Benvolguts amics, ja pot esser ja que tots els vileros tenguin/tinguem el cor gèlid encara que el gel té la propietat de fondrer-se i d'aquí al darrer cap de 7mana de Maig ( sí apuntau bé la data, devers dia 25 de Maig, que en veurem de grosses ) jo pens que hi ha temps encara que no crec amb els que algú penssa que poden fer voltar la bístia a l'enrevés ( i em sap greu perquè amb el que SÍ crec es amb el que representen ). I parlant de jovent ( es que aquest es el problema, son massa joves els de la bístia a l'enrevés, encara que si no hi creim ara que son joves ... ) jo sí crec que es prou important -diria que bàsic- escoltar als joves i denunciar la política juvenil de clientelisme i de "favor con favor se paga" dels residents actuals al Pouás. Em jugo per altra banda un pèsol a que les travesses d'en Martí de la Vila sobre les llistes electorals no son acertades, ja ho veureu !!!! En qualsevol cas, amiga Vilera, haurem d'anar alerta amb el que teclejam ja que cal recordar que ho feim des de dins d'un d'els tres Estats del món mundial ( junt amb Xina, i crec que Irán, quina vergonya Déu meu !!! ) que censura i impedeix l'accés a pàgines de partits polítics i si començam així aviat ens veurem "impasible el ademán" i coberts per un enorme pedaç "rojigualda" si no volem esser tatxtats de terroristes assassins i coses pitjors tan sols per no opinar com a la "Meseta". qué hi ferem ?
endavant i fora por <sonbaulo@mallorcaweb.net>
- Thursday, October 24, 2002 at 18:37:06 (CEST)
bé, germanets i germanetes de La Vila. endavant i fora por!!! diria ben fort enmitg de la Plaça com a traca final de legislatura. l'Altre dia vaig parlar llargament amb una vilera i arribarem a un estol de conclusions: -Fa massa anys que parlam del mateix, de la política barroera de Santa Margalida i de la poca iniciativa de la poca gent activa d'aquest poble. -La majoria d'erudits del nostre estimat bufet de ginjoler, que te mala ferida, són miserables . Ells són els únics que poden seures a la camilla del Junior's, i divagar , extreure a més d'extrategies de cànvi , accions drastiques per batre els ous. - També coincidiem que a les llistes electorals no hi haurà gaire modificacions de personatges , el SOE es conserva com sempre , "el PePé sigue con el Olmo" i la resta no parlar-ne, igual, tot igual. Els únics que poden fer voltar la bístia a l'enrevés són els del PSM- Entesa Nacionalista que per ara no mostren celles. Així que ara, si tots callen i no diven res es perque, uns no han parlat mai i els altres mediten com a frares. Per tant som agosarat i pens dir que els sols ells ens podran sorprendre i dar-nos sol·lucions convincents. La dinàmica de la vila és així monotona i conservadora. Dimonis enceneu la metxa i preniu foc al cor gèlit del margalidans. Enceniu-los la sang i en vironau de lluita la calma tensió. Xerrarem i xerem ... Hem de xerrar d'aquest petit país! Diven que el món esta cap perdut i de cada dia s'embruta tothom te la barba bruta i ningú vol ser barbut. Vull proposar un canví en el debat , deixar la política mediocre i parlar de CULTURA. PREGUNTA: Creis que és necessari un projecte sociocultural pels joves de Santa Margalida? És prou importat escoltar el jovent? Som els joves l'oblit llunyà envers els majors? Vivim el dia dia o pensam amb el futur? Quí té la responsabilitat de la dinamització cultural i del jovent de La Vila? Record als de lavila.org que dia 3 d'agost fa jorns que ha esdevingut aigua passada. Siau més originals. Adéu germanets.
En Martí de La Vila.
- Thursday, October 24, 2002 at 12:59:48 (CEST)
En veritat no en se res de res de la nova amollada de coets que puguin preparar ??. Certament hi ha rumors per ací i per allà, però de res no em refiï. Ben cert també que sembli que no hi haguí mes que parlar pel diaris que de política, i no ho hauríem de veure així, i molt menys els professionals. Parlant d’uns i altres, polítics i periodistes, la impressió que en tinc es que ben poca imaginatius deuen ser: Dels polítics no se si creure que siguin capaços de amollar mes traques que les que TOTS paguem per les festes – i a la festa NASIonal de tots: el futbol!! -, per no ser imaginatius, ja t’hi fitxaràs, com amb els negocis seus, fins i tot, no han fet mes que fotrels als demés: competència a l’especulació immobiliària, a la construcció... i derivados, a l’explotació de platges, hotels. Ja t’hi pots fitxar, a veure que hi trobes; i això podria passar amb els del PP que, els donin per allà a on els donin, no tenen mes remei que votar-se a ells mateixos, però, hi ha que veure com n’aprenen, d’aviat, a l’Escuaela de Negocios!!. Respecte dels periodistes, que vols que et digui, segur que ja deuen haver cobert la quota de subscripcions de l’any, i no em sembla que tinguessin d’altre ocupació. Com que d’imaginació no els ho veig per cap costat, si de cas, a lo millor hauríem de fer càbales amb la possibilitat de que, seguint el “criterio de la nueva economia”, no sortís qualque “fusión”. “Algú”, mes que frit, o torrat : fus. Tant silenci –de qui no ha sabut fer gaire mes que enrenou, sempre- és escandalós. Almenys sospitós. Però, per lo vist, haurem d’esperar en tornar la màniga curta, per saber el que passa. No voldran els del PPsoe fer-nos passar fred damunt Sa Plaça, per saber el que devem a s’Ajuntament (bastaria això per encalantir-nos??). Això serà a la pròxima, varen dir; però, que vares entendre quant ??. Jo pens que ja no ho faran. Si s’estoven un poc més no trobaran els d’UM, o els d’UM no trobaran la núvia que ha anat amb un de mes jovenet, i la gent no arriba a noces perquè amb la panxa s’ha compromesa amb l’extens programa cultural, de coques de verdura o amb verdura tota sola, aquest any. El gra, que ha sigut poc aquesta anyada, s’ha de guardar per PPorcelletes a gent de bon paladar, amb anfós, clar.
Vilera
- Monday, October 21, 2002 at 23:36:41 (CEST)
Apreciada i ¿ única ? companya de debat "vilera", la meva interpretació del silenci del periodista de les "barbes" es que tant ell com els lectors ja devien començar a estar farts desl escándols de la vila i ara s'ha pres un petit descans i tal vegada també a que els altres pobles també existeixen. Pel que fa al demés periodistes deu esser com dius que li devien "correr darrera" per saber que passava; i entre aquesta falta de professionalitat i que el "barbes" tampoc es per amollar campanes així els hi va a tots !!! Pel que fa a la Vila, jo crec que si ningú diu res es perquè alguna de grossa en preparen com si fos la traca final de legislatura abans " d'esmolar l'eina" de cara al Maig vinent que llavors sí que en veurem de grosses. En qualsevol cas des de la vila ho deus veure més aprop i de primera má que a Son Bauló, va vinga conta el que sàpigues que jo estic a les fosques !!!
endavant i fora por <sonbaulo@mallorcaweb.net>
- Monday, October 21, 2002 at 18:53:30 (CEST)
"Endevant i fora por", com penses que podem interpretar aquest silenci de mesos -ja masses mesos- del periodista del Diario de Mallorca -i consecuentment, també, de tots els demés:tots li corrien darrera, llavors-. Que deu haver passat ??
Vilera
- Saturday, October 19, 2002 at 21:31:11 (CEST)
Completament d'acord amb Vilera, ja ferem debat nosaltres, encara que haguem d'esser només vosté i jo. Ja començava a estar cansat de veure la pàgina igual durant tants dies. Va, vinga, qui s'apunta a debatre, capgirar, xafardejar, enraonar, discutir, criticar, comentar, ... , o fins i tot tan sols observar des de rera la pantalla aquesta acutalitat local, comarcal, illenca, estatal, europea, mundial i universal que ens envolta ?
endavant i fora por <sonbaulo@mallorcaweb.net>
- Saturday, October 19, 2002 at 10:04:14 (CEST)
> CARTA DE OBISPO DE EUA A BUSH > > > Traducción de la carta enviada al Presidente de los EUA por > Robert Bowan,Obispo de la Iglesia Católica de Florida, > Teniente Coronel yex combatiente de Vietnam: > > "Señor Presidente: > > Cuente la verdad al pueblo Sr. Presidente, sobre el > terrorismo. Si los mitos acerca del terrorismo no son > destruidos, entonces la amenaza continuará hasta > destruirnos por completo. La verdad es que ninguna de > nuestras millares de armas nucleares pueden protegernos de > esa amenaza. > > Ni el sistema de "guerra en las estrellas" -no importa cuan > técnicamente avanzado sea ni cuantos trillones de dólares > se hayan gastado en él- podrá protegernos de un arma > nuclear traída en un barco, avión o auto alquilado. > > Ni siquiera ningún arma de nuestro vasto arsenal, ni > siquiera > un centavo de los u$s 270.000.000.000.000.- (si, esos > mismos doscientos setenta billones de dólares) gastados por > año en el llamado "sistema de defensa" puede evitar una > bomba terrorista; esto es un hecho militar. > > Como Teniente coronel retirado y frecuente conferencista en > asuntos de seguridad nacional, siempre cito el salmo 33 "Un > rey no está a salvo por su poderoso ejército, así como un > guerrero no está a salvo por su enorme fuerza". La reacción > obvia es: "¿Entonces, qué podemos hacer? ¿No > existe nada que podamos hacer para garantir la seguridad de > nuestro pueblo? > Existe. Pero para entender eso, precisamos saber la verdad > sobre la amenaza. > > Sr. Presidente, Ud. no contó al pueblo americano la verdad > sobre por qué somos el blanco del terrorismo, cuando > explicó por qué bombardearíamos Afganistán y Sudán. -Ud. > dijo que somos blanco del terrorismo porque > defendemos la democracia, la libertad y los derechos > humanos del mundo. > > ¡Qué absurdo, Sr, Presidente! > > Somos blanco de los terroristas porque, en la mayor parte > del mundo, nuestro gobierno defendió la dictadura, la > esclavitud y la explotación humana. > > Somos blancos de los terroristas porque somos odiados. Y > somos odiados porque nuestro gobierno ha hecho cosas > odiosas. ¿En cuantos países agentes de nuestro gobierno > depusieron a líderes popularmente elegidos, > sustituyéndolos por dictadores militares, marionetas > deseosas de vender a su propio pueblo a corporaciones > norteamericanas multinacionales? > > Hicimos eso en Irán cuando los marines y la CIA derrocaron > a Mossadegh porque el tenía la intenci ón de nacionalizar > el petróleo. Y lo sustituimos por el Sha Reza Palhevi y > armamos, entrenamos y pagamos a su > odiada guardia nacional -la Savak- que esclavizó y > embruteció al pueblo iraní para proteger el interés > financiero de nuestras compañías de petróleo. > > Después de eso, ¿será difícil de imaginar que existan en > Irán personas que nos odien? > > Hicimos lo mismo en Chile, hicimos lo mismo en Vietnam, más > recientemente intentamos hacerlo en Iraq . Y claro, cuantas > veces hicimos eso en Nicaragua y en otras repúblicas de > América Latina. > > Una vez tras de otra, hemos destituido líderes populares > que deseaban que las riquezas de su tierra fueran > repartidas entre el pueblo que las generó. > > Nosotros los reemplazamos por tiranos asesinos que > venderían a su propio pueblo para que, mediante el pago de > abultadas propinas para engordar sus cuentas particulares, > las riquezas de su propia tierra pudiera ser tomada por la > Dominó Sugar, la United Fruit Company, la Folgers, y > por ahí va todo. > En cada país, nuestro gobierno obstruyó la democracia, > sofocó la libertad y pisoteó los derechos humanos. Es por > eso que somos odiados en todoel mundo. Es por eso que somos > el blanco de los terroristas. > > El pueblo de Canadá disfruta de la democracia, la libertad > y > los derechos humanos, así como el pueblo de Noruega y > Suecia.- ¿Ud.escuchó hablar de embajadas canadienses, > noruegas o suecas siendo bombardeadas? > > Nosotros no somos odiados porque practicamos la democracia, > la libertad o los derechos humanos. Somos odiados porque > nuestro gobierno niega esas cosas a los pueblos de los > países del tercer mundo, cuyos recursos son > codiciados por nuestras corporaciones multinacionales. > > Ese odio que sembramos se volvió en contra nuestra para > asombrarnos, en forma de terrorismo y, en el futuro, el > terrorismo nuclear.-Una vez dicha la verdad sobre por qué > existe la amenaza y una vez entendida, la solución se torna > obvia. > > Nosotros necesitamos cambiar nuestras costumbres. > > > Librémonos de nuestras armas nucleares (unilateralmente si > es preciso) y mejorará nuestra seguridad. Alterando > drásticamente nuestra política exterior la asegurará.- En > lugar de enviar a nuestros hijos e hijas a todo el mundo > para matar árabes de modo que podamos tener el petróleo que > existe debajo de sus arenas, deberíamos mandarlos para que > reconstruyan sus infraestructuras, proveerlos de agua > limpia y alimentar a sus niños hambrientos. > > En vez de continuar matando diariamente a millares de niños > iraquíes con nuestras sanciones económicas, deberíamos > ayudar a los iraquíes a reconstruir sus usinas eléctricas, > sus estaciones de tratamiento de > agua, sus hospitales, y todas las otras cosas que > destruimos y les impedimos reconstruir con sanciones > económicas.-En lugar de entrenar terroristas > y escuadrones de la muerte, deberíamos cerrar la Escuela de > las Américas. > > > En vez de sostener las revueltas, la desestabilización, el > asesinato y el terror alrededor del mundo, deberíamos > abolir la CIA y dar el dinero que ella gasta a agencias de > asistencia. > > Resumiendo, deberíamos ser buenos en lugar de malos, y de > serlo, ¿quién iría a intentar detenernos?¿Quien nos iría a > odiar? ¿Quien nos ir ía a querer bombardear? Esa es la > verdad, Sr. Presidente. Eso es lo que el pueblo > norteamericano precisa escuchar. > > (Robert Bowan voló en 101 misiones de combate en Vietnam. > Actualmente es obispo de la United Catholic Church en > Melbourne > Beach, > Florida).
Brusch
- Tuesday, October 15, 2002 at 22:08:32 (CEST)
> CARTA DE OBISPO DE EUA A BUSH > > > Traducción de la carta enviada al Presidente de los EUA por > Robert Bowan,Obispo de la Iglesia Católica de Florida, > Teniente Coronel yex combatiente de Vietnam: > >
brusch
- Tuesday, October 15, 2002 at 22:06:06 (CEST)
Era la campesina que estaba ordeñando la vaca, pasa el marido por detrás y le dice: Ves si en vez de tener dos tetas tuvieras cuatro, podríamos vender la vaca. Y ella le responde: Y tú si en vez de tener una picha tuvieras dos, podríamos despedir al mozo.
avorrits
- Wednesday, October 09, 2002 at 19:23:55 (CEST)
Be! jo tambe passava per aci quasi a diari, i ho he dit be: nomes PASSAVA. Cal que ens hi aturem un poc. Si els de lavila.org no canvien el tema de debat no passa res, ho podem fer nosaltres. Ningú no ens impedeix parlar del que vulguem!!. Sobretot es necessari que surti qualque comentari ara que venen eleccions, ara que es periodista de lavila es de vacances fa mes de quatre mesos, ara que PP i PSOE s'aseuen plegats per combatre nacionalisme d'on sua vingui, ara que comencem a estar convinçuts de la necessitat d'atacar en Sadam Juseim i, a la revesa, el americans, desp´res de dubtar, comencen a pensar que no ho han de fer, ara que sa princesa es folla l'oposició amb la veritat que tots saben i no volen reconeixer que els hi ha agradat, que els donin pel davant i pel darrera, ara que ja ha passat La Beata, que la gespa s'ha regat prou eeii!! es ben hora de parlar un poc de tot, pens jo. O no? Una salutacio tots/es els que encara passeu per aci de tant en tant. Salut!!
Vilera
- Thursday, October 03, 2002 at 22:26:08 (CEST)
completament d'acord amb AIGUA FRESCA QUE FA BON ULL, ja fa massa estona que el dabat s'ha mort, i que no l'hem de reviscolar una mica ?
endavant i fora por <sonbaulo@mallorcaweb.net>
- Thursday, October 03, 2002 at 19:16:40 (CEST)
GERMANETS QUE NO TROBAU QUE JA ES BEN HORA DE CANVIAR DE DEBAT, QUE AQUEIX JA FA OLOR I TANMATEIX QUI TÉ EL MANEC DE LA PELLA ÉS EL SENYOROT DE SA DRAGONERA, UN PARTIT DE TITELLAIRE I TITELLES AMB CUCALESEUROMILLONARIES QUE POC TENIN A FER ELS QUE ESTIMAM LA NOSTRA TERRA I LA NOSTRA SANTA MARGALIDA. D'AQUI VOLDRIA ENCORATJAR PER UNA CANVI BEN FERM I ROTUND DINS L'AMBIT POLITIC DE LA VILAQUE JA FA MÉS QUE OLOR FA PUDOR. UNS ANYS PER ENDAVAT LA POBLACIÓ SEGUIRA CREIXENT I ELS INMIGRANTS HAURIEN DE SER LLIURES AMB EL SEU VOT I NO VEURES MANIPULAT NI OBLIGAT A VOTAR UN CACIC. SOLS LA CREACIO D'UN NOU PARTIT POLITIC EN EL NUCLI DE CAN PICAFORT QUE SEPARI ELS VOTS I OPTI PER LA VILA POT RESOLDRE EL PROBLEMA DEL MAPA POLITIC. PER ALTRE BANDA ES NECESARI CANVIAR DE GESTIONADORS DE CAPS DE PARTIT I REEMPLAÇARLOS PER GENT NOVELLA AMB SENY I AMB SENSIBLITAT POLITICA ENVERS UN CANVI DE BONA GESTIO ECONOMICA I SOCIAL. EL DEBAT CREAT PEL MEU PAISÀ COLAU I PER MOLTS D'ALTRES VILERS I VILERES ANYS ENRERA ESTA BEN FONEMENTAT I SERIA NECESARIA UN ESCRUPULOSA NETEJADA A NIVELL DE PARTITS. NO OLVIDEU QUE A SANTA MARGALIDA HI HA MOLTA GENT BONA I CAPACITADA, PERÒ VIST EL MERDER QUE HI HA FAN PASSES ENRERA. MALGRAT TOT PREST ENS VOREM LES CARES DINS LES LLISTES A LES PROPERES ELECCIONS. GRÀCIES I SEMPRE ENDAVANT.
AIGUA FRESCA QUE FA BON ULL.
- Wednesday, October 02, 2002 at 09:10:25 (CEST)
QUI GOVERNA EL NOSTRE MUNICIPI ES CPU. HI UNA QUEIXA QUE VULL FER ÉS QUE ARA COM QUE HAN DESTROÇAT CAN PICAFORT, VOLEN FER EL MATEIX AMB SON SERRA DE MARINA.SON SERRA AGRADA PER LA SEVA PAU I TRANQUILITAT, AIXÍ QUE NO LA DESTROSEU I DEXAU-LA AMB PAU. NO PODEM DEIXAR QUE CONSTRUEIXIN HOTELS I RESTAURANTS. SON SERRA ÉS DEL POBLE NO DELS HOTELERS
XENIA
- Tuesday, October 01, 2002 at 17:52:15 (CEST)
>> > Muere José María Aznar. Y Dios y el Diablo se pelean porque ninguno de >> > > los dos quiere tenerlo a su lado por el resto de la Eternidad o, por >>lo >> > > menos, hasta el Día del Juicio Final. En vista de que ninguno cede y >>que >> > > no hay acuerdo entre ellos, deciden recurrir a una comisión de >> > mediadores >> > > compuesta por las mejores almas del Purgatorio, los que después de >> > arduas >> > > deliberaciones dictaminan una propuesta de aceptacion obligatoria: >>que >> > > alterne un mes en el Cielo y otro en el Infierno. >> > > El primer mes José María Aznar va al cielo y al poco tiempo Dios no >>sabe >> > > que hacer con él ya que lo vuelve loco con las ideas que Aznar >>tiene. >>El >> > > pepero se mete en todo, privatiza los elementos de la Oración >> > > y Liturgia, disuelve el sistema de Seguridad Social de los Ángeles, >> > > subasta las nubes para que se las queden sus amiguetes, le regala un >> > > sistema de televisión digital vía satélite y dos cadenas de radio y >> > > televisión -que pertenecían al cielo- al infierno, nombra Arcangeles >>a >> > > raudales, envía un proyecto de Ley a los apóstoles para reformar los >> > diez >> > > mandamientos y darle stock options del Cielo a Lucifer, le >>interviene >> > las >> > > comunicaciones a los Santos, cambia las cerraduras de las puertas de >>San >> > > Pedro para que no entren en el cielo moros, negros, judíos, >> > nacionalistas >> > > vascos o catalanes y acusa de irresponsable a cualquiera que no >>comulgue >> > > con su idea de un Paraíso globalizado, neoliberal (uno, grande y >> > > libre). En el cielo todo es privatizado y José Mari se encarga >> > > personalmente de dirigir el Coro del Paraíso para que a diario y a >>todas >> > > horas, se desgañiten cantando la obra póstuma del tahúr Villalonga, >>"El >> > > Cielo va bien". >> > > Las almas que están en el Cielo no saben qué hacer con él y Dios >> > > no ve la hora que se cumpla el dia 30 para que se largue al >> > > infierno. Cuando Aznar hace las maletas y se va rumbo al infierno, >>Dios >> > > respira aliviado, pero a acercarse el día 20 comienza a sufrir >> > > nuevamente pensando que en 10 días tiene que volver a verlo. Sin >>embargo >> > > llega el primer dia del siguiente mes y Aznar no aparece. Llega el >> > quinto >> > > dia y Aznar sigue sin dar señales de vida. Dios estaba feliz pero... >> > > luego >> > > se queda pensando que acaso se haya quedado más tiempo en el >>infierno >>y >> > > después pueda tocarle tenerlo dos meses seguidos en el Paraíso. Con >>sólo >> > > pensarlo se desespera y Dios decide llamar por teléfono al infierno >>para >> > > preguntarle al diablo que es lo que ocurre. >> > > - Ring... ring... ring... >> > > - buenos días... contesta un diablo recepcionista >> > > - Es el Infierno ?, pregunta Dios >> > > - Ah... sí, sí. En que puedo servirle ? >> > > - Por favor, quiero hablar con el demonio. >> > > - Cuál de los dos? -contesta el recepcionista- ¿el colorado con >>cuernos >> > o >> > > el hijoputa del bigote?. >> > > >> > > MORALEJA: TODO AQUEL QUE RECIBA LA PRESENTE COMUNICACION TIENE >> > > LA OBLIGACION EN DEFENSA DE LA ETICA Y DE LA DEMOCRACIA DE >>TRASMITIRLA >> > > A DIEZ AMIGOS. DE NO CONTINUAR CON LA CADENA, AZNAR PODRÁ SER >>REELEGIDO >> > > HASTA QUE >> > > ANA BOTELLA TERMINE DE PREPARAR SU GUARDARROPA O APRENDA LO >>NECESARIO >> > > (LO QUE OCURRA PRIMERO) PARA SER PRESIDENTA. >> > > >> > > " Las cosas son como son, pero también podrían ser diferentes....."
Labeata <eldelbigote@y el de los granos.tambe>
- Tuesday, September 10, 2002 at 19:25:08 (CEST)
MIENTRAS SE PUEDAN HACER NEGOCIOS SUCIOS NO VA A CAMBIAR NADA, YA SE ENCARGARAN LOS MISMOS DE SIEMPRE DE ORGANIZAR, PARTIDOS NUEVOS Y VIEJOS, PAGAR LAS CAMPAÑAS ELECTORALES, PONER A SUS HOMBRES DE PAJA, PARA QUE LOS 8.000 CIUDADANOS DE ESTE MUNICIPIO PONGAMOS EL CULO Y DIGASMOS "SI BUANA". EL DIA QUE NO SE PUEDAN HACER NEGOCIOS O LOS CUIDADANOS DIGAMOS BASTA ENTONCES SI VA A CAMBIAR, PERO PRIMERO HABRA QUE METER A UNOS CUANTOS DE LOS BUANAS EN LA PRISION, MUCHOS AUNQUE NO SEAMOS RELIGIOS REZAMOS PARA QUE EL MILAGRO SE CUMPLA, OTRA COSA NO PODEMOS HACER, "MIENTRAS LOS CARAGOLESSSSSS TAPEN LA ENTRADA Y SALIDA LOS CABALLOSSSSSS NO CORRERRANNNNNNN"
UNO DE TANTOS
- Saturday, August 31, 2002 at 17:35:10 (CEST)
si per a pitjor
3333
- Sunday, August 25, 2002 at 21:02:42 (CEST)
si per a pitjor
3333
- Sunday, August 25, 2002 at 20:55:26 (CEST)
La ampliación del puerto de Son Serra será incluida en la nueva normativa urbanística La nueva regulación urbanística de Santa Margalida también contemplará un campo de golf ELENA BALLESTERO La nueva normativa urbanística del municipio, que podría ser aprobada de forma inicial el próximo noviembre, incluirá, entre otras actuaciones, la ampliación del puerto deportivo de Son Serra de Marina y la construcción de un campo de golf en Can Picafort. Así lo ha explicado el concejal de Urbanisme y delegado de Can Picafort, Félix Estelrich, que informó de que el plazo para que las empresas interesadas en redactar la nueva normativa presentaran sus propuestas a concurso concluyó el viernes. Así, según Estelrich, si los trámites de adjudicación cumplen los plazos previstos, la aprobación inicial de la nueva normativa podría estar lista el próximo septiembre. El alcalde, Antoni del Olmo, que se mostró optimista con las fechas, confirmó que «se ha presentado una única empresa, por lo que la redacción de normas se adjudicará en breve». Después de ocho años de revisiones en la normativa urbanística del municipio, Santa Margalida podría así estrenar nueva regulación en 2003. La normativa vigente data de 1986 y ha quedado totalmente obsoleta.
Ultima Hora
- Sunday, August 25, 2002 at 00:04:29 (CEST)
El Govern y los propietarios de Son Real cierran el acuerdo de compra de la finca El Ejecutivo pagará un total de 12 millones de euros con cargo a la ecotasa por 395 hectáreas de terreno JOAN J. SERRA El Govern balear y la familia Morell Magraner han cerrado definitivamente el acuerdo para la compra-venta de la finca de Son Real, en el municipio de Santa Margalida, por 12 millones de euros (2.000 millones de pesetas) con cargo a la ecotasa. El acuerdo ya está cerrado, si bien falta reflejarlo en escritura. La inactividad de agosto ha aplazado el formalismo legal, pero, en todo caso, previamente hace falta la autorización del Consell de Govern. Fuentes del Ejecutivo aseguraron que el primer Consell de Govern después de vacaciones, el próximo día 30, podría aprobar la compra. Como muy tarde, la decisión se adoptará en septiembre. El Govern compra casi la mitad de la finca, concretamente 395 de las 856 hectáreas de la posesión. La adquisición incluye toda la costa de la finca, con 1'7 kilómetros hacia el sur a partir del torrente de Son Bauló. Toda esta costa, con un claro protagonismo dunar, es absolutamente virgen y los únicos elementos constructivos presentes son los restos arqueológicos. El yacimiento de Sa Punta des Fenicis incluye una necrópolis declarada monumento histórico en el año 1964. En la finca también hay un poblado pretalayótico y el santuario de sa Punta des Patró, entre otros. Estos elementos patrimoniales e históricos, a los cuales se añaden las antiguas casas y el interés ecológico de este litoral virgen, convierten Son Real en un lugar único en la costa balear. Un miembro de la familia Morell Magraner confirmó ayer estos datos y añadió que la mitad de la finca que no se vende al Govern continuará en manos de la familia, ya que ésta no tiene la intención de deshacerse de ella. El Govern se puso en contacto, después del verano del año pasado, con los nueve hermanos herederos de la finca para ofrecer la compra de 395 hectáreas, todas ellas declaradas Área Natural de Especial Interés (ANEI). La finca dispone de otras 460 hectáreas, dedicadas en parte a actividades agrícolas. Cuando el Govern anunció su intención de comprar 395 hectáreas de la finca de Son Real, aparecieron varias ofertas de particulares que superaron los 13 millones de euros, que era la cantidad de la cual se hablaba inicialmente. La familia Morell Magraner ha mantenido su compromiso de, en caso de llegar a un acuerdo con el Ejecutivo, no vender las 395 hectáreas a otros interesados, aunque las ofertas económicas fueran superiores a la del Govern. Las ofertas de particulares llegaron a la familia aunque los contactos entre la familia propietaria de Son Real y el Govern se encontraban en una fase inicial y no había nada más que un cierto compromiso verbal. La familia había expresado la preferencia de vender la finca a una institución pública. Apunte Alud de proyectos de la ecotasa hasta finales de año Fuentes del Ejecutivo autonómico informaron ayer que, a partir de septiembre y hasta finales de año, el Consell de Govern irá aprobando proyectos que financiará la ecotasa, de forma que se podrían llevar adelante, desde el punto de vista administrativo, más de 50 por ciento de las iniciativas incluidas en la primera fase de aplicación del impuesto turístico. Las mismas fuentes indicaron que podrían llegar a un ritmo de aprobación de un proyecto de la ecotasa por cada Consell de Govern. Entre las prioridades de los próximos cuatro meses se encuentra la adquisición de fincas, la compra de edificios, la creación de viales no motorizados y actuaciones relacionadas con la agricultura.
Ultima Hora
- Sunday, August 25, 2002 at 00:01:12 (CEST)
El consistorio rescata por falta de avales la concesión de la playa El alcalde no descarta la intervención de las cajas a los cobradores de la playa. Foto: Guillem Bosch El alcalde podría ordenar el embargo y el PSOE le acusa de ser ''un nefasto administrador'' MAteu ferrer. Can Picafort. El alcalde de Santa Margalida, Antoni del Olmo (PP), ha ordenado el inicio de los trámites para que el Ayuntamiento rescate la concesión de la explotación de las playas de Can Picafort después de que la actual concesionaria, Tecplaya SL, haya agotado los plazos legales para presentar los avales de esta temporada. Del Olmo informa que “a estas alturas del verano el concesionario sólo ha presentado avales por valor de 613.032 euros (102 millones de pesetas), dejando pendientes de avalar 240.404 euros (40 millones de pesetas), a pesar de que se los hemos requerido en varias ocasiones”. Tecplaya ha presentado varios recursos y solicitudes de aplazamientos en los pagos debido al retraso este año en poder iniciar la explotación. Sin embargo, el alcalde sólo ha estado dispuesto a negociar “hasta 90.000 euros de rebaja, pero no más”. Por ello el consistorio ya le ha notificado la apertura de dos expedientes: uno para cobrar por vía ejecutiva las cantidades avaladas y el segundo para rescatar la concesión “por incumplimiento de contrato”. En el primero de los casos, al tener cedido el Ayuntamiento el cobro de algunos tributos a la Comunidad Autónoma, serán estos servicios de recaudación los encargados de ejecutar los avales bancarios. Intervención de las cajas El alcalde anuncia que “para cobrar el resto sin avalar tendrá que hacerse vía embargo o interviniendo la Policía las cajas de los cobradores al final de cada jornada”. Del Olmo explica que “acabaremos esta temporada así, y de cara al año que viene, como la concesión está adjudicada por dos años más, el propio Ayuntamiento explotará la playa o se volverá a subastar la explotación”. El portavoz del PSOE, Miquel Cifre, recuerda que su partido “ya denunció hace meses que faltaban avales, pero el alcalde y sus socios de Can Picafort Unit permitieron colocar las hamacas sin tener asegurado el cobro de la concesión este año”. Cifre dice que “una vez más se ha demostrado la incapacidad del PP y del alcalde para administrar los intereses de los ciudadanos”. El PSOE ya da por “perdidos para el pueblo” los 240.404 euros sin avalar, e ironiza: “cuándo se intervendrán las cajas, ¿en noviembre, una vez concluida la temporada? Tal vez lo mejor sea vender como recuerdo la gravilla con la que el ministro Matas ha regenerado Ðo mejor dicho, ha desgraciadoÐ la playa, al igual que se hizo con los trozos del muro de Berlín”. Cifre exigirá “responsabilidades políticas” y cree que “si a Del Olmo le quedara una pizca de dignidad ya hubiera dimitido por su nefasta gestión”. Cabe recordar que la adjudicación de la explotación de la playa de Can Picafort ha estado plagada de polémica y escándalos. La concesión se otorgó inicialmente a Baltasar Pulpillo, a pesar de que su oferta fue la segunda más alta de las que se presentaron. Hace pocos meses Pulpillo se autoacusó de ser un “hombre de paja” del alcalde Del Olmo e implicó a éste en una trama de supuestos sobornos a concejales para que le otorgaran la concesión, de la que el alcalde también sería presuntamente beneficiario. En febrero de este año Pulpillo traspasó la concesión a Tecplaya SL, que es la actual explotadora. La oposición ya denunció entonces que faltaban avales por presentar y el PSOE emplazó al PP para que “al llegar el momento pusieran el dinero que faltara de su bolsillo”. la concesionaria Tecplaya denuncia el retraso que le produjo la regeneración. Los motivos que alega la actual concesionaria de la playa de Can Picafort, Tecplaya SL, para rebajar el precio de la concesión son el retraso en poder instalar las hamacas esta temporada Ðdebido a la regeneración artificial de la arena, que no finalizó hasta junioÐ, las protestas que recibe por la mala calidad del sedimento o la tardanza en la adjudicación del servicio de limpieza de la playa este año. Sin embargo, el Ayuntamiento le ha desestimado todos sus recursos.
Diario de Mallorca 23/08/2002 <inca@diariodemallorca.es>
- Friday, August 23, 2002 at 22:48:44 (CEST)
Patos en Can Picafort LUIS M. POMAR Y POMAR No sé qué partido gobierna el Ayuntamiento de Santa Margarita, pero por su contumacia, desplantes chulescos y desprecio por cualquier ordenamiento legal cuyo cumplimiento puede suponer la pérdida de votos, sólo puede ser uno. Con tal de que la gente se divierta a risotada limpia hay que suministrarle carnaza, que es lo que le gusta a la fiera. Y alimentar los instintos más despiadados de una muchacha que exulta persiguiendo patos para cazarlos a manotazos. Dicen que no los matan, pero quizás sería mejor que lo hicieran antes que someterlos al terror de huir de aquellas manos que los amenazan. Supongo que el peculiar alcalde de ese pueblo, desobedece limpiamente la vigente Ley de Protección de los derechos de los Animales (promulgada para más inri por un Parlamento en que el PP disponía de mayoría absoluta) invocando la sola razón de que la salvajada viene cometiéndose desde hace más de 60 años y convencido, por lo tanto, de que cualquier vileza se convalida y recibe toda suerte de bendiciones con el solo transcurrir del tiempo. ¡Lástima que hayan pasado tantos años...! ¡Con lo divertidas que serían las hogueras de los Autos de Fe...! Aparte del daño gratuito que se infiere a esos pobres animales, su corolario más alarmante es el inevitable embotamiento de la sensibilidad que van a padecer esos alevines de hombres. Seguro que quien manda en Santa Margarita es de los que procuran no dejarse seducir jamás por la funesta manía de pensar, por cuyo motivo no se le ha ocurrido imaginar qué tipo de ciudadanos serán los «margalidans» de mañana si continúan divirtiéndose con el salvaje entretenimiento de perseguir patos a manotazos, tal como lo ha definido el Tribunal Superior de Justicia de Baleares. No sé ustedes, pero personalmente lo tengo muy claro.... Luis Maria Pomar y Pomar es veterinario
SOMOS UNOS CHULOS !!!
- Monday, August 19, 2002 at 22:37:41 (CEST)
No és que el pugui canviar sinó que ja l'ha canviat. L'única diferència serà que els vilers seran els que patiran les conseqüències de caire administratiu. Però el que més em preocupa és que Can Picafort serà manat per una guarda d'hotelers que faran i desfaran segons conveniències individuals. Per altra banda, m'agradaria saber si tots els immigrants picaforters tendran collons de votar-los. I , per acabar, supòs que l'Ajuntament ja es deu moure per tal de solventar els problemes d'integració. No només pels joves escolaritzats, vull dir que seria necessari fer veure que; a Mallorca, és necessari parlar el català. Pel que fa a coses com aquesta l'Ajuntament no fa res perquè li interessen els vots i és partidari de la indiferència cultural.
Lou Reeds Tom Waits
- Friday, August 09, 2002 at 19:40:32 (CEST)
no cambie, no cambie.... no cambié no cambie sigo siendo la misma pero ya no sufro por tu querer......
tamara
- Thursday, July 18, 2002 at 13:14:00 (CEST)
Ens agradaria veuret partir Del Olmo, volem en Roig, no tots "els teus" estem d'acord amb aquestes maneres només, i unicament, de "savoir fer" teves. Amb aquestes maneres pots arribar molt mes amunt, proveu i deixens fer a d'altres.
No tots som iguals.
- Wednesday, July 17, 2002 at 23:30:54 (CEST)
No, no cambiará nada. ... Por qué ....a ver ...¿Quién se atrave a cambiarlo?
whitesniffers@cp.maf
- Monday, July 15, 2002 at 19:44:18 (CEST)
SI, POR SUPUESTO AUNQUE LO QUE DEBERIA DE CAMBIAR SON SUS PERSONAJES POLITICOS.
EL ZORRO
- Saturday, July 13, 2002 at 22:47:14 (CEST)
Després de quatre anys sense passar pel centre de Ca’n Picafort, dimecres passat hi vaig haver de tornar. Un bon tros abans d’arribar a La Colonya ja em sentia l’angoixa que em roegava l’estómac, feia quatre anys me en havia tornat amb un nu a es coll que ofegava, amb el mateix nu seguia al dia següent, i l’en demà... i al cap d’una setmana, tot i que la raó ja només romania al meu subconscient: ho havia volgut oblidar. Aquest dimecres es preveia catastròfic pel meu cor, no ho podria aguantar. Que haurien fet amb quatre anys mes??. No hi tenia cap feina, només en calia d’esperar una hora a qui hi havia anat a acompanyar. Vaig rodolar pels carrers, els nous sobretot, els de la “nova” Ca’n Picafort, ara, a l’altre banda de la carretera d’Artà, que havia travessat sense adonar-me. Blocs, ciment i carrers, molts carrers. No deixava de demanar-me: per qui deven fer tot això ??; no em sabé respondre, perquè deuen fer tot això !!!. Prop d’hora de tornada, ja cap devers les set, ben rodo de tant disbarat, de camí a recollir qui havia deixat, vaig decidir de fer-ho pel vell camí que renegat, travessant lo veí, paral·lel a la mar, pel centre de Ca’n Picafort. Després de haver-me omplit els ulls de llàgrimes, ben bé cabia podar-hi un souvenir, escoltar renou foraster, omplir-me el nas de l’olor que aquell redol sempre ha feta a bronzejador i a pell cuita de foraster ros; ben be havia ja de suportar el que es poses pel davant. Ara havia entrat pels “capellans” –que deu quedar d’aquell quatre venuts de Deu?, no hi vaig entrar!!”, feia el recorregut poc a poc, no me en podia avenir: Ca’n Picafort havia canviat, ho trobava millor del que em pensava. Les palmeres estaven precioses. Llàstima que no tingues temps: podia triar al cafè que vulgues per seure, hagués pogut caminar per les aceres no hi havia rosses cap joc de mames de rossa no em despista, no feia tanta pudor, envers cotxes de lloguer per tot arreu, la cosa havia millorat molt, es veien quasi només mercedes, i rovers esportius, i molts audis, molts –de qui deuen ser???, em demanava jo. Els estrangers que ara venen han canviat molt amb aquestos coxarros- es veu que ara ve molt mes bona gent per allà, és respira un molt més alt poder adquisitiu dels visitants que no pas aquells que llogaven cotxets i feien aquella pudor. En arribar allà on acaba es Mollet, i comença la platja... ja no em podia resistir: hi vaig arribar a fer un cop d’ull a la platja –el trull havia de ser a qualque banda???- aquí si que vaig quedar estorat: la gent no es trepitjava, a alguns els vaig entendre, parlaven com jo!!!, Hi havia una putada d’arena... només una cosa em destorba aquella petita satisfacció (algú havia cagat al Mollet???), era, ara, de merda, la pudor. Esteu d’enhorabona vileres i vileros, pens que si apreneu a estirar sa cadena, desrprès de torcar-lis el que cal –o llepar- i fer que la merda se en vagui cap allà on toca, un batle de Ca’n Picafort vos convé... jo no em pensava això: allà ho fan molt be!!, això!!
Fil.lotxera
- Thursday, July 11, 2002 at 23:30:49 (CEST)
crec que Can Picafort, era molt millor fa 40 anys
duna <marpec33@hotmail.com>
- Thursday, July 11, 2002 at 11:57:57 (CEST)
No estic d'acord que TOTS tenguessin motiu per estar calladets. I si tu tens motius per creure el contrari, per què no els dius? Pentura em convencis.. Ara que no ho crec... però proves i motius, s i els tens, són proves i motius... però hem de mester sentir-los
No basta amb dir-ho
- Wednesday, July 10, 2002 at 19:45:34 (CEST)
Es una verguenza ver lo que la oposición hizo un viernes en la plaza de Santa Margalida, cuando casi todos los que estaban alli subidos destripando al actual consistorio, deberian estar bien calladitos, pues todos tienen motivos para estarlo. Sinceramente es una verguenza. ........!!!!!!!!
un vecino <bill@cable.com>
- Wednesday, July 10, 2002 at 12:28:14 (CEST)
El estado de gobierno y oposición, és de profunda reflexión – hagan pausa-. Los que meten mano reflexionan acerca de si, posiblemente, se pasaron de la RAYA o hacia falta un poco más. Lo que pasa es que, siendo tanto el paston, parece que no hubo para todos y algunos quieren “CANTAR”. Pero no pasen pena, señores, aún queda por repartir: Quedan campos de futbol, más temporales por venir, quedan colegios nuevos, quedan colegios viejos y, sobre todo, queda hacer “ESCUELA” para pispar. Señores, el cOLMO ha de llegar. De la oposición –hagan pausa- : ni hablar.
Deceperaoz <unos@yotroz.con.can.picafort.cagaoz>
- Monday, July 08, 2002 at 22:34:07 (CEST)
Sembla que no hi son ara, “ Visca Lavila Lliure”. Ara son tots per Sa Plaça de Lavila. No passis ànsia, tornaran!!. El que passa és que allà fa més bon xerrar, aprofitant la vergonya que tenim –perquè per aficar-si-hi fa falta ser un poca vergonya, ni encara que sigui per dir “fuera” des de una soca o de per devers ca ses monges- allà s’ho fan tot seu i tenen raó. Be!! ara han parlar és bons, i en botar de Sa Plaça qui més qui manco es demanava, ¿ meam que diran ets altres ??, i és que en fer mitins sembla que tots diuen ve. Ja ho diu be sa gent “TOTS SON IGUALS”.
Crónicas de un PPueblo... <no.faceu.renou@estanquiets.cou>
- Monday, July 08, 2002 at 22:22:16 (CEST)
Cambiar el mapa político decís? Previsiblemente sea así, aunque está por ver en qué sentido. Lo que resulta evidente es el peso que ahora tiene Can Picafort Unit en nuestro Ayuntamiento: controla áreas importantísimas, com son Urbanismo, Sanidad, la Policia Municipal (que, por cierto, tiene su sede en Can Picafort), Servicios sociales y, además, tiene en propiedad (por así decirlo) las delegaciones de Can Picafort y Son Serra. Y eso supone que ostentan, se reconozca o no, las competencias que el PP debiera retener en esos núcleos, como son las de Vias y Obras, Cultura y fiestas. ¿O acaso alguien se cree que las áreas que son nominalmente competencia del PP son ejercidas verdaderamente por este partido en Can Picafort y Son Serra? Y otro error, craso error, por cierto, es confundir UM, PSOE y PP con partidos vileros, cuando lo son de ámbito municipal. ¿Dónde tiene fijada su residencia Juan Monjo de UM? ¿Dón la tienen Antonio Comas y Antonio Valiente del PP? ¿Y Juan José Iglesias del PSOE? En Santa Margalida o en Son Serra? Hoy por hoy, siete, más de las mitad de los concejales viven en Can Picafort, y ese número seguirá incrementándose en el futuro. Eso no debe extrañarnos, aunque pueda dolernos, pues no es otra cosa que el reflejo político del cambio demográfico de nuestro municipio. Desengañemonos: lejos, muy lejos están los días que la políticica municipal se dictaba desde Santa Margalida. Y que no nos extrañe tampoco que dentro en una o dos legislaturas tengamos un alcalde de Can Picafort, o cosas aún más dolorosas, y que no son precisamente la independencia de Can Picafort, lo que, por otra parte, sería la salida más rápida y menos traumática a esta situación, si los vileros queremos continuar gobernándonos a nosotros mismos, tener alcaldes y concejales vileros. O eso, o como núcleo sufragáneo de Can Picafort que seremos en breve, conseguimos para nuestro pueblo la categoría de entidad local menor, lo que nos permitiría tener un alcalde pedáneo (que no es lo mismo que la delegación de alcaldía actual), concejales propios y administrar una parte de nuestro presupuesto municipal. Y, sino, que repase quin quiera la lista de las inversiones municipales en nuestro pueblo en los últimos ocho años, y las que se han realizado en Can Picafort y Sdon Serra. Cierto es que en esos núcleos las necesidades podían resultar más perentorias, pero de ahí a que ninguna inversíon de entidad se lleve a cabo en nuestro pueblo media un abismo. Y que nadie venga con la canturrela que se va a construir una ampliación del colegio Eleonor Bosch, ya que la demografía de nuestro pueblo no lo hace necesario. Si esta escuela se construye en la Vila y no en Can Picafort es porque determinados padres de Can Picafort no quieren que sus hijos sean alumnos del Voramar. Prefieren que sus hijos sean alumnos de una escuela de un pueblo de interior, tranquila y sin excesivos problemas, y en la que, además, puedan influir políticamente. Y si se planea construir una piscina cubierta y campo de cesped en nuestro pueblo (y en estos momentos no me refiero a la pertinencia de estras inversiones) es porque esas inversiones también van a realizarse en Can Picafort y, en estos momentos, no llevarlas a cabo en nuestro pueblo aún resulta un agravio comparativo. Aún somos un porcentaje apreciable de electores. Peró ¿qué pasará en el futuro, cuando Can Picafort tenga sieto u ocho mil habitantes y nosotros nos quedemos en los tres mil de siempre? En fin, a mi me sorprende que haya quien se quede en la interpretación del mapa político en un simple hecho de partidos políticos y de alcaldías, que, como siempre, los árboles no nos dejen ver el bosque.
Requiem por Santa Margalida
- Monday, July 08, 2002 at 19:25:47 (CEST)
Ehhhhh! Hi ha nigú en aqueix debat?
Visca la Vila LLiure!!!!!!
- Monday, July 08, 2002 at 07:30:48 (CEST)
Argentina no ens cau tant enfora, Argentina és aquí. Hem de consentir acabar així ??
Fil.lotxera
- Sunday, June 30, 2002 at 11:12:41 (CEST)
ÚLTIMA BOTELLA AL MAR DE UNA TRISTE PATRIA Por Guillermo Silva* Hermanos del mundo, esta es una carta de los argentinos; quizá nos hayan visto alguna vez por sus aldeas o por sus puertos. Somos aquellos coquetos engreídos que disimulaban su renguera haciéndose los presumidos, haciéndose los románticos, fanfarroneando a pura buena voluntad o diciendo piropos. Somos como nuestro tango. Así de buenos, así de malos. Hermanos de otros países, mandamos esta carta para despedirnos del mundo. Nos han botado de él. Claro, claro. Dirán ustedes: "Otra vez los argentinos endilgándole la culpa a otros". Algo de razón tienen; siempre todos tenemos algo de razón, incluso los argentinos. Pero esta vez es bastante distinto. Hubo gentes de otras partes abriéndonos las venas, internacionales fondos, mundiales bancos, migratorios capitalistas...y sobre todo gente nacida en este sur. Algunos aún figuran en las tapas de las revistas del jet set; son aquellos retratados junto a poderosos presidentes (el mentón altivo, la mirada un poco furtiva, los bolsillos henchidos). Delincuentes comunes, estafadores o genocidas a los ojos del mundo, que aquí en el último sur decían amarse políticos. Y muchos de nosotros aceptábamos llamarles así. En Argentina simular concienzudamente ante una cámara de televisión el tiempo suficiente solía alcanzar para encarnar como verdad la patraña más grotesca. Créannos, era así. Pero los que mandamos esta carta somos los otros, los que no nos robamos entre sí, ni a ustedes, ni a nadie. Somos los que intentamos la dignidad de vivir día a día en nuestras casas, con la mujer amada, con el hombre amado. Tal vez no nos hayan visto nunca. Probablemente no nos verán jamás por sus aldeas y sus puertos. Porque esta carta es para despedirnos, sin habernos conocido. Sin embargo, para darles una semblanza, digamos que somos idénticos a ustedes. Nacimos de hombre y mujer amándose, tenemos apellidos parecidos, sajones, gallegos, napolitanos, judíos, polacos o japoneses. Cuando acariciamos nuestras raíces tocamos la calle de Alcalá, el agua antigua de un canal eneciano, los metales de Silesia o Cracovia y una porción de torta negra galesa. Esta carta va para todos ustedes y tiene un apartado especial para aquellos hermanos extranjeros que tienen alguna cuenta en bancos internacionales: Boston, Citi, Bilbao-Vizcaya, Santander, Banca Nazionale del Lavoro, HSBC, Scotia Bank y otros. Quédense tranquilos; no vamos a pedirles dinero. Eso lo hacían otros argentinos. Nosotros no. Simplemente queremos recordarles que cuando esos bancos publiquen en sus ciudades carteles satinados a todo color tentándolos con obsequios deslumbrantes, como tasas de interés, viajes, cuentas especiales, vídeo-grabadoras, seguros de retiro, complacientes financiaciones para recorrer el globo terrestre, relojes y lapiceras que honren vuestra confianza puesta en ellos, juguetes para vuestros niños, o sencillamente ofertando sonrisas destellantes de prolijísimos gerentes... sepan con qué se ha pagado buena parte de esos beneficios. Sépanlo aunque, por supuesto, no sea culpa vuestra. Los remitentes de esta carta han sido despojados de su dignidad como seres humanos para gloria de las finanzas internacionales. Para dicha gloria fue necesario que nuestro país careciera de industria. Así perdimos nuestros empleos. Para dicha gloria hacía falta descuartizar el concepto de Estado y de pueblo libre. Así perdimos las escuelas y las universidades. Por dicha gloria se nos mueren en nuestra tierra 12.500 niños anualmente por enfermedades que ustedes curarían sin siquiera sufrir inquietud (¡Dios les bendiga siempre con esta misericordiosa gloria!). Cada beneficio que estos bancos les otorguen estará sustentando en ladrillos de muerte y miseria de nuestro pueblo. Por esta razón, además, nuestra carta es de despedida. Podrían firmarla al pie otros muchos hermanos de Paraguay, Bolivia, Nicaragua, Ecuador, Nigeria, Tailandia, Costa de Marfil. Podrían firmarla los esclavos negros hacinados en bodegas llenas de ratas que cruzaron el Atlántico dos siglos atrás. Y nuestros Incas y nuestros Aztecas y nuestros Pampas y nuestros Guaraníes y nuestros Mayas, que asesinados y saqueados originaron los barcos repletos del oro, que en el devenir de los tiempos dieron origen a la banca que hoy nos saquea y asesina. Hermanos del mundo, por favor, no queremos sonarles "lejanos" o extraños. Somos ustedes, lo fuimos hasta ayer: leíamos a Camus, llorábamos con Vittorio De Sica, cantábamos con Nirvana y comíamos los mismos espaguetis (aunque los escribiéramos distinto). Descorchamos nuestro vino de la precordillera para festejar la caída del Muro, extendimos nuestra cuchara llena de cereal cuando el hambre nublaba la vida de vuestros abuelos, nos dejamos llevar por Lola Flores, Brassens, Paul Eluard, Luigi Tenco o Pavarotti. Escuchamos El Silencio con Bergman, hicimos nuestros los estribillos de la Guerra Civil Española y nos preguntábamos con ustedes "¿Qué culpa tiene el tomate que está solito en la huerta?". Amamos a andaluzas o romanas. Y ellas nos amaron. Redescubrimos la Bondad Humana con Kurosawa y garrapateamos en nuestros muros las consignas de un lejano mayo de París. Hoy no tenemos presente. Mañana no tendremos futuro. No habrá aquí trabajo ni se sabrá leer. Cualquier bacteria nos matará. Pronto vendrá la guerra por un pan que no encontramos, aún derrotado nuestro enemigo que no será otro que el vecino. Hemos sido expulsados de aquel poema vuestro, La Declaración de los Derechos del Hombre. ¿Alcanzará con decir "Ustedes votaron a esos criminales para que los gobernaran e iniciaran el saqueo"? Detrás de cada político siempre estuvo el mismo poder. Sépanlo. La otra opción era una casta militar fascista. No supimos o no pudimos hacer la revolución, porque esos mismos poderes asesinaron sumariamente a 30.000 mujeres y hombres que abrigaban ese sueño. Cuando convino usufructuar de nosotros, lo hicieron. Hoy, en el nuevo siglo, ya no servimos para nada ni para nadie. O tal vez sí. Servimos para nuestros hijos. Pero ello no será razón suficiente: nuestros hijos no sirven para nada. Teníamos vuestros mismos ideales, sudamos como sudan allá, hacemos el amor como ustedes lo hacen. Nos alimentaría lo mismo que los alimenta a ustedes y nos matan las mismas cosas. Y sin embargo somos menos humanos. Dicen que por razones político-económicas. Las razones del dinero son primero, aquí en el último sur, que la dignidad humana. No les reclamamos nada, hermanos. No queremos dar lástima. Sí queremos decir nuestras últimas palabras. Mientras podamos. No fuimos tan perversos ni tan tontos. O dicho de otro modo, sí fuimos tontos, no fuimos perversos. No éramos mejores que ustedes. Pero tampoco el desecho orgánico del liberalismo a ultranza que ahora somos. Mientras los seres humanos tengan bajo el sol el visto buenode Dios, ustedes y nosotros, merecemos otra oportunidad. Si un humano la merece, todos la merecen. Lucharemos hasta el final por esto. Y de sucumbir lo haremos tan dignamente como lo harían ustedes. Porque somos sus iguales ante el reino de la vida. No nos olviden. Semejante olvido dañaría vuestras almas. Y es necesario que queden hermanos vivos que defiendan la justicia en el mundo que sigue. GUILLERMO SILVA * Poeta y escritor argentino
amb l'estimació que tinc a la meva amiga Roxana, i tants altres que d'allà arribaren i aquells que no han pogut..... vos agrairé no ho lleveu i, així, tingui l'oportunitat de llegir-ho que per aqui passi... moltes gràcies!!!
- Saturday, June 29, 2002 at 00:33:11 (CEST)
Es mapa no se com canviara pero sé ben cert que es pobla és una puta merda. Poblets mes petits tenen mes coses que noltros. Sempre anam en so darre tren. tenim tot fet amb el cul: biblioteca, polisportiu, escola, casal de cultura,.... tot. i amb mes de 2000 milions de presupost!!! fa vergonya. Es mapa acabarà dessert perque tothom fogirà.
jovenet
- Friday, June 28, 2002 at 21:55:55 (CEST)
El fet de que creixi el nombre d'electors no es cap garantia de que votin el CPU. Altra cosa és que pretenguem tapar els ulls dels picafortes perquè no vegin la guarda de cacics que tenim a La Vila, a mes dels que tenim a Ca’n Picafort. Per l’aument de població, el CPU tendra mes vots, el PP tendrà mes vots i el PSOE tendrà mes vots i, a Son Serra, UM tendrà mes vots; això no pot caviar massa, llastimosament, el que no canviarà son els cacics. El que pens és que finalment, sigui quin sigui el cacic no pot ser massa pitjor que els que tenim ara, almenys amb desvergonyia, i ja seria molt aconseguir no veure com ens trepitgen.
Vilera
- Friday, June 28, 2002 at 19:50:09 (CEST)
Perdonau, però em vaig erra. Aquí on deia “Amb tots els meus respectes, crec "Endavant i fora por", que el pes demogràfic de Can Picafort i de Sin Serra és massa important com per creure que no determinarà el mapa polític del municipi (la Vila i Can Picafort junts no arribaran ni al 40% dels votants)”, volia dir Amb tots els meus respectes, crec "Endavant i fora por", que el pes demogràfic de Can Picafort i de Son Serra és massa important com per creure que no determinarà el mapa polític del municipi (la Vila i SON SERRA junts no arribaran ni al 40% dels votants) .
Visca la Vila lliure!!!!
- Friday, June 28, 2002 at 08:50:08 (CEST)
Amb tots els meus respectes, crec "Endavant i fora por", que el pes demogràfic de Can Picafort i de Sin Serra és massa important com per creure que no determinarà el mapa polític del municipi (la Vila i Can Picafort junts no arribaran ni al 40% dels votants) . La questió és si, amb la la gran majoria de la població del municipi concentrada a Can Picafort, CPU (Can Picafort Unit) podrà fer creure que els problemes de Can Picafort són culpa dels vileros. La questió és saber quant de temps durarà la submissió de la majoria de gent de Can Picafort al caciquisme i a la cançoneta de "els vileros mos exploten i mos dominen" (cosa que, segons els del CPU, només s'arregla votant CPU). I, una cosa, la població de Can Picafort no és fictícia, és real , i la població empatronada no és més que una part de l’efectiva. Si s’empatronen tots els que hi viven, la Vila no farà mai res. Res de res. I si no s’hi empatronen, la població de Can Picafort (maldament només en voti el 60%, ja basta i sobra per decidir el futur poolític d’aqueix municipi, que és urgent zxapar d’una vegada. Si ho feim, les cartes de tothom estaran mostrades, saberem quio estima la Vila (un poble com qualsevol altre de l’interior) o qui estima els duros (euros, perdó) de la vorera de mar.
Visca la Vila Lliure!!!!!
- Friday, June 28, 2002 at 01:04:47 (CEST)
Pens que no vas massa mal encaminat "envant i fora por", només que al maneig d'intencions dels electors de ca'n picafort, i sent conscients del que presetes, caldria tenir en compte la possibilitat de vot per correu (ja hi va haver experiments, a les darreres), i és precisament aquest vot el més controlat. No se si ho havies tingut en compte, jo hi he caiguda quant es nomenava cosa dels "alemanys", be, idò jo hi intuix maniobres amb els alemanys, amb els argentins i amb qualsevulla dels forasters, entenguent foraster tota persona sense especial interés al poble, sia cultural, etc. i és precisament a aquest colectiu de nous arribats a on hi veig mes maniobres, per lavila ja n'hi ha, i si n'hi ha per aqui n'hi ha per allà. Mira de fer-mos a saber el que es balluga, si ho trobes ??
Vilera
- Thursday, June 27, 2002 at 22:48:14 (CEST)
En principi crec que l’augment de població de Can Picafort no ha d’alterar els resultats a les properes elecciones o si més no que la composició del proper ajuntament si es veu alterada no ho será per aquesta raó ( a ben segur que n’hi ha d’altres més importants de raons perquè així passi ) i la meva argumentació es que si bé l’augment de població ha estat espectacular els darrers anys a Can Picafort aquest fet no necessàriament ha de tenir un reflexe en els resultats electorals i fins i tot no crec que s’arribi a reflexar en la participació als comicis. El creixement demogràfic de Can Picafort no tindrá un creixement paral.lel en la participació electoral per diverses raons: la gran majoria de gent “censada” aquests darrers anys no sol participar en la convocatòria electoral ( deixem de banda de moment si fan bé o no fent-ho així ) ja que “socio-culturalment” no s’impliquen en el “poble” uns, altres “passen” de votar, i molts dels censats ho son “de facto” sense viure realment a Can Picafort. Per altra banda els que sí van a votar son en un 90% els mateixos a cada convocatòria electoral independentment de que el padró municipal vagi creixent desmesuradament a Can Picafort. Per altra banda quantitativa i percentualment es vota molt més a Santa Margalida que no a Can Picafort ja que a la Vila la gent está molt més concienciada ( o “captiva” , dissortadament també es així ) compensant d’aquesta manera la balança demogràfica. En qualsevol cas si tots els “nou censsats” a Can Picafort votassin ( fins i tot bastaria en el mateix percentatge que a la Vila ) seria impressionant i quasi bé un miracle encara que absolutament constitucional que sí ho canviaria tot, peró que no passin ansia els nostres pseudo-governants que no plourá d’aquesta i tot seguirá per l’estil i si canvia ( Dèu ens escolti !!! ) no será per aixó.
endavant i fora por ! <sonbaulo@mallorcaweb.net>
- Thursday, June 27, 2002 at 19:28:23 (CEST)
Crec que la cosa tornarà a estar molt igualada entre els tres de sempre perque en Fèlix pujarà un poquet. Al final en aquest municipi tothom vota pinyó fitxo i no reflexionen gens el vot (o sí?). Però pens que tornarà a guanyar "er Pepe" perque, malgrat el dels mostatxos no hi pinti res aquí,... "Joze Mari no hay más que uno, y a tí, Félis, t'encontré en la calle!". ...Això sempre amb el permís dels alemanyets d'UM (of course!).
Darth
- Thursday, June 27, 2002 at 13:21:30 (CEST)
Informar al poble es molt necessari, tant que per mor de la manca d'informació ho tenim com ho tenim. Elegir la manera d'informar al poble: frequencia, necessitat, etc. es fonamental. Donar espectacle es cosa ben diferent, els titereros donen espectacles, els politics haurien de donar comptes, aquesta és l'infomació que cal al poble: que fan amb els nostres dobles. Em sembla que l'espectacle que ens espera amb menys d'un any haurá acabat amb tot el mapa polític actual, politics inclosos.
Vilera
- Thursday, June 27, 2002 at 11:53:13 (CEST)
He esntit que divendres hi ha mitin. Deien que a un bar havien possat un cartell que ho anunciava, i que havia sortit pel diari. Be he rebostetjat i rebostetjat i res no he trobat. Mes tart m'ho han explicat: tots els cartells eren tirats davant sa fabrica al carrer de Maria. A lo millor ho havien comanat de repartir-los a un del PP ???
que ha passat??
- Wednesday, June 26, 2002 at 22:42:12 (CEST)
El que passa que a més de gent que fa dos dies que és a Mallorca i es pensa que està a sa peninsula i monta rosios, tablaos per ses festes i demés coses.... es pensa que Can Picafort es seu i un altra factor conflictiu. Hi ha molts margalidans que estimen més Can Picafort que la vila. Molts problemes que hi ha al poble son per mor dels doblers que genera can picafort... o no!!!!
FRODO BOLSON <frodobolson@lacomarca.net>
- Wednesday, June 26, 2002 at 19:43:26 (CEST)
Pel que diuen, amb els números de forasters a la ma, sembla que es possible. També, amb els números a la mà, però ara només de forasters argentins, sembla una probabilitat mes controlada i, amb els números a la mà, si per manca de pressupost per afrontar la campanya, d’un partit o l’altre, haguessin de dur cosa de la península i, qui sap, si per ser mes ecològiques, ésser a prop que Bar-cel-ona i estar de moda a l’ESTADO, duguessin les coques de València (i haguéssim de ser tant desafortunats com aquestos que s’han fotut les de Sant Joan amb salmonelosis, i van de cagarel·la tot lo sant dia), a aquest cas no hi ha ponderable possible, i és que tots, d’on sua votin, mengen coques damunt sa plaça. Sembla que la política depèn de tant imponderable que, a la fi podria trastocar el mapa politic i, A LA FI, l’Ajuntament de Lavila fos de Lavila. Això és per fer càbales de trastocar-ho, perquè si ho deixem com està, l’Ajuntament és des de fa molts anys de Ca’n Picafort, i ja pot estar com està!!!. Resposta!!: no m’ho crec: trobarien orinals per dur-los-hi tots, encara!!!
dret a ser vilero
- Wednesday, June 26, 2002 at 16:10:26 (CEST)
Realment és un tema bastant conflictiu, però real, certament d'aquí a no res, estarem en les seves mans, mans que simplement venen a fer la temporada aquí, o que s'hi queden tot l'any, però quan s'en van a la península, diuen, "nos vamos para el pueblo a nuestra tierra", no és suposa que la terra que et cuida, et dona de menjar, l'has d'estimar tant com la natal?, bé jo crec així. És gent que no coneix la realitat de la nostra illa, no coneix la història, i lo que més mal fa, és que tampoc li lleva sa son és sabrer-la o no, francament, jo també som de la opinió que la vila hauria d'esser lliure, ara ja som és llogaret de C'an Picafort, i no vull que gent sense conciència històrica, i comprats per la gent de sempre, que no sap fer vots d'altra manera, decidesqui per noltros.
bosqueta
- Wednesday, June 26, 2002 at 09:50:30 (CEST)
Clar que sí. Ja fa estona que la Vila és, a tots eLs efectes, un llogareet de Can Picaofrt (i dir això m'encén la sang). Can Picaofrt aviat dominarà, a més de CPU, tota la restas de partits polítics del municipiNi la Vila ni Son Serra contarrà per res. I a això, li hemn de cercar una solució. No puc coonsentir que ens governini mureros o forasters d'aquets que pensen que a la Vila som una guarda de beruls xupòteros, quan són ells que es fan rics o almanco viven del que dóna la nostra terra. Fins que la nostra terra va donar, tots érem bolquests; ara som un putes vilerso i els que es fan rics són piccaforters. No volen estar tots sols? Idò quie hi estiguen, però que les finques de Son Real, Son Taulari, Son Bauló i Son Durí siguin nostres, com sempre han estat. Aquests no hi tenen res a veure. VISCA LA VILA LLIURE!!!!!
VISCA_LA_VILA_LLIURE!!!!!
- Wednesday, June 26, 2002 at 00:45:11 (CEST)
no, perque son una població fictisia i els que hi ha de més son foresters que es toquen els collons d'anar a votar o no. Ojalà poguesim canviar de mapa polític.
paquito
- Tuesday, June 25, 2002 at 19:38:09 (CEST)
Vos donam la benvinguda al nou espai de debat de lavila.org. Amb aquesta nova secció posam una eina més a la vostra disposició perque pogueu expressar la vostra opinió d'una manera anònima i sense censures, sempre i quant mantengueu un to respectuós i civilitzat. És per això que ens reservam el dret d'eliminar els missatges fora d'aquest context. Moltes gràcies per la vostra participació.
webmaster@lavila.org>
- Dimarts, Juny 25, 2002 at 18:30:12 (CET)