaya con el endeultimo de sabar quien es cada quien. Y luego paseamos unas faleras que hasse polla con eso, pero esta es la grassia, que no lo encuentras? Y lo que tu disses, no creo que les agrade a los del PSM, así es que espero que ellos que nos digan el que y que nos saquen el gato del saco. Ala antonses!
envite
- Thursday, January 30, 2003 at 20:10:50 (CET)
Yo creo que el PSM puede hacer algo en estas elecciones, pero el que va a mandar no sera el primero de la lista. Creo que hay uno de la lista y otro que ya no esta ni en el partido que le mandaran lo que tiene que hacer i que decir. xiuxiu
envite
- Thursday, January 30, 2003 at 20:08:45 (CET)
Yo creo que el PSM puede hacer algo en estas elecciones, pero el que va a mandar no sera el primero de la lista. Creo que hay uno de la lista y otro que ya no esta ni en el partido que le mandaran lo que tiene que hacer i que decir. xiuxiu
envite
- Thursday, January 30, 2003 at 20:05:25 (CET)
Yo creo que el PSM puede hacer algo en estas elecciones, pero el que va a mandar no sera el primero de la lista. Creo que hay uno de la lista y otro que ya no esta ni en el partido que le mandaran lo que tiene que hacer i que decir.
xiuxiu
- Thursday, January 30, 2003 at 19:47:04 (CET)
Veig que a la vila nomes saben insultar i no saben xerrar com ses persones civilitzades, aixo va per tu (a la ves). Visca Can Picafort
777777
- Thursday, January 30, 2003 at 11:53:06 (CET)
Per cert, veim que coneixeu bé tot el lèxic vilero (però només referit a certs temes): cap de porc, porcot, bàmbol, berul, rèbol...)
sopars@lavila.org
- Wednesday, January 29, 2003 at 22:26:16 (CET)
Som els de lavila.org que feim un sopar a l'Ideal. Volem agrair la vostra participació, i vos volem demanar que faceu un poc de bonda!
sopars@lavila.org
- Wednesday, January 29, 2003 at 22:23:03 (CET)
77777777777 ets un cap de porc centret en es puta debat i calla ara no parlam de can picafort ni censos
ala ves
- Wednesday, January 29, 2003 at 21:41:23 (CET)
Es sa primera vegada que escric a sa vostra pàgina que resulta molt interessant. Però, avui en dia així com estan les coses la població de Can Picafort es en proporció més alta que la de la vila, no hauria d'èsser per lògica un poble indepent o si no un poble que comptas amb es mateixos serveis que dona l'ajuntament de la vila, perque per qualsevol paper sa gent s'ha de movilitzar capa la vila hi hauria d'èsser al revés per a Can Picafort hi ha més negocis, construccions i com no més població. També vull dir que els politics pareix que només pensen amb la gent de la vila. Un PAC a la vila,perque?? per estadítica s'ambulatori de Can Picafort duplica es nombre de pacients de la vila. S'institut far riaes que s'hagin de movilitzar més nins de Can Picafort cap a la vila, i aixi suma i sigue
7777777777
- Wednesday, January 29, 2003 at 18:53:50 (CET)
"Envit" crec que no has fet bé en desviar el debat cap a l'"UTOPIA". Pot ser serà millor discutir-ho en altres ocasions, així, d'una manera més frívola i intanscendent. Perque això no té altra agafada.-. Ja sé que queda molt de debat encara, però hi ha questions interessants que encara no han tingut resposta, com les que plantejava un grapat de missatges enrera "I LA CAMPANA SR. RECTOR". Hi ha moltes incògnites per desvetllar i sé ben cert que per aquí rodola gent que té informació privilegiada.
Darhb
- Wednesday, January 29, 2003 at 18:04:05 (CET)
està mes que provat, que el batle es le veu del seu amo, la ma dels interessos urbanístics, el responsable d'un patrimoni tudat, d'un Ajuntament al servici dels amics... i per exemple de la manca de pagament de 50 milions de les platges de l'any 2002.
nierere
- Wednesday, January 29, 2003 at 07:56:43 (CET)
A n'Antoni Ferrer (les seves afirmacions comencen amb un número, les meves comencen i acaben en un asterisc) 1.No crec que sigui sèrios el tema de plantejar la separació dels nuclis del municipi per una sèrie de raons: 1) es planteja aquesta possibilitat com una reacció de fugida/escapament; ***O tu no vols fugir d’Espanya? Si un país se sent diferent de l’estat o estats de què forma part, té dret democràtic a la autodeterminació , o no? Si pobles tenen interessos diferents i se senten diferents, pobles amb personalitats i interessos propìs tenen el recurs democràtic a la segregació municipal. *** 2. aquesta reacció se basa en una valoració negativa dels ciutadans dels altres nuclis, i no hi ha cap base històrica o social. És evident que hi ha una irracional generalització despectiva i negativa dels ciutadans dels altres nuclis com a base per a aquesta petició; ***No, la voluntat de segregació no té res a veure amb cap valoració negativa de Can Picafort, sinó en la convicció que som pobles diferents i que viuríem majors separats; i de valoracions negatives en podríem fer moltes sense sortir de la Vila, i en tendríem una bona panxada.*** 3. No es postulen (ni per part de Can Picafort Unit) mecanismes per millorar la convivència com per exemple la declaració d'Entitat Local Menor (una figura legal que dota de major autonomia a nuclis d'un mateix municipi, com va passar a Porto Cristo); ***Can Picafort Unit en parla sempre que s’atraquen les eleccions. Però l’entitat local menor, no sé si te’n tems, ho haurà de ser la Vila, que és el nucli més petit i que d’aquí a poc temps mos quedarem amb unes tristes oficines municipals. A Can Picafort Unit no li interessa la indepèndència perquè aviat ho tendran tot, la Vila inclòs. Si no hi posam remei, mos governarà gent que –t’agradi o no- no té res a veure amb nosaltres, que no els interessam per res, i que els han fet creure que la Vila és una xucladora. Gent que no té (tret d’una petitíssima minoria) sentit de municipi (perquè casi tots no tenen res a veure amb Santa Margalida). Els que ho teníem fins ara som els vileros, i a mi no m’interessa mantenir la unitat del municipi a canvi de perdre la identitat del meu poble**** 4) No són els habitants de La Vila, Can Picafort o Son Serra els culpables de la situació actual d'incomoditat entre ells, sinó uns governants que per interés o miopia han conduït el nostre municipi a tal situació; ***totalment d’acord, però pens que ja fa molta d’estona que perdérem l’oportunitat d’adobar-ho.**** 5) en definitiva, es dificil donar una resposta adequada a un problema, quan no s'analitzen en profunditat les causes***les causes són ben clares, i els resultats també: la Vila i Can Picafort són dos pobles diferents sociològicament. No negaré que la tendència actual sigui d’impedir les segregacions municipals, però una altra cosa és si això mos convé o no*** Au, a pixar i a jeure!
envit
- Wednesday, January 29, 2003 at 00:40:29 (CET)
Quan deia que només hi ha un pas, no hem referia al significat de les paraules si no a questions d'actitud, quan els que segueixen als liders deixen de questionar-se les coses i creuen cegament, la situació pot degenerar.
esquerrà
- Wednesday, January 29, 2003 at 00:14:41 (CET)
"esquerrà", estic d'acord, quasi ... amb la diferència de "liderar" i/o "imposar" tampoc et duré la contra, de res em serviria, i ben aviat et tindria imposant les teves raons per afirmar-ho. El que, amablement, et deman és que ho tornis a repassar... hi ha diccionaris, actualitzat, si pot ser. S'ha fet tard.... bona nit!!
Vilera
- Wednesday, January 29, 2003 at 00:04:04 (CET)
Crec que cap partit pot plantetjar la independència de Santa Margalida, Ca'n Picafort i Son Serra, seria il·legítim (a part de que ha alguns no els interesaria gens!). Si realment hi ha una majoria de gent que està a favor d'això no quedarien més nassos que convocar un referèndum i obviament Vilera això seria totalment democràtic. La iniciativa no ha de sortir del que anomenes "líders" (compte, que de liderar a imposar només hi ha un pas), els polítics l'única cosa que han de fer es dur a terme la volumptat del poble.
esquerrà
- Tuesday, January 28, 2003 at 23:51:03 (CET)
Lo de l’ametller és una bona idea jajajajajaja. És broma!!!, però no dubtis que per poc pugessin, amb els interessos de Ca’n Picafort que no entens, ja t’hi tindrien a tu i a jo!!. Mira si en surts de dubtes de pressa, no sia que a la propera reforma del Codi Penal; en José Mari ja ha dit que amb la reforma volia pegar a la soca del problema, ja veus que només els hi manca posar-hi branques!!. Amb lo fermats de peus que ens tenen ja només els cal canviar la corda dels peus al coll i !!ala!!. Ja ho saps!! Autodeterminaciò és sinònim de terrorisme, ben mirat veig que tens el coll gelós!!! Jajajajajaja, no t’emprenyis ehhh!!! que em pens que si no fos pels dubtes que tens l’hi posaries al coll!! Au!! Bona nit!!!
Vilera
- Tuesday, January 28, 2003 at 23:41:30 (CET)
Gràcies per l'aclariment. Quasi em creaves una altre problema. Ja he dit que m'interessa la teva opinió... tot i que pens que amb la recerca del coneixement del problema i trobaràs la solució. M'agradaria veure una posició clara i valenta del PSM o d’on sua vengui a l’únic problema que te La Vila, a l’arrel. Estic amb la convicció de que el demés, que semblem problemes – i l’esforç que hi posen per crear-los-en-, es desfarien com calça.
Vilera
- Tuesday, January 28, 2003 at 23:27:18 (CET)
A "Vilera": la meva opinió és només això, la meva opinió. En segons quin temes veuras que dic el PSM... (perquè faig referència a ideologia o altres temes acceptats pel partit en congressos, assemblees, etc) mentres que en altres temes don senzillament la meva opinió que, si es donàs el cas defensaria com a col·laborador del PSM. De fet, i per aclarir-ho bé, jo des d'octubre no som militant del PSM, i em consider només això: un col·laborador compromès i actiu. Sempre he tengut ben clar que els carnets de militància no valen res si no hi ha una feina, i al contrari la feina és bona sempre encara que sigui sense carnet. I d'una altra banda dir-te que estic convençut que una decisió majoritària presa en referendum és vàlida, llevat d'aquelles decisions que atemptassin contra drets bàsics individuals o drets naturals. Per exemple: no seria vàlida la decisió presa en referendum de que em penjassin d'un ametller perquè atemptaria contra el dret natural a la vida. Les decisions d'auto-organització col·lectiva jo les considero en principi plenament vàlides.
ANTONI FERRER CAPÓ
- Tuesday, January 28, 2003 at 23:06:01 (CET)
Los del “Comité Local de UM” tienen razón, todo son rumores de calle. Nadie ha podido demostrar nada del tema de las playas, ni del cuartel de la guardia civil, ni del hotel ni derribaran la casa a nadie mientras Toni siga de alcalde. O alguien piensa que si fuera verdad algo do eso no lo hanria aprovechado la oposición, con las ganas que le tienen.
Animos Toni
- Tuesday, January 28, 2003 at 23:03:12 (CET)
A “Antoni Ferrer”: M’interessa la teva opinió, teniu per ben segur, però m’agradaria conèixer la del PSM (sembla que l’opinió del PSM sia la teva, només!!). I, afinant, és una broma o, de veres penses que seria Ca’n Picafort la que fes tràmits per aconseguir major autonomia amb lo de l’entitat menor, o veus que és La Vila l’interessada i menor ??. Seria o no democràtica la decisió pressa a un referèndum ??. Al marge de les diferències que marquen la claridat en que jo veig aquest interès mentre tu dius tenir dificultats “en donar una resposta adequada a un problema”, em sembla que l’anàlisi que cal no és tant profunda, al contrari, la causa és ben clara i superficial... El que cala ben endins son les conseqüències de mantenir aquests dubtes... per aquest camí, ni les generacions que ara s’incorporen dret veuran llum. No és bo que un líder tingui dubtes del que és bo pels que el segueixen –el seu poble a aquest cas-. Esbrinar el problema i no confondres amb causes, tenir les idees ben clares, i la convicció i confiança per decidir que fer, I FER-HO.
Vilera
- Tuesday, January 28, 2003 at 22:47:46 (CET)
Penseu que els que ara son a l’Ajuntament es presentarien a aquestes eleccions si no tinguessin cap poder de decisió damunt Ca’n Picafort i Son Serra ??. Si és per por de “perdre” Ca’n Picafort, no penseu que així tudem mes a mes La Vila ??. Si els que sempre hi ha sigut a les cadires no s’han atrevit a fer front al problema, em fa pensar que no ho faran mai però, penseu que els nous partits tindran la valentia ?? quants vots tingueren a les passades eleccions a Ca’n Picafort, canviarien aquest nombre de vots o augmentaria si es poses la qüestió seriosament a la taula ??.
Vilera
- Tuesday, January 28, 2003 at 22:14:28 (CET)
No crec que sigui sèrios el tema de plantejar la separació dels nuclis del municipi per una sèrie de raons: 1) es planteja aquesta possibilitat com una reacció de fugida/escapament; 2) aquesta reacció se basa en una valoració negativa dels ciutadans dels altres nuclis, i no hi ha cap base històrica o social. És evident que hi ha una irracional generalització despectiva i negativa dels ciutadans dels altres nuclis com a base per a aquesta petició; 3) No es postulen (ni per part de Can Picafort Unit) mecanismes per millorar la convivència com per exemple la declaració d'Entitat Local Menor (una figura legal que dota de major autonomia a nuclis d'un mateix municipi, com va passar a Porto Cristo); 4) No són els habitants de La Vila, Can Picafort o Son Serra els culpables de la situació actual d'incomoditat entre ells, sinó uns governants que per interés o miopia han conduït el nostre municipi a tal situació; 4) en definitiva, es dificil donar una resposta adequada a un problema, quan no s'analitzen en profunditat les causes.
ANTONI FERRER CAPÓ
- Tuesday, January 28, 2003 at 21:54:01 (CET)
ja era hora que aparagués per aquí, aquets dies he anat un poc de bolit, però ja soc aquí per llegir les opinions, les filosofades, les il·lusions i els disbarats de la gent que hi participa, i per contestar les pardalades de segons quins personatges que surten per aquets llocs de la xarxa, que haurien de sortir a un lloc que hi tenen reservat a Cronicas Marcianas, aquell que presenta el cardenes, els personatges Freakes.
dimoni
- Tuesday, January 28, 2003 at 21:30:01 (CET)
Per què no plantejau que la separació es discutesca en un referéndum? Tots sabem quins serien els seus resultats! I, si he de dir la veritat, trob que tot els temps que mos torbem a la separació és temps que la gent de la Vila perd; sinó erem, com som ara, un llogaret a tots elñs efectes de Can Picafort. Ara no mos temem tant perquè l'Ajuntament encara és a la Vila, però tots sabem qui du el maneig.
envit
- Tuesday, January 28, 2003 at 21:10:10 (CET)
Per què no es pot parlar seriosament de la separació de la Vila i Can Picafort? O acàs és per als polítics un tema tabú? No creus en l'autodeterminació de la gent de Can Picafort i de la Vila? Són poblesd diferents o no? Què tenen en comú? Només vincles econòmics i una certa classe política? Mos interessa tenir aquesta classe de vincles? Viuríem millor o pitjor essent, poer exemple, un poble com Petra o Vilafranca? O això no són questions serioses, que ens afecten a tots i que condicionen la nostra vida com a poble? Plantejar-les i tenir-les en compte és cosa dels polítics, que esperam que els nostros polítics tenguin en compte. D'això cada dia en parlen pel cafè, per què no parlar-ne en un programa?
envit
- Tuesday, January 28, 2003 at 21:05:14 (CET)
No crec que es pugui parlar seriosament de la separació dels nuclis del municipi, però estic ben segur que podriem parlar ben molt dels que a l'ombra i els que a l'ombra del poder han volgut destruïr la convivència entre els ciutadans dels tres nuclis municipals. Per una altra banda pens que és necessari potenciar el sentiment de pertenença de molta gent de can picafort, que es sentin part del seu nucli, perquè si una persona no se sent amb arrels allà on viu no s'integra en la cultura ni es genera una convivència sana, i tampoc s'interessa pels temes locals i municipals, i això fa que no hi hagi tanta conciència social del que passa a l'Ajuntament (cosa que agrada a alguns governants).
ANTONI FERRER CAPÓ
- Tuesday, January 28, 2003 at 19:49:41 (CET)
I vist el que diu en ..., voldria proposar al PSM que fes un acte de valentia i que inclogués una cosa que molta de gent de la Vila pensa i que ja ha sortit a rotlo aquí: la separació de la Vila i Can Picafort. Viuríem més tranquils.
envit
- Tuesday, January 28, 2003 at 19:40:13 (CET)
I da-li amb les discussions. Feis peguera tots quants sou
envit
- Tuesday, January 28, 2003 at 19:35:23 (CET)
A "Qui avisa no es traïdor" (nick): la pinya que ara reclam, ja hi és. El que tu anomenes discursos ètics de fira, jo ho anomen ideologia, valors i objectius. Potser tu siguis més pragmàtic i no en tenguis de valors, però no esperis que els altres siguin com tu. I una cosa més et dic: m'estim més l'ètica que la figurera (tu ja saps a que me referesc). I per acabar: jo no he de menester fer la pilota a ningú, jo he donat el meu esforç i feina i ningú m'ho ha d'agraïr perquè ho he fet perquè volia i ara també ho faig perquè surt de dins jo. Te sap greu? Què tens contra el PSM? El que fas a lavila.org atacant amb mentides, no ho és una ninada? Creus en res més que el poder? Me pensava em coneixies més bé, però veig que encara necessites justificar-te atacant. I no confonguis mai el debat d'idees i la diversitat amb bregues. Supòs que tu tens la concepció de fer pinya de pensament únic, al PSM fer pinya és el debat i la diversitat, com no podria ser d'altra manera. Això és la democràcia que alguns teniu mal d'acceptar. De totes formes et desig lo millor, i que aquesta frustració i rancúnia t'espassi perquè puguis viure més feliç i no tant amargat. I si pel camí ens trobam i podem fer poble, no pensaré qui ets, sinó que proposes fer.
ANTONI FERRER CAPÓ
- Tuesday, January 28, 2003 at 16:36:29 (CET)
AL MENYS SA GENT DE CAN PICAFORT I SON SERRA NO PERD ES TEMPS INSULTANT A UN I A S.ALTRE., DEU ESSER QUE SON MES CIVILITZATS.LA VILA IS DIFERENT. I TANT DE XERRAR DE PARTITS SENSE SABER LO QUE OFEREIXEN ES UNA PERDUA DE TEMPS.
.....
- Tuesday, January 28, 2003 at 14:43:47 (CET)
A veure, qualcú se pot dedicar a dir que tal ho fan es de `s'Ajuntament?
12345
- Tuesday, January 28, 2003 at 11:59:31 (CET)
Vaja! veig que a la fí els caragols surten a pasturar!. Aixó m'agrada cada vegada més. Encara hi trobo a faltar en Cifre aquí!. Respecte a l'opinió anterior, en Galdet té raó , si ells pensen que, posant-se d'acord amb l'ajuntament pel tema del concert, fan un bé al poble i a l'hora pel seu negoci, llavors fan bé. Perque el mal de la Vila és que es confonen ous amb caragols, una cosa és el debat politic i l'altra les relacions personals i profesionals. Com deia algú més avall "això no és la guerra", tots som d'un mateix poble i la convivència ha d'estar pel damunt de tot.
Darthb
- Tuesday, January 28, 2003 at 09:28:15 (CET)
al "covard traïdor": és molt trist que la teva mala educació es faci palesa a un fòrum a on, en teoria hi ha d'haver opinions més o manco assenyades. Ja veig que això, per desgràcia no és possible. La teva prepotència i la falta de respecte als demés ès ben típica en els que són com tu. Si insinues que el Comomer reb tracte de favor per fer el concert dels Quintos, vas ben errat. L'any passat llençarem una oferta, ben igual que el que hem fet enguany (no ho ha fet ningú més). L'Ajuntament només hi posa els doblers per l'escenari i l'equip de música, ben igual que el que ha fet cada amb quasi totes les quintades, es fes al camp de futbol, a l'escola vella o al Colomer. Nosaltres som una empresa com qualsevol altre i invertim en el nostre negoci i a més d'haver millorat el vespre dels quintos hem donat a conèixer el poble per una bona cosa no només per la nefasta situació política. Segur que tu penses el mateix, però no t'atreviras a fer contrari als teus jefasos i com que pots amagar la teva covardia darrera un pseudònim, podras embrutar sempre que vulguis de franc. atentament Rafel Galdet.
Rafel Estelrich Ribot
- Tuesday, January 28, 2003 at 00:56:18 (CET)
Uep, això ja m'agrada més; un que hi posa imaginació i ironia... pentura... pentura no està perdut tot... Au, a pixar i a jeure
envit
- Monday, January 27, 2003 at 23:59:18 (CET)
TRIUNFOS GANADOS EN EL PUEBLO DE SANTA MARGARITA: La cultura, nuestra queridisima cultura, lo de la arena, lo de las basuras, lo de les playas, lo de las aguas, lo de las escuelas, lo de la fiesta del batre, de como cerrar ojos al problema de la droga, lo de Son Serra, lo del cuartel de la guardia civil, lo del “geriàtrico” de Ca’n Picafort, lo del permiso de obras del hotel que cayo en Ca’n Picafort, lo de los pozos, lo de los pozos, mas pozos que haremos aún, les hamacas, la arena, el bar del polideportivo, el cesped, el otro cesped, la casa que derribar a un vecino del pueblo, los suntos del PAC, construccions ahora toca, por fin, Santa Margarita ... Lo hemos solventado todo, y en poco tiempo, danos tu confianza de nuevo y seguiremos avanzando con tu voto !!.
Gracias por tu confianza PP
- Monday, January 27, 2003 at 23:54:48 (CET)
Ja hi tornau a esser?
envit
- Monday, January 27, 2003 at 23:52:14 (CET)
A Antoni Ferrer. No comencis amb els teus discursos étics de fira i ara no comencis a fer la pilota als dels PSM que n'hi ha molts de dins aquest partit que no et volen veure ni en pintura perquè lo únic que has fet han sigut "ninades" i "purades" d'al·lot de ca ses monges quan no has conseguit lo que has volgut. La pinya que ara reclamens tu vares ser el primer promotor en destruir-la quan les coses no anaven així com tú volies. Vaig a dormir ben a ple.
Qui avisa no és traïdor
- Monday, January 27, 2003 at 23:18:18 (CET)
A poc a poc i tira tira. Veig que el dilluns ha sigut ben feiner. Ha arribat el pregoner de cada partit a explicar i “reconèixer??” que no ho han fet??, sumar forces pel poble, fer feina en positiu, pau, pau, pau, Pau t’he vist!!!. Em sembla be!!. Em sembla be també, que més d’un s’haguí afegit a aquestes pregaries, perquè de bon de veres en som necessitats. Poc a poc!!. Les bones intencions son comunes a tots el partits en acostar-se eleccions, si o no ??. O és que heu escoltat mai dir a en Del Olmo que farà tots els disbarats que fa ???. Si voleu parlar dels pactes –els dos que negueu, perquè no parleu del que teniu entre mans ???. No tracteu el poble de beneit, no sou vosaltres sols que teniu el “poder” de parlar; perquè de poder podeu, però alerta!!!, qualsevulla ho pot fer i vos quedareu amb el negar... i de credibilitat n’hi ha que en tenen molta més que vosaltres. Molta gent de la que apareix fins ara per aquí és propera a un band o l’altre, i les coses es saben de primera mà, res de comentaris ni rumors Srs. D’UM, amb el que participeu és amb fets, FETS!!, o voldríeu que vos apujessin un poc mes els colors (cosa que no depèn tant de la meva habilitat, com de la vergonya que teniu). Srs. D’UM, la credibilitat ens la guanyem de petitons i des de llavors, cada dia, de mica en mica. Seriosos dieu?? No sou a trona encara, heu de passar per aquestes sedàs, i la malla que empreu precisament no fa surar la seriositat. No menyspreeu els “comentaris”, fent com si res haguéssiu escoltat, ni llegit... ni encara entès –temps enrera això ensenyaven, a l’escola, els mestres... be! ja n’hi havia de tota casta llavors, si que es vera!!- . No vos faig ignorants, a tots no, per l’amor de Deu; be sabeu el que voleu : un poc mes del que heu tingut fins ara!!!. Poc a poc!!, dels polítics i comitès locals, si voleu parlar com a tals, el que esperem és la llista de accions i bones intencions que voleu aportar, CONCRETES !!!, ho heu entès !! concretes!!.... -aquesta nova generació de mestres deuen ensenyar a llegir entre línies, del que diu la tinta, bufff!!???-. Hi estic d’acord “envit”, tinguem serenitat, però ja que hi som d’hora no ens adormim!!!. Aquest començament amb desmentits és un mal començament, no inspira cap casta de confiança o, si mes no, deixa el dubte ben vestit. Poseu remei al “topo” i feis-ho de la manera que demanaríeu al contrari l’exusió. Els del PSM sou una bona núvia, i s’acosten amb intencions, ho enteneu o ja en sou enamorats ???. Ara ja saben de que aneu, i si no us aconsegueixen via PSOE ho provaran directament, necessiten carn fresca, i en ésser a l’Ajuntament ja veureu el que volen. Veient que, qui en nom del comitè local “Comitè Local Unió Mallorquina”, qualifiqueu els fets d’insults, poc queda esperar del que pugueu oferir dons no sou cou capaços ni d’assumir, ni de rectificar; poseu-vos els vots comprats que teniu davall s’aixella i comenceu a resar, ... i informeu la fonT de la saviesa de la vostra manera de fer, no sia que es torni a enfangar. Som l’únic animal que travela dues vegades amb la mateixa pedra... si ens tapem els ulls, o ens els tapen fent que mirem cap allà quant per aquí te la posen, clar!!. Som tant humils, tant beneits que semblen de la vila !!. ahhh!! Que ho saben per Palma que sou tant humils ?? a veure si ho comprovem al mitin!!!. Lo d’en Busch jajajajajajaja ben digne de tot un Comitè Local... ara si que veig que no saben res per Palma jajajajaja. No ho sé “L'ESQUERRA AL PODER”, per a mi que l’enemic és l’interès particular, d’on vingui!!, però també podem perdre aquesta oportunitat. Un deu en teoria “Jordi Gassó”, de praxis convindria comencis a estudiar... la recuperació és ja, al maig no podràs canviar la nota. M’agrada el teu professor!!. “Berroul”, no se com t’ho he de dir ??? sembla com si sempre ho haguessis tingut tot fet ??... a on veus baralles tu ???, és un debat, no ho havies sentit a dir mai ??. Cada qual diu el que pensa... i pensa segons el que sap. A això que hem convingut a dir-li democràcia –que per les opinions d’un i altre no semblem posar-nos massa d’acord- li hauríem de dir poder. I, creu-me, no és per democratitzar la poca-vergonya ni per avergonyir la democràcia: és per fer poble i perquè la teva llibertat acaba allà a on comença la de l’altra.... !!!!no em patis els ulls, que hi vull veure!!! . El meu vot reclama aclariment al que han fet aquestos darrers quatre anys i al que fan per recabdar-lo en tornar a triar, i així ho entenc de tota persona responsable amb el la papereta que tingui pel maig a la mà, qui digui que no és serios això o doni l’esquena a la seva responsabilitat no el tindrà, i pens anar a votar!!
Vilera
- Monday, January 27, 2003 at 22:58:09 (CET)
En resposta a l'amic "envit" (nick), és cert que UM ha demanat pactar al PSM (no es va fer cap oferta en concret), i jo et puc afegir que la militància, col·laboradors i simpatitzants són contraris a pactar amb UM per raons que tu deus ben saber basades en valoracions de la trajectòria d'aquest partit al nostre municipi. No tot són matemàtiques, ni raons de voler tocar poder pel poder mateix. Hi ha d'haver també unes arrels sòlides i ideològiques (i ajustades al contexte). Perquè posats a sumar per sumar, supos que si es juntassin UM i el PSOE també sumarien i farien més regidors... ho comprens amic "envit" ?
ANTONI FERRER CAPÓ
- Monday, January 27, 2003 at 22:49:09 (CET)
A n'Antoni Ferrer. No havia pensat a dir-ho, aqueixes eleccions vos votaré, si no hi ha res de nou, perquè havieu actuat pensant en lo que casi tota la gent d'esquerres pensam que ha de ser el bé del poble: sumar per gunayar i poder fer feina, aplicant un programa i amb l'honestitat com a bandera. Però la majoria de gent d'esquerres també volem una altra manera de fer política, uns altres "modos"; si hi ha ningú que insulti, que siguin ells: Si continuau així, pentura, volstra i els del PSOE, mos llevareu la votera. per denunciar gestions que se consideren incorrectes, o per explicar un porograma, no importa dir el nom del porc. Això és lo que pens jo,
envit
- Monday, January 27, 2003 at 22:45:14 (CET)
A n'Antoni Ferrer: jo no et diré que no tenguies raó, ni que no pogueu anar amb el cap ben alt, perquè heu demostrat, en aquest aspecte concret, pensar en el bé del poble. De la mateixa manera que pens que en les anteriors eleccions vos erràreu no pactant amb el PSOE. Llavonces crec que vos cegaren les ganes de presentar-vos i no obràreu amb perspectiva, de la mateixa manera que ara trob que ara se cega el PSOE i que, segons pareix, no saben veure que lo que volíem la majoria de gent d'esquerres de la Vila era que vos juntàssiu (els de Can Picafort són una altra cosa, vos deven tgrobar massa nacionalistes i massa vileros). Però tant una cosa com l'altra no lleva que els insults, "denúncies" i insinuacions que s'han repartit aquí entre gent simpatitzant vostra i del PSOE no siguin un espectacle deplorable, i que els altres, els contraris, que mentres no se demostri lo contrari són els que ara governe, en passin un bon gust. Com tampoc no lleva que facem rialles tot plegats, donant-mos branca entre amics, enlloc de donar-ne als contraris. ës això lo que volia dir, no dic que tengue motius per estar decebuts, però sí estau emprenyats, vosaltres i els del PSOE, i els d'ERC, i els d'UM, i no sé qui més, guarda-vos l'energia per donar branca als que voleu treure de l'Ajuntament, perquè sinó això du camí d'acabar com la processó de Maria. A tocs... i no precisament de ciri... Una cosa, ja que afirmes que el teu partit no té res que amagar, mos podries confirmar si és ver lo que diven pels cafès, que teniu contactes amb UM i que vos han oferit o els heu oferit pactar?
envit
- Monday, January 27, 2003 at 22:34:51 (CET)
Una resposta més, a "qui avisa no és traïdor" (nick): ni m'interessa saber qui ets (jo si que firm amb el meu nom) ni a qui votes, però es veu ben clar a quins interessos ajudes. Parlant de traiduries, comença per no traïr l'ètica i, com ja t'han dit, no mesclis ous amb caragols. Una pregunta te faig: jo tenc un despatx de psicologia, l'he de tancar pel fet de ser del PSM? Me n'he d'anar a fer feina a un negoci del PP? O puc seguir fent la meva feina i defensant els meus ideals? O he d'esperar que algú se fiqui amb el meu negoci perque som del PSM? Qui és ara el feixista, el manipulador, l'interessat, i el que no té ètica i si té una ànima destructiva i sectària? La millor alegria que podries tenir supòs que és que deixassim de fer pinya, me sap greu però no passarà. La consciència és l'àrbitre suprem (C.G.Jung dixit) i jo em duc bé amb la meva. Podràs dir tu el mateix?
ANTONI FERRER CAPÓ
- Monday, January 27, 2003 at 22:29:49 (CET)
Bona nit, en resposta a diverses al·lusions: --------------------------------------- A Jordi Gassó, ratific i em mantenc en el que he dit. Així mateix vull afegir que el PSM avalua i estudia totes les ofertes, i baix la premisa principal que aquestes ofertes siguin coherents amb el que esperen els militants, col·laboradors, simpatitzants i votants del PSM així com també coherents amb un projecte de municipi. El PSM ja ha passat de la teoria a la praxis perquè pensam que teoria i pràxis no poden anar mai separades (cosa molt habitual en altres partits). Sobre "els vostres" aquesta pot ser una diferència essencial entre la teva i la meva mentalitat, jo crec que un partit mai s'ha de sentir l'amo de cap persona, te suggeriria que per referir-te a la gent que se sent, és o confia en el PSM t'hi referissis com vosaltres i no "els vostres" d'aquesta manera que pot semblar despectiva i sectària. ----------------------------------------------------- Responent al que diu "un margalidà" (nick) només puc dir-te que el PSM no ven graneres, però tampoc motos ni carnets ni poder, només vol treballar per uns valors de justícia social, identitat i desenvolupament sostenible. I tot això al nostre municipi, m'agradaria recordar-te una dita: Pensa globalment i actua localment. Només això pretenem. -------------------------------------------- A envit (nick) li vull deixar clar que el PSM no s'ha barallat amb ningú. Després de molt de temps de parlar de pacte i de nombroses reunions i acostaments, i d'una oferta en clar per part del PSOE, el representant d'aquest partit (sabent que el PSM anava a acceptar i decidia sumar esforços) va telefonar al representant del PSM i li va dir que no hi podia haver pacte, que el PSOE havia decidit no pactar amb el PSM. Sense ànim d'ofendre a ningú, però amb l'ànim de deixar les coses clares, vull dir ben fort que qui no ha volgut pacte és el PSOE i això després de moltes reunions i de que fossin ells el que fessin la darrera oferta, oferta que el PSM havia de respondre i anava a acceptar per sumar esforços. Dit això, el PSM no s'ha barellat amb ningú, la decisió de pactar amb el PSOE va ser ben meditada i consultada a la militància, tant de bó el PSOE hagués seguit les mateixes passes democràtiques i no ens trobariem així com ens trobam. El PSM segueix obert, però fent el seu legitim camí, perquè té un projecte propi, uns valors que l'identifiquen i un potencial clar. El PSM volia sumar, el PSOE o no ha volgut o no ha pogut. Però si s'han de cercar culpables que ningú pensi trobar-los a l'Agrupació del PSM. ------------------------------------------------------- Dit això, encoratjar-vos a tots a que predomini la sensatesa en aquest debat, i a que tengueu il·lusió i esperances.
ANTONI FERRER CAPÓ
- Monday, January 27, 2003 at 22:13:13 (CET)
A 69. Com el teu pseudònim indica es veu que penses amb la punta de sa fava o amb el forat des cul. 1.Si penses que la política és un claveguera, què fas opinant en un debat d'aquestes característiques?. 2.Les meves opinions no em les ordena ningú, són pròpies no com les teves que fan olor a censura feixista. 3.Els concerts per als joves s'han de fer però no a partir dels interessos de certes persones i a llocs neutrals (com el camp de futbol, per exemple). 4. De "topos" n'hi ha més dels que tu et penses (pot ser tu n'ets un) que es dediquen a desviar les atencions i a manipular informacions.
Qui avisa no és traïdor
- Monday, January 27, 2003 at 22:02:49 (CET)
Això fa oi: insults, dir el nom del porc sempre seguit, dejectar, ....¨¿ës això una reflex da'xí com som la gent de la vila? Vull pensar que no....
envit
- Monday, January 27, 2003 at 21:38:56 (CET)
Referent a aquell que avisa i no traiciona mai, dir-li que sempre he pensat que la política es una gran claveguera on s'hi junta prest o tard tota l'escòria del poble, tots van amb molt bones intencions però al cap i a la fi si un és dolent l'altre és pitjor. Referent als concerts pens que mai jo havia disfrutat tant de la marxa dins la Vila, sempre ens queixam que no hi ha res que duri en aquest poble i com a jove vilero veig que mescles ous amb cargols, qui t'ordena les teves opinions???... no llepis tant. Deixa anar les informacions fesques i els informes "TOP SECRET" que tanta televisió t'ha menjat les neurones, BÀMBOL!!!!!!.
69
- Monday, January 27, 2003 at 21:34:27 (CET)
Referent a aquell que avisa i no traiciona mai, dir-li que sempre he pensat que la política es una gran claveguera on s'hi junta prest o tard tota l'escòria del poble, tots van amb molt bones intencions però al cap i a la fi si un és dolent l'altre és pitjor. Referent als concerts pens que mai jo havia disfrutat tant de la marxa dins la Vila, sempre ens queixam que no hi ha res que duri en aquest poble i com a jove vilero veig que mescles ous amb cargols, qui t'ordena les teves opinions???... no llepis tant. Deixa anar les informacions fesques i els informes "TOP SECRET" que tanta televisió t'ha menjat les neurones, BÀMBOL!!!!!!.
69
- Monday, January 27, 2003 at 21:34:03 (CET)
Referent a aquell que avisa i no traiciona mai, dir-li que sempre he pensat que la política es una gran claveguera on s'hi junta prest o tard tota l'escòria del poble, tots van amb molt bones intencions però al cap i a la fi si un és dolent l'altre és pitjor. Referent als concerts pens que mai jo havia disfrutat tant de la marxa dins la Vila, sempre ens queixam que no hi ha res que duri en aquest poble i com a jove vilero veig que mescles ous amb cargols, qui t'ordena les teves opinions???... no llepis tant. Deixa anar les informacions fesques i els informes "TOP SECRET" que tanta televisió t'ha menjat les neurones, BÀMBOL!!!!!!.
69
- Monday, January 27, 2003 at 21:32:57 (CET)
Ara que sembla que hem romput les negociocions amb el PSOE,jo em deman,quina era la "granera " que volíem vendre amb el PSOE? La nostra identitat...la llengua...La autodeterminació...la senyera...la independència del nostre territori..No seria millor negociar amb el PP ja que tenen el poder?
un margalidà
- Monday, January 27, 2003 at 21:21:57 (CET)
A Envit, vull dir-te que tens tota la raó del món. Els únics beneficiats de tot aquest guirigall són els del PP que callen i fan la seva (fet que no sé si és per estratègia o per ignorància, m'inclino per la segona opció). No ens hem d'oblidar que l'enemic és el PP i el CPU i que tots els nostres esforços, de la manera que sigui, han d'anar dirigits a llevar aquesta tropa de xucladors d'interessos del nostre poble i enviar-los lo més alluny possible. No seria millor parlar de tots els DESASTRES I ROBOS que ha fet el PP durant aquests anys per tal de concienciar a la gent i obrir els ulls d'una punyatera vegada?. Gràcies i VISCA L'ESQUERRA. JUNTS VECEREM!!!!!
L'ESQUERRA AL PODER
- Monday, January 27, 2003 at 20:26:16 (CET)
En primer lloc, donar l’enhorabona a “lavila.org” per la iniciativa del debat i mostrar la nostra sorpresa davant tants i tants de comentaris ( insults al marge, només parlam dels seriosos ) sobre els pactes, coalicions, ofertes i altres herbes que per aquí hem pogut llegir molts dels quals a ben segur que no passen de rumors de carrer. I una matissació que es la que ha motivat la nostra intervenció davant el comentari anterior: Unió Mallorquina de Santa Margalida, ( com a de tots els altres municipis de Mallorca ) no está subordinada a les instruccions de Palma pel que fa als pactes post-electorals els quals son competència exclusiva ( com totes les nostres actuacions ) del Comité Local del poble, en quant a pactar amb Antoni del Olmo, ni si ens ho ordena en Bush encanonant-nos amb vuit cents vuitanta vuit missils, hi ha coses impossibles i el que no pot esser no pot esser.
Comité Local Unió Mallorquina <um@mallorca.vilaweb.com>
- Monday, January 27, 2003 at 19:22:57 (CET)
jo voldria demanar serenitat a la gent progressista d'aqueix poble: que la gent del PSM i la del PSOE se barallin no du enlloc; només a donar una imatge de quatre rates malavengudes. Els retrets, i les denúncies -que no sé si són veres o no- deixau-los per a més envant. Dir que hi ha gent del PSM que passa informació fresca al batle (quina informació? Hi ha res que li puguen haver dit que no sàpiga tothom que escriu per aquío que no ho hagin dit aquí?) o que al PSOE li han fet un gol amb allò de Son Serra ( no pens que ningú pugui creure que els del PSOE d'aquí hi estan mesclats) no són més que retrets pardals que fan més mal que bé, a no ser al PP, a CPU i a UM (no heu pensat mai que els d'UM tenen pic de pactar amb en del Olmo di els de Palma els ho ordenen). Ben segur que en del Olmo deu fer una vega i un tip de riure. I no és estrany, perquè amb el tomb que pega el debat aqueix hi ha per llogar cadireta. Si la cosa ha d'anar així, i pareix que hi anirà, per mi que mos podem estalviar les eleccions i declarar batle en del Olmo i acabar amb aqueix espectacle: uns que diven que tots són iguals, els altres que se barallen com a moixos i els altres que se'n riven de noltros. A mi, això em fa peguera.
envit
- Monday, January 27, 2003 at 18:51:49 (CET)
A l’atenció de ANTONI FERRER CAPÓ, vosté ha dit o escrit que “és ben necessari aquest canvi, un projecte d’integració de tota la ciutadania, uns valors sans que siguin punt de reunió de tota la gent, anem a fer feina en positiu i a deixar els personalismes, ¿ serà possible creure en un projecte de fer poble i d’integració ?, per damunt dels partits i les executives i juntes de partit hi ha d’haver les persones!” Jo també crec com dius “ que la política es una cosa més seria i s’ha de ser més responsable ...” i per aixó mateix i perquè com dius “ deixem a la gent en pau i facem poble” tal vegada hagi arribada l’hora de creure amb el que predicam i per ventura fora bó estudiar totes les ofertes i defugir personalismes i fòbies històriques ..., llavors les paraules serán fets i de la teoria, -tan habitual entre els vostres-, passarem tots junts a la praxis, el que realment necessita el nostre poble.
Jordi Gassó
- Monday, January 27, 2003 at 18:39:32 (CET)
Si em permeteu, una reflexió més: durant molts d'anys els partits que tenien representació al nostre Ajuntament han estat els mateixos, i sempre n'hi havia que deien que era necessari un canvi. Àixò ha passat sempre i ara és ben necessari aquest canvi! Ara bé, jo pens que aquest canvi es començarà a materialitzar quan la confiança de la gent en el PSM ens permeti tenir representació municipal, gent nova i una política fresca i diferent de les batalles i els aprofitaments a que ens tenen acostumats. Aquest canvi real es produirà quan hi hagi un projecte d'integració de tota la ciutadania, uns valors sans que siguin punt de reunió de tota la gent, allunyats de les maniobres que han impedit que hi hagi una estabilitat a l'Ajuntament, que no hi ha cap legislatura on hi hagi mocions de censura o transfuguisme o.... basta llegir els diaris. Anem a fer feina en positiu i a deixar els personalismes, ¿serà possible creure en un projecte de fer poble i d'integració? El que està succeint ara es que es divideix el poble en uns i els altres, i tots hi hem de viure i conviure a aquest municipi. Em neg a pensar que això no pugui acabar, que per damunt dels partits i les executives i juntes de partit hi ha d'haver les persones ! I si un ha votat a un o a un altra idò fet està, però que trobi un punt de reunió: el conviure amb uns valors ètics. Aquí pareix que enlloc de partits hi ha unes directives i els "seus exercits de votants que lluiten a mort", i jo crec que un votant és un ciutadà i no un soldat a les ordres del que comanda al partit que ha votat. Crec que la política és una cosa més seria i s'ha de ser més responsable, defensant sempre un projecte i fent públic quan altres partits no en tenen o s'aprofiten, però respectant la ciutadania. Crec en la democràcia, no crec en les guerres dirigides per juntes de partit ! Crec en sumar bones voluntats i en defensar un projecte de municipi a curt, a mig i a llarg termini. Al·lots, això no és una guerra! Això és la democràcia, i s'ha de perseguir als que la prostitueixen, no als seus votants. Deixem a la gent en pau, i facem poble.
ANTONI FERRER CAPÓ
- Monday, January 27, 2003 at 17:34:13 (CET)
El que ha passat entre el PSOE i el PSM crec que tots els que seguiu el debat vos ho imaginau. El PSM volia l'entesa pel bé del municipi i ho ha demostrat, opinions n'hi pot haver de tota casta però els fets són caparruts. ---------------------------- Respecte de si al PSM hi ha o no hi ha topos, només aclarir i deixar ben clar que el PSM no té res a amagar, perquè sempre ha predicat la transparència al nostre poble i així ho ha demostrat. El PSM està obert a tothom que vulgui fer bones coses per al municipi, i es nega a entrar dins paranoies i batalletes. Potser altre gent d'altres partits han jugat sempre a tomar el contrari per ells surar i comandar. El PSM no s'ha de mirar al mirall de ningú, ha de voler fer poble, unió entre tots els que volen bé i un ajuntament per a tothom sense distincions i una política democràtica i sana que potencii la dignitat de les persones, de totes. N'hi ha que ho saben a això i ens volen desunir, però estic ben segur que imperaran la il·lusió i les ganes de fer un camí net, transparent i obert a tota la ciutadania. Al PSM no es passen informacions, al PSM s'opina, es debat democràticament i ben oberts a tothom, no tenim res que amagar. Nosaltres jugam a un altre joc, el joc de la decència i dels valors socials. -------------------------- Escric això des de la convicció íntima que el sentit comú i la honradesa qualque dia seran els valors dels governants del nostre municipi. Convit a tothom que pensi això a tenir esperança i il·lusió en un futur positiu i a fer pinya per demostrar que no tot s'ha perdut a aquest poble.
ANTONI FERRER CAPÓ
- Monday, January 27, 2003 at 17:06:09 (CET)
Que és de guapo veure els germanets que es barallen!... igualet que al Govern. A veure si encara la cosa acabarà pitjor del que està!!.
BERROUL
- Monday, January 27, 2003 at 12:53:57 (CET)
PSOE=FUTUR? Sí, però a l'oposició. Dius que ""El proper mes de maig es demostrarà si tots aquests que ara escriuen amb tanta claritat i amb tanta convicció depositaran a l'urna el vot que realment defensen o si dins els sobre n'hi haurà un altre preparat pels seus PaPas". Mira berul o berula: els qui s'aprofitaren dels vots nostros (del PSM) ereu voltros, els del PSOE, amb l'història que no haviem volgut pactar (el PSM) amb voltros (el PSOE), amb l'excusa que tots som filles de gent del PP (s'han mirat a ells mateixos?). Llavò almenys podien dir que en Cifre hou havia fet més o menys bé, però ara no hou podren dir. Ara la gent del PSM a les autonomiques mos votarà a nolstros, perquè noltros voliem entesa i no n'hi ha hagut degut an el PSOe. Dius que ""LES PARAULES NO VALEN RES, ELS VOTS SÍ". idò mos vorem la cara a les eleccions, i llavors a les cadires de la casa de la vila.... a l'oposició, però per cupa vostre. visca la vila! visca Mallorca!
ANTIPSOE
- Monday, January 27, 2003 at 12:16:42 (CET)
Al PSM no hi ha "topos"; i no mos fiquen gols com els que vos han ficat a voltros (PSOE) amb el de Son Serra
ANTIPSOE
- Monday, January 27, 2003 at 12:08:18 (CET)
Vols dir les paraules del psoe ??, PSOE=FUTUR
beot
- Sunday, January 26, 2003 at 23:30:27 (CET)
Ja ho saps “Qui avisa no és traïdor”, en del Olmo és molt llangarut – i que ningú no s’ofengui per lo de llangarut-, i no s’atura de dir-ho!!.
La tortuga
- Sunday, January 26, 2003 at 23:28:30 (CET)
Bona nit, “una enamorada de la vila”. No he entès ben be lo de la “degradació verbal”, llevat que aquesta esdevingui de la degradació política, i l’ambiental, i la humana, i el pensar i creure que tothom és beneit, llevat del dia de les eleccions i, com que, també, aquesta degradació te hom que la patrocina, veig just, i no tant sols just, sinó necessari, denunciar-ho i pon-li-hi nom i llinatges. Amb lo que si hi estic ben d’acord amb vos és amb lo de voler conèixer el “programa” dels “representants”. I ara és quant de bell nou no estic d’acord amb la vostra exposició, per no dir redacció del poble: 1/ Els programes dels candidats, i els que com a partit o com a persones repeteixen sobretot, hauria d’incloure una llista d’errors comesos i ben reconeguts i de com volen rectificar; com que estic amb l’absoluta certesa de que no ho faran ben bé tenim el dret de reclamar-ho, amb degradació verbal inclosa, si és aquesta la vostra lectura. 2/ Com que tampoc em pens que facin mes que el que sempre han fet, amb lo dels inútils programes, no hi seria demés que fóssim nosaltres qui els ho féssim –les persones, que ens diuen ciutadanes i ciutadans-, i com que sembla que a aquest debat anem per demanar que reconeixen els errors, encara, qui sap si amb el que queda acabem fent qualque suggeriment d’utilitat, per ells polítics, i per tot el poble. Es així que no confiï gens amb les seves declaracions d’intencions, ni les vull escoltar millor dit, és a nosaltres que ens han d’escoltar. 3/ Lo de Ca’n Picafort ens ho hem de menjar, així de clar. Prou feina hi haurà per no caure mes avall. Però no tothom deu veure les coses com vos, o pensar com jo mateixa: o penseu que s’acostarien tants hotelers a buscar-hi el menjar ??, o caragols a pasturar, monjos a construir, cifres a assessorar i altres a follar ??? : ells hi creuen, teniu-ho clar !!!. Amb lo de la immigració i la temporada que s’acosta, és el mateix, morta sa cussa morts es quissons!!: Ells tenen el gavatx ben ple, i el que pensen és si vos passau pena, ja és ben bo que en passeu, per això son que vos hi acosteu i demaneu “favor”; de els immigrants hi ha categories: els forasters son els mes fotuts –son massa alegres- però fan feina com a negres i tenen vot; els moros emprenyen un poc mes, però els menys han pujat de preu... i en tornar votaran a lo millor, depèn d’en Bin Laden, o d’en Busch, o d’Irak, de ves a saber qui, però els aguanten i callen i costen un ull de la cara.... i estic per rebentar... vos ho podeu permetre, vos?? I per si temeu la crisi penseu que aquestos s’han dut la feina que hi havia per mallorquins amb cent anys; dels argentins, alemanys, equatorians i demés, demés mmmmmes... son vagos o mafiosos, donen feina per mes policia, ja en parlarem al debta passat.... i no veig que vos inquietes abans?. El millor que podríem desitjar, ara encara que hi som a temps, és un mala temporada, o dues seguides millor, qualque immigrant encara seria a temps a tornar a casa sense causar majors mals... o en tornar si hi som a temps nosaltres ja veureu de que parlem –això de la democràcia no és etern, i pel tracte d’en José Mari son ja colonya americana, quatre anys son una eternitat-. “una enamorada de la vila”, a veure si entre totes dues provem a fer programa i els surt qualque cosa nova dels darrers que presentaren, però abans facem que almenys un cop cada quatre anys es rentin el cap!!!. Bon Diumenge!!!
Vilera
- Sunday, January 26, 2003 at 23:15:29 (CET)
A tots aquest que defensen el PSM només dir-vos que aneu amb bones ja que en aquest partit no tot són bones intencions ja que n'hi ha que passen informació "fresca" a nen Del Olmo per així poder fer concerts davant ca seva.
Qui avisa no és traïdor
- Sunday, January 26, 2003 at 22:53:44 (CET)
LES PARAULES NO VALEN RES, ELS VOTS SÍ. El proper mes de maig es demostrarà si tots aquests que ara escriuen amb tanta claritat i amb tanta convicció depositaran a l'urna el vot que realment defensen o si dins els sobre n'hi haurà un altre preparat pels seus PaPas.
PSOE=FUTUR
- Sunday, January 26, 2003 at 22:37:15 (CET)
Estim Sta Margalida i sempre he cregut que era un dels indrets més bells de mallorca. Deu ser que sóc vilera. Emperò l'altre dia passejant pel port de pollença vaig sentir enveja. Quin paratge! quina primera linea! Enhorabona pollencins, per no permetre impactes medioambientals, això vos enriqueix i de cara a l'oferta turística vos fa ser grans. A ca'n picafort gaudim d'una platja bella, però que és el que falla, que quan un passeja per allà sembla que estigui ficat dins una barriada baixa americana. Entre mallorcaslandias, carrers d'skau que semblen carrers fantasmes si un s'hi passeja un diumenge d'hivern com avui. És que només batega a l'estiu el cor picaforter? És que esdevé un poble mort ca'n picafort a l'hivern? Si volem turisme de qualitat i no oblidem que el turisme és la nostra màxima font d'ingressos, per no dir la única, hem de disposar d'una oferta millor. Sino no hem d'esperar res més que el turista que vé a Mallorca per cinquanta euros a pagar en còmodes mensualitats. Malament anam senyors, malament anam
una enamorada de la vila
- Sunday, January 26, 2003 at 21:02:55 (CET)
És trist i de pobres utilitzar la degradació verbal per vèncer a l'adversari, al cap i a la fi tots han de lluitar per un bé comú: el bé d'un poble. I no ens enganem, el caciquisme ha existit sempre a major o menor escala, emperò aquell que arriba a ser batle és perquè el poble ho hem volgut així. Per tant. parlem de projectes polítics, què ens ofereixen els nostres partits per guanyar-se el nostre vot? En aquests moments, em ppreocupa la inmigració massiva ilegal, la inseguretat ciutadana, la política turística de ca'n picafort respecte a aquesta nova temporada. Què em diuen de tot això els polítics que em volen representar a les properes eleccions. Bon diumenge de gener a tots.
una enamorada de la vila
- Sunday, January 26, 2003 at 20:49:34 (CET)
Uep! "increible", a la fi!!!... pens que toques bolla, però ja t'arribarà l'hora de saber-ho tot, ara només parlavem de nosaltres poc a poc arribarem a tu, i al que cobra dels morts, i tindràs oportunitat d'explicar-nos l'increible del muntatge del PP, a nosaltres i als afiliats, perque els afiliats del PP ho son només per pagar les coques en verdura i votar, ben segur que en voldrien d'explicacions del quatre que ho manegen tot plegat. Questió de credulitat, nosaltres demanem explicacions als nostros, fins i tot, que hi veus res de dolent ?? o pensasaves que per això canviariem el vot ??. La confiança s'ha de guanyar cada dia, i nosaltres ho exegim als nostres, sabeu res dels vostres, o firmareu de per vida (això si no vos fan votar de morts !!!) : Increible!!!, increible!!, però ver!!. No passis pena, tornarà en Cifre, mai no ha donat l'esquena, encara que a voltes el viatje es tant feixuc que hi ha que reposar... a veure si vosaltres us poseu el feix a l'esquena i comenceu a treballar, preneu exemple, que és així com haureu d'acabar.
Vilera
- Sunday, January 26, 2003 at 14:10:19 (CET)
Él que és trist(contestant a la vilera) que siguent del psm no ens puguin donar explicacions als participants d'aquest debat, i s'excusin demanant l'aparició den Cifre. Per favor, segur que vosaltres sabeu igual que els del Psoe. Crec que voltros també ens podeu parlar d'aquest pacte famós! o no?
increïble
- Sunday, January 26, 2003 at 11:42:27 (CET)
CAPS DE PORC SABEU ON HEU D'ESCRIURE??
69
- Sunday, January 26, 2003 at 00:02:01 (CET)
veig que aqui tothom s'espassa es nyirvis. esta be sempre n'hi ha algun que es supera
llucifer
- Sunday, January 26, 2003 at 00:01:16 (CET)
El batle srà picaforter, en Del Olmo només hi és aquest cop per no perdre els vots, no han trobat ningú que vulgues anar al cap devant i el que hi hagues pogut anar -ho diu en Colavet- no el volgué en caragol. El nou batle no te perque anar a les eleccions de cap de llista, parau-hi esment!! En del Olmo te "grans plans" al cap, no penseu que no vol ser batle, es que aspira a mes, mentre si no hi arriba pot ser batle i si ho aconseguix els seus no perden res o, el que és el mateix, segueixen igual a la cadira. Lo d'en Cifre és patètic, l'únic canvi que em puc creure ara del PSOE és que ha dimitit, no em vindria de nou: UN que l'hi deu donar canya per devant i per darrera perque és tranquilitzi i oblidi el debat, el PSM que demana explicacions just a un moment així de complicat, i els forasters del partit que ja l'hi deven haver dit seu i calla!!. Au! m'en vaig a veure si per sa plaça i ha de que sopar. Bon cap de setmana!!
Vilera <Els que l'atossiguen son els d'Unio Mallorqui "UM", escrit per "UN" >
- Saturday, January 25, 2003 at 22:13:26 (CET)
El batle srà picaforter, en Del Olmo només hi és aquest cop per no perdre els vots, no han trobat ningú que vulgues anar al cap devant i el que hi hagues pogut anar -ho diu en Colavet- no el volgué en caragol. El nou batle no te perque anar a les eleccions de cap de llista, parau-hi esment!! En del Olmo te "grans plans" al cap, no penseu que no vol ser batle, es que aspira a mes, mentre si no hi arriba pot ser batle i si ho aconseguix els seus no perden res o, el que és el mateix, segueixen igual a la cadira. Lo d'en Cifre és patètic, l'únic canvi que em puc creure ara del PSOE és que ha dimitit, no em vindria de nou: UN que l'hi deu donar canya per devant i per darrera perque és tranquilitzi i oblidi el debat, el PSM que demana explicacions just a un moment així de complicat, i els forasters del partit que ja l'hi deven haver dit seu i calla!!. Au! m'en vaig a veure si per sa plaça i ha de que sopar. Bon cap de setmana!!
Vilera
- Saturday, January 25, 2003 at 22:10:41 (CET)
Hace 20 años que Sta. Margalida está al borde del precipício, con La Nueva Falange daremos un paso hacia delante!!
La nueva falange
- Saturday, January 25, 2003 at 20:23:58 (CET)
ESPAÑOLES ¡¡Franco ha vuelto!! Y da su apoyo al excelentisimo señor alcalde Antonio Del Olmo, para que asi el gran IMPERIO ESPAÑOL continue con su gran cruzada para defender nuestros derechos contra falsos nacionalismos que atentan contra la unidad de ESPAÑA, por una grande y libre ¡¡¡estamos con usted señor Del Olmo!!!
La nueva falange
- Saturday, January 25, 2003 at 19:13:54 (CET)
Es ben cert el que diu decepció, el PSOE no vol pactar i durant tres anys ha anat diguent que si ho volia fer pel poble, a darrera hora i deixant molt poc temps de reacció al PSM els ha dit que no, i això que la darrera oferta de pacte l'havia feta el PSOE i el PSM anava a acceptar. Això és jugar brut, els dirigents del PSOE són uns bruts, el que els interessava era que el PSM no tengues temps de reacció i no es poguessin presentar. El PSOE juga brut i encara és hora que en Cifre ho aclari al debat, ara està molt calladet, deu fer cara de no-se-res però... ja ho veis qui mira pel poble i qui juga brut i mira per ell. Ánim als del PSM, tirau endavant i pensau només amb la gent que vos anirà bé.
una que ho sap
- Saturday, January 25, 2003 at 19:01:52 (CET)
Agraïments a Vilera i Xetxero. Es bonic, que es consideri el que un escriu en aquest debat. Gràcies.
The Magician
- Saturday, January 25, 2003 at 19:01:50 (CET)
La meva porra: PP4, CPU 3, PSOE 3, PSM 1, UM 2. No vull pareixer pessimiszta, però si no canvien les coses tornarà ser batle en del Olmo. Que els partits d'esquerres se presentin per separat farà que se perdin un fotimer de vots. I, gràcies a la llei d'ont, sumen els partits que han fets més vots. Que aquesta vegada els des PSOE no vagin per enmig retreguent res al PSM. Les passades eleccions, els dels PSOE tenien raó, perquè si el PSM i el PSOE s'haguessin presentat junts haguessin fet segurament cinc regidors. Però ara guanyaran el PP i CPU per culpa de la majoria del PSOE. No es tot el PSOE que no vol pactar, però els que diven que no son la majoria. Aquests seran els que donaran la majoria als que ara governen. Tornaran a guanyar i segurament no tendran la mitat dels vots. Guanyaran perquè dins l'esquerra hi ha molts d'inconscients.
decepció
- Saturday, January 25, 2003 at 18:30:03 (CET)
Tens raó que no pot acabar mai bé tot això. Jo pens que si ERC se presenta a la vila, és una tudada de vots enorme! Qui les votarà? 4 rates. Que no facin dois i pensin amb el poble!
olivera <olivera@yuju.com>
- Saturday, January 25, 2003 at 16:27:08 (CET)
Sembla que tot el que deis i totes les porres que heu fet són equivocades, segons les darreres notícies que corren pel poble, ja sé que mai són del tot vera però les diven, el panorama politic ha canviat: Han canviat llistes i han xerrat de nous pactes, i partits nous. KA!!! no pot acabar mai be tot aixó, peró segur que governeran els mateixos per darrera amb caps nous per davant. Heu sentit parlar de ERC i la seva llista?, heu sentit dir del pacte ERC i UM?, ja sabeu qui son els nous caps a les llistes de CPU? i que un de Son Serra va a llistes del PSOE? i que el pacte PSOE-PSM encara es possible?. I la darrera, segons han dit a plaÇa avui demati, que el PP no vol perdtre els vots que l'hi vol rebatre UM i ha trobat un bon Culé per a les seves llistes. No trobau que hi ha marrrrrrrrooooooooo!!!!! Esper que qualcú em sapi respondre aquestes preguntes!!!!!!!!!!!
I LA CAMPANA SR. RECTOR?
- Saturday, January 25, 2003 at 15:34:11 (CET)
Estic d'acord amb el darrer que ha dit en "xetxero", a mi també m'agradaria veure un debat intel.ligent entre un bàndol i l'altre. Comentaris com el d'en "llucifer" es descalifiquen a si mateix. Crec que la gent d'esquerres (progressista) més que ningú hauriem d'esser respectuosos amb les idees dels altres, per molt errats que vagin (o ens ho pensem) i rebatre amb arguments i no desqualificacions. Crec que estaria bé, que a més d'en Cifre també els altres polítics passàssen per aquí per dir qualque cosa i mostrar-mos els seu punt de vista.
Darthb
- Saturday, January 25, 2003 at 12:21:30 (CET)
Perdonau que no vos hagi contestat abans. Va per "una que ho vol sabre" per què no hi ha coalici´´o PSOE-PSM m'agradaria més que ho explicàs en Miquel Cifre i que ell donàs cara com va dir als passats debats i vos contàs tot el que ha passat. Per cert aquí n'hi ha un parell com en Jaume que se coneix que viu a fora perquè no toca Mallorca i voldria que li passàs el que diu la vilera el dia que hagi d'anar a votar`, ja que se coneix que no ha viscut tota la polèmica de cada dia i sobretot la VIla s'ha fet popularíssima pels diaris. Vull donar l'enhorabona a "The Magician" i al "DImoni" m'encanten les respostes que escriuen sobretot aquella que diu "a vosaltre vos pixen damunt i vos pensau que plou" boníssim. Trob que en aquest debat hi fa falta més gent que no sigui del PSM que hi hagi un poc més d'emoció i que no siguin com el "no volveré a este lugar,..." sinó que sigui gent que toqui la política d'aprop.
Xetxero
- Saturday, January 25, 2003 at 10:50:39 (CET)
A en Jaume: I un al·lot que estodia, i a més a BCN pot dir aquestes beneitures? suposo que sí que hi ha batles molt pitjors que el nostro, però que vols esperar a que sigui es més dolent de tots es de damunt la terra?? També hi ha pobles millors i amb més infraestructures però també n'hi ha de pitjors. Que hem de fer idò? esperar a que tothom ho tengui millor que noltros en quant a infraestructures? no hem de millorar si som els darrers?? Ala! fiet esper que ningú que et conegui per BCN llegueixi lo que has posat que sino et fotran una pallissa. A TOTS ELS QUE NO HO HEU ENDIVINAT, EN JAUME ESTODIA EDUCACIÓ ESPECIAL. VULL DIR QUE L'ESTODIEN.
Llucifer <llucifer@infern_a_la_vila.com?>
- Saturday, January 25, 2003 at 10:26:19 (CET)
M'adon que cal repasar la fi del debat anterior, o sia, l'inici d'aquest!!! Ja ho farem demà, que ara ho ha son!! Bona nit
Vilera
- Saturday, January 25, 2003 at 01:40:57 (CET)
Idò ves alerta “enamorada de lavila”, ja veus la “vilera” davall un peu d’en Cifre per pensar. No cal que tu sàpigues res, ves a votar i calla, que ells ja s’ho faran. beot - Sunday, January 19, 2003 at 22:24:25 (CET) -------------------------------------------------------------------------------- No sé si em fa sentir bé o no el fet que s'hagi duit a terme la compra de Son Real, tanmateix això no és el que compta, perquè l'ajuntament de Sta Margalida que hauria de ser la veu del poble que m'ha vist néixer, no m'ha demanat la meva opinió. Alguns direu que és absurd això que dic, però així com volen fer-me sentir important en temps de prèvies eleccions, m'agradaria que en temes tan rellevants per al poble al que estim, sentissin la meva veu. O és que només tenc dret a vot, però no a veu? Ho sent molt senyors governants, emperò el meu és un cap que pensa. Respecte a lavila.org, sou motiu d'orgull per a la Vila, ho dic de tot cor. Enhorabona per la feina! una enamorada de la vila - Sunday, January 19, 2003 at 21:57:22 (CET) -------------------------------------------------------------------------------- No sé si em fa sentir bé o no el fet que s'hagi duit a terme la compra de Son Real, tanmateix això no és el que compta, perquè l'ajuntament de Sta Margalida que hauria de ser la veu del poble que m'ha vist néixer, no m'ha demanat la meva opinió. Alguns direu que és absurd això que dic, però així com volen fer-me sentir important en temps de prèvies eleccions, m'agradaria que en temes tan rellevants per al poble al que estim, sentissin la meva veu. O és que només tenc dret a vot, però no a veu? Ho sent molt senyors governants, emperò el meu és un cap que pensa. Respecte a lavila.org, sou motiu d'orgull per a la Vila, ho dic de tot cor. Enhorabona per la feina! una enamorada de la vila - Sunday, January 19, 2003 at 21:56:18 (CET) -------------------------------------------------------------------------------- Fa gairebé poc que em fic dins la vostra plana web, emperò ja fa molt de temps que sóc vilera de naixença. M'ompl de goig respirar aires vileros ara que sóc una mica lluny. Sabeu quin és el problema inexorable que pateix la Vila? Que ningú no s'ha aturat a ensumar l'olor dels seus dies, la veu dels seus avantpassats. Potser demà, quan la inmigració massiva ilegal inundi els nostres carrers, i s'enfonsi la nostra cultura dins la identitat més confusa, llavors ens adonarem d'allò que de veres és nostre i que ens fa dentir bé pel simple fet que ens pertany. Una besada Una que estima de bon de veres la Vila una enamorada de la vila - Sunday, January 19, 2003 at 21:45:37 (CET) -------------------------------------------------------------------------------- no una enamorada de la vila - Sunday, January 19, 2003 at 21:18:41 (CET) -------------------------------------------------------------------------------- Ara ja feia molta d'estona que no donava la meva opinió sobre el debat de la vila.org, crec que anava de la compra de la finca de Son Real, per a mí, és una gran inversió, que si no fòs per doblers públics, segurament en poc temps ho hauríem vist convertit en un altre camp de golf, o excelentísimes línees d'hotel a primerísima línea, esper tots aquests projectes continuin en davant. Hi dic la meva darrera, canviau el tema del debat, per què hi ha suc de política. Dir també, tant a jovent vilero, vilera, i un gran etc.., de joves de la vila, que em fa por que sigau joves de la vila, que vos estimau més no votar, perquè segons voltros no hi ha ningú que valgui la pena, que tots són iguals, i deixar el futur del poble en mans de qualsevol, perquè està vist que vos és igual, jo em consider jove i vilera, i crec que hi ha posibilitats de canvi, ni tots estan enmerdats ni tots són uns venuts, és ben necessari que es jovent de la vila s'aixequi d'es sofà i comenci a dir sa seva, no m'hos poden llevar es dret a sa potada. La vila necessita un canvi URGENTTT.. bosqueta - Saturday, January 18, 2003 at 10:03:10 (CET) -------------------------------------------------------------------------------- ep... "vilera", posar el meu nom es la meva llibertat, anónims? cada un el que vulgui o més li convingui. Mira. explicacions o bé o malament els continuo donant. a tv-muro, a tv-nord, als veinants de Son Serra a un acte públic, als mitjans de comunicació que tingut le sort d'accedir, no tots ja que alguns només i arriben els que paguen¡¡¡. I també en els plens malgrant no t'interessin. El meu concepte de llibertat no en permet encalçar ningú, fa molts d'anys des el meu redol intento lluitar contra aquesta mena de relacions patró-client que alguns converteixen la política, a mi no me fiquis amb ells, la teva lliberta l'administres tu no en faltaría més?, res tinc a vendre ni tampoc per comprar, amb aixó has topat malament. Hi ha moments a la vida que callar es converteix en culpa y parlar amb una obligació, un deure civil i moral del que un no es pot sostreure, i mes d'una vegada quedem coixo i baldats peró no només pel fet de pujar damunt un escenari a la plaça. Vaig pujar no per acusar els demés com dius. Era per denunciar fets, actuacions i d'altres en pels clars. I si fos necessari posaria una escala per poder-me enfilar mes amunt i denunciar encara que em quedes coix d les dues cames. Els plets son per assumptes municipals, no de partit ni privats, poso a la teva disposició copia de tots els papers a lavila.org, així les podràs examinar, no sigui cosa que hem diguis una altre vegada que jo vull adminitrar la teva llibertat, com dius i si vols aixó podrás ocupar-te, ja que algun altre només mos no preocupam. Si, obri els ulls, aixó es bó així també podràs veure i observa els coixos que no han pujat al escenari, que no en parles mai, i així ensenar-me com ocupar-me millor de les coses, mentrestant com tu dius jo continuaré en les preocupacions, i amb això estic. M Cifre - Friday, January 17, 2003 at 20:12:36 (CET)
Vilera <No ho havia vist!! que en trobeu??... aneu arrera i veieu!! PATETIC.. ho trobeu???>
- Saturday, January 25, 2003 at 01:39:18 (CET)
Ja t'ho he dit altres vegades "endevant i fora por", em sebles persona assenyada!!! Gràcies, salut ... i endevant i fora por!!.
Vilera
- Saturday, January 25, 2003 at 01:34:14 (CET)
Va pel "Jaume" ara. Em sembla perfecte que algù decideií defensar la política dels nostres governants, encara que sia la del nostre batle, pero QUINA ??. Que ha fet aquest batle pel poble ???. M'agradaria -per ventura perque jo soc incapaç de veure-ho- que algù, encara que fos des de Barcelona em poses dues coses seguides ben fetes d'aquest tipo???. No se que vols dir que ha fet coses bones???. vols dir pel poble o vols dir per tu???, o pels de aprop teu ?? o per algú concret???. O en veritat vols dir pel poble ?? ( no se si tens mig poble per parent, però és evident que si pensisis que és pel poble, no tenim el mateix concepte del que significa " poble " o, almenys, del que son coses ben fetes, el que em sembla molt mes greu i, per dirimir aquest assumpte, i posar-nos d'acord, només anem al diccionari i que ens serveixi als dos). Be!!! "Jaume", la valoració de la teva opinió te per tu dos missatges, l'un esperaçador, i és que visquent a fora passis per aquí, amb una cosa o l'altre, un dia o altre podriem coincidir; a la part desesperada, demanarte que passis pel poble mes espés, dons sembli que el teu batle sigui el d'anys enrrera -amb ànim d'actualitzar-te : ho és un tal Olmo, ara... entenc que els diaris no arribin per allà!!-. I dos, enviarte una abraçada vilera ben calentona, i desitg¡jar-te bona salut, llevat del dia que decideixis anar al correu per votar: aquest dia et vull amb un bon grip, i amb gust et serviria el café al llit perque no puguessis votar. Una abraçada, sincera i ben forta!!
Vilera
- Saturday, January 25, 2003 at 01:27:40 (CET)
Veig que he perdut el missatge que he enviat. Per ventura no ho recordaré tot (ja l'havia fet massa llarg), però l'esperit si que el manting, així que hi torn ara mateix!!! T'agraia "The Magician" l'opinió que deixaves, tens raò amb lo de les llèngues i és falta meva lo del castellà... i reconec que qualque cop, com ho es ara aquest, puc sortir de botador... pens que tothom ho ha entés, moltes gràcies, "The Magician!!". per por de perdre de nou el missatje, seguiré a un de nou....
Vilera
- Saturday, January 25, 2003 at 01:14:48 (CET)
Hi estic d'acord, amb lo de les llesgües,
Vilera
- Saturday, January 25, 2003 at 01:09:48 (CET)
Soc un jove de la vila que estic estudiant a BCN.Escoltau amics,basta de queixar-se del nostre batle,n´hi ha molts de pitjors.Jo mai l´havia votat però ara el votare perque ha fet les coses més o manco be.
JAUME
- Friday, January 24, 2003 at 22:57:41 (CET)
Bones Vilera. Amb tots els meus respectes. Entenc que no val la pena contestar a n'es de "la biblia" -o com jo l'anomenaria: "Jesucristo Superstar". Però possant s'excusa de que no entens es castellà, aquí crec que t'has equivocat. Un idioma és un idioma. El castellà com qualsevol altre s'ha de respectar. Que ens el volguessin impossar per la força, això és un altra història. Conec castellanoparlants amb els qui em duc molt bé; segur que tú també. No et vull críticar, en tot cas, felicitar-te pels teus escrits. Gràcies.
The Magician
- Friday, January 24, 2003 at 20:11:19 (CET)
Apreciada Vilera, un altre cop només dir que estic completament d'acord amb les teves paraules i que per insultar-se ja hi ha una guarda de personatges al Pouás que en saben molt. Aquí hauriem de donar millor exemple i estar per la feïna de construïr. Realment quant veig els insults i les sortides de botador d'alguns participants al debat em fugen les ganes de participar-hi. A tots aquells que només compareixeu per desbarrar: anau a fer una volta pel camp, pegau quatre crits per allá, que vos pegui l'oratge ( per cert quin fred fa ), i si llavors voleu opinar i esser respectuosos, ...
endavant i fora por !!! <sonbaulo@mallorcaweb.net>
- Friday, January 24, 2003 at 19:16:43 (CET)
Pens que hi ha algunes "opinions" que no s'ahurien de permetre aqui... mes aviat que opinions son insults, i em sembla recordar que al principi demanaven - com sempre- que siguin respectuoses i jo hi afegiria minimament presentables. Em molesten els insults gratuits, i mes si son contra el PP, perque vol això dir que provenen de l'esquerra i no convendria acabar sent com ells, o acabarem amb el que sempre he dit : tots son iguals, o que???. A aquest "de sa boleda", mira, de sentiments si que en teniu, per molt que vulgueu fer-ho tot amb els doblers acabeu plorant en badear, o pensaveu que no ho hereu personetes, i dò igual. Es capet que us manca, i és això que us reclamem, no doblers, ni coret ni collons... d'això en tenim totes les vileres i vileros. Mirem, a aquest debat, de tocar raons envres tocar els dallons : És de politica que parlam, o no va be ara ? Al de la "biblia" no l'hi contest, si de cas, no entenc el castella!!!
Vilera
- Friday, January 24, 2003 at 17:58:06 (CET)
Domes sabeu insultar es des PP, no sabeu contesta sense insultar o no teniu suficient inteligencia per contestar fora insultar.
Hylar
- Friday, January 24, 2003 at 17:51:12 (CET)
i resultat de les eleccions llavors riure, tú no tant, ja que quant no et necessitin no li lleparàs el cul al teu estimat Del Olmo. BAMBOL, PORCOT.
Dimoni
- Friday, January 24, 2003 at 17:48:23 (CET)
Vos demanam que siau civilitzats amb les vostres opinions. Està bé discutir però no insultar-se.
Associació lavila.org <webmaster@lavila.org>
- Friday, January 24, 2003 at 17:46:13 (CET)
Dimoni ets un desgraciat de merda.Sant Antoni ja ha passat aixi que t´he follin.Bambol.
jo tambe votare PP
- Friday, January 24, 2003 at 17:40:27 (CET)
i a tú "JO VOTARE PP" experiment de sa vida no et dedicaré més que aquestes paraules que crec que són més de les que et mereixes,en arribar el resultat de les eleccions llavors riure, tú no tant, ja que quant no et necessitin no li lleparàs el cul al teu estimat Del Olmo. BAMBOL, PORCOT.
Dimoni
- Friday, January 24, 2003 at 17:36:43 (CET)
De sa boleda escolta,jo no "me sento" més cosa aquí, tans sols don la meva opinió, aquí i allà on tú vulguis.
Dimoni
- Friday, January 24, 2003 at 17:33:08 (CET)
amb els 50 milions de les pltages, que heu regalat o embutxacat PPEEEEEEROS, heu podriem arreglar tot, pagau el que deveu, i aquets no són a Galicia.
NIERERE
- Friday, January 24, 2003 at 16:44:14 (CET)
Dedicat a nes subnormal del dimoni.En Toni del Olmo tornara esser batle de la vila,t´agradi o no.
JO VOTARE PP
- Friday, January 24, 2003 at 16:23:33 (CET)
qui vol enviar doblers a es chapapote es es PSOE o sigui en Cifre.Crec que es nostre ajuntament abans de donar a doblers aGalicia hauria d-arreglar totes les deficiencies del nostre municipi.
pip
- Friday, January 24, 2003 at 14:49:15 (CET)
Que passa? que perque tú siguis del PSM ets millor que els altres? te sentes més cosa dins aquest debat?
de sa boleda
- Friday, January 24, 2003 at 13:16:14 (CET)
A què no sabeu qui són els que escriven aquí i són militants del PP? tic tac tic tac...SSII!!! ho heu endivinat en PeP o ahuriem de dir-li "PEPE" i s´altra aquell "que no volvera nunca mas" i dò si se ben sert que són familia den Del Olmo, es nota aqueixa incultura social i política.
dimoni
- Friday, January 24, 2003 at 12:51:10 (CET)
A L'ATENCIÓ DE: "No volveré a este lugar". The Magician diu: Ni falta que fa que tornis. Ni a la Vila tampoc. I si estàs a la Vila ja pots partir, i no "vuelvas". Ni està a Mallorca et mereixes. Què de Gonzalez Ortea! ja m'hos na basta un. I un bon que fer! que hi ha per sufrit-lo.
The Magician
- Friday, January 24, 2003 at 11:36:38 (CET)
A L'ATENCIÓ DE: "No volveré a este lugar". The Magician diu: Ni falta que fa que tornis. Ni a la Vila tampoc. I si estàs a la Vila ja pots partir, i no "vuelvas". Ni està a Mallorca et mereixes. Què de Gonzalez Ortea! ja m'hos na basta un. I un bon que fer! que hi ha per sufrit-lo.
The Magician
- Friday, January 24, 2003 at 11:23:01 (CET)
Ja duim un parell de dies en aquest debat polític. L'aparició d'en Cifre en aquest espai cada cop és més demandada, i encara no s'ha mostrat. ON ÉS EN MIQUEL CIFRE? PER QUÈ NO PARLA?
The Magician
- Friday, January 24, 2003 at 11:16:30 (CET)
Miquel Cifre, ens pots dir perquè no hi haurà pacte PSOE-PSM? Qui ha estat el que no ha volgut pactar? Pots contar la història? O la vols amagar?
una que ho vol sabre
- Friday, January 24, 2003 at 10:48:47 (CET)
Vaya testamento se está montando la vilera. Por diós que la detengan!
No volveré a este lugar
- Friday, January 24, 2003 at 08:47:36 (CET)
me parece nefasto que totdo el mundo crea que puede decir lo que opina, nuestro señor alcalde deberia prohibir esos insultos a la moral cristiana. Señor Alcalde, si lo lee, haga justicia, por favor.
No volvere a este lugar
- Thursday, January 23, 2003 at 22:44:55 (CET)
Tu dius dois vilera, que et penses que faras un diari tant bo com es de sa part forana o que vols que pensin pes poble, au ves
PeP
- Thursday, January 23, 2003 at 22:42:07 (CET)
Quasi, quasi, quaaaaaaasi, ens comencem a posar d’acord “xetxero”, però poc a poc, que hi ha temps d’aquí a les eleccions i en podem parlar tira tira: No tinc cap casta de dubte del que a en Monjo l’hi fan nosa els que hi ha, però que quedi clar: és perquè no l’han volgut!!. No l’han volgut perquè eren abastament i volia controlar, a ells d’un a un i URBANISME no et deixis enganyar. I si no ho veus així perquè penses que hi és aquest per l’Ajuntament???. Quant aquests començaren a anar de política, i per treure en Jaume Verga, que altra objectiu no hi havia (i això que en Monjo s’hi colgava), demanaren que aquell, en Verga, poses la declaració de renda i bens a la taula : de declaracions i de bens el PSOE i UM en saben un ratet ben llarg. Alerta amb sos bons al·lots!!!. Estic d’acord, “endavant i fora por”, i et contest a tu “xetxero”, també !!. Dèieu que “ , f) tota la gent del municipi que pot votar llegeix els diaris i lavila.org” i que “ , haurien de mirar si qualcú de les terceres edats també hi diuen la seva, o no ho trobau tots aquests internautes????”, no ho veig tant difícil, tot això!!!: Mireu!! La pantalla que teniu, a dalt a l’esquerra, diu “archivo”, si??, i ara a qualque lloc per avall “imprimir”, va?? Piqueu, endavant i fora por, ja vos vendrà al cap que fer amb el que surt per aquell aparell que l’hi diuen impressora. I no vos podreu avenir del que per aquí arriba a passar i a dir : Monjos, Del Olmos, Cifres i mes brou. No en quedarà cap que no vulgui la seva imprimir, tallaran afegiran etc. El que heu de tenir clar, per si penseu de que servirà, és de que aquestes eleccions es poden decidir amb qualque cosa mes que amb la coca amb verdura damunt la plaça el darrer dia, i els sermons de veritats intocables del PSOE. Hi ha molt mes que això a fer, i a molt mes que lo que diuen a dir, i per primera vegada som tots els que podem dir i podem escoltar o llegir el que el poble te a dir. El poble no és beneit, l’hi fan. Una altre cosa m’agradaria posar a la taula: penseu de veritat que qui s’acosta per aquí només son PSMeros ??, jo pens que no: és ben curiós que els que mes en parlen pel carrer son precisament tots els demés!!. Aquí no parlen, però, deuen pensar ???.
Vilera
- Thursday, January 23, 2003 at 22:36:03 (CET)
Áh! i trob que si volem canviar de vres, el PSM hauria d'aprofitar l'oprtunitat d'entrar dins l'ajuntament, així s'iniciaria un nou periode i potser bé que d'aquí a 4 anys, hagi guanyat un munt de votants. A mí m'agradaria l'idea del pacte: per una Vila amb iniciativa...que fa 4 anys que està apagada.
olivera <olivera@yuju.com>
- Thursday, January 23, 2003 at 20:32:39 (CET)
Estic batant d'acord amb el de son bauló. M'agradaria el que firma com a xexero (sexero?) em digués que ha fet en Cifre al Psm. Ens ho podries explicar? Jo pens, que ja basta d'orgull partidista d'una punyetera vegada per totes. Tots tenim la nostra ideologia i ben contents defensant les nostres i dees, però el que hem de defensar són també els nostros doblers, honestament! Pens, que és més important pensar amb el que necessita el poble i ser realistes, que no pensar amb si aquest me trepitja, i aquest sen riu de jo, i aquests s'aprofiten de tot. Per favor... per una vila millor: Nunca Mais...volem canvi...ja!
olivera <olivera@yuju.com>
- Thursday, January 23, 2003 at 20:28:09 (CET)
A tu vilera no creguis que jo vulgui en Monjo!!! Però si la coalició anàs endavant, ja sé que de moment no és així, però crec que el PSOE hauria de recapacitar un poc més, per treure també els de can picafort, comportaria pactar amb UM sempre i quan posassin les coses clares; supòs que en Monjo també li deu parèixer bé treure tots aquests que hi ha ara el poder, del primer al darrer. I per cert en Cifre és com els altres ni més ni manco bon al·lot, perquè això que ha fet al PSM.... no té nom!!!! i que no em faci creure que vulgui treure els governants actuals a defora perquè si fos així hauria pensat un poc més amb el cap.
Xetxero
- Thursday, January 23, 2003 at 19:21:35 (CET)
El meu penssar sobre tot el que aquí es diu es que tots partim ( jo el primer ) des d’unes premises equivocades i que ens fan veure la realitat d’aquestes properes eleccions un tant diferents de la realitat, i aquestes suposicions errades son, segons el meu humil parer: a) el PP fará una campanya electoral tan desastrosa com la legislatura que acaba, b) la gent vota penssant el que vota i segons han fet els partits durant aquests quatre anys, c) no hi haurá pacte PSOE-PSM, d) en Cifre es bon al.lot, e) en Monjo ho controla tot, f) tota la gent del municipi que pot votar llegeix els diaris i lavila.org, g)els candidats están ja decidits. ,,,, idó no crec jo que tot sigui així: a) el PP posará ( si no ho ha fet ja ) la màquina en marxa ( i recordau que tenen el poder ) perquè saben que si no guanyen molts d’ells haurán de cercar feïna ( i encara molt pitjor, fer-ne ), b) la gent vota segons els convé personalment ( o segons els enganyen ) i si no mirau els resultats de les darreres eleccions, c) d’aquí al final encara ha de girar moltes vegades la truita i els pactes, d) que en Cifre sigui el més bon al.lot no vol dir res, en el país de los ciegos ... e) si en Monjo ho controlás tot no hi hauria el batle que tenim ni ell estaria a la oposició, f) pots penssar que tots llegesquin, tant se n’enfoten, la majoria diu alló de “si mateix farán el que vulguin els votem o no”, g) encara no hi ha res segur, per cert qui llamps es en Toni Vicens ? i, algú sap qui es presentará per CPU ? Repetesc la meva porra: PSOE-4, PP-4. CPU-2, UM-2 i PSM-1. I ja ho sabeu endavant i fora por !!!
endavant i fora por !!! <sonbaulo@mallorcaweb.net>
- Thursday, January 23, 2003 at 18:47:41 (CET)
endevant psm A POR ELLOS QUE SON MUCHOS PERO COVARDES
UN DES POBLE DE VEINAT
- Thursday, January 23, 2003 at 18:35:42 (CET)
TENS RAÓ PER DESGRÀCIA EL PSOE NOMES NIA UN DE MIGUEL CIFRE LO DEMES TAMBE FA PUDO
MARGALIDA
- Thursday, January 23, 2003 at 18:29:31 (CET)
en cifre es millor de tots
a.c.o.
- Thursday, January 23, 2003 at 18:13:23 (CET)
Sí, sí, molt de demanar al PSOE i PSM que mirin pel bé del poble si tan mateix n'hi ha d'altres que se presenten. CPU deu tenir un concepte de "poble" que per ventura no és el mateix que el de molts dels que escriuen en aquest debat, i al cap i a la fí s'acabarà venent al que primer, i més bé, es baixi els pantalons. Quant a UM, estau segurs que canviarà gaire de filosofia per molt que posin en Toni Vicens al davant. I no dubteu que si el PP no canvia, jugarà fort amb els pactes com ho ha fet fins ara. Amb això vull dir que per molta coalició que hi hagui, després hauran de rodar molt bé les coses perque el "poble" hi surti guanyant
Darthb
- Thursday, January 23, 2003 at 17:00:39 (CET)
A PeP i a UN Forastero. A voltros vos pixen a damunt i vos fan creure que plou!!!!
The Magician
- Thursday, January 23, 2003 at 16:34:44 (CET)
Agrairiem que el senyor Miquel Cifre ens aclarís el per què no hi ha pre-pacte electoral amb el PSM, o si vosté no ha dit res a l´agrupació del PSM en quant aquest tema?, si ha dit res ho podria explicar al poble, ja que a l´anterior missatge, va dir que no s´amagava de res i firmava amb el seu nom, i dò be estarem esperant la seva resposta, ens defraudaria molt que ignorés aquesta pregunta, això voldria dir que hi ha coses al darrera que no vol que el poble s´en doni conte.
dimoni i vetlador
- Thursday, January 23, 2003 at 16:31:22 (CET)
Ja veig que si que comptes amb UM xetxero... poc a poc sortirà es bollit!!!
Vilera
- Thursday, January 23, 2003 at 15:58:57 (CET)
NO he entés amb que no estaveu d'acord, o d'caord a mitges... ho resumiré!!!: D'en Canet m'en fot un pebre, supos que no ho has entés, i per ventura passa que la comparança no era bona. Volia que constesiu, i sumessiu, pero veig que ha quedat en de de "canet", be!!!. El que veig que no s'ha entés és lo d'en Monjo, ves a saber de qui és parent aquest (que?), jo no et veig tant malament a tu bosqueta, ves a saber el perque??.
Vilera
- Thursday, January 23, 2003 at 15:56:21 (CET)
Bosqueta, si que hi estas ben equivocada si no hi ha acord entre el PSM i el PSOE es per mor d`es PSOE i si no que li damanin a n`el senyor Cifre i es seus socios Ca`n Picafortes.
Rem
- Thursday, January 23, 2003 at 15:43:17 (CET)
Meam bosqueta explica això de a mitges, com és que no hi estàs d'acord del tot? Veig que per aquí hi acampa molta gent jove i del PSM. Això és molt positiu, i ara crec que els coordinadors d'aquesta pàgina no sé com, però que ho pensis ells, haurien de mirar si qualcú de les terceres edats també hi diuen la seva, o no ho trobau tots aquests internautes???? Esper que en aquestes eleccions votem un poc PEL BÉ DEL POBLE i UN POC DE SENY i no tan sols pel xicolati i l'ensaïmada!!!!!!!!!
Xetxero
- Thursday, January 23, 2003 at 14:40:06 (CET)
IDOI, SÍ ANAVA EQUIVOCADA, SEGONS M'HA ARRIBAT A SES ORELLES, ENCARA M'HAURÉ DE POSAR D'ACORD AMB SA VILERA, QUE HAUREM DE FER FORÇAR ES JOVES PER FER RESURGIR LA VILA DE SES CENDRERS COM DIU EL DIMONI, IDOI FORÇA PSM, ANAM PER UN, DOS I TRES SI ÉS POSIBLE. HEM D'ACONSEGUIR ES CANVI URGENT, SIGUI AMB COALICIÓ O FORA.
BOSQUETA
- Thursday, January 23, 2003 at 13:50:20 (CET)
Ja hi torn, estic a mitges d'acord amb en "xetxero", i amb sa vilera es pot dir que poquet, tant de Canet, ja pareixes parenta seva, a veure, defenses que el PSM no faci coalició amb el PSOE, però, no sé si a les passades eleccions acampaves per la vila, hi havia la mateixa situació, el PSM es presentà fora cap mena de coalició preelectoral i el que va fer, va esser llevar vots al PSOE, (encara que no per això no va governar) no en varen aconseguir cap ni un, d'acord que enguany volguem mira positivament i al manco en facem un .Bé vaig al que anava d'en Canet, tú defenses "un tot sol pot canviar mirau en Canet", val, d'acord, amb qui ha votat en Canet a favor de la proposta amb el PSOE O NO?, vaig equivocada, penses que si només fos en Canet el que hagués votat tot solet, faria res?, necessita un reforç, un tot sol no pot fer res, a no esser que les coses estiguin per un, i a la vila, quan passa això es mouen els doblerets, i passarà el de sempre que s'apoderat amb els nostres doblers compri els vots que li fan falta per tornar-se a posar a la trona, jo crec, que qui no ha d'esser egoïsta és el PSM, i arribar a un acord per el bé de la vila, a lo millor estic equivocada i qui no ha mollat ha estat el PSOE, però esper arribin a un acord per el bé de la vila. Que s'asseguin fora pensar qui són, ni quines ideologies defensen més enllà d'es poble, com el nacionalisme, o el no-nacionalisme, per això més envant hi haurà temps, ara és s'hora de pensar en La vila, necessita un canvi, i em repetesc, URGENT.
bosqueta
- Thursday, January 23, 2003 at 13:39:39 (CET)
PEP, te fan creure que els bancs de l´esglèsia ballen, com un més del PP, es demostre com ets, un ignorant que critiques els altres per defensar les teves errades, PeP sou com mens, vos duen alla on volen, pensen per voltros i vos manipulen així com volen,això de la gent major, en quant a les "nuevas generaciones", tots són uns fills de papa que estan en aqueix partit per guanyar un poc de popularitat entre aquesta classe de gent, popularitat que no s´han pogut guanyar expressant les poques ideies que tenen en el cap. ÀNIM AL PSM!!! SI EL POBLE ES DONA CONTA DEL QUE VOL FER AQUEIX PARTIT I LA IL·LUSSIÓ AMB QUE PRETÉN ACONSEGUIR-HO NO TAN SOLS EN FARÀ UN SINO QUE EN FARÀ *3*.
dimoni
- Thursday, January 23, 2003 at 13:37:51 (CET)
Primer de tot vull dir que la població del nucli de Santa Margalida ha augmentat i ara es necessitaran més vots per poder aconseguir el primer regidor, que és el més difícil. Quant al que diu aquesta vilera només té raó en part, baix el meu punt de vista. Crec que el pacte PSOE-PSM en aquest moments és molt important, ja que ara per ara el PSM fins que no pugui demostrar que val ho tendrà mal de fer entrar. També s'ha de dir que el PSOE no ha tengut bones intencions i ho ha demostrat, tan sols ha pensat amb ell i no pel bé del municipi. Si la coalisió preelectoral es pogués dur a terme possiblement en farien 5 o 6 (és un poc difícil però no impossible) i si així fos a molt a pesar meu crec que pactaria amb UM, no tan sols per treure el PP a defora sinó també els de CPU. Pensant-ho així la meva porra seria PP-3-4; CPU-2; PSOE-PSM-5-6; UM-2 Si no fan coalisió preelectoral, que aleshores sembla impossible, sols em queda l'esperança que UM amb el nou candidat Toni Vicens llevi vots al PP i CPU; per tant, amb la lluita d'un PSM lliure i fort que no tengui miraments per a cap partit faci una campanya electoral a ultrança, podríem assegurar el resultat de: PSOE-4, PSM-1, UM-3, PP-3, CPU-2. Així riuríem molt, i llavors sí que seria possible el pacte postelectoral de PSOE-PSM-UM. Però sols la il·lusió manté l'espelma encesa!!!
Xetxero
- Thursday, January 23, 2003 at 10:52:47 (CET)
Vilera estàs a sa lluna, es que ha tengut sa idea de enviar dobes a ajudar als de Galicia es el millor empresari de les platges de Mallorca, en Toni que ademes es des PP com es govern de Galicia i no diguis pardalades que no tenteres de res en cifre domes vol anar a fer una foto en chapapote i li es igual si ni an denviar mes perque no paga des seus
PeP
- Wednesday, January 22, 2003 at 23:13:34 (CET)
Vos ben assegur que no entenc res de tot aquest disbarat de pactes pre-electorals, llistes conjuntes o com li vulgueu dir, del PSM amb el PSOE. Quina animalada!!. Perquè s’ha de partir infravalorant el PSM, i amb això el seu candidat ??, Quina falta fa el PSOE al PSM, (mes aviat l’hi fa falta carn jove al PSOE). No he entès quins eren els comptes per poder pensar que amb sis puguin tenir esperances de qualque cosa canviar. Jo no ho puc veure així si no és contant amb el pacte amb UM.... i oooooooooou!! aqui!!!. Cap falta fa tanta borratxera per començar a canviar, la mostra de que amb un, NOMES UN, pot valer per canviar, tant com puguin valer sis, ho hem tingut amb els darrers fora joc d’en Canet, o no ??. Un només UN!!!. De fer aquest pacte només hi hauria un beneficiat... i ben content que havia d’anar, l’hi haurien arreglat el que ell no és capaç d’arreglar, ho endevineu??: MONJO !??!. I si no van plegats, i com diuen ho han decidit els del PSOE, vius!! És que en Monjo així ho ha ordenat, i és que no va malament : “DIVIDE Y VENCERAS!!”. Lògic!!, i que no és això el que ha fet en caragol anys i mes anys amb el PP??. Però no us perdeu la conclusió de d’aquesta partida, per aquesta decisió ja ho tenen ben pensat : també en Monjo ha pensat que els que tregui el PSM els tindrà, igualment, al seu costat. Per a mi el PSM no s’ha de casar amb ningú, per tal d’evitar comprometre el seu vot els propers quatre anys. S’ha de fer valer a cada alçada de mà i no l’hi ha de tremolar si no veu clar el benefici pel poble. Si n’entra un a l’Ajuntament no ha de negociar amb ningú : escoltar-los A TOTS i Si! SI! SI!, tenir el coses i el cap ben clar, anar al ple, i VOTAR. Si aquest cop n’entren un i pel be del poble es fa valer, en tornar arrasarà i només veureu dos partits concursar: en caragol i tot lo que arrossega i el PSM. El PSOE desapareixerà i els que sempre s’han dit “bons”, si ho poden demostrar seràn al PSM si arriben a entendre que La Vila no és el Marroc, ni Galicia tampoc; UM, no hi ha dubte, si en monjo te urbanisme –que ben ve és que en volen un d’espavilat- PUPUPUM, has encertat !!!. Ara de cada una quedarà el mes fotut : forasters, moros, gitanos, argentins i alemanys... tots amb preu posat: La Vila segueix venal i ningú no ho vol comprar... ho volen regalat !!!.
Vilera
- Wednesday, January 22, 2003 at 22:57:55 (CET)
en Cifre guanyarà amb majoria absoluta, però en Del Olmo tornarà a ser batle,segur que tornarà a pactar amb CPU
m........
- Wednesday, January 22, 2003 at 19:23:07 (CET)
És mal de fer que hi hagi pacte PSOE-PSM i la raó és que el PSOE s'ha estimat més fer partit que fer poble. Que li demanin a en Cifre perquè no hi haurà pacte. El PSM estava disposat... però ha imperat el radicalisme de determinada gent del PSOE. Visca el PSM i el poble
pensador
- Wednesday, January 22, 2003 at 18:38:26 (CET)
HAMAQUES, PULPILLOS, REGENERACIÓNS ILEGALS DE PLATJES, SOLAR DE L'ESCOLA NOVA (PER QUANT), SOLAR DEL QUARTER (???), EN ROIG SEN VA, PRIMERA LINIA DE MAR,..... TOT AIXÒ AMB 3 ANYS I EL DARRER ES RENTEN LA CARA FENT COSES QUE PODRIEN I HAURIEN D'ESTAR FETS, POSANT GESPA PELS VOTS DELS FUTBOLISTES I AFICIONATS, CENTRES DE DIA PELS VELLS PELS VOTS,..... TOT AIXÒ SEMPRE ES EL MATEIX JA ES BEN HORA DE QUE TOTS SEN VAGIN A FORA. IDEALMENT: PP - 0 CPU-0 PSOE-0 UM-0 PSM - 0 ==> POBLE - 13
NO ES EL MATEIX
- Wednesday, January 22, 2003 at 17:23:57 (CET)
Crec que la gent del PP veu que la gent que votar per defensar els seus interesos no han fet res així com toca, han enganat a tothom han robat tot el que han volgut i ho tapen així com volen, VILEROS!!! obriu els ulls, aquets són uns lladres, votau lo millor pel poble votau PSM O PSOE, tant hi ha bona gent en un lloc com a un altra.després de la meva introducció diré que PSOE 4, PSM 1, PP 2, CPU 3, UM 1
dimoni
- Wednesday, January 22, 2003 at 16:55:02 (CET)
PERQUE LA GENT ES INTELIGENT I NO VOTARAN EL PP (O CPU QUE ES MATIEX)
LA BATLESA
- Wednesday, January 22, 2003 at 15:32:28 (CET)
ESTIC D'ACORD AMB NA MARGALIDA, HI HAURIA D'HAVER COALICIÓ PSOE-PSM, SERIA UN AIRE JOVE PER LA CANDIDATURA DEL PSOE, I JUNTS A LO MILLOR FERIEN RESURGIR LA VILA, ARA QUE EN LO ENFONSADA QUE ESTÀ, (MOLTA FEINA HI HA). VOT PER LA COALICIÓ.PSOE-PSM (6), ARA QUE SI HI TORNA HAVER COALICIÓ PP I CPU, JA L'HEM FETA GERMANETS, COM SEMPRE SA TARTA DE CADA VEGADA ES XEPARÀ MÉS I MÉS, I N'HI HAURÀ DE REUNIONS CAMUFLADES, UNS AMB ELS ALTRES, PER NEGOCIAR QUE ES QUEDA UN I QUE DEIXA L'ALTRE. REALMENT EL PSM SI FA COALICIÓ AMB EL PSOE, TÉ EN LES SEVES MANS EL FUTUR POLÍTIC, BON CANDIDAT, GANES DE FER FEINA, I NOVA GENT, AMB COALICIÓ AMB GENT QUE HO HA FET BÉ FINS ARA, HO SI MÉS NO, HO HA INTENTAT, NO COM D'ALTRES QUE S'HAN DEDICAT A FER MÉS EXTENSES LES SEVES PRÒPIES ARQUES, PODRIEN AGAFAR BARCO, (QUE SEGUR QUE HO FARAN I ENCARA A DAMUNT AMB EL CAP BEN ALT). HI HA GENT QUE NO TÉ VERGONYA, AIXÒ SÍ, TOTHOM TÉ EL QUE SEMBRA, DEMÀ O MOLT MÉS ENVANT, TOTHOM TÉ UN JUDICI JUST. REP O PERD EL QUE ES MEREIX.
BOSQUETA
- Wednesday, January 22, 2003 at 14:13:00 (CET)
Na MARGALIDA te raó. si hi ha coalició podria quedar així: PP 3-4 / PSOE.PSM 5-6 / CPU 3-4 / UM 1-2. Si no n'hi ha tot quedarà més o manco igual per PP i PSOE, i me tem que el PSM no en ferà cap. Peró aixó de canviar de batle...la batalla dels pactes serà sagnant!
Darthb
- Wednesday, January 22, 2003 at 13:18:04 (CET)
Trob que na Margalida té raó, però en lloc de 6 pel psoe, n'assegurarien 5, i el que sobra, s'ho tornaria a quedar UM.
olivera <olivera@yuju.com>
- Wednesday, January 22, 2003 at 13:11:34 (CET)
ES MOLT ARRISCAT PERO SI PSM I PSOE FESIN COALICIÓ PP 3 PSOE.PSM 6 CPU2 UM 1
MARGALIDA
- Wednesday, January 22, 2003 at 11:34:30 (CET)
Bones! Si ens mouen per els aconteixements que han anat succeint durant aquests 4 anys, per lògica, la cosa hauria de canviar un poquet, alguns creixent i els altres devallant. Primer: el PP. Una cosa és el que se mereixi i l'altre la realitat dels seus votants: Per tant, jo les pos 3 regidors. Crec que sen mereix menys, ja que: que ha fet durent aquests 4 anys??? algú m'ho pot respondre? Bé, però com que hi ha gent que no veu dues passes envant! El Psoe: pens que s'endurà 4, o pot ser 3 si no amplia les joventuts de les seves llistes, i tenguent en compte que en Cifre sigui al davant, sino, podria ser un fracàs! El CPU: arrassarà. posa-li 3-4. (politicament han anat molt vius, i hi aniran) UM: pens que sen duran 1-2. PSM, no en ferà cap, desgraciadament. M'agradaria que en fés 1 per començar a estabilitzar la balança. Bé, no sé si em surten més regidors del que toca. De totes maneres, pens que el batle ...no sé qui serà. En Fèlix?
olivera <olivera@yahoo.com>
- Tuesday, January 21, 2003 at 18:45:42 (CET)
PP-4 ;PSOE-4 ; CPU-2 ;UM-2 ;PSM-1. batles? mal de dir? en Miquel Cifre o en Toni del Olmo;en Toni Vicenç; això si en Toni Vicenç no se fa valer
envit <envit_i_truc@jocfora_però.net>
- Tuesday, January 21, 2003 at 18:45:08 (CET)
... al manco amb aquest nou tema de debat no ens desviarem, ja que es ben cert que de sempre ha estat el que més ha interessat i comentaris ha mogut. La meva "porra" es: PP-4 / PSOE-4 / CPU-2 / UM-2 i PSM-1. També crec que el qui será batle de Santa Margalida va fer festa el passat divendres, o sigui per Sant Antoni ... Només deman una cosa pel bé de tots, que el nou batle no ho hagi estat mai, ja hi tindrem molt a guanyar.
endavant i fora por !!! <sonbaulo@mallorcaweb.net>
- Tuesday, January 21, 2003 at 18:13:46 (CET)
... al manco amb aquest nou tema de debat no ens desviarem, ja que es ben cert que de sempre ha estat el que més ha interessat i comentaris ha mogut. La meva "porra" es: PP-4 / PSOE-4 / CPU-2 / UM-2 i PSM-1. També crec que el qui será batle de Santa Margalida va fer festa el passat divendres, o sigui per Sant Antoni ... Només deman una cosa pel bé de tots, que el nou batle no ho hagi estat mai, ja hi tindrem molt a guanyar.
endavant i fora por !!! <sonbaulo@mallorcaweb.net>
- Tuesday, January 21, 2003 at 18:13:32 (CET)
The Magician diu: He sentit a dir que el batle i un parell més han regalat l'aigua potable a Son Serra. Per així guanyar vots. Algú m'ho pot confirmar??
The Magician
- Tuesday, January 21, 2003 at 16:42:10 (CET)
The Magician diu: El PSM farà un regidor.
The Magician
- Tuesday, January 21, 2003 at 16:38:52 (CET)
The Magician diu: Hi haurà nou batle.
The Magician
- Tuesday, January 21, 2003 at 16:38:03 (CET)
Toni tranquil guanyarem.PP 7 PSOE3 UM 1 CP 2 PSM 1 o no
PP
- Tuesday, January 21, 2003 at 16:34:26 (CET)
Toni tranquil guanyarem.En farem set i els altres m´hen fot.
partit popular
- Tuesday, January 21, 2003 at 16:31:12 (CET)
PSM 1-2
pensador
- Tuesday, January 21, 2003 at 14:53:23 (CET)
Res, tot igual. Aquesta és la meva: PSOE: 4 PP: 4 CPU: 4 UM: 1
BERROUL
- Tuesday, January 21, 2003 at 12:09:40 (CET)
Espero que siga el mismo
UN Forastero
- Tuesday, January 21, 2003 at 11:08:16 (CET)
PROVA
PROVA
- Tuesday, January 21, 2003 at 09:49:32 (CET)
Vos donam la benvinguda a l'espai de debat de lavila.org. Amb aquesta secció posam una eina més a la vostra disposició perque pogueu expressar la vostra opinió d'una manera anònima i sense censures, sempre i quant mantengueu un to respectuós i civilitzat. És per això que ens reservam el dret d'eliminar els missatges fora d'aquest context. Moltes gràcies per la vostra participació.
webmaster@lavila.org
- Dilluns, 20 de gener, 2003 at 20:30:12 (CET)
tornar